Concediul mamelor

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Parerea mea e ca anumite mesaje sunt cam incendiare (unele pe fatza si necizelate, altele cizelate si incendiar de cinice ).
Nu inteleg de ce niste adulti care am vazut ca sunt perfect capabili de a se apara, tot cheama moderatorii in ajutor.
Bai nene, asumati-va riscul participarii intr-o discutie incomoda (chiar foarte dureroasa pentru multi!!) si nu va mai alintati atata.
Nu va convine, ripostati! E sanatos si recomandabil sa ripostati!
Daca nu sunteti genul care sa riposteze, OK, atunci ignorati!
Sper ca DC sa nu devina un mediu bolnav (adica steril ), in care sa umblam imbracati in camasi lungi si albe, cu bratele incarcate de flori pe care sa le oferim zambind prosteste unii altora .
Asa sunt discutiile dintre adulti, mai iese si cu scantei :). S-o chema el, forumul, desprecopii, da' pana una-alta scriu adulti pe el.

Pentru ca am crezut ca odata cu instaurarea epocii de mesaje sterse aiurea si avertismente date dupa toane s-a dus naibii DC si atmosfera faina de aici, m-am cam instristat... :).
Pentru ca vad ca epoca asta a luat sfarsit (cel putin asa sper ) nu pot decat sa ma bucur si sa felicit pe cine e de felicitat .
Mai ramane sa scoateti punctul ala naspa din Regulament (28, dada :)) si DC o sa fie miam-miam din nou :).

Scuze de offtopic, nu sunt pentru taci si inghite :D si cred ca nemultumirile spuse salveaza relatiile.

Before
After
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Denizel,eu is bolnava(racita mai bine spus)si zau ca am chef sa ma alint!Am voie,da,macar sub doza mare de vitamina C?

Laura

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Dana, daca e Laura prin preajma, poti sa te alinti cat vrei . Ea e fata faina, toane-free .

Before
After

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Am rugamintea sa continuati dezbaterile pe un ton decent. Da, suntem intre adulti, dar una e sa iti sustii punctul de vedere mai vehement, mai aruncand o ironie sau ceva si alta e sa jignesti intr-un mod grosolan.

Madamar, pe langa avertisment, ai fost pusa si sub moderare. Cu parere de rau, daca vei continua sa jignesti si sa folosesti exprimari ca cele anterioare, ti se va inchide contul. Nu avem nici o intentie sa transformam DC-ul in forumuri de discutii gen 'CanCan' sau 'Libertatea'.

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Am rugamintea sa continuati dezbaterile pe un ton decent. Da, suntem intre adulti, dar una e sa iti sustii punctul de vedere mai vehement, mai aruncand o ironie sau ceva si alta e sa jignesti intr-un mod grosolan.

Madamar, pe langa avertisment, ai fost pusa si sub moderare. Cu parere de rau, daca vei continua sa jignesti si sa folosesti exprimari ca cele anterioare, ti se va inchide contul. Nu avem nici o intentie sa transformam DC-ul in forumuri de discutii gen 'CanCan' sau 'Libertatea'.

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Ma bucur foarte mult ca nu se mai sanctioneaza ironiile si ceva-urile :).
Intr-adevar, Madamar a cam depasit limitele, dar nu e usor sa ai bebe mic, sa vezi ca incepi sa-ti pierzi laptele, sa nu stii ce o sa faci cu bietul bebe peste cateva luni, iar capcaunii sa imprastie fum gros de jur imprejur. Deci, io, asa postari cinice, provocatoare si lipsite de empatie n-am pomenit de cand sunt pe DC...

Before
After

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaD spune:

Eu propun sa sa perpetueze specia doar cei cu bani,"miliardarii de carton",fotbalistii si pitipoancele care-au pus mana pe ei sau pe cate-un batranel care-a furat cu cap si-a strans ceva averi,fotomodelele lu' Bote...samd.Clasa de mijloc nu mai exista,si cum noi nu ne permitem bone,crese particulare...hai sa faca bebelusi doar cei " cu sange albastru".
In rest...astept cu interes decizia de luni!

