Concediul mamelor

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Shrek(nu m-am putut abtine ), mi-ai ridicat-o la pangasus...deci tu realizezi ca pe aici se compara merele padurete cu ananasul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucialu
deci tu realizezi ca pe aici se compara merele padurete cu ananasul?

Eu va tot spun intruna ca in Romania majoritatea cere guvernantilor suc de ananas in conditiile in care agricultura nu produce decat mere padurete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

probabil ca in sua cand decizi sa ramai gravida stii ce urmeaza? exact ce drepturi ai? si ele nu se schimba de 2 ori pe an? si atunci faci o alegere informata?
si romania isi permite sa pastreze legea actuala. adica si-ar permite daca cei care decid nu ar prefera sa dea banii pe tampenii si pe diverse aranjamente. ca in gauri negre se pierd bani cu care si-ar permite sa dea indemnizatii si 5 ani, nu 2.

mama de Carol (29.12.2008) si 7+


Da, in SUA stii bine cand faci un copil ca nu ai nici un drept financiar, ca intreaga crestere , educatie si tot ce mai este necesar unul copil intra in grija parintilor. Statul nu acorda nici un cent pentru cresterea copiilor, alocatii , cu atat mai mult concedii platite de stat pentru cresterea copiilor. Si aceasta lege, este drept ca nu s-a schimbat de zeci de ani buni, si tot de atunci americanii au facut copii, i-au crescut , educat si imbracat fara ajutorul statului. Si slava Domnului daca nici americanii nu platesc taxe si impozite pe venit , apoi nu stiu cine o mai face!
Aici cand faci un copil ai 2 variante: ori te lasi de servici pentru o perioada de timp, ori daca vrei sa-ti pastrezi serviciul platesti cate 1000- 1200 dolari pe luna sa lasi copilul la day-care(cu cat copilul este mai mic , cu atat plata este mai mare) sau platesti o bona cand cu aceiasi bani. Bunicii, care mai pot sta cu nepotii, sunt mult mai rari aici (intre romani- pentru ca vin mai greu, si bunicii americani nu se omoara aici cu cresterea nepotilor), decat in Romania.
Asa ca exista parinti in lumea asta care isi asuma 100% cresterea copiilor fara ajutorul statului. Raman la ideea ca este aberanta conceptia ca unii au facut copii , nu de dragul copiilor, ci doar pentru ca statul le-a promis niste concedii platite destul de bine, pentru cresterea copiilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Petra, e inutil..... Nu degeaba au luat Nobelul anul asta Dale Mortensen si Christopher Pissarides la economie.. stii de ce? Au demonstrat ca ajutoarele sociale si de somaj generoase nu duc la nimic bun ci doar la somaj indelungat sau mai bine zis la lipsa poftei de munca... Si asta in tari cu economii ca pot sustine ceva generos nu ca Ro.

lucialu, schimba wild wild west cu red east.. se potriveste mai bine:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Citat:
citat din mesajul lui ariadna33

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 704 din 17/08/2006
de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, cu modificarile si completarile ulterioare



Art. 7. (2) In situatia persoanelor indreptatite care realizeaza venituri profesionale din activitati independente sau agricole si care nu lucreaza in baza unui contract de munca, concediul reprezinta intreruperea activitatii pe perioada pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap. "

Da?

Nu mi-am rupt nici macar o unghie si intr-adevar ajunsese hilara de-a dreptul discutia.

Ma bucur ca am contribuit la umplerea unor goluri.




www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul




Exact, concediul "reprezinta intreruperea", nu-i concediu (ca n-ai de la cine-l cere - deci nu exista).
Cu unghiile intacte, dezvolta mai departe pentru somere si persoane care si-au pierdut slujba intre timp (deci nu mai lucreaza de niciun fel ).

"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).


acuma ce vrei sa-mi spui, ca legiuitorul a folosit cuvantul "concediu" ca o metafora si de fapt a vrut sa simbolizeze altceva?
daca nu-ti place formularea facuta de legiuitor in legatura cu faptul ca mamele care desfasoara profesii libere sunt si ele tot in concediu ca si celelalte, iar concediul este o intrerupere fireasca a activitatii, poti face o petitie sa fie schimbat textul.
Pana atunci, mamele avocat sau notar sau medic atunci cand sunt intrebate care este situatia lor profesionala , spun" sunt in concediu de crestere a copilului" nu spun "sunt in intreruperea activitatii", pentru simplul motiv ca in concediu este firesc sa-ti intrerupi activitatea si te ocupi de altceva, daca-i concediu concediu de cresterea copilului, te ocupi de cresterea copilului, daca-i de odihna te odihnesti.

Dar nu era nevoie de atata argumentatie, cand OUG148/2005 zice la art.1(1) "persoanele care [...] au realizat [...] venituri profesionale supuse impozitului pe venit
[...], beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului [...], precum si de o indemnizatie [...]"
si la art. 3 explica ce persoane sunt acelea:
"(3) Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr.
571/2003, [...] se intelege: venituri din salarii, venituri din
activitati independente
, venituri din activitati agricole, asa cum sunt definite de aceasta lege."

deci nu-ti trebuie sa fii jurist ca sa intelegi de aici ca si persoanele care desfasoara profesii libere au dreptul atat la concediu, cat si la indemnizatie.

