Ce vei gati pentru masa de Craciun? (Concurs)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns david2005 spune:

Anul acesta pentru masa de Craciun voi pregati alaturi de mancarurile traditionale(carnati,toba,caltabosi)urmatoarele:
Rulada cu masline
Ingrediente:
4 oua ,
2 linguri faina,
2 linguri amidon,
100 g maioneza,
1 varf cutit sare,
verdeata(sau broccoli),
100 g masline fara samburi,
100 ml ulei,
100 de g crema de branza
300 de grame file somon afumat
Preparare:
Se amesteca ouale cu faina,amidonul,maioneza,sare si piper.Se adauga ¼ din verdeata, taiata marunt. In tava de copt(eu am folosit una cu dimensiunile 24*34 cm),se aseaza hartie de copt si se intinde compozitia. Cu lingurita de ceai se aseaza mici gramezi de verdeata taiata marunt(sau broccoli oparit). Se aseaza si maslinele taiate inele in randuri. Se introduce la cuptor 7-10 minute la 180 200 de grade. Cand este gata se rastoarna pe un planseu,partea de dinauntru va fi acum exteriorul ruladei. Se intinde crema de branza pe toata suprafata foii, apoi fileul de peste.Apoi se stropeste cu lamaie.Se ruleaza.Se lasa doua ore in frigider.
Pofta buna!
De asemenea voi mai pregati si o rulada marmorata de pui .
Rulada marmorata de pui
Ingrediente
700 g file de pui
Gelatina 30 g
1 lingurita boia de ardei
4 catei de usutoi
Sare si piper dupa gust
1/2 lingurita marar si patrunjel uscat si sfaramat
Preparre
Carnea de pui se taie cubuir mici/Adaugam usuroiul pisat,piper,sare,boiaua ,verdeata si gelatina dizolvata calduta.\Se amesteca bine.Se pune tot amestecul intr-o hartie de copt pe care o strangem bine .Daca nu sta stransa o legam cu ata.bine.Hartia se se pune intr-o forma de copt(eu am avut una de silicon).Se lasa in cuptorul preincalzit,la 200 de grade 50 de minute.
Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.O cutie de lapte uht,tinuta in apa cateva ore se taie la un capat si se pune in ea carnea racita cu tot cu hartie.Se lasa peste nopate in frigider.
Terina de somon
Ingrediente
200g de somon
50g crema de branza
160ml smantana (30%)
3 foi de gelatin#259; (5 g)
11/2 lingurita hrean ras
sare, piper
Preparare
Somonul se introduce la belnder impreuna cu 3 linguri se msnatana.Gelatina se dizolva si se adauga in somonul maruntit. Se adauga restul sde smantana,crema de branza,hrenul,sare si piperul.Omogenizam.Imbracam o forma rotunda cu folie alimetara,rasturnam compozitia,invelim cu folie si introducem in frigider pentru 4 ore.Dupa 4ore se scoate folia si se rastoarna pe un platou.Se serveste unsa pe paine prajita
Cosulet din carne
Ingrediente
600 g carne de porc
4 cepe mari
Ulei de masline
150 g orez
100 g unt
½ pahar faina
2 oua
500 g ciuprci
Aluat de partiserie
Verdeata
Sare
Piper
Preparare
Ceapa se taie marunt si se amesteca cu carnea tocata.Se adauga faina,1 ou,verdeata,sare si piper.Ungem o forma rotunda de tort cu ulei sau unt,si o imbracam in carne atat in interior cat si in exterior, dandu-i forma de cos.Gatim orezul asa cum il preparati de fiecare data dupa gustul fiecaruia..Ciupercile se pun in apa clocotita si se fierb 5 minute apoi se calesc in unt intregi.Se sareaza si se pipereaza.Cosul din carne tocata se introduce in cuptor(cosul din carne se aseza intr-o tava de aragaz)si se lasa pana carnea este gata preparata,in functie de cuptorul fiecaruia.Se scoate apoi si se lasa sa se raceasca.Aluatul se taie in fasii lungi,apoi se impletste un covoras se se imbraca cosul.Pastram doua fasii,le rasucim si din ele vom confectioana toarta cosului.Se unge cu oul batut.Se introduce in cuptor,pentru 15 minute.Cand este gata se umple cosul cu orez si cu ciupercutele deasupra.
Pentru desert voi pregati turta dulce.
Turta dulce cu ghimbir
Ingrediente
200g unt
15 g praf de copt


