Ce vei gati pentru masa de Craciun? (Concurs)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexia.maria spune:

Mosul Craciun ne v-a gasii pe masa de Craciun cu un biberon de lapic pentru Alexia Maria,o sticla de vin rosu pentru tati sa prinda curaj sa ne cante colinde si sa il cheme in casa pe mosul care sigur vine de la ger si frig si sa se mai incalzeasca am sa fac niste sarmale ca la mama acasa cu orez si cu legume fara carne care sper sa ii placa.Acum am sa pun asa:1 kg orez cu bobul mare, 1/2 kg morcovi, 2 cepe, 400 g ciuperci tocate marunt(de preferinta sa nu fie crude),patrunjel verde tocat, cimbru, piper, sare, varza acra, un ou, 300 ml ulei, 100 g pasta de tomate;stii Mosule ce bune sunt te astept sa gusti si tu si apoi sa vedem cadourile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasamson spune:

eu de craciun as face o Poienita cu Ciuperci ca aperitiv, friptura si sarmale ca fel principal si cozonac ca desert. Sarbatori fericite tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosaly spune:

- Pui de Craciun - Timp de preparare: 13-17 min.
Piept de pui (140gr), ardei gras de 2 culori (150gr), morcovi (55gr), champignioane (45gr), ceapa alba (35gr), ardei iute bulgaresc (30gr), marar si patrunjel verde (10gr), sare (3gr), piper (2gr), maghiran uscat (1gr), ulei (75ml).
Mod de preparare
Se fileteaza pieptul si se feliaza bucati, morcovul se taie subtire si bastonase, ceapa se taie pestisor, ardeiul gras si cel iute se taie la fel ca morcovul, verdeata se toaca marunt, ciupercile se taie si ele marunt, mai intai se caleste morcovul in ulei cam 1 min. dupa care se introduc ardeii, ceapa, pieptul de pui si se mai calesc impreuna cca. 4 minute la foc potrivit. Dupa care se introduc si ciupercile, sarea, piperul si maghiranul mai adaugati 100 ml de apa si mai lasati pe foc cca. 5 min. Se serveste cu verdeata tocata marunt pe deasupra si cu mamaliguta .pofta buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrra82 spune:

Pentru ca se spune ca nu exista Craciun fara traditionalele sarmalute, m-am gandit sa incerc o reteta noua, Sarmalute de porc fierte in vin:
Ingrediente:

* 1 kg carne de porc
* 400 g carnati de porc proaspeti
* 100 g orez
* 2 cepe
* 2 linguri pasta de tomate
* 1 varza murata mare
* 1 l vin alb sec
* 2 lingurite vegeta

Mod de preparare:

1. Toci carnea de porc si o amesteci cu ceapa taiata marunt si calita.
2. Adaugi orezul spalat, pasta de tomate si 2 lingurite de vegeta.
3. Omogenizezi bine compozitia si formezi sarmalutele, potrivite ca marime.
4. Le asezi cate 3 bucati intr-o frunza mare de varza dreptunghiulara, in care pui si cate o bucatica de carnat proaspat.
5. Pe fundul unei cratite asezi un rand de varza tocata marunt, peste care asezi cuiburile de sarmale, pe mai multe straturi, cu varza tocata intre ele.
6. Le acoperi cu varza tocata si le umpli cu vin si cu 500 ml de apa.
7. Pui vasul in cuptor si lasi sarmalele sa fiarba circa 2-3 ore, la foc potrivit, pana scade aproape tot lichidul.
8. Servesti fierbinti sarmalele cu mamaliga, fara smantana si fara cimbru, deoarece aceste sarmale trebuie sa pastreze savoarea vinului.

Pofta Buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gepiza spune:

Prajitura Tosca
Ingrediente :
8 oua,
200g zahar pentru blat si alte 8 linguri pentru crema
50g nuca de cocos
100g mac
4 linguri faina
1 plic praf de budinca de vanilie
300g margarina sau unt
250g ciocolata
Biscuiti cu cacao probabil 300g-cat sa acopere tava in care se face blatul
300ml lapte
1 praf de copt
Blatul se face din 8 albusuri batute spuma in care se adauga treptat 200g de zahar. Apoi punem si 50g nuca de cocos+ 100g mac si la sfarsit 4 linguri cu faina + un praf de copt stins in zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata.


Crema : 8 galbenusuri + 8 linguri de zahar se freaca bine. Se adauga 300ml lapte si un plic de budinca de vanilie. Se fierbe compozitia la bainmarie pana se ingroasa ca o maioneza. Cand este rece adaugam treptat 300g de margarina sau unt mixand bine. Crema se intinde uniform peste blat.

