Concediul mamelor
Raspunsuri - Pagina 10
raly spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mathilda [... in america nu exista concediu post natal... |
Ba exista, 6 saptamani dupa nastere naturala si 8 saptamani dupa nasterea prin cezariana (foarte rara, de altfel, tot din considerente economice, costa de 2 ori mai mult ca nasterea naturala)
Eu- un copil, gradinita lui reprezinta 40% din salariul meu.
Intors la munca la 2 luni ale copilului, inca alaptand, colectand laptele in fiecare zi in lactation room ca sa il pot duce bebelusului fometos care ma astepta disperat ca se hranea exclusiv cu laptele meu.
Al doilea copil- nu imi permit inca, dar mi-as dori.
Imi doresc sincer sa reusiti sa pastrati concediul de 2 ani, pentru binele copiilor in primul rand, dar si pentru faptul ca orice bani s-ar economisi se cheltuiesc prost, nu cred ca vor face nici o diferenta la bugetul statului.
libelula spune:
citat din mesajul lui raly Imi doresc sincer sa reusiti sa pastrati concediul de 2 ani, pentru binele copiilor in primul rand, dar si pentru faptul ca orice bani s-ar economisi se cheltuiesc prost, nu cred ca vor face nici o diferenta la bugetul statului. raly |
cred ca aici s-a pus punctul pe i!
iileana spune:
citat din mesajul lui lucialu Nu am vazut in viata mea atata energie pierduta pt a umili mame pentru ca isi cresc copiii acasa primind indemnizatie |
Lucialu, se urmeaza un tipar deja pre-stabilit, au aparut la topic mai toate "impunsaturile" devenite deja clasice la topicurile pe tema CIC, cu "pomanagioacele", cu "las' ca si-au crescut altele copiii in alte parti (urmeaza exemple, de preferinta exemplul personal) si-n alte timpuri si fara CIC si-o fo' bine", cu "de-aia faceti copii, sa vi-i creasca statul?", etc. Lipseste doar ideea amplu expusa pe vremuri ca oricum numa' loserii stau 2 ani in CIC, dar va aparea si ea cu siguranta.
Semnalez totusi o premiera: aducerea in discutie a teoriei suprapopularii planetei, la un topic cu precadere al proaspetelor mamici, asadar al celor care tocmai au pus umarul la adincirea dezastrului, la suprapopularea planetei. Prin aducerea pe lume a unui copil.
Cinism? Gafa? Lipsa de empatie?
Fix ca nuca-n perete a picat.
Cum ii zicea forumului astuia? DespreCopii???
----------
citat din mesajul lui Edip si da, nu stiu ce inseamna 7-10 milioane de lei... in 2002 castigam de vreo 6-7 ori suma asta fara sa adaug salariul sotiei.. e numai vina ta, ca ai salariul asta. nu e vina statului... |
La asta am dat quote numa' asa, ca sa nu se piarda .
De azi lui Edip o sa-i vorbesc cu dumneavoastra, ca-i om de valoare , mai are/avea in 2002 careva 70 de milioane salariu pe-aicea?
h_3llena spune:
Din punct de vedere economic voi aveti dreptate. Este criza! Se taie salarii, s-a inghetat punctul de pensie, se iau la puricat toate dosarele de ajutoare sociale, se verifica pana si invalizii si handicapatii la domiciliu pentru a vedea cati dintre ei primesc justificat ajutoare de la stat.
Nu cred ca vreuna dintre noi este atat de absurda incat sa considere ca ni se cuvin toate astea. Din pacate, din clipa in care ne semnam cererea de suspendare a contractului de munca pentru a intra in concediu de crestere a copilului suntem la mana statului. Cat si cum reglementeaza guvernantii sa ne dea atat primim! N-au fost impresionati de pensionari, de sindicalistii, cu siguranta n-o sa fie impresionati de o mana de mame care o sa protesteze in fata guvernului. Cred ca mai mult ne ajuta in clipa asta presa, opozitia si chiar femeile de la putere.
Ideea, care ma deranjeaza pe mine personal, este ca economia la bugetul de stat este infima iar banii aceia nu se vor redistribui catre ceva cu adevarat important. Bine ca maresc ei bugetu administratiei presidentiale.. de asta are romania nevoie!?!