650 g faina
150 g zahar pudra
150 g miere
Zahar vanilat
Nucsoaa
Cuisoare
Ghimbir
Anason
Scortisoare
2 lingurite coaja de lamaie sau prtocala
4 galbensuuri
Mierea,zaharul zaharul vanilat,condimentele si untul se pun intr-o cratita,se aduc la fierbere apoi se iau de pe foc.Se lasa sa s racesca apoi adaugam galbensurile,coaja de lamaie si praful de copt.A mestecam.Se adauga si faina si se omogenizeaza.Se inveleste alautul in folie alimentara si se introduce in frigider pentru o ora.Se intide apoi foaie si se decupeaza forme din el.Asezam formele in tava tapetata cu hartie de coptse coc la 180 de grade,10 minute.
Se decoreaza dupa imainatia fiecaruia
Stelute cu bezea
Ingrediente
2 albusuri
200g zahar pudra
200 g migdale macinate
1 lingurita scortisoara
Preparare
Se mixeaza spuma cele doua albusuri,se adauga treptat zaharul pudra..Se pastreaza trei linguri din aeasta compozitie pentru glazura.Se aduaga 200 g migdale macinate.Amestecam.Adaugam si scortisoara si lasam in frigider o ora.Pe masa se presara zahar.Intindme alautul,decupam stelute.Le asezam pe o tava captusita cu hartie de copt.Se intinde glazura peste fiecar steluta.se coc la 160 de grade,10 minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilya spune:

Voi face prajitura mea preferata pentru care am nevoie de:
BLAT: 1 cana de lapte, 250g zahar, 4 galbenusuri, 3 linguri cacao, 125g margarina, 250g faina, 15-20 nuci (sau alune)
BEZEA: 4 albusuri, 200g zahar, Un borcan de 400g cu gem de prune
Se freaca zaharul cu galbenusurile si margarina pana se omogenizeaza si zaharul este topit. Se adauga apoi laptele si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie sau cu lapte. Se adauga apoi faina si se amesteca pana se incorporeaza. Se adauga cacaua si se amesteca. Se unge o tava medie cu margarina si se tapeteaza cu faina. Se toarna blatul si se lasa la copt pana e aproape gata. Intre timp se bat cu mixerul albusurile pentru bezea. Cand spuma s-a intarit se adauga zaharul si se mai bate pāna cand se intareste. Cand blatul e aproape copt, se scoate din cuptor, se unge cu gem peste care se pune bezeaua. Se mai da la cuptor aproximativ 20 de minute, pana cand bezeaua capata o culoare aramie. Se pudreaza cu cacao.
Este delicioasa!!!
Sarbatori fericite tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaa29 spune:

Sarbatori Fericite la toata lumea!
La masa de Craciun voi gati ceva cu totul deosebit fata de ceilalti ani,deoarece avem si invitati speciali in acest an la noi acasa.Asadar,sa nu ne mai intindem la vorba si sa trecem la treaba,nu?

Asadar,pe langa aperitive(salata de beof si preparate din carne),voi mai gati:BIBILICA UMPLTUTA SI PIFTELUTE DIN PESTE.

I. BIBILICA UMPLUTA CU CASTANE(pasare domestica de marimea unei gaini) are nevoie de urmatoarele ingrediente:
-o bibilica(se gaseste la supermarket)
-castane(le gasiti de vanzare la supermarket) 160g
-struguri spalati si zdrobiti 60g
-carne tocata de vita 300g
-carnati 100g
-cascaval ras (cat vrei)
-2 oua
-pesmet 50g
-ulei de masline(cat vrei)
-sare si piper (dupa gust)
-supa (gatita in prealabil din 2 cartofi,2 morcovi si 2 dovlecei).