"Nu te certa niciodata cu un prost,te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

http://www.realitatea.net/functionarii-publici-ar-putea-fi-concediati-si-cand-sunt-in-concediu-de-crestere-a-copilului_778957.html

mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

am sa spun pe scurt cum vad eu problema din perspectiva mea- am o fetita de 3 ani si jumatate si sper in curand sa mai am un bebelus iar din aceasta perspectiva mi-as dori sa castig cat mai mult pe o perioada cat mai mare. insa in calitate de economist specializat pe payroll mi-e clar ca 85% din salariul net timp de 2 ani este peste ceea ce isi poate permite statul. daca mai luam in calcul si perioada minima de stagiu de 12 luni anterioare datei nasterii- dezastrul este si mai mare. ca ne place sau nu, traim in romania si realitatea este ca suntem o tara saraca ce nu isi permite astfel de ajutoare sociale. e ca acasa la noi- copilul merita TOT dar din nefericire nu intotdeauna le putem oferi acest tot, pentru ca efectiv nu avem bani. si atunci ne apucam si mai taiem de undeva, mai punem altundeva, al unele celtuieli renuntam de tot, pe altele le anulam, etc.

mie mi s-ar parea ideal un sistem in care fiecare sa primeasca indemnizatia in functie de stagiul de cotizare si de valoarea acestei cotizatii. ceva la modul 1 an x% din salariu, inca 6 luni cu Y% (Y<X), etc. fie ca ne place sau nu traim in capitalism (sau cel putin spre asta tindem) si nu putem fi toti egali. mi se pare nedrept ca ani de zile toate femeile primeau cate 600 lei/ luna, indiferent de cat cotizasera. eu personal cunosc vreo 3-4 persoane care si-au bagat cartea de munca pe salariul minim pe economie platind 1 an de zile taxe la acest minim dupa care au luat 2 ani cate 600 lei pe luna.

adevarata problema mi se pare lipsa creselor sau a altor forme de ingrijire a copiilor mai mici de trei ani. insa problema asta exista si pana acum. intre 2 si 3 ani ai copilului nici in conditiile actualei legi nu ai ce sa faci cu copilul. si totusi pana saptamana aceasta cand cu schimbarea nimeni nu s-a agitat sa faca ceva. de ce? eu cred ca pe prea putina lume intereseaza acest aspect. dar toti, fara exceptie, ne simtitm atacati cand ni se ia din bani. si atunci unde mai este credibilitatea celor care strigam sus si tare ca vrem crese? nu, noi romanii vrem bani de la stat. daca se poate si altceva, ok. daca nu.... asta e.

sper sa nu beneficiez de acelasi tratament ca si altii doar pentru ca imi spun parerea, contrara de cea a majoritatii mamicilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

addinel - ce spui tu acolo se realizeaza in timp, pana una-alta, acus vine 1 ianuarie si noi n-avem ce face cu copiii.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Mesajul meu despre situatia din UK dorea sa spuna ca sistemele de asigurari sociale sunt abuzate si incurajeaza parazitismul. Multumesc Ralu si tuturor celor care n-au "interpretat" altminteri ceea ce am dorit sa spun.
In alta ordine de idei - Maru - "mi-ai luat vorba din gura" - adica trebuie gasite solutii - cum ar fii creerea de minicrese la domiciliu. N-ar fii rau daca ar exista mai multe locuri si la liceele pedagogice si sanitare pentru a pregati cat mai rapid d-ne educatoare (3-6ani) cat si d-ne asistente de ingrijire a copilului mic (0-3ani).
O uriasa prostie (este strict o parere personala) este ca Ro a intrat in Eu... Ro (ca si celelalte state membre) la ora actuala plateste la greu parazitii de la Brussels (http://www.lepoint.fr/economie/les-retraites-en-or-de-l-europe-19-05-2009-344867_28.php)... si se inglodeaza in datorii prostesti... Voi de ce credeti ca acum se face taierea concediului de ingrijire a copilului? In mod cert pentru ca este "ceruta" aceasta masura... pentru ca este foarte probabil ca Ro sa nu mai primeasca altfel o noua transa de bani de la FMI...
De ce nu iesiti din Comunitate? De ce nu va eliberati de aceasta sclavie care imbogateste doar politicienii dar nu aduce nici un beneficiu omului de rand? Cat de curand o sa auzim ca Ro a fost "bail-out" de catre CE (ca si Grecia si Irlanda)...
Eu personal sunt convinsa ca din pacate nu veti putea obtine ceea ce doriti cu aceasta petitie... pentru ca aceasta masura este "dictata" si impusa...
Ca sa linistesc (dar nu ca sa ma laud) pe cei care au impresia ca imi este ciuda ca "voi" aveti 2 ani de concediu si eu nu... eu am avut concediu absolut suficient: 72 de sapt (52 platite cu 49% din salar pana la max 39k/y si 20 neplatite) in Canada si 14 luni (platite cu min care se da mamelor care nu lucreaza) in Suedia. Deci nu imi este ciuda si nu gandesc (nu am gandit de fapt niciodata) "sa moara si capra vecinului"... Copila mea a mers la 3 ani la gradi... si doar de la 9am la 12amiaz...
Eu va doresc mult succes... dar sincer nu va faceti mari sperante... si ganditiva la solutii alternative...

Addinel

Mergi la inceput