Concediul mamelor
Raspunsuri - Pagina 45
getik1 spune:
| Citat: |
citat din mesajul lui magdaz_ina Nu inteleg de ce se tot insista cu stimulentul de 500 lei in loc sa lase perioada de 2 ani si procentul de 85% din salariu. Cine vrea/poate/trebuie merge la serviciu mai devreme si fara stimulent. Stimulentul oricum este "ajustat" de angajator: in 2006 era de 300 lei iar angajatorul meu i-a "ajustat" valoarea (in mod ilegal) prin reducerea procentului indemnizatiei de conducere... doar ce era sa fac eu cu atatia bani ?! ![]() Intr-adevar, singurul lucru pe care l-am facut a fost sa ma gandesc ca sunt norocoasa sa am un copil sanatos iar banii oricum sunt facuti doar pentru a fi cheltuiti. NB _ *Diferenta dintre rai si iad este una de perceptie si de adaptare* Magda,mami de topmodel categoria pana Liviu-Rares Andrei 18.11.2009 si Iarina 31.01.2006 |
dar cei 500 RON ciine ii plateste statul sau angajatorul?????
ariciu a crescut in curand face un anisor
,intre timp asteptam sa

si cel mai important 

ary poze si ary povestea unui aricy
am produse la bazar
monicabo spune:
Pai stimulentul acela pt reintoarcerea la locul de munca nu este platit de stat? E platit de angajator de poate sa "umble" la el? Ca n-am inteles...
Si mie mi se pare ca mare ecomonie nu fac guvernantii cu reducerea la 1 an a CIC si acordarea stimulentului de 500 ron, caci majoritatea mamelor avea o indemnizate de 600 ron (cam 60-70% din totalul mamicilor in cic)....ma rog, le iese o economie de 100 ron....
Mai sunt impozitele pe salarii, dar parerea mea este va fi un castig infim, fata de "ciuntirea" CIC...
Monica cu
Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii
si
Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
accept92 spune:
Si cata ipocrizie pe madam Udrea...a declarat ca se iau in calcul mai multe variante, tinand cont in primul rand de interesul copilului. Stimulentul de 5 mil se ofera pentru intoarcerea mamei la lucru inainte de 1 an. Mi-e greata. Am citit o eplica foarte misto pe hotnews data celor care vin cu argumentul 'pe vremea mea'...Da, dar pe Ceausescu l-au impuscat pentru asta....
ariadna33 spune:
deci inteleg ca a fost o problema de exprimare la domnul boc cand a spus ca vor primi stimulent toti care se intorc la serviciu inainte de cele 24 luni??? si de fapt se dau numai celor care se intorc intre 7 luni si un an, asa cum scria in proiect??? pai inseamna ca tot mamicile de cariera sunt favorizate, care oricum se intorceau inainte de 1 an si isi permiteau sa plateasca bona si acum mai primesc si stimulent 500 lei! ura! s-au gandit mult pana sa dea o asemenea tampenie? in timp de majoritatea covarsitoare care e pe 600 ron se intorc la serviciu sau intra in fara plata si fara stimulent daca angajatorul nu le mai primeste?
magdaz_ina spune:
Stimulentul il plateste statul, insa angajatorul stie ca ai si acesti bani la dispozitie cand te intorci la serviciu. In cazul meu mi-a calculat salariul si cu acel stimulent si a zis "ops, atat de mult!!!" ntz.... mai taiem de unde putem sa iasa bine totalul ! ![]()
_
*Diferenta dintre rai si iad este una de perceptie si de adaptare*
Magda,mami de
topmodel categoria pana Liviu-Rares Andrei 18.11.2009 si
Iarina 31.01.2006
bebe_io spune:
Vad ca nimeni nu a punctat urmatoarele aspecte asa incat nu pot sa ma abtin:
1. Faptul ca se mentine acelasi sistem de calcul al indemnizatiei inseamna ca pentru executia bugetara a anului 2011 nu s-a facut economie nici macar 1 leu. Asta in conditiile in care PDL a afirmat sus si tare ca masurile sunt necesare pentru ca bugetul nu mai suporta ajutoarele sociale existente
2. Prin a trece la o perioada platita de 1 an guvernul reduce cuantumul total al indemnizatiei platite cu 50%, dupa ce a redus deja cu 15% incepand cu Iulie 2010 si in conditiile in care nici nu s-a atins cu nici macar 1 leu de masurile de plata a nemuncii de tipul venitul minim garantat sau pensia minim garantata.
3. Astfel statul face o economie de 0,05% din PIB (cuantumul total al indemnizatiilor platite anual in prezent fiind de 0,1% din PIB) in conditiile in care Ialomitianu afirma ca bugetul pentru 2011 a fost proiectat cu o crestere a PIB de 1,5% (http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-8104637-proiectul-legii-bugetului-stat-2011-aprobat-guvern.htm)
4. Transformarea unor unitati spitalicesti ce vor fi desfiintate in crese este o masura periculoasa avand in vedere ca in prezent nu se pot eradica din spitalele romanesti pericole precum rotavirusul sau stafilococul auriu nici macar prin dezinfectari zilnice.
In final se vede cu ochiul liber ca masura nu era nicidecum una necesara bugetului (dat fiind ca pentru 2011 nu s-a planificat economisirea nici unui leu) ci doar dorinta unora ca pe viitor "pasaricile" sa nu mai stea acasa si sa cumpere pampersi cu banii blondei de la "investitii".
Am treaba multa la servici, va rog sa aveti intelegere daca nu voi replica la eventualele raspunsuri...
ariadna33 spune:
mai eu abia astept sa vad tampenia asta de lege , pentru ca sunt multe neclaritati:
- cum se calculeaza indemnizatia, 72% sau 85%, ca nu au specificat decat plafonul minim si maxim
- de cand intra in vigoare injumatatirea concediului, se aplica de la 1 ianuarie pentru copiii nascuti dupa 1 ianuarie sau pentru cei care intra in CIC de la 1 ianuarie?
- ce bani primesc mamicile care intra din CIC1 in CIC2? era situatia unei mamici careia in expira CIC1 in 2011 dar bebe2 era nascut in 2010
- stimulentul de 500 ron se acorda pana la 1 an sau pana la 2 ani?
ariadna33 spune:
exact cand scriam am vazut-o pe Alinuk la Realitatea si a punctat exact aceste neclaritati! Bravo Alina!
Ramonika spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ariadna33 - stimulentul de 500 ron se acorda pana la 1 an sau pana la 2 ani? ***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor fi realitate***************** |
i-auzi ca s-ar putea sa se acorde o data si gata, nu lunar.

Ramonika
Ruxandra (30.11.2009)
tati
si Vladutz
carinablanca spune:
Declaratia oficiala este
http://www.gov.ro/decizii-privind-concediul-si-indemnizatia-pentru-cresterea-copiilorl1a111248.html
Mami si Maria in asteptarea lui Mos Craciun

Nu inteleg de ce se tot insista cu stimulentul de 500 lei in loc sa lase perioada de 2 ani si procentul de 85% din salariu. Cine vrea/poate/trebuie merge la serviciu mai devreme si fara stimulent. Stimulentul oricum este "ajustat" de angajator: in 2006 era de 300 lei iar angajatorul meu i-a "ajustat" valoarea (in mod ilegal) prin reducerea procentului indemnizatiei de conducere... doar ce era sa fac eu cu atatia bani ?!