PREPARARE (TIMP MAX. 1 ORA SI 45 MIN):

1.Voi fierbe castanele timp de 40 min,dupa care voi indeparta pielita si le voi taia cuburi.
2.Intr-un bol voi aranja carnea tocata de vita si carnatii,peste care voi adauga strugurii zdrobiti.Apoi voi adauga ouale intregi,pesmetul si cascavalul ras.Sa nu uitam de sare si piper.Voi amesteca bine toate ingredientele.
3.Voi adauga apoi castanele,pastrand cateva intregi.
4.La acest pas voi umple bibilica cu aceasta compozitie.O voi coase si o voi lega.Se va aranja totul intr-o tava inalta de cuptor in care se adauga 2 linguri de ulei.Bibilica trebuie sa devina aurie,adica sa se rumeneasca,iar pentru asta voi avea grija sa fie intoarsa la timp pe-o parte si pe alta.Apoi voi adauga supa preparata in prealabil,putin cate putin.
Va sta la cuptor circa 1 ora si jumatate la foc mic,dupa care voi scoate bibilica si voi lasa sosul sa se ingroase,apoi voi strecura totul,pana ramane un sos fin,fara resturi.
La masa se va servi o felie de bibilica alaturi de o bucata de umplutura.Platoul il voi decora cu 2-3 castane si totul in final va fi acoperit cu sosul ramas de la coptura.

II.PIFTELUTE DIN PESTE

INGREDIENTE:
-800g pulpa de merluciu
-pesmet
-2oua
-patrunjel
-lamaie
-sare si piper
-o felie de paine inmuiata in lapte(sau apa) si stoarsa

PREPARARE (TIMP 15 MIN):

Voi fierbe pestele intr-un vas cu putina apa sarata(cat sa le cuprinda),il voi scoate si voi indeparta orice urma de spin,asa incat sa ramana doar pulpa.
Apoi voi aseza pestele intr-un bol,peste care voi adauga ouale,pesmetul si painea inmuiata in lapte(sau apa)si stoarsa,patrunjelul taiat marunt,piperul si cascavalul ras,amestecand totul foarte bine.
Cu o lingura,voi forma piftelutele,care se zdrobesc usor si le voi trece prin pesmet.
Intr-o tigaie le voi praji in mult ulei !
Se servesc cu maioneza sau cu lamaie sau cu sos de rosii!Eu le voi servi cu sos de rosii preparat instant.


POFTA BUNA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Anul acesta am gatit si in functie de preferintele copiilor!
Meniul este: cozonac, Alba-ca-zapada, cremsnit, bors cu carne de vita si porc cu taitei de casa, sarmalute, aripioare cu susan, friptura de porc si paine de casa.
Vreau sa va impartasesc retea cozonacilor mei.
Ingrediente:
*2kg faina(000 si cam 1/2kg 650 si vreo 3 linguri de amidon)-se cerne pt o afanare mai buna
*4x2=8oua
*cam 1litru lapte
*2x250g=500g zahar
*arome-am pus esenta rom si vanilie, coaja de la o lamaie si o portocala
*2 cubulete mici drojdie
*o margarina Rama cub

Se dizolva drojdia cu putin zahar si apa calduta. Se amesteca cu putina faina si se lasa sa creasca!
Separat se pune pe foc laptele si zaharul pana la dizolvare. Cand e caldut amestecul se adauga mirodeniile!
Se incepe operatiunea de framatat. Peste faina se adauga plamadeala, un praf de sare si incetul cu incetul amestecul cu lapte. Spre sfarsit se adauga galbenusurile frecate cu un praf de sare- sunt mai grele si de asta vin spre final. Daca mai trebuie se mai adauga laptic! Cand e gata se framanta cu bucatele din margarina si la urma cu putin ulei! Aluatul trebuie sa fie maleabil, elastic.
Mie mi-au iesit 6 cozonaci! Se coc la foc mic aproximativ 40 de minute- pana cand se incearca cu betisorul de lemn si acesta ramane curat.

