Clasa a 5-a, anul scolar 2010-2011 (cap.2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Revin ca mi-am amintit de ce scria Elena referitor la proful de sport. Chiar e ciudat
Al nostru cica e dragut, dar la note a fost f sever. Bianca a re 2 pina acum. I-a pus sa sara peste cal, sa mearga pe birna (aici au cazut f multzi si au pierdut puncte)...acum urmeaza sa primeasca nota la handbal......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Andreia bafta multa la teste/examene atat tie cat si Biancai!
Bine ca scapati de profesoara aceia de biologie.

La multi ani de Sf Nicolae !

Al meu a incheiat azi capitolul teze pe semestrul I , a dat si la romana si considera ca a facut tot.Intr-o saptamana probabil o sa vedem daca doamna are aceiasi opinie ca el

Ii mai raman destul de multe teste de dat la : mate,engleza,mate optional,franceza,geografie,istorie,biologie.
La religie au de facut un proiect cu desene tematice,la desen au facut cate 4 felicitari pentru a fi scoase la o licitatie caritabila iar la tehnologie vor lucra in clasa toti o macheta mare cu scena nasterii lui Isus. Fiecare clasa construieste o astfel de macheta, vor fi expuse si premiate cele mai reusite.

Tot azi,dupa ce au dat teza au impodobit un brad mare in clasa deoarece conform traditiei din scoala toate clasele isi fac un bradut iar cel mai original decorat va fi premiat de catre un juriu in ultima zi de scoala inainte de sarbatori atunci cand corul scolii vine in fiecare clasa la colindat.

Imi place ca au inceput sa apara tot soiul de proiecte si initiative menite sa ii aproprie ca si colectiv, sa ii puna sa munceasca impreuna, sa fie creativi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Lala, multumesc mult pentru informatii. A dat si Laura azi teza la mate, lor le-a dat 8 subiecte de dificultati diferite- de la usoare, la medii si unul greu. Ea zice ca a facut tot, acum sa vedem. La romana de abia pe 14 decembrie da teza, uf :(
Poti sa-mi spui te rog la romana ce le-a dat: de curiozitate ma intereseaza la literatura- daca le-a dat compunere sau sa comenteze din textele avute?

Mediile pe semestru cum se trec in catalog? de exemplu, daca are un 9 si un 10, ce medie ii trece, 9.50 sau rotunjeste la 10 (asa era pe vremea mea)?

Fetele din Bucuresti- pentru serbare zi de nastere, ce locuri stiti asa, mai pentru copii mai mari?

Andreia, mult succes! vad ca sunteti amandoua foarte harnicute si foarte ocupate! Am citit si eu undeva cu tipurile de copii, este chiar foarte interesant. Ma uit sa vad daca gasesc undeva pe internet.

_
spune-mi ceva bun
perlute

Mergi la inceput

Elena la romana au avut 10 subiecte cu : despartiri in silabe reguli si exceptii,diftongi,triftongi si hiat,2 cuvinte la care sa faca familia de cuvinte si camp lexical,de analizat verbe dintr-un text dat si la 2 sa le treaca la toate modurile si timpurile,de gasit in acelasi text cate 2 epitete,2 personificari si o enumeratie, de gasit 10 sinonime la 10 cuvinte din text,cateva antonime. Subiectul 11 : o compunere "un peisaj de iarna" in care trebuiau sa se regaseasca 3 expresii obligatorii, compunerea trebuia sa indeplineasca cerinte obisnuite pentru o compunere si sa aiba intre 15 si 20 de randuri.

Media semestriala la materiile fara teza este media aritmetica impartita la nr lor si rotunjita la un intreg.

Media semestriala la materia cu teza este media aritmetica a notelor din catalog,impartita la nr lor cu 2 zecimale, inmultita cu 3,adunata teza si impartit la 4.Rezultatul final se rotunjeste la un intreg.

Tinem pumnii Laurei!

Mergi la inceput

Lala, Bianca o place pe prfa de biologie iar ieri i-a zis ca nota finala va fi 1 (i-a facut fel si fel de complimente Biancai). Pb mea e ca nu stie cum sa atraga copii sa invete Bio. dac anu faceam cot la cot, nu cautam info in net (cartea e prost facuta) si nu se uita singura Bianca in internet. poate rez. erau altele 8are ocolega care va avea 5 in diploma:( - cu 6 repezi clasa.........)

