Concediul mamelor

Raspunsuri - Pagina 34

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

asa e! fiecare traieste in lumea ei.
eu de curand am primit confirmarea negru pe alb al diagnosticului pus acum un an si ceva. incurabil. netratabil. conform mentalitatii romanesti si sfaturilor de aici, solutia cea mai cea pe care o am, streangul de gat. sau piatra si aruncatul in mare. prea departe. ca si asa sanse nu am...iar sa traiesc cu durerile zilnice.....la naiba, merge mai bine un kalasnicov.

sincer? chiar nu va mai inteleg.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica70

Citat:
citat din mesajul lui bird70
E adevarat ca noi nu fumam si nu consumam alcool.

... dar nu inteleg cum ne-am descurcat noi si lumea se plange ca nu se poate trai cand sotul lucreaza.

Pai vezi,ca iar suntem jignite. Noi nu ne descurcam din cauza ca fumam si bem,nu? Uite ca noi nici nu fumam si nici nu bem ...

Nu am jignit pe nimeni, e foarte bine stiut ca in Romania un procent mare din populatie fumeaza si barbatii sunt buni prieteni cu sticla. Asta nu inseamna ca toata lumea este asa. Am spus ca noi nu fumam si nu consumam alcool pentru ca in multe familii din Romania se fumeaza, daca nu amandoi parintii macar tatal si fumatul este o cheltuiala mare la buget.

Citat:
Cat despre faptul ca si sotul lucreaza la varianta ca sotul are un salariu mic si sotia cea care aduce bani mai multi in casa te-ai gandit?

Fratele meu este in situatia asta si a ales sa stea acasa cu copilul si sa faca un curs de recalificare in timp ce sotia lui merge la lucru. Nu primeste nici un ban ca sta acasa doar ca nu vor sa dea copilul la cresa. De anul viitor, cand copilul face 2 ani vrea sa inceapa part-time, 2 zile in timpul saptamanii si o zi in weekend si sa duca copilul la cresa doar 2 zile. Inteleg ca in Romania e mai greu cu joburile part-time, dar si el pana la 2 ani a stat acasa cu copilul fara sa lucreze si fara sa primesca bani de la stat.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

eu de curand am primit confirmarea negru pe alb al diagnosticului pus acum un an si ceva. incurabil. netratabil. conform mentalitatii romanesti si sfaturilor de aici, solutia cea mai cea pe care o am, streangul de gat. sau piatra si aruncatul in mare. prea departe. ca si asa sanse nu am...iar sa traiesc cu durerile zilnice.....la naiba, merge mai bine un kalasnicov.

Imi pare foarte rau sa aud ca ai probleme mari de sanatate, iti doresc multa putere tie si familiei tale.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Mirela, dat fiind situatia tensionata care s-a creat, pasiunile starnite in preajma unor decizii politice cu impact major in randul unei parti din comunitatea dc, efervescenta pregatirii miscarilor si actiunilor de protest in zilele imediat urmatoare in care sunt angrenate mamici de pe forum,

si pentru ca orice opinie sau remarca care vine in contradictie cu ideile si sentimentele celor implicati, direct sau macar sufleteste, in actiunile programate, nu face decat sa aprinda si mai tare spiritele, degenerand in flameuri, jigniri si chiar insulte,

eu zic ca ar fi in beneficiul tuturora sa se inchida acum, temporar, subiectul, urmand a relua dezbaterile, cine doreste, dupa trecerea acestor zile incinse.

Sunt mai multe subiecte dedicate iminentei modificari a legislatiei care vizeaza direct viitoarele si proaspetele mamici, unele de dezbatere, precum cel de fata, altele de indignare si compasiune, si unele constructive dedicate coagularii si organizarii formelor de protest. Asta creeaza confuzie, unii useri pica peste subiectul de dezbatere tratandu-l ca pe unul de compasiune sau de actiune, sau viceversa, unii mai pica cu opinii neavenite in cele compasionale sau de actiune.

