Zmeurici de iulie-august 2009 (6)
Raspunsuri - Pagina 16
inutsa spune:
Neata! Va servesc cu un ceai de coacaze si o
pt doritori.
Sa-mi pastrati si mie cate o felie din tiramisu-ul pe care o sa il faceti cu reteta mea
. Bine, macar sa imi spuneti cum a iesit[:8]
noce nu prea o sa ii gateasca bunica ceva special, ea e pe principiul "copilul sta la masa in rand cu adultii la mai putin de 1 an" asa ca tre sa ii gatesc eu ceva special. Buna idee cu salata de icre, o sa o fac si week-endul asta
Da, anul trecut era mai simplu cu iesitul iarna, dar acum... Merge cadou-pulover pt sot
lucialu au voie copilasii maioneza facuta in casa? Ca in rest in salata beuf celelalte ingrediente ar fi ok, nu? Mie nu imi place asa ca nici nu stiu ce se pune ![]()
Chiftelele eu le-am facut cam cum a zis pooh, doar ca din carne de curcan si am mai pus un morcov crud dat prin tocator si ceapa. Nu a iesit f multa grasime in timpul coptului, iar la gust sunt
Va dau o reteta de salata din bastonase de crab, mai gustoasa decat sal beuf, zic eu. Se fierb 4 oua tari, vreo 4 morcovi. Ouale se taie cubulete, marunt, morcovul la fel, se mai adauga o cutie de graunte, bastonase de crab si maioneza [eu o cumpar, imi pare mai light]. Bastonasele de crab se gasesc la raionul cu produse congelate, la salata merge un ambalaj de 240 gr. Cantitatile de oua si morcov pot varia, in functie de cum va place
Iar m-am intins. O zi faina! Noi papam si la plimbare cu noi
Inesa, fericita
de Bianca-Maria (14 iulie 2009)
pooh spune:
Neata!!!!!Inutsa,multumim pt. cafeaaaa....e binevenita!
Pai din carnea de curcan nici nu are cum sa iasa grasime,pt. ca nu e grasa deloc.....O cumperi gata tocata?Eu am fost la recoltat sange cu Timea,trebuie sa-i repet niste analize,i-au iesit niste valori ffff. mari/exagerat de mari,eu sper si ma rog sa fie doar o eroare
Va pup,o zi buna!
Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)
Giova spune:
Neatza!
haideti la un ceai cald...la noi sunt -9 grade afara. asta mi-a zis sotul,. eu nu am iesit.
Trebuie sa spal mobila din bucatarie, si ies doar la pranz. sper sa se mai incalzeasca pana atunci.
Edi e bine, azi a tacut si s-a intristat cand i-a pus mama telefonul, iar eu m-am pus pe bocit. of...of.... inca putin si il vedem.
Maine are copilul mare serbare, asa ca trec repede zilele astea.
Blanca frumos costumul si ieftin pot zice. Cumnata a vazut la Chicco in Italia la 160 euro si m-am
.
Noce bine ca e cu botosei costumul...cand merge prin zapada ii dai ghetutele, in sanie sunt buni astia...macar ii tine mai cald la picioruse.
Mai am atata treaba, ca nu am timp de filme...la sala m-as fi dus, dar o sapt. nu schimba cu nimic
.
pooh asa e cu chiftelutele...cele mai bune sunt din carne de porc. I-am facut de vita la cuptor la edi si nu mi-au placut. alea de pui mai merg, dar vita nu-mi prea place sincer.
si noi avem la Alba sanii de pe vremea mea...dar aici nu am avut, asa ca trebuia sa le luam copiilor.
Inutsa ies delicioase chiftelutele la cuptor si la fel de crocante.
Edi nu stiu ce va papa...cu siguranta se va gasi o supa/ciorba pt. el iar felul 2 ii voi gati eu sau mama.
Lucialu eu am luat sanie din Selgros...sunt cate modele vrei acolo. Noi am luat una din plastic, fara spatar...e usoara si o poate trage si Marco...sa vezi distractie pe el aseara cu sania pe rampa de la garaj
.
eu nu am vazut sania de bebelush de care zici...vreo 2 modele din plastic si 3 din lemn si partea de jos din aluminiu...sau ce-o fi.
plec la treaba, revin mai tarziu
.
Gio
de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi
lucialu spune:
Saluti!
Legat de cheftele sa nu-mi sariti in cap, le fac ft rar nici eu nu stiu de ce pt ca ne plac de fapt mult de tot. Am facut o data de cand pupa s-a marit si s-a autoservit(de porc dea-sta ziceam cu saritul). A fost nebunita dupa ele si nu am stiut cum s-o opresc.
Inutsa si Pooh, eu le fac si cu cartof ras si cu morcov ras si cu ceapa si cu usturoi, nu pun usturoi mult pt ca il rad si isi lasa mai bine aroma asa. Cand eu le-am facut la cuptor puse doar pe hartie de copt ca asa retinusem de la Pooh
, tot din porc mi-au iesit atat de crocante incat iti rupeai dintii inele. partea cu rozalie nu ai mai spus-o POoh..asa ca ale mele erau negre![]()
Inutsa, si bastonasele le maruntesti? Ce graunte pui acolo? Salata de beuf, nu e interesata de ea, un pic de maio cu multa smantana i-am dat o sg data. Si asa o sa ii fac o salatica separata fara muraturile din salata clasica si cu dressing de o lingurita de maio si cateva de smantana, poate va vrea si ea.
