PEPENASII de 2008 se pregatesc de Sarbatori! (202)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Vreau si eu zapadaaaaa! Aida anul asta cred ca o sa fie foarte incantata de saniuta, cand am fost la munte acu' 2 saptamani a fost innebunita dupa zapada.

Mi s-a intarit convingerea ca jucariile nu trebuie neaparat sa fie scumpe sau sofisticate pentru a pune imaginatia la contributie, ci din contra. Aida a gasit o bucatica de carton pe care a indoit-o a.i. sa arate ca un laptop, o parte e monitorul si o parte e tastatura, si acum zice ca are calculator, mi-a cerut mouse si i-am intins o bucatica mica de hartie . E in extaz, ma intreaba ce desene vreau sa imi puna la calculator si se face ca butoneaza la cartonul ala . Nici un calculator de jucarie cumparat nu ar fi avut asa un efect.
Si doua vesti legate de olita:
-vestea mai normala: a reinceput sa faca pipi la olita dimineata!
-vestea mai putin normala: uneori sta picior peste picior pe olita (va dati seama ca nu ii vine prea natural sa stea asa, isi tine piciorul cu mana sa nu cada, si sta f batoasa)

Tecky, Marina, cum mai stau printesele cu tusea? La noi a trecut aproape de tot dupa ce i-am facut aerosoli.

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Ooka, mie mi se pare ca nu suntem doar spectatori in viata noastra, ci si actori ... adica binele ala care trebuie sa anuleze raul uneori sta in puterea noastra sa il facem ( in afara de ce nu putem stapani: sanatate, moarte). Eu cam la asta ma refer.

Cat despre ce spune prietenul tau am si eu o teorie: daca esti labil, negativist si vai de capul tau, sigur ca poti sa suferi ENORM pt orice problema (cat de mica si uneori chiar inchipuita), numai pt ca e problema ta. Uneori poti sa suferi pt o nimica toata mai mult decat cineva care are probleme grave. Si poti sa nu te bucuri de nimic toata viata doar pt ca nu sti sa te bucuri. Dar asta nu inseamna ca ai probleme, ci ca esti vai de capul tau si nu ai nici cea mai mica ambitie sa iesi din rahat si nici nu incerci sa cauti ajutor.

Turtu

Mergi la inceput

Si ca sa nu fiu inteleasa gresit: in viata putem suferi pt o gramada de lucruri: singuratate, oboseala crunta, lipsa de dragoste, tradare, boala, pierderea unei fiinte dragi ... toate astea fac parte din viata, dar nu trebuie sa fie o filozofie de viata. Nu putem trai intr-o contiua isterie, mereu imbufnati si nemultumiti si apoi sa ne miram de cat de rau ne merge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns truli-luli spune:

Ai dreptate Syb dar uneori e tare greu sa aplici ideile astea chiar daca in teorie le stii foarte bine. Eu te admir dar pt mine inca nu pot sa le aplic. Dar nici nu ma las, tot o sa imi revin la un moment dat

Mergi la inceput

Truli, eu imi cer scuze ca nu stiu ce vi se intampla, dar e important sa nu te dai batuta si sa cauti solutii ... daca e oboseala, aia va trece mai incolo cand cresc copiii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

Turtu grea misiune asta cu adormitul..daca sunt singura seara si mie imi este tare greu, Clara e dusmanul convins al somnului,Riana nu, ea adoarme cu un bibe de ceai sau cu o perna pe care o mozoleste in gura.In rest la noi e bine sunt amandoua destul de cumintele.Si nici pe mine nu ma ajuta nimeni dar macar am un barbat prezent mai tot timpul.Rabdare si ...cafea.Alaptezi?Eu daca nu i-am dat decat lapte praf l-am putut delega pe Cristi noaptea.Pupam gasca

MAMI de CLARA (2008) si RIANA (2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

didi, nu am scapat de tuse inca. Nu mai tuseste asa mult dar tot mai are cate o repriza noaptea si in timpul zilei cand si cand. Cu ce ai facut aerosolii?

