Clasa a 5-a, anul scolar 2010-2011 (cap.2)
Mult succes tuturor!
O varianta de listuta a micilor nostri scolari
Ana (biluta28)-- Scoala gen. nr 22 .Bucuresti
Ana (madishor) - Scoala Eugene Coste, Calgary
Ana (amai) - Scoala generala nr 97
Andrada(april)
Andreea ( amcris ) - Ferncourt Public School, Sydney, Australia - 13.02.2000
Andreea ( taedi) - Brasov
Antonia (oanagabriela) - College Marie de France, Montreal, Canada - - 13.05.2000
Alexandra (mitzisor)
Bianca - Elena (helbi) - Frankfurt, Germania - 04.01.2000
Bianca (Laura T) - Scoala "Elena Doamna" Ploiesti
Georgiana(camelia72)- Craiova
Ioana (catusha) - Scoala Europeana din Bucuresti
Laura (liliana csaki)- Scoala gen. nr. 11, Bucuresti 24.06.1999
Laura (Elena) - Bucuresti 27.01.2000
Lia (ocu )- - Scoala gen. nr 79 Bucuresti
Miruna (zana)
Oana (CristinaT)14.02.2000 - Bucuresti
Sara (Laura XXX) - Targoviste
Sanziana(Cristina)
Andrei(simonasirbu)- - Scoala gen nr 59, Bucuresti
Andrei Roberto (annitha_cl)-- Scoala Gen. Nr. 32, Bucuresti
Andrei (Andruska )- Scoala generala nr 197, Bucuresti
Adrian (cortez)-Scoala Generala nr. 193, Bucuresti
Bogdan(Lala_D)- Bucuresti - 23. 06. 2000 (stangaci)
Bogdan(fannna2003)
Cosmin-Alexandru (RamonaD) - Scoala nr.98-Avram Iancu, Bucuresti - 3. 10. 1999
Cristian ( mercedes)
Darian Valeriu (alba)- Amerikanische Schule in Bremerhaven (stangaci )
David (mimitete)- Academie Michele-Provost, Montreal, Canada
Deiu (SiminaF) - USA
Gabi (squrriel) - Scoala generala nr. 51 , Bucuresti
George (Cld) - Prahova
Matei (wesel) - Scoala Europeana, Bucuresti.
Mihai (Rodica ) - Scoala gen nr 114, Principesa Margareta, bucuresti
Mihnea (veras) - Scoala Generala nr. 193, Bucuresti,
Radu(mamimo)- - Scoala gen nr 79 Bucuresti
Raul ( Kitty) - Scoala nr. 10 , Tirgu Mures
Sebi (Alma2006)- - Scoala gen. nr 88 " Mihai Viteazul" Bucuresti - 23.10.1999
Victor(cge)- Ecole Paul VI Laval,Canada - 7.01.2000
Victor(Ana71)-Bucuresti-2.01.2000
Alex(onix) - Deva - 5.07.1999
Tudor (ana stroe) - École Fleur de Vie, Laval,Canada - 31.03.2000
Alexandru (Ramonaj) - Plabo, SUA - 02.09.1999
Mihai (Vic) - Melbourne, Australia-14.11.2000
Prima parte cu emotiile parintilor ( clasa I ):
aici
partea a IIa
a III a
a IV a
Clasa a II a :
1
2
3
4
5
6
Clasa a III a :
1
2
3
4
Clasa a IV a:[/b]
1
2
Clasa a V-a[/b]
1
Raspunsuri
oanagabriela spune:
La multi ani ! pentru toti cei se sarbatoresc de Sf.Andrei !
helbi, pentru tine in mod special
Si cite ceva despre noi: Antonia a primit buletinul de note pentru primul trimestru. Are in continuare note f.bune, la materiile in engleza a primit note maxime pe toata linia (si are cam 20 de note). La fel si la italiana. Acum lucreaza la o banda desenata, compun o poveste si fac si desenele. Saptamina viitoare se vor intilni chiar cu un autor de benzi desenate. Inca nu am luat cadourile de Craciun, avem ceva idei, sa vedem daca reusim sa le si materializam. Incepe numaratoarea inversa, petrecerile de Craciun la servici, la scoala, cu prietenii...
