Parintii si bunicii - reactii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Omibaba, de ce nu ii spui mamei tale ce simti? Spune-i ce scrii aici, anume ca ai avea nevoie de suportul ei,este important pentru tine.

--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Nu prea stiu ce sa spun. Cred ca le este greu parintilor tai, l-au primit pe sotul tau in casa lor, acum si un copil. Poate sperau sa va mutati, sa fiti independenti inainte sa faceti un copil. Banuiesc ca parintii tai au o varsta, poate nu isi doresc un copil mic in casa tot timpul. E minunat sa fi bunic dar mai frumos e sa poti pune copilul in bratele parintilor sa-l duca acasa si tu sa poti sta in liniste in casa ta .

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

si eu cred la fel ca bird, ati intrat in casa lor si nu mai aveti de gand sa plecati, ba mai faceti si un copil si apoi veti avea pretentia sa va ajute ... ei nu mai pot avea viata lor si de asta reactioneaza asa, trebuie sa-i intelegi si tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Cu primul copil, i-am dat vestea mamei prin telefon (locuiam in orase diferite) si mi-a inchis telefonul in nas .
Cu al doilea (fetita), mi-a spus clar (ca si lui Mickyyy) sa renunt la el, era terifiata!
Acum, cea mica este lumina ochilor ei, e innebunita dupa ea, si fi-mea dupa ma-sa mare, e o legatura foarte stransa intre ele doua. Deocamdata nu am in plan al treilea, insa daca ar fi, cred ca nu ar mai zice nimic, s-a convins ce copii misto fac .

_
www.immunocal.ro" target="_blank">Despre glutation si Immunocal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

In primul rand, felicitari pentru sarcina, sa fie una usoara si sa aveti un bebe sanatos!

Dar:
Locuiti impreuna. Tatal bolnav. Poate si-ar fi dorit sa va stabiliti intai in casa voastra, sa locuiti separat, si apoi sa faceti un copil. Traiul in comun a doua - trei generatii este foarte dificil. Una e sa fii bunica si sa-ti ajuti fata cateva ore pe zi, alta e sa stai impreuna cu fata, ginerele si nepotul, 24 de ore din 24.

Cred ca aici este problema, nu ca nu se bucura pentru voi.
Tu si sotul ati discutat despre posibilitatea de a locui singuri, chiar si in chirie?

Numai bine,
Ioana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui omibaba

Dar parca totusi stie, eu asa simt, tinand cont ca sufera de diabet si cu inima il stiu dupa reactii daca il supara ceva (roseste, oboseste etc.)

Sper sa nu castigi la Loto, i-ai provoca emotii prea puternice...
Glumesc.
Drept sa spun, sunt putin uimit ca mai multe din voi descrieti reactii negative ale parintilor atunci cand deveniti mame. Acu', daca stau sa ma gandesc, exista motive sa te gandesti temeinic cand iei o hotarare d'asta, dar cred ca nu se pune problema sa te superi...poate, doar, sa-ti faci griji; eu sper ca fetele mele sa faca copii cand vor fi in stare sa fie bune mame, nu cand o sa-mi convina mie.
Singura atitudine normala de bunic este cea de intelegere si sprijin si, te asigur, asta va fi si atitudinea parintilor tai, chiar daca startul a fost...ratat.
Priveste-i cu intelegere, iar ei, la randul lor, te vor privi la fel. Sprijinul tau este sotul tau, iar bunicii vor ceda in fata nepotului; este lege scrisa a naturii!

PS: bag mana in foc ca tatal tau va fi incantat. Esti femeie, stii cum sa pui problema...iar noi, barbatii, suntem sensibili la perpetuarea "speciei"...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Draga Omibaba,felicitari pt sarcina si incearca sa nu mai fii nici stresata,nici vinovata si nici emotii sa nu mai ai pt ca mama ta nu e de acord.Nu e treaba ei.Le dati f multa putere parintilor asupra voastra,mie mi se pare inacceptabil.Trec si eu prin asta,il facem acum pe al 3-lea si nici acum nu mi-a trecut furia pe soacra care si-a permis sa "nu fie de acord",sa ne propuna solutii si sa nu mai doarma noaptea.Dar eu nu m-am consumat si stresat,dimpotriva,m-am enervat si am sunat-o si i-am spus tot ce-am avut de spus.

