Concediul mamelor

Raspunsuri - Pagina 39

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Pentru cei care s-au jignit ca am spus ca in Romania se fumeaza foarte mult. Am cautat statistici, Romania e pe locul 8 din 117 tari, intr-o companie foarte 'selecta', cu un procent de 43,5% din adulti care fumeaza. Comparativ, in Canada 25% din populatia adulta fumeaza iar in Australia 19,5% (mai putin de jumatate). Aici e linkul: http://www.nationmaster.com/graph/hea_tob_tot_adu_smo-health-tobacco-total-adult-smokers
La alcool, desi romanii consuma mai mult decat australienii, canadienii sau americanii, nu este la fel de mare diferenta. Totusi pentru o tara saraca unde oamenii nu au bani pentru copii, se fumeaza enorm si se bea cam mult. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_alcohol_consumption

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mult mai relevant mi se pare aceasta statistica http://www.nationmaster.com/graph/hea_tob_cig_con-health-tobacco-cigarette-consumption
Una e sa fumezi o tigara din an in paste dar sa fii in statistici si alta e sa fumezi un pachet pe zi.
Dar nu despre asta era subiectul.

Cait
www.biomonde.ecosapiens.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui inbox
Afirmatia mea tot ramane valabila! Te intreb, i s-au oprit bani din salariu, lunar pentru a beneficia de indemnizatie?

La noi nu exista o gramada de taxe si doar o taxa in functie de salar. Ce face statul cu banii aia si exact cum ii imparte nu stiu dar banuiesc ca pot afla. Deci, fratele meu a muncit si a platit taxa pe salariul pe care l-a castigat, la fel cum plateste toata lumea. Sotia lui a stat acasa in concediu platit de maternitate, cred ca 12 saptamani dupa care a mai avut ceva concediu de odihna. Cand a terminat cu asta s-a intors la lucru si fratele meu a ramas acasa in concediu fara plata, dar i s-a pastrat jobul.

Citat:
Imi vei spune ca nu, fiidca acolo nu se dau indemnizatii, dar nici nu platesti pentru ceva ce nu exista!

Exista parenting care se plateste mamelor care stau acasa cu copiii pana la 16 ani DAR numai in cazul in care venitul familiei este mic (la nivel de subzistenta). In general familiile aflate in aceasta situatie nu au contribuit foarte mult la taxe si banii vin de la cei care platesc taxe si care nu beneficiaza de parenting din cauza venitului.

Citat:
Te-ai intrebat de ce beau romanii asa mult?

Cand cineva vine si se plange ca nu are bani pentru copil dar cheltuie pe tigari si bautura eu imi pierd imediat respectul. Asta este prioritatea persoanei respective.

Citat:
Prietena ta a fost bolnava 600 de ore? La voi cine plateste aceste 600 de ore?

Nu a fost bolnava 600 de ore, a strans 600 de ore in sick leave. La noi se calculeaza la un anumit numar de ore lucrate primesti un anumit numar de ore de boala platite. Astea le plateste angajatorul si sunt dreptul tau. Orele astea le poti folosi daca ti se imbolnavesc copiii, daca esti tu bolnav, etc si se platesc 100% din venitul tau. Daca ai probleme de sanatate si nu poti lucra o vreme, mai mult decat ai ore de boala, primesti income protection (85% din venitul tau obisnuit), asta daca ti-ai facut asigurare de income protection (ca tot omul cu scaun la cap ) asta pe perioada cat esti incapabil sa lucrezi. Daca nu ti-ai facut income protection primesti bani de la stat dar in functie de venitul familiei si numai faca venitul sotului este foarte mic.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Deci de aia ne si intelegm aiurea...fiindca este alt sistem, de fapt alt mod de gestionare a banilor, normal ca trebuie sa platim taxe la stat, ca altfel nu ar mai exista stat...nu mai incerc sa despic firul in patru, fiindca nu are rost. Oricum ti-am inteles ideea, as vrea sa se inteleaga ce am vrut si eu sa spun fara interpretari aiurea! Deci eu am privit statul ca pe o parte intr-un contract, ca sa zic asa, fiindca multa vreme el a avut monopol, si l-am privit si ca o societate de asigurare medicala, sociala etc...iar daca privesti asa statul, cum ar fica atunci cand trebuie sa beneficiezi de acea asigurare, firma asiguratoare sa nu-ti dea bani?!

mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns getik1 spune:

Citat:
Citat:
Prietena ta a fost bolnava 600 de ore? La voi cine plateste aceste 600 de ore?