Am avut si noi putina zapada in weekend, ne-am bucurat, dar acum ploua de rupe
Succes la toti scolarei la teze, teste si alte concursuri
cge spune:
Repede sa aduc si eu subiectul pe prima pagina.
Oana, si Victor a luat diploma in fata scolii cu palarie, felicitari de la Directoare pentru cel mai bun din clasa la... engleza
In conditiile, in care este in clasa si cu copii ce vin din Anglia.
Si Victor a facut o carticica de benzi desenate.
A avut si el o intalnire cu un autor de benzi desenate la ei in clasa.
Apoi am fost si la intalnirea cu scriitorul respectiv de la librarie.
Si il stia scriitorul, i-a dat autograf scriindu-i ceva in genul: pentru baiatul care pune multe intrebari
Acum pregateste o prezentare despre un turn din Belgia.
Cred ca il vom ajuta sa faca un Power Point.
Si.. a terminat de tricotat un fular.
Despre cadourile de Craciun, mai avem de cumparat.
Asteptam vacanta
Mult succes la teze si concursuri !!
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Lala_D spune:
Felicitari Victor!
Felicitari Antonia!
Sunt minunati piticii nostri, s-au transformat in omuleti responsabili, cu succese diverse in cariera lor de scolari, sunt o incantare si ma bucur enorm cand vad ca munca lor da roade si ii satisface.
In acelasi ton de bucurie, al meu a primit azi rezultatul la teza de la mate si e super fericit si mandru ca a luat 10
Si eu.
Tot azi au fost la Cangur la limba romana, povestea din test i-a placut mult.
Saptamana viitoare are teza la romana si apoi am scapat de stresul lor pana in semestrul II.
cge spune:
Lala, felicitari lui Bogdan. Ai de ce sa fii mandra si tu si el !!
Am uitat sa va zic Anca cu Victor se inteleg tare bine cu Antonia, de fiecare cand ne intalnim se plang cca nu le ajunge timpul de joaca. Antonia e o fetita responsabila, are grija si de Anca si o ajuta sa reuseasca si ea jocurile lor.
Deh, cine se aseamana, se aduna.
Weekend placut,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Ramona J spune:
La multi ani cu mare intirziere Andreia!
Alex a primit la matematica 94 pentru un proiect, cica pentru ca l-a facut in Poerpoint si nu pe hirtie.
Lala_D spune:
Si eu care credeam ca ai vostri apreciaza mai mult tehnica moderna Ramona dar vad ca nu e chiar asa.
Apropo, pentru cultura mea generala, cum e procedura de intrare la high school ?
Se intra in functie de apartenenta la scoala ca si teritoriu (adresa de acasa) si doar in clase ii repartizeaza in functie de performante scolare sau e altfel?
Ca ma intreba cineva si nu eram chiar sigura ca e asa.
In alta ordine de idei va dorim ca Mos Nicolae sa umple bine ghetutele cu tot ce isi doresc piticii
Ramona J spune:
Nu stiu ce o fi fost, poate n-a inteles Alexandru bine, dar asa mi-a spus. M-am mirat si eu.
Mergi la liceul de care apartii. Teoretic nu se fac clase cu prosti si clase cu destepti. In fapt desteptii pilosi ajung la profesorul cel mai bun, iar ceilalti sint impartiti in clasele mai slabe.
Unele districte scolare au asa-numite magnet schools, unde se intra pe baza unor teste. In districtul nostru fiecare scoala are "gifted program". Copiii merg din timpul orelor obisnuite si apoi trebuie sa recupereze singuri (cica de aia-s destepti!).
In unele locuri exista si Charter Schools, tot cu examene - despre astea stiu mai putin, pentru ca in zona noastra nu sint.
Elena spune:
Buna, nu am mai trecut de mult pe aici .....In primul rand Felicitari pentru toti copiii harnici si destepti!!
Lala, felicitari si lui Bogdan pentru nota de la teza! Laura are teza la mate miercuri, iar la romana, lunea viitoare, pe 13.
Poti sa-mi spui te rog cate subiecte a avut la teza? au acoperit toata materia de pana acum - puterile, teorema impartirii cu rest, multimile, etc?