Si deasupra glazura de ciocolata.
Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen46 spune:

DE SFINTELE SARBATORI AS DORI SA PREPAR PT CEI DRAGI SI VA RECOMAND SI VOUA UN MENIU APETISANT: CURCAN CU CASTANE 1 CURCAN 6KG ,1 KG CASTANE, 300G CARNE MACRA DE PORC , 100G SLANINA,SARE,PIPER. SE FACE O TOCATURA DIN CARNEA DE PORC SI SLANINA,SE AMESTECA CU CASTANELE FIERTE SI COJITE(SE PUN INTREGI IN TOCATURA). SE UMPLE CURCANUL CU TOATE INGREDIENTELE,SE COASE,SE UNGE CU ULEI SAU UNTURA SI SE DA LA CUPTOR. DIN CAND IN CAND SE STROPESTE CU VIN ALB. ESTE GATA CAND E BINE RUMENIT. POFTA BUNA SI LA MULTI ANI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANELYCOPILUL spune:

Este un concurs ce-mi evoca amintiri placute.Masa de Craciun este o provocare ,an de an, pentru noi fetele din familie.Ne intrecem pe noi insine in a etala bunatati traditionale si nu numai.Sunt fericita ca sunt alaturi de cei dragi , iar creativitatea ,inventivitatea si pasiunea in a prepara ce-i mai bun ,dar si sanatos - nu se lasa asteptate.Intocmim meniul din timp si vrem sa-i surprindem in cel mai placut mod pe baietii familiei.
Pe langa meniul traditional cu aperitive apetisante , fripturi satioase si sarmalute in foi de vita ,deserturi pentru toate gusturile , anul acesta vom prepara si ceva mai special, mai exotic :o salata de creveti cu papaya si mango .Mango, papaya taiata fideluta si verdeturile (cate 1 lingura din fiecare) se amesteca bine intr-un castron adanc. Se amesteca intr-un alt castron praful de usturoi, praful de chilli, zeama de lamaie, sosul de soia, menta si coriandrul (restul de 1 lingura din fiecare). Se frig crevetii curatati si infipti in frigaruile de lemn cate 2-3 minute pe fiecare parte. Se aseaza pe un platou mare amestecul de fructe cu verdeturi, crevetii, presarati cu alune maruntite si la sfarsit se toarna sosul.
Am in vedere si pentru copii ceva usor ,vitaminizant si deosebit de placut papilelor gustative: shake-ul de fructe.Se pun 350ml suc de portocale, mere sau ananas in blender. Adaugi 115 g fructe proaspete taiate (banane, piersici, ananas, mango etc). Se mai adauga trei linguri de iaurt, o lingura de stafide sau de alte fructe uscate. Amesteci pana totul devine o pasta subtire. Continutul se bea.Este minunat pentru micul dejun de a doua zi ,are efect imediat de revitalizare.Probati-l!
Pentru ca este vital sa mancam sanatos propunerile mele vizeaza axest aspect.
VA DORESC CRACIUN FERICIT.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CARMENA_DIXI spune:

Noi intotdeauna petrecem Craciunul mai multe zile,deaceea dupa ce mergem la parinti in prima zi,trecem apoi in urmatoarele zile pe la fiecare frate si trebuie sa pregatesc altceva decat ce am mancat la parinti in prima zi!
In fiecare an una dintre retete preferate este Rulada de curcan:
Ingrediente:
1.5 kg piept de curcan,sare,piper,ulei,curry,4 morcovi,1 ceapa rosie,1 ceapa alba,1 radacina de telina,1 ou,1 lingura cu faina,cativa cartofi,un ardei gras verde,rosu si galben,catei de usturoi.
Mod de preparare:
Morcovul si telina se dau prin razatoarea mica si ceapa prin razatoarea mare. Se calesc in putin ulei,se condimenteaza si se amesteca cu oul si faina.Pieptul spalat si sters se taie in lungime astfel incat sa obtii o bucata ca o foaie.Se bate putin intr-o punga pentru a nu sari carne si se condimenteaza pe ambele parti. Se intinde umplutura si se ruleaza usor. Se leaga cu sfoara de bucatarie si se caleste putin in ulei pe toate partile.Se amesteca cartofii taiati bucati mai mari cu ardeii intregi, usturoiul si condimente (curry, vegeta si putin ulei de masline).Se aseaza intr- o punga pentru friptura legumele si rulada deasupra pentru a-si lasa zeama.Se adauga 1 cana de apa sau vin alb si se leaga punga.Se inteapa din loc in loc si se da la cuptorul incins pentru vreo 40 minute. Dupa se desface la suprafata punga si se lasa sa se mai rumeneasca.Pofta buna si Craciun fericit tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slly spune:

voi gati curcan la tava si tarta cu fructe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

supa crema de morcovi cu ghimbir+ardei iute si pui
friptura de iepure + cartof copt in care se face un ou ochi
cocktail de fructe


nu intru in detalii ca eu adaptez retetele in functie de starea pe care o am:-)

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Va rog sa-l ajutati pe ALEX! http://dianalaura.wblog.ro/.

Mergi la inceput