Zmeurici de iulie-august 2009 (6)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

aoleu...Lucialu ce am inteles....no asta-i buna. Bine ca m-ai lamurit. Musai sa cauti sanie cu spatar. vezi ca spatarele s evand si separat, asa era anii trecuti in real.
Blanca e nasol cu copii in casa...am vazut si eu pe pielea mea. acum de cand e la mama edi, iar iasa de 3-4 ori/zi cu el afara...ma va omora pe mine pe urma. isi ia papucii si merge la usa...asa ca musai sa-l scoata, mai ales ca e si zapada.
Spor la pregatiri, botez dupa Craciun?
te-ai scos cu cadoul pt. sot. si al meu mi-a zis clar ce vrea, doar ca nu pot sa-i cumpar fara el...un ceas costa si daca nu-i place ce fac? dar mai vrea inca ceva...sa fie surpriza. si aici nu stiu. cred ca ramane fara surpriza.

gata, plec in oras sa caut sanie si dupa marco.
.

Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bely spune:

Olá tufa,
Vorbiti de zapada? mi-e dor si mie de niste fulgi,de 10 ani nu am mai pus mana pe asa ceva. La noi e cald si frumos, azi 21şC, pot merge la plaja daca nu pt bronzat macar o plimbare pe malul marii si baut o cafeluta! La capitolul haine groase/cizme nu avem nevoie de asa ceva,nici macar n-am vazut pe aici salope groase, avem si noi hainute mai grosute dar nici pe departe cum am vazut in pozele voastre
giova multumim pt voticel, am castigat. pup mimica si piticul de la bunici, sa stii ca si eu ii spuneam uneia din bunici baba si la cealalta mama, iar la mama ii spuneam mama tanara!
Pup zmeuricile bolnavioare Vad ca si Patrícia incepe cu ceva fornait dar deocamdata de 2 zile suntem in acelasi stadiu, vineri avem control de 15 luni sa vedem ce va zici si pediatru.
Vad ca e tare la moda calendarele cu poze, asa ceva si eu ii fac sa oferim nasilor, chiar nu stiu ce sa le dam, au de toate si-s prea simpli, cand vine vorba de cadouri pt ei chiar mi-e greu.
pooh cadou pt sot? e cam greu cu bugetul deh e criza dar tot i-am comandat un set:parfum si after shawe de hugo boss, el are 3 mari pasiuni:masinile,ceasurile si parfumurile, prima varianta mi-e imposibil sa-i ofer asa ca am ales a 3 a!
Nu stiu ce-am mai vrut sa va spun, daca nu mi-am facut notita atat imi amintesc, dar revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inutsa spune:

Zapadaaaaaaa in sfarsit!!!! De azi ne-am echipat carutul cu "baby's nest", sacul sau, de fapt, coconul de iarna. Era asa de cald si bine la ea in carut, m-as fi bagat si eu.
Ca tot vorbeati de fashuri de iarna... Ala de anul trecut ii venea fix asa ca l-am luat pe cel al nepoatei. Doamne, tare greu a mai mers in el, era ca un robotel, se impiedica la tot pasul. Asa ca azi am imbracat-o in alt cosmonaut, primit cadou anul asta, dar si el fix. O sa ma uit la Z, ca stiam ca nu sunt f groase dar calduroase fashurile lor. Stiti ceva de hainele de iarna de la ei? De vara am luat de la Z si sunt super.
In alta ordine de idei, suntem bine. Mai avem 3 cadouri de cumparat pt Craciun si am cam terminat pregatirile. Ah, da, si cadou sotului sa ii mai iau, si el cu surpriza
Sa vad cat reusesc sa scriu caci am gaza mica in brate si imi tot da "indicatii" ce sa fac la calc

Din ce am citit, v-am facut pofta cu tiramisu. Scriu marea retetea, pe care o face cumnatul la restaurant.
Reteta de tiramisu, deci:
Se iau un ou, 2 galbenusuri si 180 gramde de zahar, se bat bine cu mixerul. Apoi se mai adauga 500 grame de mascarpone si un varf de sare si iar se bate cu mixerul. Crema e gata. Se ia apoi o punga de piscoturi, se insiropeaza in cafea calda/fierbinte neindulcita [eu o fac la ibric, nu ness], se intinde un strat de piscoturi peste care se pune un strat de crema, apoi alt strat de piscoturi, apoi alt strat de crema. Se da la frigider cel putin pt 4-5 ore, eu il las peste noapte. La servire se presoara cacao . Eu fiind mai in criza de timp, o presor dupa ce pun ultimul strat de crema, ca sa nu fac mizerie si mai tarziu. Tortul e preferabil sa fie facut intr-o tava mai intinsa, dreptunghiulara, ceva mai mare decat tava clasica rotunda de tort [nush cat are in diametru]
Si inca ceva. Reteta de mai sus se poate face si cu piscoturi insiropate in rom. Eu nu am probat, dar a zis mama ca e extra delicios!