Dupa ce trece furtuna, se poate relua subiectul de dezbatere (pentru ca este nevoie de o dezbatere), cu atentionarea de a lasa deoparte sentimentele si trairile personale pentru a-l trata obiectiv, cantarind atat argumentele pro cat si cele contra fiecarei pareri, dar analizand doar argumentele si parerile, fara a judeca persoanele care le formuleaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maracine spune:

generalizarile de genul, majoritatea barbatilor romani sunt prieteni cu paharul, eu le consider discriminare. si ff jignitoare. nu cred ca bem sau fumam mai mult decat alte natii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Si daca s-ar inchide subiectul PROBLEMELE tot nu s-ar rezolva... Covarsitoarea majoritate a ro care traiesc in Ro au reactii agresive daca le spui "stii la noi este asa:... si dai niste exemple concrete despre viata din diaspora" fara absolut nici un gand sa ranesti/jignesti pe nimeni... Nu poti sa vii cu o idee... cu un exemplu ca imediat apare cineva care tine musai si neaparat sa rastalmaceasca vorbele, sa le interpreteze in cel mai negativ sens... Oameni buni daca simtiti ca sunteti pe un butoi de pulbere - mai bine incercati sa lucrarti la acest aspect si sa vedeti ce puteti face... Incercati sa vedeti ce solutii puteti gasi in viata. Omul - prin definitie e "problem solver" (cel putin asa vad eu lucrurile). Cum spune Winnie the Pooh: "Think! Think! Think!" Cu mintea blocata de furie si frustrare nu veti putea comunica efectiv, nu veti putea gandi creativ: "ce pot sa fac in aceasta situatie? care e Plan B?" Inteleg ca e greu in Ro... dar sa stiti ca e greu peste tot in lumea asta... Nu e usor cand numai un adult lucreaza in casa, cand depinzi numai de un salar si cand te uiti cu atentie la ABSOLUT TOT ce cumperi si iti dra*m*u*i*esti cu grija fiecare banut (asta in conditiile in care NU ai masina, NU ai casa proprietate pers, NU faci vacante nenumarate si interminabile in Tarile Calde, etc). De ce aveti voi impresia ca cei "de dincolo" traiesc o permanenta "vie en rose"? Cei de dincolo se straduie sa se adapteze, sa gaseasca solutii problemelor lor, sa stranga din dinti si sa spuna "OK - acum sa vedem ce putem face in conditiile date...". Singura constanta este... schimbarea... Iar singura noastra sansa de supravietuire este capacitatea de a ne adapta si de a gasi rezolvari probl noastre. Furia si veninul aruncat in stg si dr NU au rezo niciodata nimic... doar au distrus...

Da e adevarat ca citind art de pe I-net afli ca Pamantul e supra-populat... Si / care/-i baiu'? Asta nu inseamna ca un membru al comunitatii DC care a venit cu aceasta info trebuie "etichetat" cu agresivitate! Cititi, documentati-va si luati lucrurie ca atare - ca pe un fapt in sine!
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1320419/Humans-using-half-planets-worth-resources-need-Earths-2030.html

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1301482/Human-race-colonise-space-face-extinction-warns-Stephen-Hawking.html

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1287643/Human-race-extinct-100-years-population-explosion.html

Apropo de idei - imi amintesc acum cativa ani, cand am ajuns in Sue - am citit pe un forum cu expa brit si americani ca erau parinti de copilasi de aprox 1 an care NU doreau sa-si dea copiii la gradi sue ci doar la cele de lb engl (unde nu sunt locuri decat daca ai "stat" pe lista de asteptare cel putin 2 ani!) Au decis sa faca un soi de cooperare: cate 5 fam (mamicile erau cele implicate) au facut pe nanny prin roatie cate o zii la fiec fam cu cei 5 copii. Astfel fiec mamica era educatoare/nanny pt 5 copii o zii pe sapt (iar restul de 4 zile le lucra full-time). Acolo unde mamica trebuia sa lucreze full-time au hotarat sa plateasca o nanny care a preluat responsabilitatile mamei in acea zii de "gradi". Si in final au fost si situatii in care au decis ca cele 5 fam sa plateasca o nanny care venea prin rotatie la fiec fam si avea grija de toti ce 5 piticuti. Mancarea pentru copii era asigurata de fiec fam unde se facea "gradi" in ziua respectiva. (aici se gateste f simplu - de ex faci o ciorbita mai "groasa" din fasole verde / mazare / cartofi / morcovi / conopida, etc, piept de pasare si suc de rosii si servesti in bolisorul fiecaruia, iar desert poate fii un fruct - o banana). Aici avantajul este ca sunt ffff multe locuri de joaca (micute si modeste - dar f intime si curate) la fiecare careu de blocuri. Deci nanny/mama "de serviciu" la "gradi" ii putea scoate frumos pe cei 5 micuti cam de 2 ori pe zii.
Mie personal mi s-a parut f interesanta ideea. Mi-a placut spritul de cooperare intre expa - parca simteau ca nu trebuie sa se lase doborati de faptul ca nu au solutie si ca musai tre' sa faca ceva!

