Concediu maternal 24 sau 12 luni
Raspunsuri - Pagina 3
accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mcoca Accept, sunt 4-5 subiecte pe aceeasi tema. Ti se pare normal? Mie nu ... Vicky si Printzesone |
Atata timp cat se posteaza la respectivele subiecte (la greu) as spune ca prezenta subiectelor se justifica. A ta nu.
luminita2008 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui mcoca
Platit cu 80% din salariu? Vicky si Printzesone |
70% din salariu in primul an (cam ca si la noi, dupa reducerea de 15% din vara). apoi indemnizatia scade trepatat, ajungandu-se in cel de-al patrulea an (abia atunci!) la 200 eur. + alocatia copilului...
dar oricum, nu despre asta era vorba, ci despre faptul ca tu ai spus ca "numai in Romania sunt concedii gigantice de maternitate". iata ca nu.
luminita2008 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mgabi Buna. Fetelor adica daca se merge la servici cand bb implineste 1 an pana la varsta de 2 ani se primeste lunar 500 lei in plus la salariu? |
primesti 'bonusul' de 500 ron daca te intorci la serviciu inainte de 1 an. altfel, poti sta si 2 ani cu copilul, insa in ultimul an nu vei primi decat alocatia...
nushulica spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
Atata timp cat se posteaza la respectivele subiecte (la greu) as spune ca prezenta subiectelor se justifica. A ta nu. |
corect!
esti total pe langa subiect
Mami si 2 printi iubiti: DAVID(24 sept 2008) si STEFAN(24 sept 2010)
HAINUTE 0-4ANI SUPER PRETURI
eusunteuasa spune:
incredibil...nu mi-a venit sa cred cat de mult NU mai gandesc oamenii astia ce ne conduc
Nu inteleg de ce nu ofera posibilitatea mamicilor de a ramane 2 ani in concediu, dandu-le in cei 2 ani o suma de bani mai mica. Nu stiu... sa poata opta inca de la intrarea in cic ca doreste sa stea 2 ani si in cazul asta sa i se dea 40% - poftim (in cei 2 ani ar fi 80%, nu 85%..iaca alta economie pt ei, dar sa ma lase sa aleg). Eu una ma incadrez in categoria mamelor care vor sa stea 2 ani acasa cu pruncul lor, chiar daca vor fi platite mai putin, dar sa nu ma lase 1 an in fara plata.
Nu lasa nicio optiune, desi crese nu sunt, pana gasesti o bona compatibila...pe care o platesti cu cat castigi...
http://educampion.blogspot.com/
ligia13 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui luminita2008
primesti 'bonusul' de 500 ron daca te intorci la serviciu inainte de 1 an. altfel, poti sta si 2 ani cu copilul, insa in ultimul an nu vei primi decat alocatia... Ceata lui pitigoi: Luminita, Edi si Robi - 26.09.2008 "Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!" www.sos-satelecopiilor.ro/" target="_blank">O mama imaginara nu e o mama! |
ba nu, eu am inteles ca de la 1 an la 2 primesti 500 lei pe luna(evident asta daca muncesti)
Danuta1979 spune:
Buna fetelor
Am o colega care a nascut in noiembrie al doilea copil. Ea este inca in concediul de ingrijire a primului copil pana in mai cand ar trebui sa intre in continuare cu cel pt. al doilea copil.
Ce stiti, cum a ramas cu trecerea din CIC1 in CIC2 - la bani ma refer?
Imi pare tare rau pt. decizia data. Ce lovitura pt. cele gravide si pt. mamicile viitoare...Ce jigodii!!!
pufi79 spune:
citat din mesajul lui mcoca
Nu vad unde am scris ca ar fi rau. Si eu nu am facut copii sa mi-i creasca statul! Ii cresc singura. Nu vad cine te impiedica sa stai acasa pana merge la scoala daca vrei. Aaaa, da, iti facusesi calculul ca stai acasa pe 80%. Vicky si Printzesone |
platesti cumva taxe si impozite in romania ca sa-ti dai cu parerea pe marginea acestui subiect?
Ei bine afla ca eu DA, si inca destul de multe si mari, si chiar daca nu se plateste o taxa special pentru concediu de maternitate platesc muuuuuuulte altele de care nu beneficiez, de ex. sanatate-nu am stat niciodata internata in spital (multumesc lui Dzeu), toate analizele in special cele de acum care nu sunt DELOC ieftine mi le-am facut pe banii MEI desi cotizez de 15 ani luna de luna........de penise nu mai vorbim scopul este sa no mai prindem , asa ca nu mi se pare deloc deplasat ca in timpul vietii statul sa acorde un ajutor social binemeritat celor care cotizeaza.
Cred ca am sesizat ceva frustrari la tine ..........
.....viata este acolo unde te regasesti.......
9+ Doamne ai grija de noi
in asteptarea craciunului
nushulica spune:
nush cine m-a pus sa intru iar pe topicul asta ca iar m-am enervat groaznic...sincer nu le inteleg pe mamicile din diaspora(nu toate,normal) gen mcoca care parca se bucura de necazul nostru si de faptul ca iata in sfarsit vi s-a indeplinit visul nu vom sta nici noi acasa 2 ani vom sta doar 1 an...asta va face sa va simtiti mai bine??de ce sa mergem pe principiul sa moara si capra vecinului??de ce daca voi ati acceptatt sa stati in CIC 2-3-6luni in alte tari si aici se pot sta 2 ani va deranjeaza??nu inteleg!!! suntem mame toate si ar trebui sa fim solidare si mai presus de asta stim toate ce mult conteaza sa stai acasa cu puiul tau...recunoaste mcoca ca atunci cand te-0ai intors la serviciu si ti-ai lasat puiul de cateva luni acasa ti s-a rupt sufletul in tine...si atunci de ce sa te bucuri ca si o alta mamica va fi in aceeasi situatie??care e problema voastra??ce vi se iau bani din buzunarul vostru sa ne plateasca pe noi?sau va afecteaza pe voi in vreun fel?? incredibil cata rautate este pe lumea asta si mai ales printre mamici
legat de crese,bone bunici si altele...eu nu mi-as lasa copilul cu nimeni!!! da si daca concediul va fi 1 an si voi hotara sa mai fac inca un copil mai mult ca sigur voi sta cel putin 2 ani acasa cu copilul meu,chiar daca financiar ne va fi greu prefer sa renunt eu la anumite cheltuieli ca sa pot sta acasa cu copilul...dar asa gandesc eu nu trebuie sa gandim toate la fel!
Mami si 2 printi iubiti: DAVID(24 sept 2008) si STEFAN(24 sept 2010)
HAINUTE 0-4ANI SUPER PRETURI
luminita2008 spune:
citat din mesajul lui ligia13
ba nu, eu am inteles ca de la 1 an la 2 primesti 500 lei pe luna(evident asta daca muncesti) Eu si Raducu (22.04.2005) |
nici ca mine, nici ca tine, conform Hotnews:
"Oricand parintele se intoarce la munca, pana la epuizarea celor 24 de luni, primeste prima de reintoarcere de 500 de lei. Toti cei care astazi beneficiaza de indemnizatie de crestere merg pana la doi ani fara nicio exceptie. Pentru copiii care se vor naste in 2011, de atunci valoarea indemnizatiei va fi ca si pana acum, dar durata va fi de un an", a explicat Boc.
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8103589-guvern-sedinta-tema-bugetului-ora-19-00.htm
da' cred ca nici ei nu stiu clar cum o sa fie.