Nu a fost bolnava 600 de ore, a strans 600 de ore in sick leave. La noi se calculeaza la un anumit numar de ore lucrate primesti un anumit numar de ore de boala platite. Astea le plateste angajatorul si sunt dreptul tau. Orele astea le poti folosi daca ti se imbolnavesc copiii, daca esti tu bolnav, etc si se platesc 100% din venitul tau. Daca ai probleme de sanatate si nu poti lucra o vreme, mai mult decat ai ore de boala, primesti income protection (85% din venitul tau obisnuit), asta daca ti-ai facut asigurare de income protection (ca tot omul cu scaun la cap ) asta pe perioada cat esti incapabil sa lucrezi. Daca nu ti-ai facut income protection primesti bani de la stat dar in functie de venitul familiei si numai faca venitul sotului este foarte mic.

mandro facand o paranteza la ce ai spus tu ce se intampla la noi in tara:eu am fost amgajata la un spital de nebuni cu norma intreaga si la un cabinet particular tot de psihiatrie unde aveam jumatate de norma. lucrand in cadrul sectiei de psihiatrie femeile gravide au niste avntaje datorita riscurilor la care se expun adica la 16 sapt poti sa intri in risc maternal care este un condeciu nedical platit 85 %din salariu, eu nu am intrat in risc decat cu o luna inainte prenatal, si ttrebuia medical si la spital si la cabinet, si cand am nascut am mai avut dreptu la 42 de zile de mecical, si cand m-am dus cu medicalu la cabinet a zis patronu CA II PARE RAU PENTRU MINE DAR TREBUIE SA MA BAGE IN COMISIE DE EXPERTIZA MECALA ca am depasit cele 90 de zile, nu a putut sa faca nimik ca legea pentru gravide nu este la fel ca pentru pacientii.
asta este in RO si cu aceste zile de medical la care ai dreptu,din cauza ca nu sunt legile ff clare si lasa loc la interpretarii.

ariciu a crescut in curand face un anisor,intre timp asteptam sa si cel mai important
ary poze si ary povestea unui aricy

am produse la bazar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

www.evz.ro/detalii/stiri/coalitia-se-razgandeste-concediul-pentru-mame-limitat-la-12-luni-914767.html" target="_blank">Cica iar s-au razgandit: concediu de 1 an.

Deci de asta fu Basescu la Guvern, sa le spuna cate luni, ca doar el a negociat cu FMI.

Un popor de oi naste un guvern de lupi.

25 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

la stirea asta...spune asa...
,,Daca se va aproba, noua lege privind cresterea copilului ar urma sa se aplice doar viitorilor parinti, actualii beneficiari ai indemnizatiei urmand sa-si mentina drepturile pana la epuizarea perioadei de doi ani, respectiv trei ani pentru copilul cu dizabilitati.''

pe cine sa mai credem?...isi bat joc...asa mi s-ar parea logic sa fie, daca chiar vor sa reduca...dar logica lipseste din mintea guvernantilor

A_driana , de minunea mea David-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Azi, la ora 17.00 voi fi laAntena 3 in direct la Alexandra Stoicescu. Abia acum 30 de min am fost invitata asa ca sunt intr-o graba de zile mari. tineti pumnii, pls. Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui elara

Azi, la ora 17.00 voi fi laAntena 3 in direct la Alexandra Stoicescu. Abia acum 30 de min am fost invitata asa ca sunt intr-o graba de zile mari. tineti pumnii, pls. Va pup.

Elara, fericita mamica
a Mariei Roxana (20.03.2008)
si a lui Matei Catalin(20.11.2009)

Mariam, sora mea din Congo

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Elara: mult succes!
Pumnii strinsi!

Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns getik1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui elara

Elara, fericita mamica
a Mariei Roxana (20.03.2008)
si a lui Matei Catalin(20.11.2009)

Mariam, sora mea din Congo

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

bafta sa fie cu mult,mult,mult noroc tinem pumnii

ariciu a crescut in curand face un anisor,intre timp asteptam sa si cel mai important
ary poze si ary povestea unui aricy

am produse la bazar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

MAMICI!
suntem o forta, numai unite!
AM INVINS!!!

Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabyHila spune:

doamne ... am scapat!! ne-a auzit Dzeu rugile!

Mergi la inceput