Cat despre restul argumentatiilor, iti recomand orice site legislativ, nu dau nume ca sa nu fac reclama.

Succes!



www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Cum le-nvarte viata asta, eu numai in pierdere merg.
Am avut 2 copii in ro, cu unul am stat 2 luni, cu cealalta 5 luni din grozavii 2 ani oferiti cu plata. Aici, unde n-am dreptul la nici un sfantz, m-am gasit sa stau. Si deja stau de-un an jumate...

Sunt poate off-topic, dar cu mintea de pe urma, cred ca intre 1 an jumate si 2 e acceptabil sa lasi copilul, in functie de si cum e el. Nu ma convinge nimeni si nimic ca nu are copilul de pierdut daca mama il lasa in grija altora mai devreme.

Ar trebui sa ne necajim ca nu e peste tot 2 ani, cel putin, serios...


www.refresheverything.com/curecdkl5" target="_blank">Help find a cure for CDKL5 for pepit's friend
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Edip
Nu degeaba au luat Nobelul anul asta Dale Mortensen si Christopher Pissarides la economie.. stii de ce? Au demonstrat ca ajutoarele sociale si de somaj generoase nu duc la nimic bun ci doar la somaj indelungat sau mai bine zis la lipsa poftei de munca... Si asta in tari cu economii ca pot sustine ceva generos nu ca Ro.

In ministerele noastre, prin 2007-2008, putina lume stie, proaspetele mamici se intorceau IMEDIAT sau dupa numai 1-2 luni la job. Desi legea cu 85% era data intrata in vigoare, ele au preferat sa se intoarca la cele 60-70-80 sau peste milioane pe luna.
In august 2008 a inceput o miscare interesanta in ministerele si agentiile statului. Proaspetele mamici, bine informate in privinta viitoarelor taieri drastice de sporuri si salarii (spre deosebire de populatia prostita de Tariceanu ca economia duduie) si-au adus aminte brusc ca au copii mici acasa si au intrat in concediu de crestere a copilului pentru 40 milioane pe luna.

Printre altele, Tariceanu a facut angajari masive in aparatul de stat pe final de mandat si ca sa umple golurile lasate de mamicile plecate brusc in concediu in vara si toamna lui 2008.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ck_29 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Citat:
citat din mesajul lui ariadna33
eu stiu ca mama nu are voie sa obtina venituri din munca prestata pe perioada cat incaseaza indemnizatia, altfel aceasta se suspenda potrivit legii.
poti da un exemplu de astfel de situatie?

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor fi realitate*****************


Evident ca n-ai voie sa obtii venituri, dar asta nu inseamna ca esti obligatoriu in concediu.
Concediul pentru cresterea copilului, conform legislatiei muncii, dar si cf. OU 148/2005 care reglementeaza CIC, inseamna suspendarea contractului de munca din initiativa salariatului, si aprobata de angajator.
N-ai angajator, n-ai concediu. Exemple: mamele PFA, cele care obtin venituri din proprietate intelectuala (scriitoare, actrite), din profesii libere - medici, avocate - astea iau chiar doua indemnizatii!

Aceeasi situatie este pentru mamele somer - n-au concediu, au indemnizatie, precum si pentru mamele care si-au dat demisia de la slujba sau s-a desfiintat pravalia - n-au concediu, au indemnizatie.


"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).


va citesc cu interes...si am si eu o intrebare:

...edit ca am ajuns la zi cu cititul...si vad ca m-am bagat in discutia voastra


...deci ...nici o intrebare!

Camelia - fericita mamica de bebelusa Teodora - 15.06.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

capcaunule, uite acum imi explic numarul mare de bugetari din aparatul de stat! Tariceanu i-a angajat in locul mamicilor intrate in concediu! vai di noi cand s-or intoarce la serviciu!

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariadna33
capcaunule, uite acum imi explic numarul mare de bugetari din aparatul de stat! Tariceanu i-a angajat in locul mamicilor intrate in concediu! vai di noi cand s-or intoarce la serviciu!

Am spus "printre altele si pentru ca", nu doar "pentru ca".

In aceeasi nota de ponderare a emotiilor, prea des am intalnit mamici, in parc, la gradi, in medii profesionale, la televizor, impletind argumentele pro indemnizatie cu problemele ratelor. Cam multa lume si-a facut calculele imobiliare bazandu-se SI pe banii de indemnizatie.
(Adriana, am scris "SI pe" nu "NUMAI pe")

PS. Eu nu sunt cinic. Realitatea pe care nu vreti sa o vedeti este plina de cinism. Atat din partea guvernantilor, cat si (aici multi inchid ochii si-si astupa urechile) din partea guvernatilor.

Mergi la inceput