Concediul mamelor
Raspunsuri - Pagina 9
magdalena67 spune:
"tie trebuie sa iti pese de viata ta peste 20-30 de ani nu statului... tare m-as mira daca vor mai exista pensii peste 30 de ani... doar daca maresc astia varsta de pensionare la 70 de ani si o mai apuca doar o parte...."
daca mie trebuie sa imi pese de viata mea peste ani de zile , atunci de ce ar trebui sa platesc taxe si impozite acestui stat?
daca traiai aici in conditiile actuale, nu iti mai permiteai sa vorbesti pe acest ton , nu stii ce inseamna sa te duci sa lucrezi pe 700-1000 de lei, iar bona sa coste aproximativ la fel.Nu esti pusa in postura de a nu avea cu cine lasa acel sufletel nevinovat, poate nu stii ce inseamna colectivitatea la varste atat de mici, cand il duci 2 zile, iar a 3 a te duci cu el doctor.
Si sa stii ca nu sunt afectata de aceasta situatie, am copii mult prea mari, dar sunt mama si stiu ce inseamna sa nu ai cu cine lasa un copil, i-am crescut pe vremea comunistilor si imi mai aduc aminte cate lacrimi varsam ca nu am cu cine ii lasa, i-am dus si la cresa si erau mai mult bolnavi decat sanatosi, si asta se vede si acum dupa atatia ani, consecintele se vad mult mai tarziu.
valentinag spune:
Edip,imi cer scuze ca indraznesc sa te intreb,Canada nu face pomeni sociale?Doar unele tari europene fac?
Si nu,nu am niciun inters in dezbaterea de fata,ca nu am copii!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Madanic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui h_3llena A intrat mai devreme Oprescu in direct la realitatea si a zis cate crese de stat sunt in Bucuresti in clipa de fata... O sa aveti o surpriza... 9(NOUA) Si au inceput lucrarile pentru inca 13 Acum rog si eu toate mamicile din strainatate care ne spun ca ne plangem degeaba sa ne spuna si noua cate crese sunt la ele in oras? ... si care e programul vostru de munca? si eventual ce salariu mediu este in alte tari?.. poze Edy |
In statul Washington, sunt multe crese o cautare pe net imi da vreo 20 de crese mari, si o puzderie de "home daycare". Exista o lege in zona asta care spune ca atunci cand se deschide un centru de business sa se aloce spatiu pentru daycare.
Mica diferenta pe care voi nu o sesizati este ca toate sunt particulare. Nimic nu este subventionat, si preturile sunt in medie 334$/saptamana pentru un infant (1-12 luni) si 234$ todller(12-36luni).
Salariul mediu este de 4000$/luna brut si concediu de ingrijirea copilului este 3 luni fara plata (la care te incadrezi numai daca au lucrat minim un an pentru compania respectiva). Daca faci un calcul la doi copii din salariul ala nu-ti mai ramane mare lucru.
Bona in afara de cazul in care o angajezi la negru, te costa de la 3000$ in sus.
Programul de munca este 8AM-5PM cu posibilitatea prelungirii.
Sper ca detaliile sa-ti fie de ajutor.
lalala13 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Madanic
In statul Washington, sunt multe crese o cautare pe net imi da vreo 20 de crese mari, si o puzderie de "home daycare". Exista o lege in zona asta care spune ca atunci cand se deschide un centru de business sa se aloce spatiu pentru daycare. Mica diferenta pe care voi nu o sesizati este ca toate sunt particulare. Nimic nu este subventionat, si preturile sunt in medie 334$/saptamana pentru un infant (1-12 luni) si 234$ todller(12-36luni). Salariul mediu este de 4000$/luna brut si concediu de ingrijirea copilului este 3 luni fara plata (la care te incadrezi numai daca au lucrat minim un an pentru compania respectiva). Daca faci un calcul la doi copii din salariul ala nu-ti mai ramane mare lucru. Bona in afara de cazul in care o angajezi la negru, te costa de la 3000$ in sus. Programul de munca este 8AM-5PM cu posibilitatea prelungirii. Sper ca detaliile sa-ti fie de ajutor. Madalina mami de Isabella Andreea si Eduard Andrei http://www.picasaweb.com/bogdanmabo http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758 "Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile" |
si atunci de ce nu vii in Romania? ca e mai bine aici. De ce stai acolo daca e asa rau?
