Suedia (3)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Mihaela, nu stiu daca e altfel. Eu sunt inscrisa la distans-Hermods. Manuale de imprumutat la biblioteca nu am gasit si de cerut, se cer. Adica au spus clar ca in momentul inceperii cursului trebuie sa le ai. La clasa se primesc doar consultatii, o data pe saptamana, dar ai dreptul doar la 2 consultatii pe luna, cu programare. Restul explicatiilor se primesc de la weblärare. Cred ca au facut asta cu programarea pentru ca sunt multi elevi si nu au spatiu-profesori pentru toti. Oricum, la consultatii nu cred ca ma duc, e foarte departe sala respectiva, in afara orasului si fac pentru o ora de consultatie 2 ore pe drum. Sper sa ma descurc cu web-profesoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Pai si eu am facut la distanta SAS A si B, doua termine asadar. Ne intalneam cu proful o ora jumate pe saptamna, intr-o zi. In rest era studiu individual. Cum am spus, citit, scris, iar citit si iar scris :)). Aveam programul in fata si eu singura a trebuit sa mi-l structurez ca sa pot sa termin la timp. Ii trimiteam profului recenziile de carti pe email, el mi le trimitea inapoi corectate o parte, eu trebuia sa le corectez pana la sfarsit :)). Hahaha, de unde, ca eu credeam ca am scris bine :)). Asa ca mergeam la studieteket la alti profi si lucram cu ei. La noi era närdistans, nu am avut weblärare...trebuia mers musai la scoala si cerut ajutor ca sa te descurci.
Manuale nu am avut decat la SAS B asta pentru ca se studiaza istoria literaturii universale, inclusiv cea suedeza si ai nevoie de texte. Aceste texte eu le lucram la studieteket cu profii de acolo. In rest cu proful dadeam testele la scoala(aveam teste cu tema atunci pe loc, de compus texte, aveam apoi teste din literatura, cu intrebari de genul "ce a vrut autorul sa spuna" :) si pareri personale, aveam teste orale tot cu subiect atunci pe loc sau recenzia unei carti de prezentat oral...toate le ceream eu singura cand voiam sa le dau, in functie de cum imi programasem eu, ca proful nu era interesat, dupa el puteam sta 10 ani pe cursul lui :))) iar in ora cat ne intalneam povesteam diverse, ce nu am inteles sau ne explica el cerinte diverse(de ex. imi amintesc ca ne-a explicat cum se face un referat la un articol de ziar, era cerinta sa stii pentru nationella provet).

Cam asa a fost la mine, mie tare mi-ar fi placut sa fi avut ore, cred ca de asta am si ales materii diverse pe langa(si de asta), ca sa socializez :)).

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Tu cum ai testele, de acasa? Eu asa am avut cand am studiat la distanta genetica, anul trecut. Atunci nu ne-am intalnit deloc, ca am facut la Högskolan Skövde, a fost super. Aveam teste pe care sa le rezolvam intr-o saptamana, cu cartile in fata, dar ce teste...mamaaaa. Ma consultam cu o tipa suedeza care locuia in Cambodgia(acum s-a reintors) ca sa fim sigure pe raspunsuri, altfel erai cam pierdut :)).

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

De curiozitate cum arata studieplan la noi:
SAS A:
http://www.komvux.gotland.se/share/modules/SASA/studieplan.htm
si SAS B:
http://www.komvux.gotland.se/share/modules/sasb/studieplan.htm

Si acum vad ca am gresit. Am avut si la SAS A manual...se numea Mål och mening si am avut texte de citit si apoi de raspuns la intrebari...scuze, mai uita omu' :)).

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Foxy-le spune:

seara buna. sa stiti ca lui K i-a dat primul dintoi!!! Sunt fff incantata!
Lili - pai foaia cu confirmarea numelui i-a venit repede. Nu ai primit intai un formular in care trebuie sa completezi nume ,prenume si eventual nume de mijloc?Dupa ce-l trimiti pe ala, vine repede. nu stiu exact cat pt ca nu am dat importanta.
Apoi person bevisul ala nu e formular. e person bevis care stipuleaza si datele parintilor. spui ca-ti trbuie la ambasada, cu stampila si semnatura si stiu ei ce sa-ti dea. Sper...!
Vaaaai, fetele cu scoala! ce chef am de facut ceva...chit ca-s obosita lata! Sa ma interesez si eu de cursurile astea la distanta. Trebuie sa merg la biroul de planificari sa vorbesc. problema e ca eu nu prea inteleg cum e structurat invatamantul aici si de aia nu stiu ce sa cer, sa intreb. de aia va mai intreb pe voi.
Imi place Miha ce studiati pe acolo.
gata , plec la culcare.somn usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliGrigore spune:

Foxy, multumesc pentru lamuriri. Da, tocmai a sosit hartia cu numele de la skattev. Maine sa ma duc la ei sa scot personbevisul si apoi cu traducerea cum ai zis. Sa vedem daca s-o afla vreunul mai aproape decat Lund.

Tanti ce idee buna!!!!! Geniala! Subscriu total, chiar ma gandeam ca m-am lovit de attea chestii mereu in noua noastra viata de aici si ce bine ar fi fost sa stiu un loc pe web de unde sa aflu exact asta: pasii, dom'le, pasii de tango de asta...de birocratie suedeza. Deci pentru consultanta in "ceferticate" de nastere uite ma initiez chiar acu si sunt gata sa dau mai departe numai spune unde si cum!

Iar manuale, ca si Mihaela, nu am folosit decat la sv2, dar pot sa iti spun ce materiale am ca sa vezi daca te intereseaza. Am o Svensk grammatik på rumänska, buna pt niv de baza al gramticii, Svenska timmar, språket, Svenska A, gymnasie nivå pe care am folosit-o pt exercitii la Sv2 si mai am un caiet de exercitii Form i fokus pe care l-am primit de la scoala care e aproape nefolosit, l-am folosit mai mult drept consultant. Toate se ocupa numai de limba. Daca vrei mai am colegi la scoala care inca nu au terminat si pot afla prin ei ce se mai vinde Sh pe acolo, numai sa imi spui ce anume, desi s-ar prea putea sa nu lucreze dupa aceleasi, dar daca pot sa te ajut nu ezita. Nu ma costa nimic sa intreb.
Eu am ramas cu testul ala Tisus in cap, ba chiar mi-am descarcat testul proba si ma gandesc sa fac o proba.

Si va spun cu siguranta ca a venit vara, doar ca aici are 20 de grade in loc de 40 ca in tara.

Felicitari pentru dintisor, Foxy-le, ce repede creste!

Mergi la inceput

Lili - nu trebuie sa mergi nicaieri cu traducerea:trimiti prin posta.eu am trimis ieri.zice ca pe sapt viitoare e gata. cica are de lucru cu suedezi care vor sa studieze in Ro (exista asa ceva???)
uite un link cu traducatori. eu i-am trimis MAnuelei Lupsa.
http://www.kammarkollegiet.se/sok/oversattare/resultat/a%253A2%253A%257Bi%253A1%253Bs%253A3%253A%2522rum%2522%253Bi%253A5%253Bs%253A2%253A%252200%2522%253B%257D
zice ca ia 2,50kr / cuv(fara dubluri)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Foxy-le

Lili - nu trebuie sa mergi nicaieri cu traducerea:trimiti prin posta.eu am trimis ieri.zice ca pe sapt viitoare e gata. cica are de lucru cu suedezi care vor sa studieze in Ro (exista asa ceva???)
uite un link cu traducatori. eu i-am trimis MAnuelei Lupsa.
http://www.kammarkollegiet.se/sok/oversattare/resultat/a%253A2%253A%257Bi%253A1%253Bs%253A3%253A%2522rum%2522%253Bi%253A5%253Bs%253A2%253A%252200%2522%253B%257D
zice ca ia 2,50kr / cuv(fara dubluri)

mami fericita de KRISTIAN
04,01,2011

Hahaha foxy, studenti la medicina, GARLA! Eu stiu de la fostul prof de suedeza al carui nepot(fiu de sora) s-a dus la Cluj si ma intreba pe mine ce si cum e in oras. Eu sunt de langa Cluj si am facut facultatea acolo. Se stie ca e foarte greu sa intri aici la medicina(putine locuri) si facultatile romanesti sunt recunoscute in Suedia. :))

tanti ai disparut? Nu deschizi subiect nou? Eu sincer nu am timp sa ma ocup de ce vreti voi asa ca va las initiativa .

La noi au fost azi 26 de grade la umbra, cald de tot. Mi-e groaza de caldurile ce ne asteapta in Ro...

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Buna, n-am disparut. Sed, cuget si ma organizez. Ori numa´sed, inca nu mi-e clar

Mergi la inceput

ia uitati ce blog are tanti asta. cum vi se pare?? eu va zic dupa aia...
Cald si bine ieri. azi, mai incet. la cum a transpirat Kristian ieri, cred ca noi va trebui sa vizitam Ro ori primavara timpuriu sau toamna tarziu. nici eu nu mai sufar caldura mare(mi-am revenit dupa ,,sejurul" de 2 ani din Gl,si vizita de lucru din Cipru , cand m-a molesit caldura. Eu sunt brasoveanca, nu-mi place caldura mare)
o zibuna sa aveti.

Mergi la inceput