Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (47)
Raspunsuri - Pagina 15
paula_m spune:
Neata
Eu cred, ca pe un barbat ( si in general, pe un om) nu-l schimbi decat daca vrea el. Daca nu simte ca intr-adevar ca e momentul sa faca o schimbare, si o face doar de gura ta, eu cred ca va fi mai rau. Va fi un om frustrat, frustrare care pana la urma tot asupra femeii si copilului se va rasfrange.
Eu pot sa spun cu mana pe inima, ca nu eram pregatita de copil. Am stiut ca se va naste, ca se va schimba viata noastra, dar nu m-am gandit ca asa drastic. Pot sa spun ca inainte de copil eram fara ganduri si acum pana mor o sa fiu tot stresata.
Cred ca timpul le va rezolva pe toate. Si eu i-am tot explicat sotului meu, ca am nevoie de ajutorul lui si mi-a zis si el ca stie ca e extraordinar de greu sa stau zile intregi doar cu copilul, dar mai mult de 1/2 de h tot nu-l pot face sa stea cu copilul, asa ca ii dau pace si astept sa mai creasca Raul si sa inceapa sa aiba activitati de baietel si atunci sunt convinsa ca o sa petreaca mai mult timp impreuna. Si eu sunt frustrata la randul meu, dar o sa incerc sa imi rezolv frustrarile fara sa urlu la sot si fara sa-i tot explic eu cum e cu familia perfecta.
Imi cer scuze de filosofeala mea de mai sus, dar asta mi-a trecut prin cap cand am citit postarile. Aveti niste familii frumoase, unele au noroc de barbati extraordinari, maturi, care sunt dedicati in intregime familiei, altele suntem cu niste barbati luati ca din oala, care inca nu stiu cum sa faca fata unui copil, mai intervin si soacre acre, mai socri, prieteni prea multi, dar intr-un final toate avem familii perfecte, soti si copii pe care nu i-am schimba pt nimic in lume.
La multi ani pt Tudor si Denis!!
Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
poze luna 5
larissa_79 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tina_80 [quote]citat din mesajul lui bamboletta Da cineva CA siropel la delfinas?cati ml si de care...luna trecuta a luat CA gluconic 5 ml...acum am zis sa trec pe siropel...i-am dat 2 zile si era f agitat seara..mi-a adormit la 23-24 de cand ii el nu a adormit la ora asta...e posibil sa-l doara burtica de la el? [quote] Eu ii dau Ca sirop de Biofarm, cate o sticluta pe luna (imi ajunge aprox.11 zile) - 10 ml/zi (5 ml dimineata si 5 seara)....si la noi a dat putina agitatie Nina mami fericita de Radu Gabriel 16.06.2010 |
eu ii dau calciu siropel de 3 ori pe zi cate 2.5 ml. dar nu ii dau mereu ca uit....
Larisa mamica de Nectarie (22 iulie 2010) si Alexia (13 iulie 2006)
http://picasaweb.google.com/roparo/CopiiNectarieLuna5#
tina_80 spune:
Racusor, am zambit la postarea ta pt ca si mie mi se intampla la fel...tin tel pe masa cand merg la o cafenea.
Sotul meu n-a mai vrut sa ma ajute la curatenie, pt ca in copilarie el era care le ajuta pe surorile lui sa scoata covoarele sa dea mobila la o parte, etc. Cand s-a mutat la mine, era la fel, ma ajuta si nu comenta, dar de o bucata buna de vreme nu mai vrea sa faca curat si mi-a spus ca ar fi mai bine si pt mine sa ne ajute cineva.
Acum ma ajuta la spalat vasele si copil. In weekned Raducu cica e al lui.Ies la plimbare cate 3-4 ore cu masina pt ca vremea nu ne mai permite, cica sa-i doarma baiatul bine....iar eu ma duc cu fetele la mall, la cafea, magazine,etc.
Abia astept ora 13 sa ma duc sa cumpar si cadouri...ca acum se face seara si tb sa vina mosul
Sa aveti o duminica placuta!