Aseara au avut concert de Craciun intr-o biserica. corul scolii (de fapt sunt 2 coruri: copii din clasele 5-7 si cei din 8-12), corul profilor si orchestrele (la fel impartite pe clase) + orga.....absolut superb! Peste 250 copii.....bisetica plina......

Ieri a nins in draci aici. In 3 ore era zapada de 10 cm, viscolea, aluneca.....iar i-a luat iarna pe nepregatite Shakyra urma sa aiba concert aici.......n-a putut veni de la Paris unde era mai rau ca la noi.......concertul incearca sa fie reprogramat......
La aeroport sunt anulate peste 250 de zboruri........

Pina cind e scoala in RO? aici 17 dec. e ultima zi de scoala.....

Cum statzi cu cadourile de Craciun? Mai vreau si eu idei in afara de hamster

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Andreia, noi o sa ii luam lui Victor pe lg. perna minune pe care si-o doreste si un abonament de 1 an la niste reviste:
http://www.lesdebrouillards.qc.ca/

Poate, si Biancai i-ar place un abonament in genul asta (daca nu are deja).

Cand va aud cu teste pe ultima suta de metri, ma bucur ca aici toata evaluarea s-a cam terminat pe 20 noiembrie.
Dupa, e luna inainte de vacanta si copiii sunt obositi.
Ei vor avea vacanta de pe 24 dec. - 11 ianuarie.

Succese la teze si teste !! Si la cumparat de cadouri !

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Cristina, imi spui te rog, ce "avantaje" are acea perna pt citit?! Mi se pare interesanta ideea........
Cu revistele...ii plac mult, dar ce e pe piata nu-mi plac mie

Elena, mult succes Laurei la teze- La noi se pare ca s-au terminat testele pe anul asta, dar vor avea enorm de multe in semestrul viitor (cite unul cel putin la materiile "secumdare" si cite 3 la germana, engleza si mathe.

Oare ce e cu April?????? Nu a mai scris deloc de fff mult timp (de fapt. nici nu stiu daca in clasa a 5-a a scris vreodata). Dar Alina si Melisa???? Eu sper sa fie bine......fetele din partea noastra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Lala, multumesc mult.
Le-a adus si lor rezultatul la teza si a luat 10. A fost mare bucurie si un factor foarte motivant pentru ea, pentru ca inainte nu prea ii placea mate....Acum sa vedem ce face saptamana viitoare la romana.

Andreia, merci pentru urari!
Si in ro se ia vacanta pe 17 decembrie. Laura vrea de la Mosu un catel Bobby(care merge, isi misca coada, latra, chestii d-astea). E cam de copii mici , dar pentru ca nu poate avea un catel adevarat, a zis ca se multumeste si cu o jucarie.

Cristina, ma intereseaza si pe mine cum e cu acea perna.

Un week-end minunat sa aveti!

_
spune-mi ceva bun
perlute

Mergi la inceput

Bravo Laura!
Ma bucur mult, ea a fost mereu un copil atat de bun, era pacat sa o inspaimante noua profesoara.Multa bafta si la romana

Al meu va avea o ultima saptamana de scoala fulminanta, vor fi obositi morti
Luni - faza pe clasa la olimpiada de romana
Marti -test sumativ din verb
Miercuri-test sumativ din multimi
Joi- probabil faza pe clasa la mate, pt olimpiada
Vineri-olimpiada pe scoala la romana

Asta numai mate si romana.Dar si restul de doamne mai au teste de dat asa incat va fi foarte distractiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Perna care i-am luat-o noi este:
http://www.ikea.com/ca/fr/search/?query=SAGOSTEN

Sunt 2 bucati: elementul care se umfla si fata de perna respectiva.
Asa ies 2 cadouri :) impachetate frumos.

Victor ar fi vrut o perna din asta:
http://www.fatboycanada.com/fr/catalogue/original.html?gclid=CPv_qM-_4qUCFQO8KgodjEt14w
Care e si mai scumpa si ocupa si mai mult loc. Si care nu s-a aprobat de Mos !!

Ei au perne din astea la biblioteca la scoala, si am impresia ca nu apuca sa stea cat vrea in perna asta ca sa citeasca

Elena, feliciteri ptr rezultatul la teza.

Lala, va tinem pumnii sa treceti cu bine de sapt. viitoare.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput