Concediu maternal 24 sau 12 luni
Raspunsuri - Pagina 25
monicabo spune:
Felicitari pt mobilizare, am fpst alaturi de voi!
Uite ca pana la urma s-a micat ceva, au gasit o solutie
Nu zic ca e 100% cea mai buna, dar oricum, peste ce zisesera inainte! Era clar ca pe sistemul actual nu mai vroiau sa mearga...
Vad ca ramane procentul la 75%? nu mai revin la 85% deloc? ca ziceau ca in urma reducerilor, indemnizatia era 72,5% din venituri(in loc de 85%), si o "rotunjesc" la 75%...
Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii
si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
alinuk spune:
da 75%
ramane pierderea de 10%
ne-au imbrobodit cum ca ne-au dat ...cand de fapt ne-au luat
mai vorbeam eu de strategia asta de manipulare
offf
dar haideti sa privim (in virtutea acestei manipulari si a psihicului propriu.. nu in cele din urma) si partea plina a paharului
Alinuk mama de Andu mik si Teo voinik
www.youtube.com/watch?v=spKBKGd6vro" target="_blank">Un vis implinit!
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
mara_33 spune:
ce se intampla cu mamele care au nascut anul acesta si se vor intoarce la anul la serv(adica mai repede de 1 an)---vor beneficia de stimulentul de 500 ron lunar?
multumesc!
theo_2004 spune:
multumim alinuk
eu totusi nu vad partea plina a pharului. pentru fetele cu salarii mici (majoritatea) care oricum luam max 1200 nu s-a schimbat nimic. tot 2 ani. restul ... care oricum erau/sunt max 1/4 din beneficiare e rau. frustrant mi se pare departajarea nascuti inainte si dupa 31.12.2010... adica eu daca nasc pe 5 - 12 ian nu mi-am facut aceleasi calcule ca si cea care naste pe 31 dec? sau cele ce nasc in febr, mart ... nu tot in acelasi joc suntem ca cele care nasc max pe 31 dec? pentru noi nu se schimba regulile in timpul jocului? suntem la fel de "in plata" ca cele care nasc pana in 31 dec!!!
de ce nu lasa ca toate nasterile de pana in aug-sept 2011 sa aiba aceleasi avantaje ca cele de pana in 31 dec 2010. pentru ca copii care se nasc pana atunci sunt conceputi dupa regulile jocului de acum ca si cei care se nasc pana in 31 dec 2010.
exista oare vreo sansa juridica (neuronii mei sunt cam agitati si poate nu ma exprim corect) sa demonstram in instanta ca un bb nascut de ex pe 7 ian 2011 are aceleasi drepturi (e din acelasi "joc" cum le place unora sa se exprime) ca si un bebelus nascut pe 31 dec 2010???
mami de theo (7.11.2004)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
puiutza spune:
Mai am si eu o intrebare: la cele care ramanem pe legea actuala - am inteles ca 75%, dar plafonul a ramas 4.000 sau s-a micsorat si el la 3.400 ron? In final cum e?
Dana - mami de Alex (31.08.2010) si de Bobi (06.03.2006)
theo_2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui puiutza Mai am si eu o intrebare: la cele care ramanem pe legea actuala - am inteles ca 75%, dar plafonul a ramas 4.000 sau s-a micsorat si el la 3.400 ron? In final cum e? Dana - mami de Alex (31.08.2010) si de Bobi (06.03.2006) |
scrie si pe prima pagina.
75% max 3400 ron
mami de theo (7.11.2004)
accept92 spune:
citat din mesajul lui theo_2004 multumim alinuk eu totusi nu vad partea plina a pharului. |
Nici eu, absolut deloc. Pentru cele cu venituri mici nu s-a schimbat nimic. Cele cu venituri foarte mari oricum nu prea stateau 2 ani acasa. Iar stimulentul tot pentru cele cu venituri mari este, caci lor li se adreseaza 'pachetul' de 1 an. Nu are absolut nicio logica, nicio viziune.
Si mai este o neclaritate care vad ca nu a fost sesizata. Concediul este de 1 an sau pana la varsta de 1 an a copilului? Caci e o mare diferenta. Daca lasi tot concediul de maternitate postnatal sunt aproximativ 4 luni. Apoi intri in CIC.
Oricum este evident ca ordonanta e gandita de habarnisti. Probabil ei banuiesc ca femeia care naste la 1 ian tot de la 1 ian intra in CIC. De fapt nici nu ii intereseaza cum sta treaba de fapt.
alinuk spune:
RASP:
cine a nascut pana la 31 dec 2010 merge pe vechea lege, fara stimulent / cu procentul 75% / plafon 3400
cine naste de la01 ian 2011 / are cele doua optiuni
Alinuk mama de Andu mik si Teo voinik
www.youtube.com/watch?v=spKBKGd6vro" target="_blank">Un vis implinit!
Nimic nu-i intamplator!
theo_2004 spune:
citat din mesajul lui accept92 Si mai este o neclaritate care vad ca nu a fost sesizata. Concediul este de 1 an sau pana la varsta de 1 an a copilului? Caci e o mare diferenta. Daca lasi tot concediul de maternitate postnatal sunt aproximativ 4 luni. Apoi intri in CIC. |
Eu zic ca este pana la 1 an sau 2 ai copilului! Cel putin eu asa inteleg desi exprimarea lasa loc de interpretari...
http://www.realitatea.net/emil-boc-ordonanta-de-urgenta-privind-indemnizatia-pentru-mame-a-fost-aprobata_780786.html
mami de theo (7.11.2004)