Ce vei gati pentru masa de Craciun? (Concurs)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Anul acesta pentru ca am ceva mai mult timp liber pe langa nelipsitele sarmale si piftia de curcn vreu sa incerc 'muschi de porc in crusta' si pentru desert 'paine cu banane' .

Muschi de porc in crusta
Se ia o bucata mare, de peste 1 kg de muschi de porc.Pentru crusta se framanta un aluat dintr-o jumatate de kg de faina, 50 de grame de drojdie si putina apa calduta. Se framanta un aluat moale, pe care il las sa creasca 30 de minute intr-un loc cald. Il intind apoi in foaie si invelesc in el muschiul de porc, condimentat foarte bine, uns cu ulei de masline si impanat cu usturoi si piper boabe. Peste muschi pun frunze de dafin si abia apoi infasor aluatul in jurul lui. Se da ruloul la cuptor, 45 de minute, la foc mic, pentru ca sa nu se arda crusta si muschiul sa ramana nefacut. Muschiuletul in crusta se poate servi alaturi de orice tip de sos.


Pentru desert inerc o paine cu banane. Am nevoie de 4 banane foarte coapte, 2 oua, 120 gr de zahar, 120 ml de ulei, 220 grame de faina, un praf de copt, cate un varf de cutit de scortisoara si nucsoara, 2 fiole de esenta de vanilie sau rom, un varf de cutit de sare.
Se piseaza bananele cu o furculita sau un blender, se pune apoi zaharul, uleiul, ouale intregi si mirodeniile. Trebuie sa se obtina un aluat putin mai gris decat cel de chec, pe care il torn intr-o tava de dimensiuni medii. Peste painea cu banane fac o glazura de ciocolata si presar deasupra fulgi de migdale sau nuci macinate.




Bazar general DC


Criss de Alessia si Andrada
"Humor is mankind's greatest blessing" - Mark Twain (Umorul este cea mai mare binecuvantare a omenirii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sara_amira09 spune:

Desi nu sunt crestina in fiecare an fac sarmalute si salata beauf.
pentru sarmalute avem nevoie de:
1kg carne tocata de vita
110 grame orez
3 frunze de dafin
2 cepe uscate (marime medie)
bulion/pasta de tomate 100 grame
varza acra
piper
sare(o lingura)
Carnea se trece o data prin masina de tocat. Carnea tocata se amesteca cu orezul curatat si spalat in cateva ape, ceapa taiata cubulete foarte mici, piperul, sarea, frunzele de dafin taiate marunt si 100 ml de apa. E foarte important adaosul de apa in umplutura.

Foile de varza se taie selectandu-se bucatile in care carnea poate sa fie impachetata cu usurinta. In mana stanga se pune foaia de varza, aproape de incheietura mainii se aseaza putina carne si se ruleaza foaia de varza cu mana dreapta. Mana stanga se strange caus pentru a nu lasa sa se desfaca tubul de varza, iar cu degetele de la mana dreapta se preseaza marginile foii de varza spre interior si astfel se formeaza sarmaua.

Sarmalele se fierb in recipiente mari tapetate cu foi de varza, in care se dispun concentric, in straturi succesive in forma de melc. Peste ultimul strat de sarmale se pun apa (in asa fel incat sa acopere sarmalele), si pasta de tomate. Dupa ce au dat in primul clocot, sarmalele sunt lasate sa fiarba la foc mic timp de 2 ore.

Optional, dupa ce au fiert doua ore pe aragaz, sarmalele se pot lasa inca 20 minute la cuptorul preincalzit la 180 grade.

Pofta mare si Sarbatori fericite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Printre altele am sa pregatesc pastravi proaspeti la gratar.
O modalitate simpla de preparare este urmatoarea:
1. Pastravii se curata de solzi dar fara a forta pielea si se eviscereaza cu grija. Se spala in jet de apa rece si se scurg. Se usuca cu un servetel de hartie. In interior se pune sare, piper,usturoi feliat subtire, organo, ulei de masline si cateva felii de lamaie. Pestele se apasa un pic ca sa cuprinda acest continut. In exterior se unge bine cu ulei de masline si se lasa 5 minute
2. Se ia un gratar (eu folosesc unul teflonat) si se pune la incins. Se poate pune un pic de ulei de masline dar doar cand este incis.
3. Focul se da la moderat spre incet si se pun pastravii. Nu se misca decat dupa minim 4 minute si atunci cu grija ca sa nu se rupa pielea. Odata rumenita se rotesc p partea cealalta. Toata procedura nu ar trebui sa depaseasca 10-14 minute


Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Carnati si muschi de porc afumati:
-pentru carnati, folosesc doar carne de porc, buna de tocat, adica putin impanata (de ex. fleica). Se toaca cu o sita mare, max.6 gauri, tocatura iese mai mare, nu sub forma de pasta. In Gorj, traditionali sunt "trandafirii", niste carnati la care umplutura e tocata cu barda, nu cu masina; sita aia mare imi da senzatia ca mananc si eu "trandafiri"...
Carnea se sareaza, se condimenteaza cu piper si paprica (boia) dulce si, pentru cine vrea, iute, dar musai de prin Ardeal, sa fie rosie ca focul. Apoi, usturoi pisat...nu foarte mult, dar suficient, sa miroasa in toata casa cand ii prajesti. Se face o chiftea si sa prajeste, pentru degustare...se mai potriveste daca nu-i totul perfect.
Carnea o trag in mate de porc, iar carnatii ii tin la zvantat 24 de ore, dupa care merg la fum: min. 3 fumuri de 1,5 ore.
-muschiul de porc se tine 2 zile la sare, tavalit mereu prin apa sarata rezultata; 24 de ore la zvantat si se intovarasesc cu carnatii in afumatoare.
Produsele obtinute se consuma de sarbatori si, daca nu se termina, ori se congeleaza, ori se lasa sa se usuce: carnatii se fac ca ghiudemul, iar muschiul, in felii subtiri, este un excelent mezel.
Fumul este destul de putin ca sa faca rau celor sensibili, dar suficient ca sa dea gustul inconfundabil.
Costuri: aprox. 15 lei/kg carnati afumati si 25 lei/kg muschi afumat (fata de 30 lei carnatii si 40 lei muschiul la targurile de produse traditionale)

