Ce vei gati pentru masa de Craciun? (Concurs)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elena33 spune:

De Craciun anul acesta voi pregati pe langa sarmalute si piftie un muschi umplut cu carnaciori o ciorbita de pui ca desert cozonacul (facut de mama) eu voi pregati un tiramisu si un gratar ca asa e moda.Va dorim un craciun plin de bucurie cu masa inbelsugata si cu un mos darnic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angela71 spune:

Eu voi face o prajitura tare buna, cu cacao. M-am inspirat din prajitura Kinder, dar am schimbat cate ceva. Se face rapid. Reteta e asa: 5 oua, 100 g zahar, 1 pachetel zahar vanilat, 2,5 linguri mari de gris, 2,5 linguri faina, 2,5 linguri cacao, 2,5 linguri miere, treisfert de pachet praf de copt, 25 ml lapte, 135 ml ulei.Eu frec galbenusurile cu zaharul si mierea, spuma. Apoi pun celelalte ingrediente. Praful de copt il sting cu putina zeama de lamaie. Separat bat albusurile. Apoi amestec usor si coc in tava dreptunghiulara 30/40 cu o hartie unsa pe fundul tavii. E asa de buna, ca ai tot papa... Se poate taia la mijloc si pui frisca lichida batuta (350 ml)cu un plic de intaritor. Deasupra pun neaparat o glazura din ciocolata topita. Ultima data am topit ciocolata cu alune si stafide. A iesit asa de buna.... Data viitoare cand fac, la Craciun, pun in aluat si nuci sparte si prajite. Un deliciu!
Pofta mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kacsabika spune:

La masa noastra o sa fie:Curcan umplut-la cuptor,Supa de pui,o diversitate de aperitive iar la desert parjitura cu cafea si o parjitura inventata de mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaby_mimi18 spune:

Ingrediente: picioarele si toate partile gelatinoase de la porc, 1/2 kg de carne macra de porc, vita sau pasare, 2 capatani de usturoi, 2 lingurite de sare, apa.Puneti la fiert pe aragaz bucatile gelatinoase de porc, impreuna cu 1 lingurita de sare. Este foarte important ca acestea sa fiarba foarte bine, altfel piftia nu se va inchega. Peste o ora si jumatate adaugati si restul de carne, care fierbe mai repede si le mai lasati pe aragaz inca o ora si jumatate sau pana cand vedeti ca toata carnea se desprinde cu usurinta de pe oase, iar cantitatea de apa s-a injumatatit. Dupa ce a fiert, lasati sa se raceasca si dezosati carnea. Puteti sa dati deoparte si bucatile de grasime sau cartilagii, daca nu va plac, sau daca doriti o reteta mai dietetica.Curatati si pisati usturoiul si il adaugati in zeama de la carne, pe care o si potriviti de sare, dupa gust.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Racitura de curcan

mergi in piata la menoniti si la standu fermei de pasaret ochesti niste bulane de curcan. Astora nu le plac si sunt cele mai ieftine! Agata si niste aripioare (aripoaice de curcan) ori poate numai drum stickul de la aripa.
Acasa le fierbi bine cu sare, un morcov, o radacina alba si o ceapa. Nu te obosi sa le maruntesti, le fierbi intregi. (fii atenta sa aduni spuma inainte si apoi sa arunci leguminoasele in oala furioasa). dupa ce incepe sa clocoteasca, da focul la mic, nu pune capac si lasa sa bolboroseasca in legea ei acolo!
Fierbe separat si niste oua, cauta de ala duble, arata bestial in bol!
Toaca niste patrunjel si nu uita sa pisezi mult usturoi! Da'mult frate!
Cand carnea se ia de pe os, opreste oala din bolborosit, si lasa sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Scoate carnea, scoate legumele, strecoara zeama, pune usturoiul, plimba-l prin oala asa, vreun minut si strecoara din nou! ca sa stai cu inima impacata, pune si un pic de gelatina...
Aranjeaza toate in boluri, morcovul taiat rondele, carnitza taiata cat pentru o imbucatura si cate o jumate de ou cu galbenusurile gemene! arunca si niste frunze de patrunjel, asa pentru coloare, da bine la musafiri!
Lasa la rece, in frigider daca ai loc, daca nu pe deck, dar ai grija la veveritze si la iepurele din vecini sa nu vina sa guste racitura inaintea ta!
Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudela86 spune:

Anul acesta cred ca voi face curcan la cuptor si sarmalute in foi de vita....plus un tortulet si, bineinteles, turte!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crialex06 spune:


Salut!

Eu inca nu mi-am definitivat meniul,dar probabil ca vor fi aceleasi bucate traditionale care se gasesc pe mesele tuturor: un platou rece cu mezeluri,lebar,carnaciori,parjoale,un bors de perisoare sau o supa de curcan cu galuste,o friptura la cuptor cu muuult usturoi,cateva sarmalute cu afumatura,un cozonac cumparat(nu stiu sa fac) si un tort caci este si ziua sotului meu.
Si daca voi avea timp,as vrea sa incerc si o prajitura a carei reteta am gasit-o acum ceva timp pe net si pe care nu am apucat sa o pun in aplicare pana acum,desi am auzit ca este tare buna...este vorba de BOUNTY CAKE.


