Concediul mamelor
Raspunsuri - Pagina 7
capcaunul spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ioanadara
Nu cred. Ai tu ceva ce sustine aceasta afirmatie? Eu ultima oara citisem un studiu in care japonezii sustineau ca pamantul poate sustine de 8 ori mai multi locuitori decat acum dar resursele trebuie distribuite uniform si nu aruncete intr-o parte si in mare lipsa in alta. |
Aiureala. Da un link sa vedem cine sustine asa o ABERATIE.
Nu stiu ce "studiu" ai citit, dar TOT ce am studiat eu (carti, articole, referate) PLUS bunul meu simt stiintific si logica au ajuns la aceeasi concluzie: Pamantul ar putea sustine doar intre 1 si 10 miliarde de locuitori. Majoritatea studiilor sustin ca cele aproape 7 miliarde sunt deja prea mult. Tot aceste studii trag semnale de alarma ca, daca nu se iau masuri urgente pentru inversarea trendului demografic, in cativa zeci de ani ne vom confrunta cu conflicte sociale, economice si chiar militare globale. Daca se mai si ridica nivelul oceanelor cu vreun metru, atunci chiar c-am pus-o de mamaliga.
Cat despre autosuficienta japonezilor ... adevarul este cu totul altul. Japonezii sunt printre principalii vinovati ai dezastrului defrisarilor din Indonezia si Papua Noua Guinee, industria lor consuma enorm din resursele altor tari, sunt cei mai mari criminali ai balenelor, samd.
ioanadara spune:
O fi o aiureala studiul pe care l-am citit eu(nu mai stiu unde ) dar oricum de la 7 miliarde pana la 10 miliarde mai sunt 3 intre , atunci cum a depasit deja capacitatea?
Bunul meu simt stiintific si logica imi spun ca indiferent de cati copii se vor naste sau nu , urmatorii ani ne vom confrunta oricum cu conflicte conflicte sociale, economice si chiar militare globale.
Si asta va fi motivul pentru care "o vom baga pe maneca" si nu nasterea de copii
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ioanadara O fi o aiureala studiul pe care l-am citit eu(nu mai stiu unde) dar oricum de la 7 miliarde pana la 10 miliarde mai sunt 3 intre , atunci cum a depasit deja capacitatea? |
Cand am spus intre 1 si 10 am spus toate studiile. Adica unele studii dau maxim 1-1.5 miliarde, alte studii se-nvart pe la 3-4 miliarde, unele (mai vechi) vorbeau de 5 chiar 10 miliarde. Cele mai multe ajung la numere SUB populatia actuala de 7 miliarde. Adica am fi depasit DEJA capacitatea naturala a pamantului.
capcaunul spune:
Am totusi o doza de optimism. Ca treptat dar sigur majoritatea vor constientiza gravele probleme ale omenirii si isi vor restrange consumul.
Si ma mai bazez pe epuizarea rapida a unor resurse care ar forta scaderea consumului, suficient de devreme ca sa nu ajungem la schimbari ireversibile dramatice ale ecosistemului global.
My_Lady0091 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Edip
din cauza pomenilor sociale care nu se mai sfarsesc si din cauza mentalitatii romanului de rand... plateam prea multe taxe si nu primeam nimic... nu ma interesa politica, financiar si profesional eram mult peste medie.. deci contrar asteptarilor tale nu am plecat din motivele pe care le banuiai. Cand din impozitul meu plateam salariul la 3-4 asistente sau profesori si eram tratat la fel ca unul care nu platea am zis gata... In Ro m-as intoarce numai atunci cand toti bugetarii de la doctor la profesor, politai sau nu stiu ce alta meserie o sa recunoasca ca traiesc din ce ii platesc eu din privat si pentru orice ban primit trebuie sa imi ofere un serviciu exceptional. Nu ma intereseaza cat il plateste statul.. e treaba lui ca bugetar ce isi negociaza... sa mai detaliez? |
Blackmoon Lady&lipishtocul
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
irinabobe spune:
citat din mesajul lui capcaunul Am totusi o doza de optimism. Ca treptat dar sigur majoritatea vor constientiza gravele probleme ale omenirii si isi vor restrange consumul. Si ma mai bazez pe epuizarea rapida a unor resurse care ar forta scaderea consumului, suficient de devreme ca sa nu ajungem la schimbari ireversibile dramatice ale ecosistemului global. |
citind acest subiect pentru prima data sunt mandra ca suntem condusi de acest guvern. deabia acum realizez ca guvernul Boc este primul care a realizat gravitatea situatiei si prin toate masurile luate, reducerea indemnizatiilor mamelor, handicapatilor, reducerea pensiilor, reducerea salariilor, ingroparea sistemului medical, etc etc, a decis ca este cazul sa rezolve problema umanitatii si sa ajute la imputinarea populatiei cu vreo 20 de mil de locuitori...
ura Traiasca Romania si alesii ei ca tot e 1 decembrie...
craciunitza spune:
2 ani mi se pare un concediu foarte mare, am prietene care au nascut si dupa cateva luni imi spuneau ca vor la munca. Eu cand am nascut am stat acasa 1 an si mi s-a parut mult, cand m-am intors la firma eram rupta de proiecte, mi-au trebuit alte cateva luni sa ma reacomodez si a fost greu, ma simteam mereu sub nivelul celorlalti colegi. Este greu sa te reintegrezi dupa 2 ani de absenta.
Totusi, nu sunt de acord cu masurile luate retroactiv. Daca vor sa scurteze concediul pentru cresterea copilului, s-o faca cu urmatoarea generatie de mame.
Codruta84 spune:
Pentru a evita reducerea, sau macar pentru a incerca va propun sa iesim in strada vineri, in fata \guvernului pentru a ne exprima nemultumirea legata de reducerea perioadei CIC.
pe site-ul http://mamepentrumame.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=103%3Aprotestul-mamelor-si-bebelusilor&catid=37%3Alegislatie&Itemid=56 puteti sa confirmati cele care va veti prezenta.
O zi cat mai buna,
Codruta cu de 35+
lucialu spune:
nu-mi vine sa cred ce citesc! Edip si Capcaunul sunteti oameni destepti, dar chiar e cazul acum sa se discute astfel de lucruri? banuiesc ca si voi sunteti tatici. dupa voi, cine ar trebui sa renunte la a avea copii? si nu e cu apropo, sincer, ci doar ma gandesc ca acum stiti cum ar fi fost dc... nu neg ca sunt multi inconstienti, dar cred ca discutiile purtate de voi, unele, nu-si au locul si nici momentul.