d_melli spune:
Pai si la noi salriul mediu e undeva la 1000 ron nu 12 cum zic ei si cresa la stat costa cam 200 de ron pe luna.Deci retineti la stat.Asta pe langa minunile pe care le cer, pe langa ce duci de acasa.Nu cumva iesim pe acolo sau chiar mai rau? Eu cred ca nici nu exista comparatie ci doar....ma abtin
Madanic spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui lalala13
si atunci de ce nu vii in Romania? ca e mai bine aici. De ce stai acolo daca e asa rau? ---------------------------------------------- my somebody.... www.eticker.co.za/tickers/bbho9bmbyh9bnw0p.png" target="_blank">A sosit minunea! Doamne Ajuta in continuare! |
Pai nu vin inca in Romania pentru ca vreau sa-mi dezvolt cariera acum. Planuiesc sa ma intorc in vreo cativa ani. Am dat detaliile cerute de h_3llena pentru ca din nefericire multi in Romania isi inchipuie ca realitatea e altfel afara. Auzi mereu: "Guvernatii astia, abia astept sa-i salut din avion". E bine sa deschizi ochii oamenilor inainte sa faca pasul, ca dupa o sa injure statul ca n-a stiut sa aiba grija de ei.
Am inteles ca principalul argument este ca nu ai cu cine lasa copilul.
De fapt nu va convine sa dati banii pe bone sau crese private, ca e clar ca la stat nu sunt locuri.
Statul nu va extinde reteaua de crese existenta, pentru ca asta inseamna sa faca angajari pe sectorul bugetar. Tot ce poate face acum este sa de-a facilitati fiscale pentru cei ce vor deschide crese si niste tichete de cresa pentru parinti.
Masura in sine nu ar fi rea de loc pentru ca ar duce la angajari si ar genera si ceva profit pentru stat din impozite.
Si din pacate argumentul cu "mi-am facut planul pe legea x, sau considerentul y" este si el generat de faptul ca toti romanii sunt obisnuiti ca statul sa aiba grija de ei.
Daca maine da masina peste mine, nu o sa mai pot lucra, venitul familiei mele se va injumatatii. Ce sa fac? Nu mai fac copii? Fac numai unul?
Sa fim seriosi, nimeni nu iti poate garanta ca maine vei mai exista, ca vei avea acelasi salariu (sau ca va creste). Daca nu inveti sa iei tu masuri sa previi evenimentele neplacute apoi vei fii mereu la mana statului.
Parerea mea este ca de fapt ar trebui sa admiteti inevitabilul, si sa va luptati pentru o lege care sa reglementeze profesia de bona, care sa genereze un sistem de crese decent si pentru subventionarea de catre stat a ingrijirii copilului in cresa.
Doar o parere, nu da-ti cu pietre, in mod sigur nu sunt eu cea care va da legea asta.
mathilda spune:
fetelor,
sunt mama a 2 copilasi si al 3lea pe drum. sentimental va inteleg perfect. acum rational. in toata europa de vest, UE concediu de maternitate e de 3 luni, cateva tari , exceptie unde e un pic m mult. in america nu exista concediu post natal iar in canada e de 1 an, daca ai 600 ore lucrate , beneficiezi si maternalul e de 55% din salariu brut, impozabil si nu tb sa depaseasca m mult de 4000 pe luna. adica daca tu ai un salariu de 200 000 ./ an oricum nu iei m mult de 4000luna.pb creselor am avut-o si eu in belgia. tb sa stai pe lista de asteptare 2 ani, cateodata m mult.daar asa cum au spus si alte fete, exista posibilitatea mediului familiar- day home.( fiecare tara are echivalentul ).nici o tara din lumea asta nu-si permite din buget sa subventioneze maternalul. trist dar adevarat. in belgia maternalul e platit de firma de asigurari. adica patronul plateste asigurarea, iar tu beneficiezi de maternal. ca-n romania exista jigodii care fac afaceri cu staul, o autostrada, o marmura, un pavaj de 100 ori m mult decat face si nu exista bani in buget asta e treaba voastra. sa nu-i m votati- nu poti sa bagi in parlament pe nastase, videanu, berceanu, prigoana, udrea etc cand stii clar ca te fura. aici e pb.
