Concediul mamelor
Raspunsuri - Pagina 24
lucialu spune:
Denizel fix la ce ai spus despre Madamar ma gandisem eu aseara cand am lasat un mesaj mai moale. Si E & C si-au cautat-o efectiv, era imposibil sa nu deie si peste cel putin o mamica care sa reactioneze ultravehement plus jigniri in conditii speciale. Efectiv nu au vrut sa inteleaga si au continuat. mie asta imi pare curata instigare, iar Capcaunule chit ca imi pare rau ca ai primit-o asa de rau(in genere cand mai dadeam peste tine pe forum imi placeau mesajele si nu de putine ori radeam), trebuia sa iti asumi si nu sa dai cu para, mai ales ca vezi? alte mamici s-au sesizat ca era prea mult in cazul Madamarei.
kariguld spune:
capcaunule, ptr postarile tale extrem de realiste!
sa vedem ce-o mai fi pe la anul 2030-2035.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
_M-am nascut pentru succes!
maracine spune:
in concluzie nicaieri nu e bine. in america ai conditii civilizate de trai, dar nu-ti permiti sa stai cu bebelusul pana la 2 ani. practic te priveaza de o perioada minunata, ca sa nu mai vorbesc de alaptat (care e la cerere, nu din 3 in 3 ore). in romania e invers. nu poti sa le ai pe toate.
addinel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramonika addinel - ce spui tu acolo se realizeaza in timp, pana una-alta, acus vine 1 ianuarie si noi n-avem ce face cu copiii. Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz |
ramonika, si cand copilul va avea 2 ani ce vei face cu el? crese tot nu vor fi, sa stii. problema asta exista de ani si ani de zile, fara a fi bagata in seama pana acum.
oricum, aici sunt de acord cu tine- ar trebui o perioada de gratie data mamelor, in care sa gaseasca solutii. nu sa iti spuna: peste 2 saptamani te intorci la serviciu.
lorelaim spune:
Maracine - din experienta mea personala - in Canada este cel mai fair - adica daca ai muncit (parca 10-20 de saptamani - nu mai stiu exact inainte de a intra in concediu de ingrijire a copilului) atunci ai dreptul la 52 de sapt platite cu 49% (au marit procentul de la 39% la 49% de cand am avut eu bb mic) pana la un anumit plafon din venitul declarat pe perioada lucrata. Si in plus mai ai dreptul la inca 20 de sapt fara plata - iar job-ul ti se pastreaza. Deci poti sa-ti alaptezi pruncul pana la 1 an fara grija - iar apoi sa-l ajuti sa se adaptaeze la gradi si sa-l intarci.
lucialu spune:
Kariguld, postarile extrem de realiste poate au avut un singur cusur - "extrem"; pe bune in afara de chestia cu suprapopularea si grija ca pamantul saracu nu ne mai poate tine, restul au fost digerabile, uneori cu ridicari din sprancene si alte grimase, altele perfect pertinente, dar treaba aia a fost "extrem" de cruda. Tu ai consultat pe careva a.c. ai nascut copii? Ai cerut voie? Nu te-ai gandit la ravagiile pe care le aduci Terrei?
E greu pt o mama sa citeasca enormitati cand se discuta lucruri grave,sa nu mai vorbim de gravide ori de proapete mamici cu sensibilitati exacerbate, sa zic asa. Asa ca treburile extreme atrag alte treburi extreme. Si sincer, nimeni dintre cei care se confrunta cu toata instabilitatea asta de acum nu are nevoie sa citeasca chestii extreme de niciun fel.
desprecopii spune:
Madamar - cont inchis!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lucialu Kariguld, postarile extrem de realiste poate au avut un singur cusur - "extrem"; pe bune in afara de chestia cu suprapopularea si grija ca pamantul saracu nu ne mai poate tine, restul au fost digerabile, uneori cu ridicari din sprancene si alte grimase, altele perfect pertinente, dar treaba aia a fost "extrem" de cruda. Tu ai consultat pe careva a.c. ai nascut copii? Ai cerut voie? Nu te-ai gandit la ravagiile pe care le aduci Terrei? E greu pt o mama sa citeasca enormitati cand se discuta lucruri grave,sa nu mai vorbim de gravide ori de proapete mamici cu sensibilitati exacerbate, sa zic asa. Asa ca treburile extreme atrag alte treburi extreme. Si sincer, nimeni dintre cei care se confrunta cu toata instabilitatea asta de acum nu are nevoie sa citeasca chestii extreme de niciun fel. |
precizare, da in afara de cea cu suprapopularea, restul sunt digerabile. chiar daca nu convin pe moment.
inca o precizare, peste tot in lume exista femei insarcinate, care doresc copii. si care se supun legilor unde traiesc, legile le fac legiuitorii, mai mult sau mai putin bine intentionati. datoria tuturor este sa se protejeze pe ei insisi de eventualele schimbari legislative, sa se puna la adapost cum se spune. nimeni, nicaieri nu-ti garanteaza ceva, orice.
schimbari se intampla peste tot si s-au petrecut dintotdeauna, chiar daca nu toti au fost de acord cu ele.
chiar daca in Romania nu se va schimba acuma, legislatia privind concediul de maternitate, schimbarea tot va veni. deci cineva tot va plati pretul. nu mamele de azi, cele care vor avea copii in viitor.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
_M-am nascut pentru succes!
d_melli spune:
De ce nu schimbati titlul subiectului in "hai sa va zic cum e in afara" sau mai bine "concediul mamelor din Roamania comentat de mamele din afara".Deja s-a deviat prea mult de la subiect si nu intleeg de ce permit moderatorii.
adry2010 spune:
Sunt o mamica cu un copil sub 1 an. Eu nu m-am gandit pana acum ca trebuie sa las copilul cu altcineva. M-au speriat vestile ca legea noua cu micsoarea concediului se va aplica si mamelor care beneficiaza de legea veche. Ceea ce este neconstitutional!!!! Ce ma fac? Si ce optiuni imi da statul? Aparand peste noapte o astfel de ordonanta, ne da pe multe peste cap. Adica eu stiind ca trebuie sa ma intorc la 2 ani, nu am depus dosarul la cresa. cresele de stat sunt f putine. Chiar daca imi dau 500 ron, eu nu pot sa pun diferenta pana la min 800 ron, pt cresa privata. Am de platit intretinere, mancare, pampersi, haine etc. Ce fac cu copilul? Nu am cu cine sa-l las. O bona buna ia peste 900 ron si nici nu ai siguranta ca se ocupa bine. Singura optiune este sa intru in somaj, pt ca la serviciu nu pot lua copilul cu mine.
Poate exista cineva care cunoaste mai bine si poate infiinta o asociatie a mamelor din Romania, la care sa ne inscriem. Si apoi sa-i dam in judecata pt neconstitutionalitate.