bely welcome back! Uof, pupam Patrisuca nazbatioasa

giova v-ati bulgarit ceva, nu gluma. Asteptam si in zona noastra sa vina mai multa zapada
Cumnata naste in curand si am zis ca le dau lor carutul decat sa isi ia ei , caci nu o sa caram si carutul cu noi toamna viitoare. Si Bia merge haotic, merge in directia mea si apoi tusti in directia cealalta. Cand merg pe trotuar cu ea am un stressss, o zbugheste inspre sosea

dienutza bine ca va trece "buba"

flosideea multam de urare! Mie tiramisu facut in casa imi place mai tare decat ala cumparat. Poate nu luati varicela
Vreau si eu soriiiiiici

sara sanatate fetei!

chance ai fata mare! Si noi mancam singurele, dar avem niste lingurite de la Nuk care nu sunt asa drepte ca astea obisnuite si tine mai bine mancarea in lingurita, le puteti incerca si voi.

andreea sanatate voua!

alinutza welcome back! Sanatate lui Eric! `

corina pupam Maria cea frumoasa!

moni felicitari pt incarcat baterii si pt greutate!

Eu nu mai stiu ce sa ma fac cu trezirile ei noaptea. Sunt zombie de oboseala. Se trezeste de cel putin 3 ori, ii e sete dar nici ca accepta bibe/cana cu apa, tipa din toti rarunchii. Tzitzi, atat vrea si curg doar cateva picaturi. La o bucata de noaptea o iau langa mine caci nu mai rezist si ma tzocaie pana dimineata. In gurita nu are gingii umflate. Nu imi dau seama ce are. Si inainte se mai trezea noaptea, 1-2 ori, papa tzitzi si nani in patut apoi. Dar acum... Vestea buna e ca a inceput sa bea cate putin lapte UHT. Dar e asa indragostita de tzitzi, in parc tipa cu toata gura "tziiii-tziiiiii"

M-am intins... Fug

Inesa, fericita de Bianca-Maria (14 iulie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

m-am dus dupa sanie si am venit cu cadouri pt. cumnata. M-a rugat sa cumpar cate ceva pt. niste fini, asa ca am rezolvat-o.
La marco nu-i gasesc cadou, asa-mi trebuie ca m-am tot cacait si acum....
Sanie: sunt vreo 4 modele in Selgros, si astept sa mearga sotul ca el se pricepe mai bine.

M-a facut Edi sa . Cica se uita la tv si a inceput sa planga si sa strige mama...iar m-a confundat cu cineva. of..of...cu cat cresc cu atat constientizeaza mai mult.

Bely ma bucur ca ati castigat! ce premiu ati primit?
la voi e cald...la noi deja sunt gradele cu -.
Inutsa am inteles cu caruciorul.
vezi ca salopeta nu este la Z. au maxim pana la 23 luni si alea cred ca ii sunt micutze. Edi nu intra in ele.
Mama ce indragostita e Bia de tzitzi.

Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Eu overall de iarna i-am luat asta
si cizmulite tot de la ei, impermeabile, de piele si termo.
Sunt incantata..i-am luat masura fixa la costum caci daca e mare se impiedica in el iar la anul oricum nu il mai folosim.

Acum zapada sa vina sa il folosim si noi, caci pe vreme de frig parca nu as bagao acolo cu totul, eu zic ca e bun la tavaleala in zapada.

-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inutsa spune:

giova tare iti mai duce dorul Edi, dragul de el! Profita ca e la bunici si rezolva-ti treburile iar cand il aduceti acasa o sa ai timp numai de el

blanca arata bine cosmonautul asta

Mamici, ce o sa dati de papa la copilasi de pe masa de Craciun? Noi mergem la socri de Craciun, si cum pe masa o sa fie mancaruri de porc, grasimi si prajeli cat incape, nu cred ca o sa am ce ii da de acolo. Ma gandeam sa fac pt fata niste chiftele la cuptor din carne de curcan [btw, pooh da-mi reteta de chiftele probata de tine, pls], si un www.bucataras.ro/retete/121/chec-aperitiv.html" target="_blank">chec aperitiv. Checul asta l-am gustat la cineva si este de-li-cios!, Bia a balotat la greu. In el se pot pune diverse, carne de pui fiarta, masline, cascaval etc etc.
Alte idei de mancaruri aveti?