nu dati cu pietre. sunt si eu mama dar privind economic tb sa deschideti ochii si sa vedeti realitaea mondiala
Edip spune:
Citat: |
citat din mesajul lui magdalena67 "tie trebuie sa iti pese de viata ta peste 20-30 de ani nu statului... tare m-as mira daca vor mai exista pensii peste 30 de ani... doar daca maresc astia varsta de pensionare la 70 de ani si o mai apuca doar o parte...." daca mie trebuie sa imi pese de viata mea peste ani de zile , atunci de ce ar trebui sa platesc taxe si impozite acestui stat? daca traiai aici in conditiile actuale, nu iti mai permiteai sa vorbesti pe acest ton , nu stii ce inseamna sa te duci sa lucrezi pe 700-1000 de lei, iar bona sa coste aproximativ la fel.Nu esti pusa in postura de a nu avea cu cine lasa acel sufletel nevinovat, poate nu stii ce inseamna colectivitatea la varste atat de mici, cand il duci 2 zile, iar a 3 a te duci cu el doctor. Si sa stii ca nu sunt afectata de aceasta situatie, am copii mult prea mari, dar sunt mama si stiu ce inseamna sa nu ai cu cine lasa un copil, i-am crescut pe vremea comunistilor si imi mai aduc aminte cate lacrimi varsam ca nu am cu cine ii lasa, i-am dus si la cresa si erau mai mult bolnavi decat sanatosi, si asta se vede si acum dupa atatia ani, consecintele se vad mult mai tarziu. stoian |
ai impresia ca ceea ce platesti tu taxe la stat iti justifica o pensie sa traiesti 20 de ani? pune mana pe aritmetica si apoi discutam de sistemul piramidal numit pensie. ce iti da statul pentru banii platiti la pensie este o suma.. nu a garantat nici un stat ca acea suma e si suficienta sa traiesti decent.
chestia asta cu pensia a fost implementata mai mult pe principiul ca sunt multi batuti in cap care nu ar pune un ban deoparte pana ies la pensie si ar cheltui tot ce au...ca totusi sa aibe ceva cand nu mai pot muncii s-a implementat aceasta pensie de stat dar care nu o sa poata acoperii nevoile unui pensionar niciodata. taxele pe care le platesti nu au legatura cu pensia daca nu stiai. sau poate nu prea platesti si nu stii la ce sunt bune taxele intr-un stat. si da, nu stiu ce inseamna 7-10 milioane de lei... in 2002 castigam de vreo 6-7 ori suma asta fara sa adaug salariul sotiei.. e numai vina ta, ca ai salariul asta. nu e vina statului... tu trebuie sa ai un venit mare ca sa dai taxe mai multe la stat si sa asiguri servicii de calitate... daca tu platesti taxe 500 de mii la 7 mil de unde sa faca statul spitale, sa plateasca doctori si asa mai departe.
valentinag, in afara de Quebec nu prea... pe acolo da... mergi in Ontario sau Alberta si o sa vezi ca nu prea mai sunt ajutoare sociale... Sunt mai multe decat in USA dar cu mult sub cele din tarile Europene. Si deja se vorbeste si pe aici de marirea varstei de pensionare si alte chestii sa se reduca aceste cheltuieli ale statului.
libelula spune:
sa spunem si ca din 1200 lei net, salariu mediu, trebuie sa platesti si vaccinurile copilului, pe care ministerul sanatatii a uitat sa le distribuie gratuit la medicii de familie. sau in numar suficient. noi am prins gratuit doar HCG-ul. restul cu bani. ca medicul de familie nu mai avea. cine are copii mici stie cat costa vaccinurile pentru bebelusi. iar la CAS am contribuit cu totii/toatele, ani buni de zile.
iarasi, sa nu uitam contextul inegal al distribuirii banilor de la buget - bugetele de consum ale ministerelor aproape ca se dubleaza in 2011 fata de 2010, primele luate de angajatii guvernului in anul de gratie 2010 - versus minima economie facuta din reducerea CIC.
ariadna33 spune:
am si eu o intrebare mai "tehnica"... de ce discutam la doua subiecte separate despre indemnizatia si concediul mamelor cand ele sunt intredependente una de alta? adica indemnizatie fara concediu nu este, iar concediu fara indemnizatie s-ar putea sa fie dar nu se stie sigur
in rest, predau legatura...
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul