PEPENASII de 2008 se pregatesc de Sarbatori! (202)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Neata fetele.
Am o prietena care m-a rugat sa scriu un mesaj pe forum:

"caut o gradinita cu 10-15 copii undeva la tara, cu copii care provin din familii nevoiase , uitate de lume , la o distanta de maxim 50-60 de km de bucuresti , care sa se bucure de nishte pachete de craciun ( acuarele ,carti de colarat , creioane, dulciuri ,fructe)"

Fetele din Bucuresti poate stiti o astfel de situatie, sa ma anuntati ca sa-i spun mai departe prietenei.
Multumesc.

Anna si Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank">poze in concurs ann1 si ann2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Moni, eu te inteleg si pe tine si imi dau seama si cum functioneaza Monalac ... dar zau ca mi-e greu sa vad pe cineva care numai se plange (saptamana trecuta cred ca ca otita era o drama ), niciodata nu-i merge bine, ala ii zice asa si pe dincolo si tot asa ... de asta am rabufnit si eu asa, nu neaparat s-o necajesc pe Mona, dar in 3 ani de cand scriem aici nu stiu daca am citit si ceva de bine de la ea. O sa incerc sa ma abtin si eu de acum incolo de la comentarii din astea ...

Si tot pt Moni, mie sincer mi se pare ca tu discuti acum mult mai multe si nu te mai plangi ca inainte Zic ca e semn bun :-)

Anka, deci notez mesajul tau "Vaaai ce zapada aveeeem! :) " scris pe 8 decembrie ...

Acu e clar ca ai pus sare pe rana, in fiecare zi ma rog sa ninga si la noi macar 2 zile sa vada si astia ai mei zapada adevarata.

Biri, mi-a placut de fiica-ta si maslina revendicata ... e clar ca au tendiinta asta daca incepi cu recompensele acordate sistematic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

sib,cu riscul de a te supara,voiam sa ti spun ca si mie mi se pare ca de obicei,interventiile tale sunt pentru ''a pune la punct pe cineva''.
si mi se mai pare ca tonul tau e mereu superior,nu mai departe de ieri ai apostrofat o pe vicky...
eu cred ca suntem aici sa ne spunem pasurile,chiar daca tu ai observat ca ma plang des,cu ce te afecteaza asta pe tine?
sau ti se pare ca m ai ajuta cu ceva daca imi vb asa?

Mergi la inceput

Mona, ai dreptate :D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Hop si eu cu calul meu...sa ma bag ca musca in oala.

Asa, Moni, exista o diferenta fundamentala intre ce scrii tu si Mona. La tine problemele sunt in majoritate generate de oboseala ta si tu stii asta si de asemenea, problemele tale sunt cotidiene ca sa zic asa, normale...E foarte greu cu doi pitici de varste apropiate, iar daca unul inca nu doarme noaptea e de 3 ori mai greu. Stie fata ce zice, Julia inca se trezeste de 3-4 ori pe noapte si e in picioare la 5 dimineata asa ca eu una te inteleg de ce simti ca uneori nu mai poti. E normal sa te plangi cand esti atat de obosita dar te rog eu, din suflet, nu te compara cu Mona!!!

Mona, insa pare a cauta in permanenta ceva negativ, fie ca e boala, fie ca e problema in familie sau la serviciu...etc. Mona e in permanenta neinteleasa, pusa la colt si abuzata de semenii sai. Stresul si-l genereaza singura, daca scrie cineva aici ceva de rau sau boala, apare si Mona scriind "si x/y a avut, a facut...a dres". Hai sa fim seriosi. Multe din fetele de aici, prefera sa o ignore pur si simplu, orice sfat dat aici nu e bun, sau ignorat de ea.

Mona asta nu e un atac la persoana ta, eu am mai spus, tu trebuie sa stai jos si sa introduci un pic de pozitivitate in viata ta.

Ieri Sib nu s-a legat de Vicky, si-a expus parerea, nu a pus pe nimeni la punct. Daca ai sa continui sa mergi pe ideea "cine nu e cu mine, e impotriva mea" nu ai sa ajungi nicaieri in viata, ai sa continui sa ramai izolata si neinteleasa. Si asta repet, nu o spun pentru ca am eu ceva cu tine, ci pentru ca eu consider ca dupa 3 ani aici, putem sa exprimam si pareri personale si viziuni personale vis-a-vis una de alta. Uite spusese Vicky acum ceva vreme, legandu-se de mine ca daca incerci cu toata fiinta ta sa gandesti NUMAI pozitiv, vei observa ca fie lucrurile nu-s asa negre cum par, ori ca pozitivitatea ta va influenta ceea ce se intampla in viata ta. Atunci cand mi-a spus am dat la o parte ce a spus (era Julia bolnava si nu am putut lua la bord ideea), dar apoi am ajuns sa ii dau dreptate!! Iar lui Sib iti spun eu ca nu-ti permit sa ii vorbesti asa cum i-ai vorbit! Unui om care e rational nu-ti permit EU sa ii vorbesti asa cum i-ai vorbit!!!