Problema e ca ei ne scurteaza perioada de concediu si ne reduc indemnizatiile pentru a-si baga si mai multi bani in buzunar!!
Eu asta nu pot accepta!!
pitzinuca spune:
io zic sa inceapa si cersetorii sa plateasca neshte impozite. io cred ca atunci am iesi din criza.
mami de andi si ilinca
_
traduceri si asistenta
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."
capcaunul spune:
citat din mesajul lui raly Imi doresc sincer sa reusiti sa pastrati concediul de 2 ani, pentru binele copiilor in primul rand, dar si pentru faptul ca orice bani s-ar economisi se cheltuiesc prost, nu cred ca vor face nici o diferenta la bugetul statului. |
Banii nu-s economisiti si nici nu se cheltuie, prost au ba, pentru simplul motiv ca NU EXISTA. NU EXISTA! De unde sa se plateasca indemnizatii, pensii, salarii, autostrazi si altele daca nu sunt bani. Cand sacul a ajuns saculet, guvernul, indiferent care este el, va da cu taraita indemnizatiile, pensiile, salariile, autostrazile si celelalte.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui iileana Semnalez totusi o premiera: aducerea in discutie a teoriei suprapopularii planetei, la un topic cu precadere al proaspetelor mamici, asadar al celor care tocmai au pus umarul la adincirea dezastrului, la suprapopularea planetei. Prin aducerea pe lume a unui copil. Cinism? Gafa? Lipsa de empatie? Fix ca nuca-n perete a picat. |
Nucile sunt digerabile. Nu-i vina mea ca a nimerit intr-un perete.
Teoria suprapopularii planetei a venit ca replica la teoria conform careia guvernul ar trebui sa mentina ajutoarele sociale pentru a sustine sporul natural.
maracine spune:
in bulgaria si ungaria se sta doi ani. oricum legea nu e data in perioada electorala, cred ca e de pe vremea lui nastase.
am o curiozitate, in america ce faci dupa 3 luni daca il alaptezi?
raly spune:
citat din mesajul lui maracine am o curiozitate, in america ce faci dupa 3 luni daca il alaptezi? |
Pai doar ce am spus in mesajul anterior, cumperi o pompa pentru sani si mergi si pompezi laptele la fiecare 3 h, il depozitezi in frigider si il duci seara bebelusului care abia asteapta sa vii.
Macar sunt camere speciale pentru treba asta numite lactation rooms, pompa era intrun fel de rucsacel cu 4 sticlute pentru lapte, deci nu era "la vedere" ca sa zic asa.
Greu in orice caz, si bebele se leneveste cand ii dai si biberon si san in acelasi timp si nu mai suge bine, dar am dus-o asa 4 luni de zile, dupa care nu am mai avut lapte.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui h_3llena in clipa asta presa, opozitia si chiar femeile de la putere. Ideea, care ma deranjeaza pe mine personal, este ca economia la bugetul de stat este infima iar banii aceia nu se vor redistribui catre ceva cu adevarat important. Bine ca maresc ei bugetu administratiei presidentiale.. de asta are romania nevoie!?! Problema e ca ei ne scurteaza perioada de concediu si ne reduc indemnizatiile pentru a-si baga si mai multi bani in buzunar!! Eu asta nu pot accepta!! |
Nici magistratii nu pot accepta micsorarea veniturilor si oricum economia la buget pentru cateva sute de magistrati ar fi infima.
Nici angajatii ministerului finantelor nu pot accepta anularea sporurilor si oricum ecomonia rezultata din taierea sporurilor celor vreo 400 de functionari din minister ar fi infima.
Nici pensionarii de lux nu pot accepta legea unitara a pensiilor si oricum economia la buget din reducerea celor doar cateva mii de pensii de diplomati, taromisti si sereisti ar fi infima.
Nici profesorii nu pot accepta eliminarea sporului de doctorat si oricum economia la buget pentru cei cativa zeci de mii de profesori doctori este infima.
Nici medicii nu pot accepta limitarea platii garzilor din spitalele de stat si oricum economia la buget ar fi infima.
Nici ... nu ar accepta ... si economia la buget oricum ar fi infima.
Nici ... oricum ... ar fi infima
---------------------------------
Adunand bob cu bob se face marea economie.