*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (124)*
Raspunsuri - Pagina 13
Ramo2007 spune:
Malinas, ai 31 de bani de la mine.
Doamne ajuta sa am rabdare, ca zau ca ma apuca si pe mine crizele daca mai face asa.
Joi mergem la dr.pt Havrix si o s-o intreb si pe dr. ce parere are...stiti ca ma gandeam s-o duc la un psiholog?Sa nu ziceti ca-s nebuna...asa au mai zis unii si cand am zis c-o duc la stomatolog si uite ca n-am fost, dar zau ca mi-e frica cand o vad ce crize face, am zis ca incerc sa filmez odata sa ma creada si mama...ea zice ca atunci cand este cu ea Sara nu scoate niciun sunet cand o pune in patut la somn...
Ralukutzza spune:
Ramo eu sunt sigura ca Sara este ff cuminte cu mama ta si tie iti face crize///de ce ?...pentru ca Sara clar a invatat in timp ca tu te panichezi imediat, te stesezi, te enervezi,o iei razna etc...astfel ea face intentionat, ca sa castige ea te enerveaza pe tine.
...despre gandurile cu bataia, calmeaza-te si lasa copilul in pace, cu bataia nu rezolvi nimic decat ca o vei umili.comportamentul ei este normal pentru un copil de 2 ani, mai citeste ceva carti de psihologia copilului si o sa te lamuresti cu siguranta.
Cat despre psiholog (sper sa nu te deranjeze prea tare ce iti spun) dar mai bine te duci tu decat sa duci fata.... ca sa inveti sa gestionezi stresul si sa nu iei copilul nevinovat la bataie .
Ramo2007 spune:
Raluca, chiar la asta ma gandeam, ca eu sunt cea care ar trebui sa mearga la psiholog si cadou de Mos, o sa-i zic lui tati sa cumpere carti despre psihologia copilului.
Ma uit la ea cum doarme,linistita si ma gandesc cum facea la ea in patut si parca sunt 2 copii diferiti....clar trebuie sa citesc ce e in caputul lor la varsta asta, sa inteleg ce se intampla, s-o ajut...
oceanborn spune:
Bebecris, multa sanatate amandurora!
Ramo, poate o chinuie caninii,( parca, inca nu i-au iesit.scz daca ma insel) , crede-ma la canini al meu a muscat si din cada de baie de si-a ciobit dintii din fata putin, facea foamea cu zilele, se trezea noape de n ori urland, ne musca cum apuca , eram plina de vanatai, vroia in continuu in brate, nu-i convenea nimic.
Malinas, ai scris exact ce as fi scris si eu despre masinile astea
.si cred ca ar cam trebui sa ma apuc si eu de concursuri
ca alte sanse..(pana si cele second sunt cam scumpe)
Otiliav spune:
Ramo, dar de ce tii tu neaparat sa o muti in patut?
Incearca sa mai faci si tu cum vrea ea adica sa mai lasi de la tine si sa te adaptezi situatiei. Ca daca va incapatanati amandoua sigur nu ajungeti nicaieri.
Mie mi-e clar ca nu mai vrea in patut asa ca ar trebui sa treceti la pat de copil.
Iar cu somnul de pranz eu am mai zis. Daca nu vrea si nu vrea de ce insistati? Eu sincer de abia astept sa o vad ca renunta la el ca tare nu-mi place ca ma tine legata de casa cand i se face somn. A avut cateva zile cand nu mi-a dormit si a fost bine mersi pana seara dar nu rezista la plimbari, cumparaturi daca nu si-a facut somnul adorme in masina sigur si dupa aceea circ. Dar daca avem musafiri acasa pai atunci rezista mult si bine. Noi am fost la 2 petreceri de Craciun ultimele 2 we si s-a culcat domnisoara numai la miezul noptii. Sper ca pana in august sa renunte la somnul de pranz ca altfel avem probleme la gradinita unde nu au voie sa doarma.
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
Ramo2007 spune:
Oceanborn, nu i-au dat caninii...tot 8 dinti si 4 masele avem si culmea ca de 3 zile mananca de rupe...sa n-o deochi...si eu ma gandeam ca e posibil sa fie si dintii de vina,cum la ceilalti n-am stiut ca i-au dat...habar n-am cum se manifesta...
Otiliav, dupa sarbatori sper sa putem sa-i cumparam pat de copil...mama zice ca daca nici in ala nu sta si dam banii degeaba..e vreo 5 mil+salteaua 6 jumate
, dar asta e, incercam,ma gandesc ca poate va dormi de drag si va intelege ca e fetita mare si ca are pat mai mare, din care se poate da singurica jos...blablabla
anca_27 spune:
Ramo, si eu asta vroiam sa-ti propun, las-o sa doarma in patul vostru. Ce daca doarme cu voi o perioada? Are si cosleepingul partile lui. Poate e si perioada de dupa suzeta. I-ati luat ce avea ea drag, in ce se refugia ea, unde gasea alinare. SIGUR are motive intemeiate. Nu e rea. Eu cand aud cuvantul asta ma apuca bazdabacii.
Daca ma intreaba cineva `cum e Sara, e rea?`, deja ma mananca limba, dar ma abtin.
Raspund ca e un copil foarte activ si inteligent si care vrea sa descopere lumea. 
