PEPENASII de 2008 se pregatesc de Sarbatori! (202)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Eu sper ca toata lumea face bine distinctia intre viata reala si cea virtuala: aici suntem un grup de mamici, nu un grup de prietene si e foarte normal sa existe afinitati sau antipatii sau neintelegeri. Eu personal am inceput sa construiesc ceva mai mult cu cateva intre voi, dar sunt constienta ca nu suntem toate prietene cu toata lumea.

De asta cred ca e mai usor sa spui ceva de spus unei persoane de care nu te leaga nimic, decat unui prieten din viata reala.

In general eu incerc chiar si prietenilor sa le spun "verde in fata". Recent am sunat o prietena si i-am spus asa:" draga mea, de cand am primit diagnosticul pt Vladi ati devenit brusc foarte ocupati; ne vedeam foarte des cu copii si acum au trecut 3 luni si nu ati mai dat niciun semn, iar cand m-ai sunat de ziua lui V mi-ai transmis "sa fiti tari", dar nici macar nu m-ai intrebat exact ce boala are si cum se manifesta; ce se intampla? ne intoarceti spatele din cauza acestui diagnostic?" Suna foarte dur, nu? dar eu nu ma invart in jurul cozii, mi s-a parut normal sa intreb exact ce si cum pt ca ei stiau ca am primit scrisoare de la genetician si ca s-a gasit o anomalie grava. I-am transmis omului exact ce simt si ea a raspuns in consecinta si ne-am lamurit. Acum ne-au invitat la ei :-)

Ooka, mie mi se pare cel putin comic sa folosest ca argument niste citate. Comic pt ca sper ca iti dai seama cat de neconvingator poate fi intr-o discutie in contradictoriu.

Nimeni nu pledeaza pt a spune verde in fata orice prostie care-i trece prin cap, ar fi culmea. Si nimeni nu a spus ca nu foloseste "manusi" sau stiu eu ce, insa tendinta noastra este sa nu ne facem ca totul e ok atunci cand cel de langa derapeaza. sa revenim la exemplul Deliei: o primesc pe acea prietena la noi acasa si copiii vor sa se joace. Si o aud ca incepe" nu alerga! nu te da pe tobogan ca te murdaresti! nu te da pe leagan ca transpiri ! nu fa aia, nu fa ailalta etc" ... pai nu poti sa stai si sa nu zici nimic totusi, tre sa-i atragi cumva atentia la femeie ca nu-i normal sa se poarte asa. de asta am si zis ca sistematic i-as atrage atentia, la fiecare observatie pana ar pricepe si daca nu pricepe inseamna ca e un caz pierdut.

Ai exagerat voit atunci cand ai spus ca delia si-ar pierde prietena daca i-ar spune in fata direct ca-i nebuna si copiii ei ar pierde nu stiu ce sansa daca ai face asa ... pai in primul rand 1. nimeni nu pledeaza pt a da cu caramida in cap tam nesam si 2. ce sansa dom'le?

In ceea ce priveste concluzia ta eu personal am inteles ca asa functionezi. As mai adauga(din nou) ca inteleg prin aceasta amabilitate de care vorbesti doar nepasare reala fata de cei din jur, falsitate si vid de continut, forma (si nu fond ) menite sa-ti asigure liniste, neimplicare reala. ultimul argument pe care l-ai adus singura este chiar ultimul rand in care spui ca si oamenii politicosi pot fi autentici atunci cand e vorba sa-si apere ograda personala. Deci cand e vorba de ei pot fi autentici, cu restul lumii sunt doar politicosi . Nu as da nici doi bani pe asa o prietenie.

Ana, macar acum stii cine e doamna si nu-i mai cumperi chiloti niciodata. :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Sibylle, poate ca tu te-ai schimbat de cand cu boala copilului. Poate prietena ta isi spune: "Imi placea sa ma intalnesc cu Sibylle inainte, era vesela, cu un simt al umorului deosebit, o placere sa stai de vorba cu ea. In ultimul timp insa a devenit irascibila, artagoasa, tinde sa puna pe toata lumea la punct, fie ca este cazul, fie ca nu. Mai bine mai raresc intalnirile, nu imi mai fac asa de multa placere ca altadata".

Poate-i doar sincera, nu?

Ioana.

Mergi la inceput

Nu. Aici ataci sub centura, presupun ca iti sunt antipatica, insa cred ca ai putea sa gasesti si altceva pt a-mi arata asta. Daca te-ai uita si tu putin in jurul tau ai vedea ca familiile in care apare handicapul raman deseori izolate, multi intorc spatele pt ca nu au chef sa aiba de-a face cu handicapul, nu stiu cum sa se poarte si prefera sa intoarca spatele, unii intorc spatele pt ca le place doar sa se distreze si nu au chef sa vada ochi treisti, unii vor sa se laude atat de mult cu copiii lor incat se gandesc ca decat sa se mai autocenzureze mai bine se inconjoara de cei in fata carora se pot lauda nestingheriti. E sufiecient sa intrebi macar aici pe forum ca sunt o gramada de mamici care au copii cu handicap pt a vedea ca e atat de adevarat ceea ce spun. Daca nici asa nu crezi nu ai decat sa cauti in carti de specialitate pt a vedea etapele prin care trece o familie in care apare handicapul.

Noi am ramas cu o mana de prieteni care incearca sa ne sustina, chiar si prietena pe care am sunat-o incearca sa remedieze asta

Da, multe familii in care apare handicapul raman izolate, e o marlanie sa te folosesti de asta pt a-ti exprima antipatia.

Mergi la inceput

Ioana, revin sa spun ca ai avut doar 2 interventii in aceasta polemica, de fiecare data eram centrul preocuparii tale ... am impresia ca platesti polite pt ca altfel nu vad ce contributie au cele doua postari.

Si am certitudinea ca stiai ca incerci sa fii doar rautacioasa ... as fi preferat sa participi la discutia de fata cu argumente, insa faci si tu ce poti ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Ooka eu nu am zis ca verde in fatza tot timpul e the way forward, am zis ca eu prefer sa zic la oameni ce si cum, dar am scris si mai sus ca depinde de om, daca stiu ca poa sa take it ii zic ce am de zis. Eu la o prietena asta apreciez daca fac ceva aiurea sau ii cer sfatul vreau sa imi zica adevarul, chiar daca doare, asta pt mine inseamna sa imi fii prieten. Nu sa ma perii frumos si sa zici da cum sa nu, esti cea mai perfecta din lume, totul e perfect sunt total de acord cu tine si etc. Eu nu am multe prietene, da alea care le am stiu ca ma pot baza sa imi dea una peste ochi, la figurat, daca e nevoie si eu cu ele la fel am procedat daca ceva m-a deranjat sau am vazut ca nu e in regula am zis.
Asta nu inseamna ca daca sunt sincera sunt nepoliticoasa, politetea e una, sinceritatea e alta.
Ana si eu am patit-o de multe ori am ajutat sau m-am oferit pt ca am vrut si mi-a pasat si mai bine imi vedeam de treaba mea, dar din pacate asa is facuta si desi mi-o iau in continuare peste nas de altii, da nu ma invat minte si nu prea pot sa fiu mai nesimtita.
Anna sa pui poze cu printesa de la serbare. Si maimutza mica ajutat frumos anu asta si a decorat impreuna cu noi.
Merg la oile mele vai de ar trece sapt asta mai repede sa scap de astea doua esee ca imi stau pe creier.

Duminica placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

iti spun eu care i scopul,sa intelegi ca lucrurile se vad si altfel....

ca sinceritatea nu i totuna cu ofensa,ca poti spune cuiva ceea ce gandesti intr o forma placuta.
imi amintesc,de ex,ca intr o zi ai intrat aici si,fara niciun fel de introducere,ai spus ca fetele din clubul pepenasilor sa nu ti mai trimita invitatii pe facebook,ca tu le dai ignore,ca n ai tu tp sa socializezi cu ele.
mie mi s a parut deplasat.mi s a parut ca te consideri atat de superioara[am facut o greseala intentionata,stiu ca superioara n are grad de comparatie,dar am vrut sa fiu cat mai elocventa],incat consideri ca n ai ce sa vb cu noi,nu ne putem noi ridica la nivelul tau intelectual[spun ''noi'',pt ca ma identific cu grupul,desi eu nu cred ca ti am trimis invitatie pe fb]

la fel de ciudata mi s a parut si interventia in care ai spus ca ti ai restrictionat accesul la blog,pt ca multi oameni intra acolo pt a ti face rau...intelegeam daca n ai mai fi vrut sa citeasca si altii pt ca nu ti place sa ti expui suferinta pe un forum public,dar asa...
cine crezi tu ca s ar putea bucura de suferinta unui copil sau a unei mame?
am dat exemplele astea ca sa vezi ca si mie mi s a parut ca gandesti distorsionat uneori,insa nu mi am permis pana acum sa ti spun asta,pt ca ma gandeam ca poate te dor interventiile mele si ... departe de mine sa fi vrut asta...
insa se pare ca tu ai pretentia la empatie si i acuzi pe cei care n o fac,in schimb ai f putine lucruri de oferit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Ioana- postarea ta nu are sens pentru ca Vladi nu e bolnav de ieri sau de o saptamana. Iar Sib a primit diagnostic acum vreo 3 luni, deci e clar ca in cateva luni nu s-a schimbat atat de mult, pentru ca ea e la fel cum o stiu, cel putin eu, de mai mult de 2 ani. Si tind sa cred ca e la fel cum era si acum 5 ani. Oamenii insa nu stiu uneori cum sa reactioneze vis-a-vis de o problema majora si probabil de aceea prietena lui Sib a reactionat asa, asta nu inseamna deloc ca s-a schimbat Sib si ca ea e problema. Si mai mentionez ca Sib e o persoana foarte rationala si foarte placuta si marturisesc ca si eu am momente uneori cand nu stiu ce pot sa ii spun care sa ajute vis-a-vis de Vladi, pentru ca e o clar o problema delicata. Asta ca sa iti demonstrez clar ca nu ai pus punctul pe i asa cum crezi cu ceea ce ai scris, pe langa faptul ca nu e tocmai okay sa o ataci asa, nu vad ce demonstrezi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

si ca tot se vb de simpatii si antipatii pe forum...da,e normal sa ti se para ca x gandeste ok pt ca se apropie mai mult de felul tau de a vedea lucrurile,insa de aici si pana la a i desconsidera pe ceilalti e,sau macar ar tb sa fie,cale lunga.
cu ce ma afecteaza pe mine ca x ii pune dres copilului si eu n o fac?
am spus eu candva si multi s au suparat atunci pe mine,ca s au creat aici bisericute.
si ca at cand se intra in polemica cu vreo fata din ''gasca pretioaselor'',se ataca in haita.
de ex,e a doua oara cand ariadna imi spune ''nu ti permit sa te iei de x'',de parca ar fi mama sau dumnezeu....
in rest,nu mi amintesc ca in ult tp sa fi scris ceva pe forum...
iar postarile ei ,at cand exista,suna cam asa ''iau o pauza,nu mai scriu aici'',sau ''vad ca nu ma baga nimeni in seama '' etc.
acum, a bagat la inaintare faza cu ''eu nu ma vait,desi am probl cu mersul''.tot respectul pt suferinta ta,insa daca nu te ai vaitat a fost pt ca probabil nu ne consideri demni de a ti sti intimitatile,pt ca probabil te descarci in privat sau pe mess.
eu nu vb cu nimeni pe messenger,prefer sa spun public ce am de spus,pt ca n am nimic de ascuns.

Mergi la inceput

Mona, o sa-ti raspund la ceea ce ai scris:

- pt FB: da, am primit cateva invitatii pe care le-am refuzat, dar nu din superioritate, ci pur si simplu pt ca nu am nicio relatie cu acea persoana si nu are rost atunci sa devenim familiare daca nu ne cunoastem; am acceptat pe lista persoane cu care corespondez cat de cat sau am chiar relatii mai stranse.

- blogul: era foarte citit, prea multe clickuri, si nu toti cei care citeau erau acolo din empatie, unii doar din curiozitate; prea mult pt sufletul meu; iarasi, nu din superioritate l-am facut privat, ci pt ca am vrut sa plang linistita intre oameni cu adevarat empatici; imi pusesem o statistica a vizitelor si am reusit sa identific o buna parte din cei ce ma citeau si nu m-am simtit confortabil cu unii. Voilą!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Mona- imi permit o corectie la ceea ce ai spus. Sib a intrat si a spus ca nu are rost sa accepte invitatiile de pe FB de la persoane cu care desi in acelasi grup pe forum, nu simte ca are afinitati in afara acestui grup, relatia nu a evoluat la urmatorul nivel de amicitie. Mie mi se pare perfect normal. Nu e nimic superior in asta!!! De ce as vrea am pe lista oameni despre care in afar faptului ca au un copil de varsta Juliei, altceva nu stiu despre ei. Ca sa arat ca am numar mare de prieteni????

Cat despre blog, erau persoane care i-au scris acolo ca asta merita, c-a pedepsit-o Dumnezeu. Si asta clar a determinat statutul de privat, la care nici eu nu am access. Si nu ma deranjeaza. Ii respect optiunea. Fata a spus de asemenea pe forum, ca celor care sunt interesati le va trimite ea invitatie. Nu e nimic ciudat in toata treaba asta. E o optiune ca si a mea, care am facut toate albumele de poze private. Internetul e internet, sunt oameni mai mult sau mai putin normali in spatele acestor ecrane de calculator, nu e nimic ciudat si anormal in a proteja pe cei pe care ii iubesti si privacy.

Mergi la inceput