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tugatita spune:

SARATELE CU TELEMEA
2 pachete margarina
faina cam 1kg(cat cuprinde)
sare(dupa preferinta)eu le fac cat mai sarate
mac sau chimen
o ceasca smantana
3oua
telemea

Margarina se lasa la temperatura camerei si se faramiteaza in mana,se adauga toate ingredientele .
Se intine coca si se taie cu instrumentul minune care il avem de pe vremea revolutiei.
Foarte bune si delicoase,mai trebuie si un pic de sare pe langa atatea dulciuri:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamu_tau spune:

O masa sigur va cuprinde aceste spaghete,le adora toata familia
Spaghete carbonara:
calesti 250 kaizer in foarte putin ulei(nu se caleste foarte tare),apoi lasi sa se raceasca tigaia cu kaizerul in ea.
pui pastele la fiert cand clocoteste apa+sare
zbati 2 galbenusuricu 4/6 linguri samantana+codimente
la urma adaugi toata compozitia +pastele la foc mic 1 min 2
cand sunt servite se adauga in farfurie parmezan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melcus spune:

Boeuf Bourguignon


Ingrediente
130 gr bacon taiat fasii
800 gr carne vitel/porc taiata cubulete
4 linguri faina
2 cepe mari
2 morcovi mari
6 catei usturoi
4 1/2 cani supa vita (folositi supa de pui sau apa in lipsa)
de 1 deget in cana coniac
250 ml vin rosu sec
250 gr ciuperci intregi sau taiate in doua (in functie de marime)
1 lingura rasa cimbru
1 foaie dafin
1/2 lingura zahar brun
o lingura cu varf pasta de tomate (sau 1/2 cana bulion)
sare, piper
ulei
1 lingura unt

Preparare

1.Se pune baconul intr-o oala fara grasime si se prajeste cam 5 min., pana e crocant. Se scoate pe servetele de hartie pt. a se absorbi grasimea.
2.Carnea se introduce impreuna cu faina intr-o punga si se scutura sa se acopere bine. Se scoate carnea din punga scuturandu-se bine excesul de faina.
3.Se prajeste carnea in oala in care a fost baconul, in cateva ture ca sa nu fie ingramadite (3 min/tura). Daca le-ati ingramadi in oala, bucatile de carnea s-ar inabusi, nu s-ar praji frumos. La fiecare tura de carne prajita adaugati putin ulei in oala daca e nevoie. Se scoate carnea din oala, se pune peste bacon si se tine calda acoperind vasul.
4.Se adauga ceapa tocata si morcovii rondele si se soteaza in aceeasi oala (8 min). Se adauga usturoiul strivit si se mai lasa 1 min. Se scot legumele sotate peste carne.
5.Se pune 1/2 cana supa si coniacul in oala si se fierbe dand cu lingura pe fund sa se dizolve grasimea. Se fierbe 8 min. Se adauga baconul, carnea, legumele in supa, apoi turnam vinul, cimbrul, dafinul, zaharul, pasta de rosii, cam 1 1/2 lingurite sare si 1/4 lingurita piper si supa ramasa.
6.Se aduce la fierbere, se acopera cu un capac si se da la foc mediu spre mic (doar cat sa bolboroseasca continutul oalei). Se fierbe pana carnea e facuta (cam 2 1/2 ore pentru vitel, mai putin pentru porc).
7.Ciupercile se calesc pana sunt rumene in 3 linguri ulei amestecate cu unt, care in prealabil au fost incinse bine. Cand e gata tocanita se adauga in oala se amesteca si se stinge focul.
8.Serviti cu cartofi natur sau orez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vios77ro spune:

voi gati menu traditional adik vestitele sarmale si friptura de porc la gratar cu garnitura .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rammy_serban spune:

De sarbatori am sa fac salata beouf:
Se fierb toate :Cartofi,piept de pui sau gasca,morcovi,pastarnac,ouale separat
eu nu ii fac maioneza prefer sa cumpar ca sa nu ma mai chinui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mondi spune:

Foarte indicat nu numai pentru copii, ci si pentru maturi, usor de digerat si cu putine calorii.
Salata din carne de pui "Key West"
Ingrediente 800 g piept de pui fript la grill, fara piele si oase, 4 grepfruturi roz, 6 morcovi, 4 dovlecei mici, 600 g iaurt slab (1,5% grasime), praf de curry, coriandru, chimen, cimbru, sare, 3 linguri de zeama de lamaie, 200 g salata verde.
Mod de preparare
1. Pieptul de pui se taie cuburi. Se decojesc grepfruturile, se desfac feliile de pielita alba cu grija si se maruntesc. Morcovii si dovleceii se razuiesc (nu prea marunt).
2. Iaurtul se amesteca cu praful de curry, coriandrul, chimenul, cimbrul si sarea. La urma se adauga zeama de lamaie.
3. Grepfrut, morcovul, dovlecelul se pun intr-un castron si se amesteca cu sosul obtinut anterior.
4. Salata asortata se asaza pe un platou mare. Mixtura din grepfrut si legume se pune peste salata. Cuburile de piept de pui se aranjeaza peste compozitie.

Mergi la inceput