Blat
125gr unt
50 gr zahar brun
2 oua
200 gr faina
2lg cacao
2 lg lapte
1 linguritza plina praf de copt

Umplutura:
300 ml lapte
3 lg pline de gris
80 gr unt
80 gr zahar
100 gr cocos
2 lingurite extract de vanilie

Glazura
200 gr cuvertura cioco neagra sau de lapte

Pregatirea
Untul,zaharul si ouale se spumeaza dupa care se adaoga cacao-a,faina si praful de copt.Se aseaza compozitia intr-o forma de copt cam 20 de minute la 180°C,se lasa la racit.
Pt crema:laptele,untul si grisul se pun pe foc pana la ingrosare.Se adauga extractul de vanilie,zaharul si cocosul.
Se pune peste blatul racit
Pt glazura se topeste ciocolata si se toarna peste crema.Praji se lasa 1 ora la rece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blue_Sky spune:

Hoinarind zilele acestea pe cateva bloguri ale unor mari gospodine am dat peste o reteta a Doamnei Laura Laurentiu care mi-a facut cu ochiul si am zis ca e numai buna de craciun sa o prepar asa cat sa mai iesim (noi,familia) din rutina de fiecare an a bucatelor traditionale de craciun/revelion.O voi relata aici reteta si sper sa nu se supere Doamna laura Laurentiu :).

Piept de pui umplut cu rizotto

Ingrediente:
(pentru 4 persoane)
4 jumatati de piept de pui, fara os si piele
150 de grame de orez cu bobul rotund
600 de ml. de supa de pui
200 de grame de ciuperci crude
1 ceapa mica
1 catel de usturoi
60 ml. de bulion de rosii consistent
2-3 linguri de parmezan razuit
1 lingura de patrunjel verde tocat
30 de ml. ulei de masline
2 linguri de faina integrala
sare, piper

Preparare:

Pentru inceput, se prepara rizotto: se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Jumatate din catitatea de ulei de masline se incinge intr-o craticioara. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc usor, amestecand continuu. Se adauga ciupercile spalate si taiate lamele , se amesteca si se reduce focul. Se calesc sub capac timp de 3-4 minute. Se toarna deasupra supa de pasare fierbinte si cand da in clocot se adauga orezul. Se fierbe orezul aproximativ 10 minute, pana cand bobul este fiert si ceea ce este in vas capata un aspect cremos. Se trage de pe foc, se adauga bulionul, patrunjelul verde tocat si parmezanul.Se amesteca pana la omogenizare, se potriveste gustul cu sare si piper, se acopera si se lasa sa se raceasca.Se bat jumatatile de piept de pui cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si se pipereaza:Pe fiecare snitel astfel pregatit se aseaza cate 2-3 linguri din rizotto-ul racit:Se acopera umplutura cu marginile snitelului, formand rulouri care se fixeaza cu scobitori,Se tavalesc rulorile prin faina.
Se incinge uleiul de masline ramas intr-o tigaie incapatoare si se prajesc rulourile rapid, pe toate partile,Se intorc cu grija, pana ce se rumenesc frumos,Se toarna in tigaie 250 de ml. de apa fierbinte (sau supa de pui), se reduce focul si se fierb rulourile sub capac timp de 15-20 de minute:Cand mancarea este gata, sosul trebuie sa fie scazut iar scobitorile sa iasa cu usurinta din bucatile de carne,Se scot scobitorile si se servesc rulourile calde, alaturi de o garnitura la alegere.

Asta este reteta m-i se pare usoara si nu prea scumpa ca la criza din romania trebuie sa tii cont si de asa ceva :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hermy spune:

O mancare exotica, sanatoasa...si totusi sa semene cu traditionalul :)
as dori sa incerc diferite prajituri cu ciolocata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina0508 spune:

Dragelor,

De Craciun chiar am de gand sa fac ceva deosebit pentru ca il vom petrece acsa cu micuta noastra de numai 7 luni! Sper sa ma lase sa gatesc :) daca nu ma bazez pe ajuorul sotului.
Asa ca sa va spun ce nu va lipsi sigur din meniu: Curcan umplut!

Ingrediente: 1 curcan marisor. Umplutura: 400 de grame de ciperci proaspete, 3-4 ceape, 3 felii groase de paine (doar miezul) inmuiate in lapte, 3 oua, marar, sare si piper dupa gust.


Mod de preparare:

Craciunul este marcat printr-o masa bogata, din care nu trebuie sa lipseasca friptura de porc, colacii, sarmalele, cozonacul, fructele, pestele, dulciurile si, bineinteles, bautura. Pentru cei care nu sunt adeptii carnii de porc, va recomand reteta de curcan umplut. Acest curcan umplut este foarte gustos si va avea un aspect foarte apetisant. In functie de umplutura acest curcan umplut poate fi mai usor sau mai satios, dar oricum irezistibil.

Reteta este pentru un curcan marisor.

Se caleste ceapa in ulei, cu ciupercile la foc mic. Atunci cand sunt bine calite, se iau de pe foc, se adauga miezul de paine inmuiat, cele 3 oua, sare si piper dupa gust si marar tocat maruntel.

Totul se amesteca bine, se baga in curcan si se coase curcanul. Se baga curcanul la cuptor, pe principiul cate kilograme are curcanul, atatea ore trebuie sa stea in cuptor.

Pentru a avea un aspect exterior frumos, curcanul trebuie invelit cu un tifon si uns peste tifon cu unt. De asemenea, din cand in cand, trebuie scos din cuptor si uns din nou cu unt, si cu ce se scurge in tava. Astfel, dupa ce este facut, va avea o frumoasa culoare aramie.

Daca vreti:

Daca curcanul a avut pipota, inima si ficat, se poate face umplutura din maruntaie. Se taie maruntaiele marunt si se calesc cu ceapa, la fel ca si ciupercile. Atunci cand sunt calite se adauga miez de paine inmuiat in lapte, sare, piper, oua, si marar tocat marunt.Merge de minune o garnitura de legume.

Minunat de bun, fara grasimi...

Pofta buna!

Mergi la inceput