Nina mami fericita de Radu Gabriel 16.06.2010
larissa_79 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crispro Neata! Franta, ca de obicei... a avut o repriza de 2 ore legate azi noapte, iar in rest tot la o ora s-a trezit... is asa de obosita si iritata... si el e obosit, ca vad ca se trezeste obosit, ii pica ochii in gura... am citit in carte ca cf unor studii, copiii care la 4 luni dorm rau, asa vor dormi si la 12 luni (daca nu se face nimic)... asa ca mai am un pic de citit, si trec la actiune... pe bune ca il las sa planga... ca nu am cum altfel... el adoarme seara usor, dar dupa ce se trezeste tre sa fii tot langa el... cica nu se stie autolinisti... asa e... si la fel cum hrana e importanta pt corp, asa si somnul... pe care el nu il prea are... tre sa fac ceva sa doarma si el bine, si eu... asa nu se mai poate... Tina, si Oana zicea ca i-a venit CM. CIca in perioadele alea e posibil ca bebelul sa nu accepte lapticul, sau sa faca nazuri. Tina, draga, aici nu te judeca nimeni. Tu stii ce e mai bine pt copilul tau. La fel, tot tu ai decis sa mergi la medic cu Raducu, pt ca ai observat ca ceva nu e ok, si asa ai ajuns sa faci analize. Asa ca ai stiut foarte bine ce sa faci ca mama, ca ai stiut ca tb mers la dr. Nu fii necajel... si nu mi se pare ca i-ai dat multe medicamente, ca Espumisanul e apa de ploaie, ala de dinti nu se pune, ca e gel... deci a mai ramas unul... Scaunul de masa l-am luat de pe bebelusultau.ro, Chicco Polly, si tot de acolo mi-am luat baby safe feeder...Marti le primesc... Io nu am timp de nimic cu sotul... nici sa vb, nici sa trecem la fapte, is mereu super obosita... asa vrea macar o noapte pe sapt cu 6 ore legate... Ieri a mancat copilul (in 24 de ore) , cam 550 ml.. suuuuuper... Asa ca Diana, si noi suntem la greva... Duminica placuta, fetele... diseara vine mosu.. am pregatit cadouri pt toata lumea... mi-am facut si mie un pachet (mi-am pus o carte, un CD cu colinde ce l-am primit odata cu o revista cumparata de o luna, si un pix...) am zis ca sa am si io pachet... am pus ce am gasit prin casa... Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010) Poze |
ha ha...ce super cu facut pachetul singura...al meu sot stie ca daca nu primesc nik de la mosul is suparata maine asa ca macar cu ceva dulciuri tot cred ca o sa se conformeze....mai deci eu as vrea sa fiu asa ca si Carmen...dar nu pot dom'le! nu pot! eu cred ca am un sot de nota 20 la cate trasani am facut. Am indepartat cei doi prieteni din viata lui care nu imi placeau, comentez daca se duce sa ajute singurul lui prieten familist sa moneteze o canapea. Comentez daca vorbeste prea mult cu acelasi prieten la telefon. De iesit nu iese singur ca nu vrea. Comentez daca vad ca se uita putin pe net desi eu stau zilnic ceva timp pe forum-uri. El in schimb nu zice nimic daca vorbesc n ore cu prietenele, a acceptat toate familiile de prieteni pe care le-am adus acasa, ma lasa sa imi ajut prietenele neconditionat. Of...de ce oi fi eu atat de rea?! Stiu ca am o problema dar nu ma pot abtine....