--------------------------------------------
Marina15+ & ANA SOFIA 05.08.08
--------------------------------------------
Mami Marina's blog
Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Turtu, eu am avut tactici peste tactici pt somn. la inceput ma duceam cu ana sa-l pregatesc pe Vladi de somn la pranz. Il schimbam, gadilam ( vorba ta), ii aratam 2 pagini dintr-o carte si il lasam sa adoarma. Apoi mergeam si o adormeam pe Ana la san.

Mai tarziu au fost alte nevoi, o lasam pe Ana prima si stateam cu Vladi mai mult, apoi ma intorceam la Ana.

Cand n-am mai putut au inteles amandoi ca sunt la dispozitia lor toata ziua, dar seara ii pun rapid la somn si nu ma intind la nu stiu ce lecturi. Ritualurile pot fi schimbate si adaptate, copiii inteleg incet ca situatia nu mai e aceeasi si se obisnuiesc.

Eu inca dorm cu Ana in patul conjugal, iar sotul doarme in camera Anei. Insa seara ii pun/em la somn, apoi coboram in salon, urcam la somn amandoi in camera Anei si pe la 3 ma trezesc si merg sa continui noaptea cu ea. Uneori am adormit seara cu Vladi in pat, lampa aprinsa, apoi a venit sotul sa stinga lumina si am dormit amandoi, iar spre dimineata tot la Ana am ajuns . Ne adaptam si facem in functie de mofturile fiecaruia pe rand, chiar si ale mamei obosite uneori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

am revenit, sint refugiata, ca mama se uita la dan negru

dana, da, alaptez, asa ca nu pot delega pe nimeni. Nu-i tot timpul asa de complicat, dar se intimpla. Clara merge la gradinita?

marina, cum te mai simti, mai ai greturi? Ce s-a rezolvat pina la urma cu gradinita?

vicky, vad ca-ti place sa fii omul negru in ultima vreme Te-am citit si la alt topic unde ai fost declarata inamicul public numarul unu La topice din astea eu nu ma mai bag, ca sint cu potential prea inflamator ...

Ah, la noi de mos nicolae, Mara a primit 3 carti. Dulciuri nu i-am luat, ca eu personal tot nu-i dau. Mai prinde pe la vreo petrecere ceva ciocolata, tort sau ce-o fi pe care le maninca hipnotizata, asa ca mi-e teama sa am trebi din astea in casa.

Mai nou m-am specializat si fac dulciuri sanatoase, adica cu fructe, cu faina integrala, cu sirop de artar sau zahar brun, cu applesauce in loc de unt sau margarina. Familionul a protestat la inceput, dar acuma imi devoreaza biscuitii cu banane si fulgi de ovaz sau www.cookbookpeople.com/blog/2010/01/13/lo-cal-applesauce-muffins-can-kick-start-new-year%E2%80%99s-diet-resolutions/#awp::2010/01/13/lo-cal-applesauce-muffins-can-kick-start-new-year%E2%80%99s-diet-resolutions/" target="_blank">briosele cu applesauce.

Si ma mai pling ca-s obosita

sib si ooka , aveti dreptate in ce ziceti, si eu am fost prea negativista in ultima vreme, iar acuma incerc sa imi revizuiesc atitudinea. Dar e a' naibii de greu cind esti din constructie pesimist. Sau, ma rog, miorlaita cum sint eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

siby, eu imi fac pb ca incep sa o neglijez oarecum pe Mara din cauza lui Victor, incepind cu treaba cu dormitul. Ca acuma evident nu-i mai pot da asa multa atentie la culcare ca inainte, ea normal ca cere atentia pe care i-o acordam la ora de nani si citeodata chiar nu pot. Si cred ca imi simte si ea tensiunea si vinovatia, ca mai nou cu mine se lungeste culcatul asta la infinit sau, ma rog, pina chiar trebe sa plec de linga ea pentru ca plinge Victor de foame.

Evident ca e mai simplu cind e Cristian acasa, se ocupa el de ea, dar uite ca sint zile cind el nu e aici si atunci nu stiu cum sa ma impart intre copii ca sa nu sufere nici unul.
Dar sper ca in timp sa se mai aranjeze lucrurile ...

Mergi la inceput