Inesa, fericita de Bianca-Maria (14 iulie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Blanca, de la chicco sau de pe site-ul ala? fain cosmo. Doamneis asadedulci ca niste pinguinasi
Inutsa am bagat checul in favorite Eu o sa ii dau supica pentru ca de craciun fac salata de beuf. Si mai vad eu, niste snitele cu cartofi pirure? Pooh, chiar asa, da-ne reteta de chiftele la cuptor pls, am incercat si mi-au iesit bune de aruncat, dupa creierii mei puse la cuptor
Of Giova. A mea plange si dc merg pana la baie si o las cu taica-sau in camera, zici ca o abandonez asa urla. Ati luat sanie? M-am uitat pe oferta de Selgross si am vazut 3 modele, dintre care una scria ca e de bebe....nu stiu dc e pt varsta ei, dc mai e, dar imi place mult ca are acoperitoare de picioare fix cala carucior, pe de alta parte cine isi plimba bebelusul de-adevaratelea bebelus cu sania singurel acolo sa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

buna seara, mamici!
citesc si eu tot la 2-3 zile, greu cu scrisul. Azi am dat si noi cu nasucul mic de zapada, ce bucurie pe copil, ce de alergatura pe ma-sa. Cand imi amintesc ce simplu era anul trecut, montam bebele in cosmonaut, il puneam in carut si bagam plimbare ore in sir cu tel la ureche. Acum prinde copil, scutura manusi, fixeaza fes, trage de sanie, calut, topoganut La pranz eram mai obosit ca el!

Bely, ma bucur sa te recitesc. Ce frumos e la voi acolo, asa visez si eu macar vreo 10 ani fara zapada, ca nu i-as simti lipsa.

Blanca, foarte frumusel cosmonautul Evei. Are si botosei? Te intreb pt ca ma uitam si eu la niste cosmo si am vazut de-astea de 28 luni cu botosei si ma intreb ce fac toddlerii, merg cu ei in picioruse?

Interesant subiectul cu cadourile pt soti. Abia acum mi-a picat fisa ca ar trebui sa-i iau ceva sotului, ca ma gandeam doar la copiii care vor fi langa brad. Si habar n-am ce sa-i iau! Poate un pulover?

Inutsa, multumim pt reteta de tiramisu, o salvez si eu pt sarbatori! Pt Craciun, eu ma gandeam la un cozonac special pentru copii fara zahar, ca sigur o sa se intinda dupa ala traditional. Cu mancarea la noi e simplu, ca mai toti sunt vege, doar sa faca mai fara sare. Cred ca poti sa-i dai de pe masa salate de icre, vinete, beuf si poate ii gateste vreo bunica ceva special, gen sarmale.

Giova, bucura-te de timpul tau mai liber, maine poimaine o sa fii iar cu 2 copii pe cap. Te cred ca ti-e dor, dar fa ceva placut, un film, o sala..

of, ce tarziu s-a facut! inca 8 ore si cere copilul la olita.
noapte buna everymom!

Lucialu, am vazut anul trecut in parc bebei in saniute de care spui tu. Am vazut si pe net de vanzare, dar erau scumpe, cam 500 de lei. Anul asta nu stiu daca ar mai avea rost. Azi am incercat una clasica si parea ok, mai vedem zilele urmatoare.

Happy-mami de Filip, 1 august 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Pfffff,ma omorati,n-am nici o reteta,totul ochiometricAdevarul e ca cele mai delicioase chiftele sunt din carne de porc.....doar ca te crucesti,cat ulei iese din ele,bagate in cuptor,pe foaie de copt/tava unsa cu o lingurita ulei....Eu am mai facut din carne de pui,e ff. buna,doar ca e mai uscata un pic....So,carne tocata,1-2 ou,usturoi tocat dupa gust(mie imi place cu usturoi mai mult),1-2 felie de paine/chifla inmuiata in lapte si stors dupa(doar miezul)sau ca 1-2-3 cartofi drati prin razatoarea marunta,sare,piper,patrunjel verde.....si cu ce va mai placeFormez chiftelute(mai cu silueta),le asez intr-o tava unsa cu un pic d ulei(eu pun si hartie de copt,in caz ca-i ard,sa nu curat tava fff. mult (mai nou tot mereu uit mancarea pe foc)Mie mi se pare ca e mai comod sa-i fac asa,nu stau sa le pazesc,nu sunt plina cu miros de ulei si nu curat aragazulA,am uitat,le mai verific,si le intorc cand s-au facut rozaliiPooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Apropos de sanie,noi ne-am plimabt azi,cu una clasica,facuta de bunicCum ma opream,cum sarea Balazs de pe sanie si topaia in zapada.....Lucilau,cred ca zmeureii nostrii sunt deja mari pt. saniute pt. bebei.....Al meu sot va primi un set de shaker si niste bauturi mai sofisticate,sa se distreze facand cockteiluriPooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput