Concediu maternal 24 sau 12 luni

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

am gasit mamica
raluci

haideti fetelor mai trebuie si mamica insarcinata / pt realitatea tv de la ora 11

heiiiii
nu avem pe nimeni care sa ne sustina in zona unde 'ne doare?'

Alinuk mama de Andu mik si Teo voinik

www.youtube.com/watch?v=spKBKGd6vro" target="_blank">Un vis implinit!

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Alinuk, pune anuntul cu link aici la odisee, ai sanse mai mari, eventual cine nu a citit subiectul sa faca un update la ceea ce s-a discutat ca sa stie cam ce sa zica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucialu

nu l-am inteles pe el, asa era legislatia ca asa eiar Boc e care este.
cat despre cat tre sa ne deie, dl Frunda a scapat pasarica si a zis de 6oo roni-4000 roni, corectat de Firea, a tacut. Sa vezi tu Ariadna dc nu fac pe prostii cu 85%, sunt tare curioasa sa vad cuantumul, pen ca acolo s-ar putea sa fie cu flic-flac procesual. ca "ramane la fel" nu e chiar ase.Sa vedem negru pe alb.
Ca sanu mai fie confuzii repet si eu ca sunt mamici interesate care citesc cand alba cand neagra: cine naste cu data de 1 ian 2011 are CIC platit 1 an.

inde
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine

dar doamna era confuza rau, ba zicea 3600 plafonul maxim, ba confunda concediul fara plata cu concediul medical

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

mi-e clar ca nimic nu mai este sigur si mi-e clar ca putem sa ne bucuram sau nu de cat am fost de afectate cu indemnizatia, vremelnic.
Nu sh ce sa spun, pt ca UDMR are interese sa ramana la guvernare, acum depinde cat au plan pe termen scurt sau lung sa faca lucuri mai mult sau mai putin automultilante politic. Mi-e o ciuda de mor, pentru ca sunt singuri barbati in adevaratul sens in toata paleta asta politica, restul parca sunt de gumi acolo, nu au pantaloni pe ei.

Mergi la inceput

mai, ar fi chiar penibil sa vina Boc acum sa zica: am glumit ca cine e in plata nu e afectat! iote ca va plafonam la 1500, nah! v-am ciuruit!

Mergi la inceput

si nu inteleg de ce o numesti vaca pe Vass , ca a spus un adevar?
iote ca si un domn de la UDMR zice acelasi lucru la tv, ca indemnizatia revine la 85% cu plafonul maxim de 4000.
e asa de greu de inteles ca premierul nu stie de capul lui? ca nu cunoaste legile? si spune "prima" stimulentului, sau ca "indemnizatia ramane la fel cu plafonul maxim de 3400" care plafon nu e specificat nicaieri? el a devenit plafon maxim prin diminuarea cu 15% a plafonului maxim de 4000, aceasta prevedere fiind aplicabila limitat, pana la 31 decembrie 2010. Altfel nu ar fi trecut de Curtea Constitutionala. Orice aplicare a unor prevederi care afecteaza persoanele IN PLATA nu poate fi decat limitata in timp, pe termen scurt, altfel nu e constitutionala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lenabum spune:

Citat:
--------------------------------------------------------------------------------

Buna fetelor!
incep si eu sa-mi revin dupa nasterea puiutului meu (avem 3 saptamani deja) si in loc sa-mi spun povestea nasterii si a primelor clipe alaturi de copilul meu ,trebuie sa ma documentez si sa ma enervez din nou din cauza asa ziselor mame din diaspora(eu nu cred ca sunt mame),in fine.....cred ca nici nu ar trebui sa le mai raspundem!!!!! Va intreb si eu daca sunteti mai in tema ,eu am nascut pe 12 noiembrie,pana la 31 dec anul asta sunt in concediu de lauzie.....si imi voi depune pentru CIC in 2011,la care indemnizatie o sa ma incadrez? voi ce ati inteles din noile schimbari?

mami de Bibi (08.06.2006) si Mario (12.11.2010)

Doamne ajuta!

draga mea vezi ordonanta eu am desfasurat doar 42 zile de c postnatal
si atunci te incadrezi
tot concediul 126 si se poate imparti in asa fel incat dupa nastere sa beneficiezi doar de 42 de zile ,si nu de jumatate,daca asta tear avantaja

fericita mamica cu mica, BIANCA MARIA
09.06.2010
http://family.webshots.com/album/578091226pChrLJ?vhost=family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns h_3llena spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariadna33

si nu inteleg de ce o numesti vaca pe Vass , ca a spus un adevar?
iote ca si un domn de la UDMR zice acelasi lucru la tv, ca indemnizatia revine la 85% cu plafonul maxim de 4000.
e asa de greu de inteles ca premierul nu stie de capul lui? ca nu cunoaste legile? si spune "prima" stimulentului, sau ca "indemnizatia ramane la fel cu plafonul maxim de 3400" care plafon nu e specificat nicaieri? el a devenit plafon maxim prin diminuarea cu 15% a plafonului maxim de 4000, aceasta prevedere fiind aplicabila limitat, pana la 31 decembrie 2010. Altfel nu ar fi trecut de Curtea Constitutionala. Orice aplicare a unor prevederi care afecteaza persoanele IN PLATA nu poate fi decat limitata in timp, pe termen scurt, altfel nu e constitutionala!

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor fi realitate*****************

Nu de asta am facut-o vaca iti dai seama...
Oricum pe blog-ul ei chiar da cateva explicatii necesare. Spre exemplu supune clar ca stimultentul de 500lei se aplica lunar si nu doar o data la revenirea la munca.

"Andreea Paul Says:
December 7th, 2010 at 10:06 am
loredana,

Se revine la procentul de 85% din veniturile medii ale ultimelor 12 luni, nu mai putin de 600 lei, nu mai mult de 3400 lei, acordate pentru primul an de crestere a copilului. Pentru al doilea an se garanteaza prin lege pastrarea locului de munca, dar nu se acorda de la stat nicio indemnizatie parentala. Pe tot parcursul celor doi ani, daca mama alege sa se intoarca la munca, primeste lunar un stimulent de 500 lei. Asadar, ramane la decizia mamelor. Nu vor fi afectate de noua lege mamele aflate in plata si cele care nasc pana la sfarsitul acestui an."

Tot pe blogul ei scrie clar ca nu se revine la plafon maxim de 4000lei.

nilufera Says:
December 7th, 2010 at 3:36 pm
Vad ca nu ati raspuns inca la intrebarea de ce nu se revine la plafonul de 4000 de lei…marea economie de 600 de lei banuiesc ca va scoate tara din criza

Andreea Paul Says:
December 7th, 2010 at 4:15 pm
nilufera,,

Pentru ca trebuie sa diminuam datoria mare a bugetului public la un nivel sustenabil.

Mergi la inceput

a, rectific atunci, este cum ai numit-o!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns h_3llena spune:

"Andreea Paul Says:
December 7th, 2010 at 12:10 pm
Catalina,

Nu cred ca e injusta propunerea de OUG a Guvernului care se va aplica doar copiilor care se nasc dupa 1 ianuarie 2011. Mamele aflate in plata nu sunt afectate si nici cele care nasc pana la sfarsitul acestui an.

[...]

OUG nu a fost inca adoptata. Abia s-a decis forma sa, iar in urmatoarea sedinta de guvern o vom avea redactata, fundamentata si foarte probabil adoptata."

Asta pt cele care n-au rabdare sa citeasca toate raspunsurile.
Acel "foarte probabil" mi se pare mirific.

Mergi la inceput