Cristina...de curiozitate...daca tu ti-ai luat singura ii pui si sotului ceva? Numai eu is rea si egoista...si ce mult as vrea sa ma schimb. Al meu sot munceste enorm pentru firma, lucreaza de acasa ( programare) uneori cu amandoi copii pe cap in living... unul tipa unul vorbeste, haos. Ar putea sa plece sa lucreze in alta parte dar el vrea sa stea cu noi, cu familia. Singurul lui timp liber e atunci cand se roaga si citeste carti ortodoxe ( si aici comentez ca citeste prea mult sau se roaga prea mult). Deci chiar sunt f f rea si asa mi-e greu sa recunosc....nu stiu ce....am si eu parti bune, ii pun mereu masa etc etc...dar tot parca is rea. Asa m-am suparat ca o sa imi misc azi fundu'sa ii cumpar cadou la al meu sa ii pun in ghete. Carmen, mai zi ca avem de invatat de la tine! Ei ...nu o sa ajung eu sa fac eu tortila cand vine el cu prietenii acasa ( ca nici nu vine ) da'macar sa nu mai comentez legat de singurul lui prieten ( familie cu care noi ne si vedem). Am zis cam mult.....dar trebuie sa recunosc ca sunt rea si neagra asa la suflet si nu stiu de ce. Ca am un sot prea bun...de aia cred...
Ca am zis numai de rau...de bine ar fi ca noua ne place sa facem totul impreuna...de la cafeaua si micul dejun pe care o lungim cu orele pana la cumparaturi. Suntem 24 din 24 impreuna si nu ne plictisim. Si daca pleacaa sotul o zi de acasa ne e un dor de tot stam pe telefoane si sms-uri. Inainte cand eram la joburi vorbeam intruna pe mess, telefon etc. Iar noaptea musai dormim imbratisati...acum e post si nik' dar asa ma mai imbratiseaza si strange in brate dragul de el...iubire mare la noi...a fost de la inceput ceva total. In vacante tot asa singuri...desi sa stiti acum ca au aparut copii ar fi bine sa mai fie ceva familii cu copii sa se mai joace impreuna. Si tare mult imi place de el ca imi iubeste parintii. De pe 22 decembrie plecam la ai mei la curte la Botosani si stam pana dupa 3 ianuarie. Noi cu doua exceptii am facut mereu sarbatorile si rev-ul cu parintii mei. Cum zic multi...mai rar asa barbat...
giorgia23 spune:
Pai Larisa chiar ca mai rar barbat ca al tau...eu tb sa ma rog cu zilele sa mergem la mama in vizita....nu am sa inteleg de ce nu vrea ca mereu ei ne/au ajutat...mereu ne/au luat cadouri,ne trimit de toate,de bani nu mai zic pe cand ai lui ciuciu...dk se poate sa le dam noi
Paula bv ai argumentat f.bine
Eu de abia astept sa mergem la carrefour la cumparaturi
ooana spune:
Larissa nu esti rea mami...cred ca esti putin mai posesiva atata tot
si eu ii reprosez cateodata ca nu se gandeste la ce mi-as dori eu...sunt exagerata, el face orice sa imi fie pe plac si sa ma multumeasca dar ma apuca si pe mine damblalele dupa care imi pare rau ...imi pare rau pentru ca il iubesc si ma ajuta in toate...de ex. eu sunt pe forum, Matei doarme si el da cu aspiratorul
nu i-am luat nimic de Mos Nicolae ...musai trebuie sa ies din casa si sa fug sa iau macar ceva dulciuri
el sigur mi-a luat si nu vreau sa fiu iar eu aia rea
Oana mamica lui Matei – luna a 5-a 08.07.2010
Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
crispro spune:
Asa e, Larisa, ai sot bun. Musai sa ii cmperi si lui cadou... Io i-am luat si sotului, cum nu... i-am luat o trusa de curatat papucii.. cu crema, perie, si nu mai stiu ce... tot din asta i-am luat si cumnatului si socrului... io mereu iau cadouri pt sot, socrii, cumnat, cumnata si copilul lor, si mereu si mie.. imi pun ceva in papuc sau sub brad...
E atat de obosit si marait copilul asta, pe zi e trece tot mai mult... io cred ca e lipsa asta de somn, daca pe mine ma termina in ultimul hal, d'apoi pe el... Cica trezitul asta la fiecare ora era instrument de tortura in unele inchisori, demult... Super... recunosc ca are efect!!!
Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)
Poze
larissa_79 spune:
si al meu a facut ieri curat. dat cu aspirator, cu solutie de parchet si gresie toata casa. eu am facut mancare, copii si strans apoi la bucatarie...el a lucrat pentru firma. noi facem totul impreuna....singura e chiar frustant. Mai nou sotul a preluat baiata lui bebe...e super greu peste 9 kg si eu nu mai pot sa il manevrez. Ma dor toate cele. A preluat si adormit Alexia cu povestile de rigoare ( asta cand nu ma vrea musai pe mine). De asta eu o super inteleg pe Denisa...pai de ar face al meu asa s-ar instala o super raceala in timp. Eu daca ma supar sunt rece, rea si uraciosa....unde mai pun ca berbeaca fiind sunt impulsiva si pe moment nu ma controlez si zic numai de "dulce"
da oana suntem amandoi foarte posesivi....poate prea exagerat chiar....al meu nu ma lasa la masaj decat daca e facut de femeie...si nu e gelozie din aia tampa. e altceva :)
Cris, de cadou n-am cum sa i-au ca al meu sot e acum la biserica...nectarie a dormit toata dimineata si o sa fie fresh...sotul obosit. il las sa doarma si i-au niste dulciuri de la nonstop.
dar oana...hai cu ceva idei sa bag o comanda la emag pentru Craciun imi i-au revansa atunci. de Craciun si eu i-au cadou la toata gasca...catel, purcel...anul asta am si nepotel dar si eu primesc mereu de la sot...altfel m-as necaji asa...nu stiu cum tu nu...firi diferite cred. a..si neaparat eu vreau surpriza...nu merge cu cumparat ce vreau...surpriza
da dar am uitat sa precizez ca eu si acum lucrez pentru firma...acum doua nopti m-am culcat la 2:30 noaptea, etc etc....deci nu stau nici eu ca o nesimtita asa.... si el face tot.
crispro spune:
Pt sotu-meu e un stres teribil cumparatul de cadouri... asa ca il scutesc. stiu ca ma iubeste, ca mi-ar cumpara orice, dar decat sa stresez omu...
S-a trezit copilul dupa o juma de ora de somn, evident, si mai obosit... marait nevoie mare... si e pt prima data cand se maraie si plange si in brate la mine... asa mi-am dat seama ca e foarte obosit, si deprivat total de somn... nu vroia suzeta, nu vroia nimic... l-am pus in patutul lui, plans. si l-am lasat acolo, si am plecat... a plans 3 minute, m-am dus la el, i-am dat suzeta, si a luat somn... de la noapte un in practica planul... cia in cateva sapt ar trebui sa dea roade... il lasa sa planga si cand se trezeste peste noapte, decat la ora de papa merg la el... la inceput il lasa 5 mnin sa planga, merg sa ii dau suzi, daca iar plange il lasa 10, iar merg la el, apoi 15... asta e metoda cu "lasat sa planga controlat", ca mai exsita si varianta lasat sa planga maxim o ora, fara sa il verfici... sper sa reusesc. oricat de multe ganduri oi avea, ca il las asa, abandonat, tre sa ma gandesc ca o fac pt el, trebuie sa doarma, trebuie sa se odihneasca...
Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)
Poze
racusor2010 spune:
CRIS sper sa dea roade dar ai incercat in carut plimbat prin casa? andrei de cand este maxim de maraiala, se trezeste plangand cand doarme il pun apoi in carut si il plimb (suntem la cel sport, dar il las pe spate). si asa doarme si 2 ore, doar ca eu trebuie sa stau langa el si sa il legan intr-una.
nu e solutie, dar pana cand nu iesim afara din nou eu nu stiu ce sa ii mai fac sa doarma si el ca lumea ziua
noaptea doarme bine, cu o trezire pe noapte si una in jur de 6-7 de papa. apoi uneori mai adoarme, alteori nu. doar ziua nu mai doarme cum dormea inainte, in patutul lui cate jumate de ora deci eu iar nu mai pot face nimic...
mami de brotacel Andrei Ioan
9 iunie 2010