Suedia (3)
Raspunsuri - Pagina 21
Foxy-le spune:
ce chestie, nu m-a lasat sa pun linkul.... de ce oare? or crede ca-i reclama? eh, asta e, il mai caut si-l scriu altfel.
Foxy-le spune:
Salutare.
Lili - am tradus . m-a costat 750 kr. Nu 1500 cum auzisem la unii, altii. prin posta si ne-a trimis factura. la Manuela Lupsa. (na, ii fac reclama). restul ce mai faceti? nici un semn?
Cand se ia vacanta?
florysya spune:
Buna ziua fetelor.Nu am mai intrat demult deoarece copii astia imi ocupa tot timpul.Sunt foarte obosita.Abia astept sa vina mama sa ma mai relaxez si eu putin.
Am facut si noi botezul si a iesit ok.
Vreau sa incep si eu scoala dupa vacanta ca nu se mai poate ma enervez cand nu inteleg ce vb cu mine.Dragos merge la gradi si s-a acomodat foarte bine.Vine in fiecare zi cu cate un cuvant nou.Sper sa fie bine si sa invete suedeza.
Foxy eu nu am facut inca nimic cu certificatul de nastere a lui Edi pt ca mi-am pierdut certificatul meu de nastere si trebuie sa fac acum imputernicire legalizata ca poate sa se ocupe cineva in Romania sa mi-l scoata.Nu stiu cat o sa mai dureze pana il fac.Sunt disperata ca nu am certificat la copil.De la migration nu mi-a venit nici un raspuns inca.Tu ai primit vreun raspuns?
Va pup cam atat deocamdata.
LiliGrigore spune:
Wow, oricum e o suma Foxy! Plus legalizarea la notar, plus taxa consulara plus banii de drum.... Apropo de drumul la ambasada, te duci doar tu sau merge si sotul?
Pai vacanta incepe pe 15 iunie la gradi cel putin, Flory. Poate te mai odihnesti daca nu trebuie sa ii mai plimbi pe la scoli/gradi pe copii. Stiu, ma imbat cu apa rece, ai copii, nici o sansa sa te mai odihnesti vreun pic pana implinesc ei 6 7 ani. Eh dar ce frumos si haios iese cateodata numai sa ii vezi crescand.
Tanti ce se mai aude? V-a toropit caldura acolo sus la Stockholm? Si pe insula ce mai e nou, Miha?
Salutari la toata lumea
Tanti Zavaidoc spune:
Hallå! Pe aici se aude vantul. E cald si bine, iar eu am de citit Kalifatides in suedeza si de cautat activitati pentru vacanta lui fiu-meu. Gradinita lui ia vacanta pe 30 iunie si chiar vreau sa facem ceva cat sta acasa, o luna si un pic. As putea sa il duc la o alta gradinita-unele au program toata vara, dar nu cred ca vreau. O sa fie complicat cu ´studiile´mele si dorintele lui, dar pana la urma am decis ca fie renunt la niste ore de somn si imi fac uppdrag-urile noaptea, dupa ce se culca el, fie lungesc putin cursul (desi nu cred ca va fi cazul).
Cam astea sunt dilemele mele suedeze. Daca aveti idei despre ce se poate face amuzant cu un copil de 3 ani, sa imi spuneti. Nu sugerati Disneyland, ca nu mergem anul asta, am decis sa il lasam pentru mai tarziu
mihaela_s spune:
Foxy, vacanta se ia diferit de la land la land. La noi se ia in 16 iunie.
Noi pe 18 dimineata plecam in vacanta, abia astept. Vom fi plecati o luna, ca de obicei...mergem in Ro 10 zile si apoi in Scotia. :)
Foarte cald si la noi...copiii mici au fost la aquapark cu scoala(sponsorizat de patronii aquapark-ului) si s-au distrat de minune. Copiii mari au primit deja betyg-urile si sunt tare multumita de evolutia si cresterea Dianei in betyg fata de semestrul trecut. Anul viitor e anul decisiv pentru gymnasiet, trebuie sa se tina tare...