O alta idee - la noi la biserici (sunt biserici protestante de cartier) sunt mini gradi gratuite unde mamele (cu precadere cele care sunt temporar/perm casnice) merg cu micutii pentru socializare (de la 9am la 12 amiaz). daca mamele tre' sa faca cumparaturi, curatienie, etc - pot sa-si lase copilasul acolo in grija altei mame si sa vina sa-l ia dupa ce si-a terminat treaba. Oare bisericile ortodoxe, catolice, protestante din Ro - nu ar putea face ceva asemanator?

Kariguld si Bird - multa sanatate!

P.S. Doar ca fapt divers - cineva spunea ca Ro sta rau cu sporul populatiei... bazat pe info furnizate de wikipedia se pare ca situatia nu e chiar atat de grava (comparativ cu alte tari europene):
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_birth_rate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70
Ne-am descurcat si fara ajutorul de la stat. Stiu ca in Romania se traieste greu, am trait si eu acolo cu primul copil, dar ne-am descurcat. E adevarat ca noi nu fumam si nu consumam alcool.

asta cred ca e cea mai jignitoare afirmatie care s-a facut pana acum.
adica noi stam acasa pe banii statului si ii cheltuim pe alcool si tigari, nu pe copil.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Nu inteleg ce legatura are boala ta incurabila cu discutia despre scurtarea concediului de crestere a copilului.Uite ca si eu am fost diagnosticata anul asta cu o boala incurabila - melanom - cancerul de piele cel mai agresiv si inca nu mi-am pus streangul de gat si nici kalasnicov nu am de gand sa folosesc.Si nu stii ce inseamna sa incapi pe mana si sa depinzi de sistemul medical romanesc (si sa mai ai doi copii mici acasa ...)

Alte argumente mai aveti?
Ca deocamdata concluzia voastra e "bine va face ca va scurteaza perioada si va taie indemnizatia, ca nu gasiti solutii,doar va lamentati ca nu va descurcati cu banii in timp ce ii cheltuiti pe tigari si bautura"

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorelaim
[Covarsitoarea majoritate a ro care traiesc in Ro au reactii agresive daca le spui "stii la noi este asa:... si dai niste exemple concrete despre viata din diaspora" fara absolut nici un gand sa ranesti/jignesti pe nimeni...

Pai nu ne-ar deranja ca ne dati exemple daca nu ar fi mereu de genul celor care nu se pot aplica in Romania de azi desi vi s-au descris conditile de-aici: crese foarte putine,super aglomerate si lipsite de conditii minime pentru copii,crese private sau bone cu preturi prohibitive pentru omul de rand,faptul ca nu se poate trai decent dintr-un singur salariu ( ca sa nu mai zic ca in multe cazuri nici din doua salarii nu se poate trai decent),discriminarea la locul de munca sau la interviuri a gravidelor/mamelor ,la intoarcerea din CIC locul de munca nu iti e garantat,f.usor poti primi un picior in fund, locuri de munca unde se pretinde sa se lucreze ore suplimentare - inclusiv sambetele - deci cand si cum naiba sa se adune mamele si sa aiba grija de copii cu schimbul cand si pe al lor abia il vad la fatza de multe ori ??? De unde atata muncit part-time sau de-acasa? Poate in procent de 1% din femei reusesc sa lucreze asa in Romania.Asta nu vreti sa intelegeti ca cele care nu au bunici disponibili sau resurse financiare indestulatoare sunt intr-o situatie fara iesire !
Si atunci cum sa nu ne indignam cand veniti cu texte "eu am putut,voi de ce nu puteti?"

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

monica eu zic ca nuse mai merita sa ne batem capul cu cele din strainatate care nu ne inteleg. pentru ele suntem doar niste puturoase, care asteapta sa traiasca din banii statului, fumeaza si beau alcool din banii statului, in loc sa ii folosim pentru copii...

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz

Mergi la inceput