Parintii si bunicii - reactii
Raspunsuri - Pagina 4
Didididi spune:
Nu era un sfat, ca nu pot da sfaturi in necunostinta de cauza, cum dau unii despre vreme. Nici macar nu a dat prea multe detalii la inceput. Ma miram doar de ce atitudine poate sa aiba unii parinti. Ce incercam sa ii transmit era ca o mama nu ar trebui sa se poarte asa. Ar trebui sa fie f putine motive pentru care o mama sa nu se bucure ca propriul copil o sa aiba propriul copil. Credeam ca daca o sa constientizeze asta, o sa inteleaga ca nu la ea este problema. Mie mesajul ei mi-a transmis ca are un sentiment de nesiguranta in legatura cu asta. Doar poate m-am inselat.
Cum o sa ajute sfaturile voastre cu mutatul, luatul de credit? De unde stiti ce posibilitati materiale au? Nu am auzit de cazuri in care tinerii casatoriti vor sa stea cu parintii, daca au posibilitatea sa nu o faca.
Omibaba, imi cer scuze daca am fost deplasata cu postarea mea.
Didi si bb Mihail (22.08.2008)
omibaba spune:
Dididi am inteles ceea ce ai vrut sa spui chiar din primul mesaj.
Mi-a picat fisa repede, imi dau seama ca ceea ce am povestit eu pe forum te-a mirat si nu ai inteles cum exista si astfel de parinti.
Imi pare bine ca te intelegi perfect cu mama ta, asta as fi vrut si eu, dar la mama mea primeaza lupta pentru putere.
Pentru ea sunt mai importante gurile din afara decat ceea ce simt eu.
O cunosc pe mama foarte bine, aproape oric miscare ii poate fi anticipata, insa nu va ajunge sa ma imbranceasca pe scari (chiar asa nu). O fi ea rautaciosa dar sunt sigura ca ma iubeste, asa in felul ei.
Problema e ca nu stie sa ne arate dragostea prin vorbe,atasament si mangaieri, ci doar prin aspecte legate de gospodarie (are si ea lipsuri ca tot omul). O iubesc foarte mult, chiar daca e cum e, tot timpul o voi iubi indiferent de ce imi va face sau spune, doar e mama mea. Singura problema va fi ca eu nu voi mai putea fi la fel fata de ea.
Ii e greu sa ma considere o persoana adulta, in ochii ei inca mai am 15-16 ani si trebuie sa imi spuna mura in gura ce sa fac si cum.
Sper sa trec peste episodul asta cat mai repede si bine.
Bebe conteaza acum.
Multa sanatate si intelepciune.
Didididi spune:
Omibaba, nu ma inteleg perfect cu mama. Nu cred ca e posibil sa te intelegi perfect cu cineva. In plus suntem si 2 firi diferite. Dar ca parinte a inteles ca am crescut, are incredere in deciziile mele. Imi place foarte mult ca atunci cand am nevoie stiu ca ma pot baza pe ea (nici eu nu intind coarda, ca e batrana si stiu ca nu poate mereu).
E pacat ca mama ta nu poate intelege ca esti adult. ma gandeam la inceput cand ai postat ca are retineri datorita faptului ca va trebui sa va ajute si nu mai are putere/chef sa va sustina.
Didi si bb Mihail (22.08.2008)
Ioanna81 spune:
Sarcina usoara si multa sanatate
Eu am anuntat ca sunt insarcinata cand deja aveam 5 luni. M-a ajutat si faptul ca nu se vedea sarcina. burtica a inceput sa se vada pe la 6 luni. in fine... prima reactie a unor membri ai familiei a fost: ce-o sa faceti cu el? in continuare sotul meu fiind intrebat pe toate felurile ce si cum si unde si de ce. acum timpul a trecut, baiatul nostru are 15 luni, este lumina ochilor nostri, a tuturor. inclusiv a persoanelor care au intrebat o asemenea imbecilitate. si eu m-am macinat si am suferit la momentul respectiv dar am ales sa uit, macar pentru o vreme, ca sa nu ii fac rau bebelusului meu. supararea a ramas, insa, si nu cred ca voi trece vreodata cu vederea aceste afirmatii.
sunt convinsa ca este greu acum dar, mai mult ca sigur, atunci cand va vedea pentru prima data nepotelul va uita de toate. si iubirea pentru el va creste exponential in fiecare zi.
Ioana si Carol Ioan asteptandu-l pe Mos Craciun Trazbātii
omibaba spune:
Incet, incet parca ii mai dispar mamei mele din "greturile de bunica".
Acum ma mai intreaba cate una alta, dar sfios asa. Eu incerc sa o lamuresc cu informatii si detalii ca sa se simta implicata iar nu indepartata de grup
Totusi impreuna cu sotul meu am decis ca dupa sarbatori dam comanda la mobila de bucatarie. Iar apoi restul le vom cumpara pe rand.
Sotiorul e foarte entuziasmat si de abia asteapta sa creasca burtica.
Dididi stiu ca nu exista relatii perfecte, in schimb legaturi puternice da. Ceea ce observ din mesajele tale e ca tu si mama ta detineti o astfel de legatura. Si foarte bine faceti - ma bucur pentru tine/voi -, pentru ca o singura mama are omul in viata lui.
Asa ceva imi doresc si eu, dar daca momentan nu se poate, sper ca va fi mai incolo. Iar de nu va fi vreodata atunci am sa incerc sa fac o legatura puternica cu copiii mei - nu va ganditi ca ii voi lega cu cordonul ombilical pentru vesnicie.
Numai bine.
P.S. m-am linistit putin acum, spre bucuria mea.