Umplutura:

-se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Apoi se adauga treptat zaharul dupa gust! Cu miscari de jos in sus se adauga cacao, nuca(coapta, racita si macinata), rahat, stafide. Mie asa ii place, dar se pot umple si separat fie doar rahat, fie doar nuca, cacao si stafide!
Pofta buna!

Si acum am sa vii si arat!
Cozonacii incepand de aici!
Sustinatoarea mea la gatit!
Primul degustator!

Un Craciun fericit! La multi ani!

Alina-Mirela mami deMaria(14.09.2010),Matei (15.05.2009) si David (27.06.2007)

POZE

Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Salata de andive cu piept de pui, usor si sanatos...
4-5 andive, un ou, un borcan de 200 ml de iaurt, sare, piper, ulei, o lingura de mustar, o jumatate de piept de pui
Pieptul de pui se fierbe, se dezoseaza si se taie cubulete. Andivele se spala si se usuca cu grija cu o carpa curata (daca se lasa umede se vor amari). Se taie in 4 pe lungime si apoi feliute.
Din ou se face o maioneza usoara cu mustarul sarea si piperul, apoi se adauga iaurtul si sosul rezultat se toarna peste andive si carnea de pui. si se amesteca cu grija.
Posta buna si sarbatori fericite!


Maria_rubi, o mamica DC are nevoie de ajutor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilyneacsu23 spune:

Cozonac moldovenesc
Anul acesta mi s-a facut dor de copilarie, de miros de brad, de cozonac si de turta dulce, de globuri si de colinde care sa ma impresioneze asa cum o faceau demult. De aceea, Mosule, pentru ca tu esti cel care le poate face pe toate, ti-as cere un Craciun ca pe vremuri. Si as mai vrea sa imi aduci acasa toti prietenii din copilarie, imprastiati prin toata lumea, si sa sarbatorim impreuna, sa povestim si sa deschid cu ei o sampanie si sa savuram din cozonacul moldovenesc facut de bunica Aglaie
Ingrediente: 1 kg faina,12 oua, 220 gr unt, 320 ml lapte, 50 gr drojdie de calitate, 300 gr zahar, vanilie, rom 1/3 paharel, 5 gr sare, coaja de la o lamaie, 40 gr ulei, stafide si umplutura de cacao si nuca (cacao, zahar, nuca macinata, esenta de rom, stafide)
Faina si ouale se pun cu cel putin sase ore inainte in camera de lucru incalzita, iar faina se cerne in prealabil. Se prepara maiaua din cca 2 linguri de faina care se pun intr-un castron si se oparesc cu lapte fierbinte si se bate pana devine pasta moale ca o alifie. Separat, se inmoaie drojdia cu putin lapte, o lingurita cu virf de zahar, o lingura faina, apoi se amesteca bine, se acopera cu un servet curat si se pune la crescut la caldura. Dupa ce drojdia a crescut, se amesteca cu compozitia de maia pastrata la cald, se bate bine si se pune din nou totul la crescut la loc cald ferit de curenti de aer rece. Intre timp, se bat galbenusurile toate, cu jumatate din cantitatea de zahar si sarea. Cand maiaua a crescut, se pune in vas cu faina si compozitia de mai sus, se toarna galbenusurile, apoi untul topit (caldut, nu fierbinte), romul, coaja de lamaie si portocala, laptele caldut care a fost fiert cu vanilia si cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Acest amestec se framanta bine 35-45 de minute neintrerupt; se tine la caldura 2 si chiar 3 ore. La framantat se ung mainile cu ulei sau unt si se continua framantarea pana cand coca face basici. Aluatul rezultat nu trebuie sa fie tare ci mai mult moale. Daca e vartos, se mai pun 2-3 albusuri batute spuma si se framanta bine.
Cand coca a crescut bine, se iau pe rand bucati, se intind putin, se presara umplutura si apoi se ruleaza, dupa care se pun in tavi de cozonac lungi si inalte, pregatite cu hartie inalta unsa cu unt. Se unge cozonacul cu galbenus amestecat cu ulei ca o maioneza si se presara cu zahar pentru aspect. Acest aluat se acopera cu un servet curat si gros, se pune la caldura si se lasa sa creasca. Acest aluat creste foarte mult, de aceea este bine sa folosim niste tavi mai inalte. Daca tavile sunt normale, atunci se umple forma pana la 1/3 din inaltimea ei. Se baga in cuptor, cand aluatul a crescut cat inaltimea formei. Cuptorul trebuie sa aiba o temperatura mai mica primele 15 minute, dupa care se da o temperatura mai mare. Pentru ca partea de sus a cozonacilor sa nu se arda, dupa ce s-au rumenit se va acoperi cu hartie udata cu apa.
Cuptorul va fi incalzit la o temperatura potrivita pentru copt care se incearca cu malai: se arunca o mana de malai in cuptor si daca arde imediat se mai asteapta pana ce malaiul aruncat se rumeneste in timp. Coptul nu trebuie sa dureze mai mult de 60 de minute. Tavile se pun la nivelul cel mai jos pentru ca sa aiba cozonacul unde creste. Un cozonac moldovenesc bine framantat si copt creste foarte inalt pana la 50 de cm. si cand se rupe suvita pe lung se desprinde ca o fibra lunga. Cozonacul moldovenesc avand multe oua se pastreaza moale, mai multa vreme, comparativ cu restul cozonacilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrisimo28 spune:

Pui Taranesc
Ingrediente
Piept de pui, ardei gras de 2 culori, morcovi, champignioane, ceapa alba, ardei iute bulgaresc, marar si patrunjel verde, sare, piper, maghiran uscat, ulei.
Mod de preparare
Se fileteaza pieptul si se feliaza bucati, morcovul se taie subtire si bastonase, ceapa se taie pestisor, ardeiul gras si cel iute se taie la fel ca morcovul, verdeata se toaca marunt, ciupercile se taie si ele marunt, mai intai se caleste morcovul in ulei cam 1 min. dupa care se introduc ardeii, ceapa, pieptul de pui si se mai calesc impreuna cca. 4 minute la foc potrivit. Dupa care se introduc si ciupercile, sarea, piperul si maghiranul mai adaugati 100 ml de apa si mai lasati pe foc cca. 5 min. Se serveste cu verdeata tocata marunt pe deasupra si cu mamaliguta (la alegere).

Salata de cartofi cu verdeturi
cartofi ~1 kg, fasole verde, ridichi, ceapa verde, usturoi, patrunjel, marar, ulei, otet, sare
Cartofii se fierb in apa cu sare, se curata si se taie cuburi. Fasolea se rupe in bucati cu lungimea de 3-4 cm si se fierbe in apa cu sare. Ridichile de luna se taie feliute. Ceapa verde, usturoiul verde, patrunjelul verde si mararul verde se toaca marunt. Se amesteca totul si se adauga sare, ulei si otet subtiat cu apa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankamario spune:

si castigatorii? pe cand? Sarbatori fericite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

dragilor,

In primul rand felicitari pentru acest topic minunat. Am citit niste retete absolut delicioase si merita sa le increcati si voi.

Iata castigatorii acestui concurs:
- Premiul 1. Robot de bucatarie compact Bosch MCM4200 STYLINE
pentru serialbastre
- Premiul 2. Blender Bosch MSM7700
pentru Crialex
- Premiul 3.Storcator de fructe si legume Bosch MES3000
pentru alina0508
- Premiul 4. Dispozitiv universal de maruntire Bosch MMR08R1
pentru ircuta

Multumim sponsorului www.bosch-home.ro/" target="_blank">Bosch.

Castigatorii sunt rugati ca in termen de 7 zile - sa trimita moderatorului anda08, pe PM, numele, adresa completa si nr de telefon. Atentie, cine nu trimite datele in 7 zile, pierde premiul.



**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Felicitari castigatorilor!!!!!




Blogul Speranta moare ultima
Blogul lui Bogdan Andrei , goblenuri
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!


Mergi la inceput