Bujori si panselute de Mai - Iunie 2011(10)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miris_ spune:

musette, nu-l mai vede (mesajul), asa ca va fi foarte linistita din acest pdv. :)
si eu am vrut sa lucrez cu ei pt amnio, inainte sa ma ajute stefania si sa imi dea sfaturile bune pe care mi le-a dat, si sa imi povesteasca modul in care a decurs toata procedura la ea, la spital sf c-tin si elena (fost spit titan). am auzit si citit numai de bine despre ei, ceea ce ai patit tu... poate a fost doar un incident (de netrecut cu vederea, insa).

Mamica de baiat mare si mormoloaca de 15+

Mergi la inceput

si, adria, suntem mai multe senioare pe aici, asa ca... scrie linistita :)
eu am aproape 36 de ani, si mai am un baiat de 9 ani si 2 luni, care vrea sa stie totul despre sarcina, nastere, dezvoltarea surioarei lui, caruia trebuie sa ii explic totul, cu sinceritate si fara jena. stiam ca va veni momentul intrebarilor, si mi se parea complicat... dar vreau sa cer un sfat fetelor, cu ocazia asta. daca ma intreaba cum a aparut bb in burtica... oare cum sa ii spun?
mi-a spus sapt aasta "mami, eu am auzit ca poti naste si singura, asa este? cum se face asta?"
eu i-am spus ca m-a taiat dr pe burta, si l-a scos pe el (i-am aratat taietura de la apendicita, desi l-am nascut normal. nu am stiut la mom respectiv, cand era si mai mic, ce sa ii spun). acum... i-am spus pe unde iese copilul, daca nu taie dr burtica mamei. astept sa mai intrebe cum a aparut sora lui (si implicit el) in burtica mea. poate ati trecut prin asta, poate ati auzit prin cunostinte/prieteni, poate aveti o idee buna... pt ca eu nu stiu daca la varsta asta, cand nu a fost interesat de subiect pana acum, sa ii spun cum e cu relatiile intime dintre un barbat si o femeie. sau poate e cazul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

Citat:
citat din mesajul lui miris_

musette, nu-l mai vede (mesajul), asa ca va fi foarte linistita din acest pdv. :)
si eu am vrut sa lucrez cu ei pt amnio, inainte sa ma ajute stefania si sa imi dea sfaturile bune pe care mi le-a dat, si sa imi povesteasca modul in care a decurs toata procedura la ea, la spital sf c-tin si elena (fost spit titan). am auzit si citit numai de bine despre ei, ceea ce ai patit tu... poate a fost doar un incident (de netrecut cu vederea, insa).

Si eu auzisem de ei ca sunt f buni,la prima sarcina tot la ei am facut TT fara incidente dar uite ca acum am avut ghinion si nu ma deranjeaza neaparat ca s-a intamplat asa ci felul cum au gestionat ei situatia,au ascuns adevarul pana i-am luat la intrebari amanuntite,mi-au propus ca solutie banii inapoi,pai meci si testul si ecografia care expirase adica ei gata se spala pe maini plus faptul ca lor kitul le-a venit joi si uite azi e marti si nici urma de rezultat,adica frate eu daca era laboratorul meu lucram sambata si duminica ca sa dau rezulatul in timp util,nu stiu sa vad ca le pasa putin si de client,intelegi ce zic.Mi-au lasat un gust amar.

de printisor Luca si 16+ cu o printesa

Mergi la inceput

te-am inteles perfect. chiar nu au scuze pt ce au facut, pt ca aceste teste/analize trebuie tratate cu cea mai mare responsabilitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

roe_oana, eu zic a te calmezi. nu au rost acele teste la asa varsta. nici eu nu le-am facut si am 26 ani si crede-ma ca am mare incredere in medicul meu. in plus, daca tu vezi ca nu pui pe tine kg fara masura, stai linistita, poate de aia nici nu te cantareste medicul. in prima sarcina pe mine m-a cantarit in primele vro 3-4 luni sa vada cat slabesc nu cat ma ingras dar dupa aia nu m-a mai urcat pe cantar...zicea ca nu are sens sa piarda vremea ca si asa eram ca un somalez
in ceea ce priveste tensiunea, daca i-ai zis ca te simti bine nici aia nu prea are sens...o sa-ti dai seama si singura daca nu va fi in regula.
cat despre urgente, eu am numarul medicului dar nu il sun in miez de noapte. mi-au zis clar sa merg la clinica la camera de garda si daca cei de acolo vor considera necesar, vor chema medicul... Dar penru linistea ta, fii mai indrazneata si cere un numar de tel al medicului sau asistentei dansului.