Eu am avut ultimul examen la facultate pe 3 iunie si am inceput munca la laborator de marti. daca ati stii ce dor imi era! OOOf, e atat de bine cu colegii de parca nici nu as fi fost plecata, sunt tare draguti cu totii. M-au si avansat daca pot spune asa :)). Voi lucra ca si cum lucreaza cei care au dreptul doar dupa doi ani de munca in laborator(eu i-am facut deja!) adica we si dupamese, cand sunt numai doi pe tot laboratorul si trebuie sa te descurci singur pe partea ta, plus ca voi invata si o sectie noua :). Miercuri imi pregatesc o surpriza pentru ca de curand am implinit niste ani :). Atunci am primit un buchet frumos de la ei, acasa, ca eram inca cu scoala...mesageri au fost vecinii mei, ea a lucrat la laborator. Am fost atat de impresionata! Si acum cica sa ma astept la surprize...o sa fie la laborator...sunt curioasa ce pregatesc ca stiu ca sunt plini de initiative. Eu o sa le duc tort :). Dupa concediu lucrez inca o luna si apoi back to school(nu astept deloc! mai ales naveta bleac!)...
Vai ce mi-a placut Kallifatides! Super cartea, daca e tot aceea...Ett nytt land utanför mitt fönster.
Zile frumoase fetelor, bucurati-va de caldura ca de sambata se raceste.
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Foxy-le spune:
Miha, mltumesc. da, vad ca vacantele se iau diferit. luni merg la biroul de ,,distribuire'' sa ma inscriu la sas seral.
Vaaai Miha, cand vorbesti de munca in lab si de colegi asa tanjesc! Imi doresc ff mult sa ajung la laborator, dar nu stiu daca voi reusi. Eu nici macar nu stiu sigur ce scoli sa fac. apoi pe aici e concurenta mare.Dar, cine stie, poate ne mutam pe insulita si noi .... glumesc
Felicitari Pt realizarile fetelor-la mai mare!
Concediu placut iti urez de pe acum. Faina Scotia!
Tanti-nu le am, inca nu am ajuns la dileme de genul .poate excursii la locuri de interes pt copii? chiar pe Öland? zic si eu.
Lili - asa e. apostila 700kr bucata, apoi taxa consulara. dar trebuie facut, asta e. si nu, nu m-ai nimerit . merge DOAR sotul. Mi-ar placea sa mergem toti 3, dar nu cred ca baiatul suporta drumul. chiar si cu pauze. asta-i tot o miscare. nici in brate nu sta. M-a terminat.
Flory- nu a mai ajuns bunicul inapoi? Ce problema ai acum-ti-ai pierdut tu actele, saraca de tine.Poate ajungem sa ne intalnim pe undeva cat e cald si bine. Ai terminat cartile? De la Migration am primit ceva - sa-i trimit copie dupa pass copilului. Am sunat si am zis ca dureaza si au zis sa mai aplic o data dupa ce-l fac.
Va salut si eu. sa aveti un helg frumos.
Foxy-le spune:
salutare. nu stiu cui, tot mie - vad ca tot eu sporovai aici de una singura
Lili - am apostilat personbevisul si traducerea. mi-a luat 700 pt amandoua. eu crezusem ca-i 700 una, dar se pare ca am scapat... acum mai ramane mersul la ambasada.
toata lumea se soreste? La noi nu-i excesiv de cald. cred ca va fi o vara d-aia pisacioasa si racoroasa. daca-i asa se duc ideile noastre de baie la mare. Eh, la anu' in vacanta....poate
Tanti Zavaidoc spune:
Neata! Eu m-as sori, dar lipseste esentialul: soarele. E frigutz spre frig de-ngheti. Ieri a plouat inundacios si am purtat cizme de cauciuc, alaltarieri mi-am pus niste botine de piele intoarsa (chiar cizme, as putea spune), ca in basketi imi inghetau deshtele. Si cica inca o saptamana cel putin va fi asa. Tot e bine, s-au rezolvat dilemele cu ce fac vara asta. Raspuns: parcuri si drumetii scurte, nimic aranjat, ca dau banii aiurea pe rezervari si ma pomenesc ca e frig.
Ma amuzam ieri cu o amica suedeza ca e ceva bun la vremea asta: ai mereu subiect de discutie. Daca n-ai ce povesti cu cineva, incepi sa narezi despre vreme si e un subiect suficient de vast sa acopere o iesire la o cafea de doua ore.
LiliGrigore spune:
Hai ca nu te lasam singura, chit ca vorbim despre vreme cum zice tanti si tot gasim ceva.
Acuma eu am o nelamurire(cu arie larga de acoperire): trebuie apostilat si person bevisul si traducerea lui? si cine face asta, notarul dupa ce au fost traduse? Iar daca se duce doar sotul ati facut procura penytru celalalt parinte? Oh boy! sunt atat de multe....