Procrastinarea
Raspunsuri - Pagina 10
iulia_b spune:
Am impresia ca cei care stau acasa sau lucreaza la stat sunt dependenti de procrastinare. Ceilalti nu mai au timp si de asta. De fapt aproape ca sunt convinsa pt ca dureaza nepermis de mult sa faci un act, sa scoti o adeverinta, o autorizatie de costructie...zac dosare pline de praf pana se indura vreo doamna dependenta de procastinare sa se lecuiasca.
Androix spune:
Atunci ar trebui sa fii recunoscatoare pentru acest subiect!
Eniuei, nu asta e firul discutiei aici asa ca inapoi la oile noastre!
Am agenda! Si nici n-a inceput bine anul ca deja am scris in ea! Am o groaza de lucruri de facut si abia astept sa le tai de pe lista. Pana atunci ii tin companie sotului in ultima lui zi de concediu! Am vrut sa spun procrastinare dar nu reflecta realitatea ![]()
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii! ![]()
daniela_b spune:
iselin, se pare ca secretul vostru e ca faceti multe lucruri impreuna si va sustineti activitatile. Si de aici eu am de invatat!
Exista ceva ce ma framinta mult in ultima vreme: eu ma lupt sa-mi organizez programul iar ceilalti se lupta sa mi-l dezorganizeze inapoi si asta se intimpla fiindca ii scot din zona lor de confort nemaindeplinind "sarcinile" mincatoare de timp pentru mine si salvatoare de timp pentru ei.
Dar mi-am dat seama ca desi va exista o perioada "dureroasa" de ambele parti, va trebui sa duc schimbarea pina la capat. Procrastinarea ( indiferent de ce e cauzata) da voie altora sa profite de tine sau, si mai rau, nu-ti da voie sa te dezvolti personal.
Aproape ca nici nu ma mai intereseaza care sint mecanismele ei ( alta zona in care eu pierd timp mult: despic firul in patrusute, ma gindesc prea mult la rezolvari si nu mai apuc sa pun in aplicare rezolvarile).
Tot ce ma intereseaza in ultimul timp e sa ma disciplinez, sa ma tin de program.
arinna, ce surpriza!
Suna minunat ce ai scris acolo despre tine! Pur si simplu ai o alta viata si simt din tonul tau ca o gusti la maxim...
Ma bucur foarte mult pentru tine si vreau sa-ti aflu si tie "secretul". ( de restul vorbim in private)
Ce crezi? Are legatura cu locul in care te-ai mutat? Cu oamenii pe care i-ai intilnit?
iulia_b, eu nu lucrez la stat, nu sint somera si nici in concediu, imi platesc corect taxele, iti inteleg si durerea legata de autorizatii si adeverinte dar zau daca stiu ce ai intentionat ( mai precis) cu postarea ta.
Androix, te tii tare, vad! Bravo!
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
Androix spune:
Da, si eu simt acelasi lucru. Sotul meu nu are un program fix de la 8 la 16 in fiecare zi. Poate avea zile in care merge la munca de la 7 dimineata si se intoarce la 22 sau pleaca abia la 14. Nu o data i-am reprosat ca atunci cand are o juma de zi libera "imi face program". Vine cu fel de fel de idei ce sa facem, unde sa mergem si pune in carca mea presiunea faptului ca lucrurile sau drumurile trebuie facute neaparat pentru ca (vorba zanei
) nu-i asa, el urmeaza sa plece la serviciu. Si asa programul gandit de mine ca sa-mi fac treburile este dat peste cap, dar bine zici Daniela, trebuie sa ne tinem tari. SOtul meu da ochii peste cap cand ma vede cu agenda, nu ma crede, o sa vada el! ![]()
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii! ![]()
maria_alexia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui carolinah Si noi facem duminica dupa-amiaza/seara meniul saptamanal: mic dejun (pt copii), gustare pt scoala (nu fac sandwich-uri), pranz si cina. Meniul trebuie sa fie echilibrat dpdv nutritional. Dupa ce am meniul, fac lista de cumparaturi pt meniu, cu mentionarea zilei cand trebuie cumparate fiecare (cele proaspete: carne, broccoli etc trebuie cumparata in ziua cand se gateste...). Meniul este afisat in bucatarie. Tot acolo este afisat si programul activitatilor extra-scolare ale copiilor, plus orarul copilului scolar. In bucatarie mai exista post-it-uri si o lista de cumparaturi deschisa. De cate ori cineva constata ca lipseste ceva, scrie pe lista. De cate ori cineva merge la cumparaturi ia lista si or ezolva, apoi se deschide o noua lista. Caro |
Aoleu, deci asa se face
. Ar trebui sa-mi lipesc postarea asta pe frigider si s-o invat pe de rost. Si eu pierd o gramada de timp la cumparaturi, visat meniuri, adaptat la ingredientele din casa, dat fuga dupa altele... Cand am una, nu mai am alta. Congelez, decongelez... Ufff.
Dar pe de alta parte ma simt ultra-creativa gatind in haosul asta
mcoca spune:
Pe mine m-au deprimat groaznic posturile lui Iselin si Carolinah. Nu zic, e bine cum fac, cum sunt orgnizate, dar mi se pare ca viatza fara elementul "surpriza", fara factori aleatorii, nu e viatza.
Nu aman decat ceea ce nu imi place sa fac, si asta cred ca e valabil pentru majoritea oamenilor. Nu aman la infinit, ci numai pana ajung cu cutitul la os :).
Am sotz, copil, servici, responsabilitati dar nu as putea trai cu mii de liste, cu meniul batut in cuie ca la cantina, cu o saptamana inainte.
Vicky si Printzesone
daniela_b spune:
| citat din mesajul lui maria_alexia Dar pe de alta parte ma simt ultra-creativa gatind in haosul asta |
Maria-Alexia bine ca ai atins aspectul asta... chiar voiam sa mai spun ceva legat de el. Si eu ma consider o persoana ultracreativa dar am o parte prea visatoare care intra intr-un contrast permanent cu cealalta parte a mea extrem de practica.
Sint constienta ca va trebui sa sacrific acea parte si ca voi suferi dupa ea dar sint in stadiul in care nu mai am de ales sau mai bine zis nu mai vreau sa aleg gresit dpdv al dezvoltarii personale pe termen lung.
Chuny spune:
Vicky, se poate si mai rau
Am vazut eu un reportaj cu familii super organizate, nu cu multi copii, dar conduse de parca ar fi fost intreprinderi ... pana la extrema: adica fiecare copil avea un sertar unde punea scrisorica daca avea ceva de transmis parintilor
Meniurile stabilite si fixe fara posibilitate de "pofte" ( ce-s alea ? ) Si tot felul de fixuri din astea ...
Atunci zic si io: mai buna procrastinarea decat asa :-))
daniela_b spune:
| citat din mesajul lui Sibylle Si tot felul de fixuri din astea ... Atunci zic si io: mai buna procrastinarea decat asa :-)) Sib Aripi tot mai grele *** Nasterea ariciului Vladimir *** *** Anna, o nastere cu viteza |
Ah, no, no, no...fara fixuri!
NU-mi fac probleme ca voi trece la cealalta extrema, niciun om nu se poate schimba cu adevarat, cu totul, decit daca nu mai este sanatos din anumite puncte de vedere si toata viata lui se schimba radical.