Giova, uite aici: http://www.selgros.ro/catalog.php?id=247 Cea mai misto sanie pe care am avut-o o fost din lemn si era si usurica, ii ce amintiri!
O sa merem si noi sa-i cautam. Eu la sania ma refeream, chiar bebeluseasca e?
Nu poate si pupa s-o foloseasca? La Arad e un magazinut cu multe chestii chicco, nu am intrat in el...Hai ca mai ai un pic si o sa fii la Alba langa puiul cel mic
Pooh, nici noua nu ne-a iesit o val buna la sange, dar doctorita o spus sa stam linistiti ca se poate gresi. O sa i-o repet la anul ca sa fiu eu linistita.va tinem pumnii sa fie bine!
Noce spui ca si normala e ok? Stiu ca Filip s-a miscat mai autonom inaintea pupei...wow! eu nu as fi putut s-o pun atat de aproape de sol cu zapada mai ales , de bbita. Nu sunt pt infofolire,adica o fac doar cu motiv: minus multe grade afara si chiar mai tre sa o scot la o plimbarica scurta. La noi in oras am vazut un tort de seminte si fructe, fara zahar si creme, bio, direct la tine m-am gandit
Arata ft bine si era imens dar era cam scump.
Bely dc degeram, venim la voi![]()
Giova spune:
Lucialu o poate folosi si pupa ta. doar ca eu nu am vazut-o acolo. sunt la fel dar fara husa si spatar la 70 lei, spatarul era separat la 11 lei. doar ca era cam mica pt amandoi zmeii mei.
din lemn este la dedemans...super usoara, doar ca mi se pare cam fragila...sotul nu a mers sa o vada, poate el avea alta parere, dar e fara spatar.
Chiftelute de porc si edi a gustat si ciorba de perisoare cu carne tocata amestec, asa ca nu esti singura...si gratarel din muschiulet de porc a gustat. acum nu le face rau ca mananca din ani in pasti cate o chiftea sau 3-4 guri de carnita de porc, hai sa fim seriosi.
Gio
de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi
lucialu spune:
Deci ar fi fost buna
Mi-ar place de lemn cu rezamatoare si cu husa
Nici nu vreau multe... Ma duc sa-mi spal frigiderul, dc ma lasa donsoara, parca o vad ca ma secondeaza![]()
Ieri nu am scos-o pt ca mi s-aparut ca e frig totusi. Asa ca a.c a venit taica-sau acasa seara, a trebuit sa mearga pana afara scurt, la masina. Am intolit-o rpd ca oricum ar fi plans dupa el, ningea dumnezeieste, si a iesit cu el. Taaare fericita si razacioasa mi-a spus taica-sau ca fost!![]()
lucialu spune:
Frigider luna si bec, am scapat ieftin ca i-am dat desene.
Si m-am miscat cu viteza, mai am camara si putem alinia proviziile de sarbatori. Dc reusesc sa o culc fara sa ma tina langa ea, ma apuc de bucatarie sa o smotruiesc.
Pooh, cu situl cu seriale m-ai inspirat asa ca am mai cautat chestii online si am dat peste: desenele.com . E un site numa cu desene dublate in lb romana
; serialepe.net ; seriale.filmesubtitrate.info unde vezi pe grey fara intreruperi dc te uiti din mozilla si petiava.ro nde sunt si filme si desene
Moniland spune:
Am fost luna trecuta in Bucuresti si intr-un magazin din Cocor am vazut o rochita. Am probat-o si in acelasi timp vorbeam si la tel.si nu m-am concentrat cum trebuie. Mi s-a parut usor stramtuta dar de atunci am mai slabit. Acum imi sta gandul tot la ea.
Cine ma ajuta?
Va rog mult fetelor si cred ca majoritatea dintre voi ma si intelegeti.
Moniland spune:
Cadou pt sot inca nu am luat. Ma gandesc la o pijama. In 29 dec va fi ziua lui de nastere si atunci trebuie alt cadou. Pe lista mai este o camasa eleganta cu butoni, un rucsacel pt laptop cand merge cu motorul (daca ati vazut pe undeva dati de stire). In jurul meu s-au cumparat la soti aparat foto, geanta postas pt laptop stil vitange.
Giovadecathlon e in Polus.
Blanca frumos combinezonul de zapada.
inutsa spune:
pooh poate sunt gresite analizele! O sa te linistesti daca le repetati. Carnea eu o cumpar tocata, caci nu am masina de tocat. Dar o sa incerc sa dau ceva carne prin mini-tocator sa vad cum iese
lucialu am uitat sa mai scriu, da, maruntesti si bastonasele de crab [care se mai numesc surimi, asa le gasesti la magazin]. Graunte=porumb dulce. Am nevoie de traducator ca sa ma fac inteleasa
.
Cum faci maioneza cu smantana?
Inesa, fericita
de Bianca-Maria (14 iulie 2009)