Concediul mamelor
Raspunsuri - Pagina 46
alinuk spune:
Carina nu sunt lamurite aspectele expuse mai sus ca nelamurite in textul de pe gov.ro
m-am straduit sa acopar la interventiile de la realitatea cat mai multe din aspectele neclare...paote aude cineva
din pacate am asa o neimplinire dupa fiecare aparitie ...ca nu reusesc sa spun chiar tot!
Alinuk
mama de Andu mik si Teo voinik
www.youtube.com/watch?v=spKBKGd6vro" target="_blank">Un vis implinit!
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
mianna spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ariadna33 mai dar ma intreb oare ce castiga la buget daca trimit la munca mamele dupa 1 an si le ofera 500 lei stimulent cand exista un numar atat de mare de indemnizatii minime de 600 ron? in loc sa dea 600 si mamele stau langa copiii lor, dau 500 si le trimit la serviciu? |
pai... castiga lunile in care nu dau cei 500, fiindca eu l-am inteles ca stimulent la reintoarcere, nu lunar dupa reintoarcere.
ariadna33 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
pai... castiga lunile in care nu dau cei 500, fiindca eu l-am inteles ca stimulent la reintoarcere, nu lunar dupa reintoarcere. Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
stimulentul este lunar de la reintoarcere , asta e clar!
ceea ce nu e clar e pana cand, pana la un an sau pana la 2.
Catalishka spune:
A, bun, cica:
Guvernul a adoptat astazi o ordonanta de urgenta care aduce unele modificari cu privire la concediul si indemnizatia pentru cresterea copiilor, a anuntat premierul Emil Boc într-un briefing de presa; sustinut la Palatul Victoria.
Deci un text de OUG exista deja, trebuie vazut cum arata el exact, forma in care a ajuns el in MO, ca sa ne lamurim
se pare ca chiar e vorba de caopii nascuti dupa 1 ianuarie 

nu despre mame care intra in CIC dupa 1 ianuarie.
Premierul Emil Boc a declarat ca noile reglementari se vor aplica începând din anul 2011, astfel încât pentru copiii nascuti dupa 1 ianuarie 2011 sa se beneficieze de concediu pentru îngrijirea copiilor de pana la un an si de o indemnizatie cu o valoare cuprinsa între 600 si 3400 lei.
irinab spune:
@bebe_io ai dreptate, dar cred ca deja s-au concentrat la alta problema, pensionarii... deci cred ca o sa treaca propunerea asta desi nu are o logica prea mare
@ariadna33 eu sunt o mamica care nu stie ce o asteapta de la un CIC la altul... nasc in martie 2011 dar cic1 se termina in mai 2010. astept surprize in continuare :)
luminita2008 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ariadna33 - stimulentul de 500 ron se acorda pana la 1 an sau pana la 2 ani? ***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor fi realitate***************** |
conform datelor de pe gov.ro, pana la 2 ani
"De asemenea, statul va acorda p#259;rintelui o prim#259; de reîntoarcere la munc#259; de 500 de lei oricând, în intervalul de 24 de luni".
dar de aici nu se intelege clar ca stimulentul e lunar. si daca e ceva neclar, sigur o vor intoarce in favoarea lor
.
unboticutz spune:
stimulentul exista si acum doar ca e de 100ron. e lunar, sunt convisa ca va fi tot lunar, altfel e absurd.
sper sa se schimbe durata cicului pana termina viitoarele mamici un an, oricum la cat sunt de suciti nimic nu e batut in cuie pt prea mult timp.
eu nu inteleg unde e ordonanta daca au adoptat-o ieri? cand ar trebui sa apara in monitorul oficial?
mami de strengarel dulce Rares Mihai
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...
alinuk spune:
OUG nu e adoptata inca!!!
a scris a lu vass pe blogul ei
asa ca protestul de maine are sens!!!!!
tb sa ne mobilizam!!!!!!!!!
TOATE!!!!!
TOATE MAMELE ar fi frumos sa fim solidare
pt mine chiar daca ma intorc acum la serviciu, in doua saptamani (am folosit cei 2 ani si 'am mancat banii statului' 2 ani, asa de'a naibii) eu consider ca pt copiii mei e imp mediul in care se vor dezvolta, anturajul lor, adica acei copii care se vor naste si de aici incolo...asta am vrut sa va zic punctual
ca poate aia cu viitorul romaniei suna cam pompos...
Alinuk
mama de Andu mik si Teo voinik
www.youtube.com/watch?v=spKBKGd6vro" target="_blank">Un vis implinit!
Nimic nu-i intamplator!
ariadna33 spune:
cica UDMR nu e de acord cu decizia guvernului, ca alta s-au inteles! cica ei vor 2 ani pentru toata lumea cu reducerea plafonului la 1500!
Ramonika spune:
da, UDMR si minoritatile nu sunt de acord. deci mai pot face modificari. 
plus ca am reascultat ce a zis BOc aseara. zice clar ca se va acorda o prima de 500 lei pt. reintoarcere la munca. e clar ca nu a spus lunar... cuvantul cheie... 
Ramonika
Ruxandra (30.11.2009)
tati
si Vladutz