Si ca exemplu, in ultima vreme, ai avut urmatoarele probleme. Cris a avut nu stiu ce chist, l-ai carat prin medici, chistul s-a retras si a fost tot ok. Ai intrat intr-un conflict stupid cu directorul, desi multe fete de aici ti-au spus sa nu te apuci sa critici, ci sa te disculpi de situatia problema si atat. Cris nu te pupa, iti spune ca nu poate sa manance din cauza alunitei tale. Codi a avut otita si vai si vai ce te faci tu. Cris a fost "abuzat" la gradinita. Acum nepotelul tau are boala celiaca si vai de mine ce te faci tu daca are si Cris.

Eu zic asa. In loc sa te agiti si sa iti creezi nopti nedormite si stres, daca il banuiesti de asa ceva, fa-i frumos analize si gata ai raspunsul. Da, e boala genetica, dar in acelasi timp Cris poate avea un metabolism rapid si e copilul perfect normal. Daca banuiesti ca ii se potriveste, as incerca direct o saptamana fara gluten, ca asta e de fapt marele tratament pentru marea boala necrutatoare. Si vezi daca mananca copilul mai bine, daca reactioneaza...apoi la urmatoarea situatie in care va necesita analize de sange, mentioneaza finut doctorului ca vrei si analiza asta. Nu-l mai cara prin medici, nu te mai intreba ce se intampla daca...etc.

Eu din tot ceea ce faci, nu vad decat ca il vei afecta cu drobul tau de sare si caratul prin doctori si etc. Eu am mai spus, ma repet desi stiu din start ca e cauza pierduta...daca ii vei creste cu frica, cu temeri si boli mai inchipuite sau mai putin inchipuite, vei creea oameni care isi masura viata in negativitate, ii vei indeparta de tine si/sau vor fi incapabili de decizii personale. Nici una din solutiile expuse mai sus nu sunt pozitive, asa ca pentru binele tau, incearca sa zambesti mai mult, sa inchizi grijile astea nebune si permanente in tine, sa razi de necazuri mai mult....etc. Exista in lumea asta putine lucruri care sunt finale, necrutatore si iremediabile. Atata timp cat aceasta probleme nu-ti vor trece pragul nu are rost sa disperi, sa te agiti si sa te stresezi.

Acuma poftim, ti-am dat destul de rumegat, daca vrei sa te iei de cineva, iaka sunt aici.

P.S. Desi sunt dura si rea, citeste totusi printre randuri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

Salutare!!
Anka zapada zici...ce pofta mi s-a facutTortul ala a iesit...prafPiscoturile s-au umflat rau si crema o cautai cu lupa, la gust bun rau dar arata ca dupa razboi.Asa ca data viitoare cumpar cu siguranta.
Sib,Madair eu zic ca degeaba incercati de fiecare data dupa cum vedeti problema e aceeasi si dupa trei ani si dupa certuri si vorbe urate aruncate pe aici.Asta e, nu ai cum schimba lucrurile cu toate bunele intentii.Eu una parca nici nu mai am chef sa citesc de multe ori din pacate.
Riana e iar mucoasa si tuseste, a facut pauza 2 saptamani acum o ia de la capat
Clara a primit bucataria de sf Andrei de la nana asa ca de Mosh isi doreste o locomotiva Thomas si un Mickey Mouse.
Eu abia astept Revelionul sa plecam putin la munte, chiar daca luam si fetele macar voi lua o gura de aer proaspat, am obosit...

MAMI de CLARA (2008) si RIANA (2010)

Mergi la inceput

Mada, m-ai spart! Cam aia am vrut sa zic si eu, dar facusem un rezumat :-)

Dana, asa e!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

salu

legat de plingeri si de ce se plinge lumea si cit de negativisti is unii in detrimentul echilibratilor , din experienta mea de viata, scurta si ineficienta pentru ceilalti dar revigoranta pentru mine, rau cu rau n'a dat niciodata bine, raul se anuleaza doar cu bine.

si dupa cum spunea un prieten, problemele mele sunt cele mai importante pentru ca sunt ale mele sper sa nu supar pe nimeni, da' treaba cu anularea raului e adevarata.

so, pentru toata lumea

mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Mona fa-i analiza ca din cate stiu eu, e o simpla analiza de sange. si scapi de griji.