La Bogdan e vreun prof mai ciudat? la noi este unul de sport, care e taaaare ciudat. Pe fete le pune sa-si puna 6 clame- iar clamele sa fie acoperite cu leucoplast. De ce? ca sa nu straluceasca clama cand joaca handbal!! Pe unii copii, care sunt mai inalti si au fost alesi pentru handbal, ii obliga sa faca acest sport si in plus trebuie sa si plateasca 50 lei/luna.
Andreia, cu muulta intarziere - La Multi Ani frumosi si senini si din partea mea!!
_
spune-mi ceva bun
perlute
Lala_D spune:
Ramona multumesc pentru raspuns , acum m-am lamurit
Elenaau avut 10 subiecte,fiecare cu 3-5 subpuncte si au acoperit toata materia facuta de la numere naturale la puteri,teorema impartirii cu rest,divizori, fara multimi ca le-a predat asta dupa teza si le va da test separat.
Subiectele au fost 3 de dificultate redusa, 3- 4 de dificultate medie si restul peste medie. Ei cam lucreaza si la clasa peste medie ca si nivel de dificultate, clasa e sus la mate, se lucreaza mult. A punctat 100 de puncte impartite pentru toate subiectele. Am observat ca la ei toti profesorii merg pe genul acesta de punctaj de la 100.
Notele au fost din toata paleta de la 5 la 10, nu a luat insa nimeni nota de 4.
Din fericire nu au profesori cu ciudatenii, lui fi-miu ii plac mult toti, desi sunt destul de severi si notele bune nu se iau usor.
Bafta multa la teze, tinem pumnii stransi si multumim pentru felicitari
helbi spune:
Multumesc fetele pt urari si felicitam si noi copii.
Noi am avut si inca avem o perioada ff incarcata: au dat test la mathe, geografie, germana, maine au la engleza, apoi iar la germana martea urmatoare. Am avut si sedinta cu parintii la carea venit si profa de biologie. Ne-a arata ce le-a predat (de ex. desenul era in 2D predat la clasa, la test cerut in 3D asta pe linga schletul de pisisca in lco de cel de om...si multe alte chestii din astea pe considerentul ca trebuie sa invete sa gindeasca logic) Una peste alta, Bianca a luat cel mai mare puctaj cu 41 di 43 puncdte si nota 1, insa au mai fost inca 6 copii cu nota 1 (care s-a acordat de la 39-43 pubncte acumluate). Ne-a zis ca "sa fin fericitzi" ca din semestru 2 o scot la pensie (si nu i-au mai aprobat cererea de a ramine pina la sf. anului scolar.......cred si eu, dupa rezultatele si reclamatiile avute La clasa paralele au chemat la sedinta, comitetul de parinti pe scoala
Apoi, amm ai avut o actiune sa ne invete pe noi parintzii, cum sa ajutam copii sa invete. Ideea era sa cunosti/recunosti ce fel de copil ai din urmatoarele ztipuri: logic-abstract (asta e dominant la Binaca), visual, auditiv si cognitiv (ea asta l-ar avea secundar alaturi de visual) is asa sa itzi ajutzi copilul. Din pacate, nu ne-a dat nici o copie cu caracteristicile fiecarui tip de copil, ca vi le-as fi tradus si postat aici......
Apoi, Bianca a primit rolul "Apostolului" intr-o piesa de teatru de la scoala RO si va trebui sa invete destul de multicel...........+ colinde......ca merg 3 zile si cu colindul.....
Eu am avut examene la fiecare 2 sapt. Mai am 2 sapt de scoala pina la vacanta (ca apoi mai am si in ianuarie niste cursuri) si in acestre 2 sapt am un examen si o cerificare.
Cadouri nu am luat si altceva decat hamster tot nu zice. Casa am ornat-o acum o sapt. insa brad nu am luat. Acum Bianca curata ghetutele pt Mos Nicolae
Azi-noapte a fost la o aniversare - petrecere in pijama. Am dus-o la 17 a venit azi la 13.30 Insa, cica au dormit de la 12 noaptea la 9 dimineata
Cam asta de la noi.
Oare ce mai fac April si Andrada, Alina si Melisa, Liliana si Laura, Mercedes si Cristi?!
Un Mos Nicolae plin cu sanatate, dulciuri si ginduri bune uram tuturor din Frankfurt-ul geros