Relaxeaza-te, incearca s-o vezi altfel, coboara-te la nivelul ei, prosteste-te cu ea, danseaza cu ea daca asta vrea, o sa se plictiseasca la un moment dat, cauta activitati noi, pictati cu mainile, modelati plastilina, taiati cu foarfeca, da-i legume si cutit care nu taie sa le cioparteasca, da-i de lucru, capteaza-i atentia. Eu zic doar ca ai un copil inteligent si care vrea sa descopere lumea.
Sa nu crezi ca eu fac tot timpul din cele de mai sus, fiecare avem momentele noastre de stres si altele, dar sunt convinsa ca asta e solutia, deci la noi e buba, ei sunt doar cartea cu file goale in care scriem. O poveste. De preferinta cu happy-end.
Ocean, vazui si eu blondiciunea voastra de print.
Vad ca la brad am fost gand la gand, bagat dupa canapea si fotoliu.
malinas spune:
Ramo, sincer si David face multe din lucrurile pe care le face Sara cu voi.david sta toata ziua cu una dintre bunici si seara cand venim noi acasa uneori se alinta peste masura, alteori este extrem de nervos, alteori nu vrea sa faca nimic si-mi zice fie "nu pace mami, nu veau mami" i de multe ori nu vra sa ma vada si ma ignora, asta ca pedeapsa ca plec de acasa. Nu am o abordare, regula pt fiecare tip de comportament.Adaptez pe masura. De regula ii distrag atentia si il atrag pe alta cale sa faca ce vreau eu.Cand nu merge cu asta il las sa se calmeze, si schimb abordarea.La Sara e frustrarea lipsei de suzeta si de aici, cred, toate aceste manifestari.Trebuie sa ai rabdare, o sa treaca.Daca tu crezi ca un psiholog te poate ajuta, atunci ar fi bine sa mergi, macar ca te ajuta pe tine sa vezi problema din alt unghi, si tot te poate ajuta.Dar, cel mai important este sa incerci sa te relaxezi si sa vezi ce anume o supara, dincolo de lipsa suzetei.
www.motociclism.ro/forum/index.php?showtopic=609325" target="_blank">
oceanborn spune:
Eu cred ca Ramo s-a obisnuit cu binele
, in sensul ca Sara a fost intotdeauna linistita, dormicioasa, papacioasa, pisu la olita, somn noaptea,pfuuuu tot ce n-a facut fiu-meu
si acum i se pare ca i-a scapat situatia de sub control.incepe sa se mai impuna si Sara.
Ramo, carti de psihologie gasesti pe mailul comun, in format electronic, nu mai cheltuiti bani . Vorbeau fetele cu 2 pititci, Darling si Olivia parca, despre "Totul se intampla inainte de 6 ani", e o carte simpla , mie mi-a placut, e pe mail si aceea.
Anca, anul trecut a fost baricadat bradul , dar se urca pe fotoliu si intra in "tarc", la ros de globuri
, a ros o gramada asa pe ascuns, si noi, anul asta am zis sa-l schimbam ca aramas cam chel, dar ne-am razgandit repede, mai merge asa, si spre mirarea noastra mangaie globurile, daca pica vreun ac(artificial)merge si-l pune inapoi
, exclma intr-una wow. am apropiat fotoliul si canapeaua ca vroia sa intre in...parcare cu masina lui si risca sa darame bradul![]()
bebecris spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ramo2007 Malinas, ai 31 de bani de la mine. Doamne ajuta sa am rabdare, ca zau ca ma apuca si pe mine crizele daca mai face asa. Joi mergem la dr.pt Havrix si o s-o intreb si pe dr. ce parere are...stiti ca ma gandeam s-o duc la un psiholog?Sa nu ziceti ca-s nebuna...asa au mai zis unii si cand am zis c-o duc la stomatolog si uite ca n-am fost, dar zau ca mi-e frica cand o vad ce crize face, am zis ca incerc sa filmez odata sa ma creada si mama...ea zice ca atunci cand este cu ea Sara nu scoate niciun sunet cand o pune in patut la somn... Ramo mami fericita de Sara Maria 02.12.2008 Visul meu implinit, Sara Maria! Poze cu printesa mea |
crizele le poate face si din auza oboselii...cu david am patit asa...la inceput ma nervam si eu destul de repede din cauza stressului si problemelor majore pe care le avem....insa am invatat sa-l las sa-si consume episodul si sa se calmeze singur....daca este in camera, ii inchid usa si plec...dar il uramresc de pe balcon uitandu-ma pe geam..urla, e nervos.....dupa care se calmeaza singur....
si cu mine face cam ce vrea el, insa cand suntem doar noi 2 acasa nu am nici cea mai mica treaba cu el..este ffff cuminte, dar cand se aduna toti pe acasa e jale...
cand ramane cu soacra sau cu mama..nu au nici cea mai mica [roblema...ele sunt mult mai calme.....
deci...lasa copilul in pace si nu-l duce nicaieri....incearca sa te relaxezi tu un pic....eu cand am o zi grea, caut orice prilej sa ma duc la aer chit ca ma duc sa cumpar o paine...dar intru in magazine si casc ochii...asa ca....
pupici!!!
Cristina - mami de
DAVID - ANDREI si
29+cu
MATEI STEFANDAVID, ochiosul mamii
Povestea nasterii
http://lbdf.lilypie.com/4e7Zp3.png
[b]
Iubirea inseamna sa nu spui niciodata "imi pare rau" - Love Story