Povestea asta cu anularea raului o cred si eu. Si complementara. Adik am vazut ca atunci cand am fost convinsa ca ceva va merge bine, chiar a mers. Este adevarat insa ca nu ne putem educa sa gandim mereu pozitiv. Dar putem incerca.

N-am apucat sa va spun cum a fost cu Mosul la Filip. Este absolut fascinat de tot ce este aparatura electrica sau electronica. Asa ca i-am luat de Mos o bormasina cu baterii. Bucuria de pe lume, de 3 zile baga instrumentul in fiecare gaurica si zice ca el a facut-o, mi-a scrijeit toti peretii, mare incantare.
Va spuneam ca stie toate marcile la masini, acum a trecut si la electronice. Stie ca tati are laptop Dell, unchiu Iphone Nokia, avem TV LG si etc. Aaaa, si Cerebel de la reclamele Vodafone e "cauta-l Google"

bujo mami de Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

bonjour tuturor. Scrisesem un mesaj cit China, pe care l-am pierdut, renuntasem, dar dup-aia am citit mesajul lu' ooka, asa c-am zis sa anulez raul asta cu un bine de mesaj scris a doua oara

ooka, de unde iei pastele alea cu hrisca? Ca vine soacra-mea incoace peste o saptamina si o rog sa-mi ia, testez si eu pe cupilu' mare.

In alta ordine de idei, noi sintem bine, V. creste si infloreste, a pus 1kg pe el intr-o luna si 0 cm, dar cred ca ceva n-a fost in regula cu una din masuratorile de lungime. Mara e bine si ea, il iubeste si-l pupaceste pe asta micu de nu se poate, ma bucur ca nu-i geloasa si ca l-a acceptat asa de bine.

Pb mai mari avem cu adormitul copiilor, mai ales cind barbatu-meu nu-i acasa. Ca amindoi au nevoie de mine simultan si nu prea poci sa ma impart.
De ex, programul nostru azi noapte:

20:00 pus cupilu' mare la culcare, in timp ce mama se ocupa de copilu' mic
20:45 reusesc sa adorm cupilu' mare si preiau copilu' mic
22:00 ma pun si eu la culcare, optimista ca de data asta dorm mai mult
23:00 V. se trezeste pt papa
02:00 V. se trezeste pt papa
04:00 V. are muci, nu poate respira, da-i cu ser dupa care leagana-l sa adoarma
04:30 se trezeste Mara. O trezesc pe mama si o rog sa stea cu V., iar eu merg la Mara. Mara nu vrea sa adoarma
05:30 mama imi zice ca lui V. ii e foame, facem rocada si ma duc sa hranesc copilul
06:00 ma intorc la Mara si mama se intoarce la V. Mara tot nu vrea sa doarma
07:00 dezertez si o imbrac pe Mara de gradinita
08:00 il trezesc pe Victor si mergem la pediatru
etc, etc

Deci tot respectul meu pentru mamele cu 2 copii mici care se descurca fara ajutor. Ok, sint si fara barbatu-meu care e plecat in alte tari, dar orisicum tot nu inteleg cum reusiti. Deci biri, siby, moni, mada (ambele), dana, cum va impartiti dom'le?
Pentru mine cel mai dificil e partea cu culcatul, ca depind amindoi de mine, iar Mara are o rutina care dureaza o gramada, cu gidilat, citit povesti, baut apa, iara gidilat, etc, etc. Si acuma as vrea s-o invat cumva sa adoarma singura, dar nu merge.

Asa.
In rest.
AP: mie-mi place conceptul, desi cartea lu' dr. Sears nu mi-a placut, prea extrema. Dar de tratat copiii cu respect, dragoste si intelegere vrem toate, nu?

Personal nu sint adepta pedepselor, eu am fost crescuta in spiritul asta si nu vad beneficii in ce ma priveste. DIn contra, am devenit cam defecta din cauza asta, asa ca refuz sa ma gindesc la metode din astea. Nu ca n-as avea momentele mele cind imi vine sa urlu la luna, dar ma duc altundeva si incerc sa ma calmez si sa-mi aduc aminte ca-i doar un copil si ca nu face ca sa imi faca mie in ciuda.

urla cupilu de foame, revin

Mergi la inceput