nu mai fi suparata. e normal sa iti faci griji dar nici chiar sa ajungi sa plangi
si eu prima sarcina am avut-o la 23 ani si totul a fost bine

--------------------------------------------
Marina16+ & ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina's blog
Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

roe_oana, mie, in aceasta sarcina, doar medicul de familie mi-a luat o data tensiunea, si m-a cantarit o data. dr care imi urmareste sarcina nu a avut treaba cu asta, nici control ginecologic nu mi-a facut "la mana" ca sa zic asa, dar am facut atatea ecografii... in care eu l-am vazut doar pe bb, dar el a vazut tot ce il interesa. i-am zis la ultimul control ca am probleme cu colul, ca am avut o rezectie in urma cu ceva ani, si el a zis ca nu a vazut asta, ca e normal (adica ma tinea si minte!). s-a mai uitat o data, ca eram acolo pt morfo de trim 1, si a zis ca e ok, asa cum a fost. cred ca cel mai bine e sa le acordam credit, sa avem incredere in ei, pt ca desi noua ni se pot parea superficiali, multi dintre ei nu sunt. :) (doar ca suntem noi nepricepute). exista si o alta categorie de medici, dar nu intra acum in discutie (sau in raspunsul meu).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna_i spune:

Buna ziua, burtici!

Stefania, suntem alaturi de tine, sa dea Dumnezeu sa fie totul bine!

Burtici, nici pe mine nu m-a cantarit nimeni pana acum. Nici tensiunea nu mi-a luat-o, decat la serviciu, pt ca am avut examen medical obligatoriu- medicina muncii, si atunci am avut 9/5 juma'.Adica normal.

Miris, sincera sa fiu, eu i-as explica - normal- copilului ce se intampla. Eu am predat bio la o scoala, si stiu ca aveau in manual o lectie din asta (bine, nu foarte detaliata)- parca prin clasa a 3-a/a 4-a (oricum, la ciclul primar). Si le-am explicat, cu un vocabular adaptat lor ce si cum

Later edit: cu medicul de familie nici nu am dat ochii, pt ca nu era niciodata acolo cand am trecut eu, si nu ma pot plimba cum vrea domnia sa.

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monas spune:

stefaniadinu: eu sunt o burtica de martie-aprilie insa mai intru si pe la voi sa citesc. vroiam sa=-ti spun ca am facut dublu test si triplutest la cytogenomic si am fost mai mult decat multumita de ei. au raspuns si pe mail (imi era greu sa ajung sa iau erzultatele) si in plus foarte prompti si am inteles ca ar fi unul dintre putinele laboratoare din tara acreditate de nu stiu ce for in domeniu, acreditare pe care ar trebui sa o aiba multe laboratoare. eu nu am ajuns la amniocenteza, insa daca trebuia, o facem la Dl Dr Predoi la Pormed System. are experienta in acest domeniu. iti doresc mult de tot sa iasa bun rezultatul si sunt cu sufletul alaturi de voi.

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

roe_oana, am uitat sa iti zic. in sarcina de acum nu m-a cantarit si nu mi-a luat tensiunea niciodata. si ne-am vazut de 3 ori.....
mi-a zis asistenta sa ma duc o data pe luna sa stau a usa lui si sa ma primeasca printre pacineti pt astfel de masuratori ca programare nu am sanse sa obtin decat daca il sun direct si il bat la cap si cu toate acestea tot ar trbui sa astept. si am decis sa nu ma duc deloc. cantar am si acasa iar tensiunea sigur imi va creste daca ma enervez asteptand la usa asa ca stau linistita acasa

Marina16+ & ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina's blog
Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna_i spune:

Fac un nou capitol, burtici!

15+

Mergi la inceput