Fii tare si bucura-te de sarcina si ia-ti sotul si mutati-va.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Eu cred ca daca aveau unde si cum se mutau de la inceput, nu cred ca acum e momentul sa se mute. Sigur ca e greu ca stau toti la un loc, mai ales daca sint si probleme financiare, si chiar daca nu sint din astea, pot aparea altele, dar se poate daca oamenii discuta intre ei, comunica si isi spun unul altuia ce ii deranjeaza, ce au pe suflet, incercind sa gaseasca impreuna solutii.

Ar fi ideal sa se poata muta numai ea cu sotul si sa mearga in vizita la parinti, dar daca nu se poate, tot comunicarea si cooperarea sint solutiile.

Eu cred ca ar trebui sa vorbesti cu tatal, vorba lui Rufus (ai fost simpatic cu sensibilitatea voastra la perpetuarea speciei, confirm, mai stiu unul tare sensibil la acest subiect), cred ca se va bucura... sa-l iei pe el macar de partea ta. Si asa, cu doi sustinatori ai cauzei, vei putea sa-i dai timp mamei tale sa se obisnuiasca cu ideaa. Nu stiu de ce, dar sint sigura ca se va implica mult in cresterea nepotului, asa cum pare ca s-a implicat si pina acum in familia ei.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya
Draga Omibaba,felicitari pt sarcina si incearca sa nu mai fii nici stresata,nici vinovata si nici emotii sa nu mai ai pt ca mama ta nu e de acord.Nu e treaba ei.Le dati f multa putere parintilor asupra voastra,mie mi se pare inacceptabil.Trec si eu prin asta,il facem acum pe al 3-lea si nici acum nu mi-a trecut furia pe soacra care si-a permis sa "nu fie de acord",sa ne propuna solutii si sa nu mai doarma noaptea.Dar eu nu m-am consumat si stresat,dimpotriva,m-am enervat si am sunat-o si i-am spus tot ce-am avut de spus.

Eu zic ca e treaba mamei daca se intampla in casa ei. Inteleg ca la tine a fost alta situatie, nu locuiai cu soacra, nu o afecta direct si zilnic faptul ca tu mai faci un copil. Exact asa a fost si la mine, soacra-mea s-a deprimat cand ne-am casatorit si nu a vorbit cu noi 3 luni, a incercat sa ma convinga sa renunt la copil, mi-a zis ca numai tiganii fac copii la varsta asta, etc. Dar noi eram la casa noastra si nu i-am dat nici o importanta. La al 2-lea copil a fost cam la fel, ce-ti mai trebuie inca unul, etc.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omibaba spune:

Sunteti foarte draguti.
Mi-ati deschis noi orizonturi, mai bine zis mi-ati confirmat ceea ce stiam deja, doar ca nu eram sigura.
Imi dau seama ca eu sunt cea care a gresit acceptand sa locuim cu ei. Desi de la inceputul casatoriei am vrut sa ne mutam cu chirie sau sa ne luam un avans pentru un apartament, garsoniera, orice, doar sa fie al nostru.
Ai mei m-au inebunit spunand ca n-are rost sa ma chinui cu din astea cand pot sa renovez casa bunicii mele, care e aproape de oras si sa locuiesc acolo, iar pana terminam sa locuim cu ei. Greseala majora, e ca am acceptat.
Pentru moment mi s-a parut solutia cea mai buna, ca nu dam bani in chirie, nu trebuie sa dam rate si prostii. Acum nu mai pot da inapoi.
Cu locuinta bunicii suntem aproape gata, mai avem cateva retusuri privind fosa septica, mobilarea bucatariei si o viitoare centrala.
Centrala va fi investitia cea mai mare, ca banii pentru bucatarie ii avem in mana. In cazul in care nu reusim cu centrala va fi binevenita si o soba, ca oricum am patrat hornurile.
Contribuim la cheltuieli cu utilitatile, la cheltuieli privind mancarea, detergenti si alte minuni. Si sigur nu o las pe mami sa fie doar ea cea care se preocupa de bucatarie, pentru ca imi place sa gatesc o fugaresc de multe ori din fata oalelor.
Accepta cu greu ca m-am maturizat, nu ii vine sa creada ca nu mai sunt un copil si nu mai am nevoie ca cineva sa stea pe capul meu sa imi indrume fiecare pas si sa ma corecteze la fiecare presupusa greseala.
De abia asteptam sa ne mutam la casuta noastra.

Multumesc pentru sprijin si urarile de bine privind sarcina.
Suntem foarte curiosi de realizare.

P.S. sunt tot mai convinsa ca tatal meu stie despre sarcina, tot ma intreaba daca vreau sa mananc din aia si din aia, daca sa imi lase din nu stiu ce fel de mancare. O sa ii spun curand in mod oficial si lui de veste.

Mergi la inceput