Pufuleti 2010(171) - David, ne gandim la tine!

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ayanna_xem spune:

BLUE_FLOWER... eu nu stiu ce sfat sa-ti dau in legatura cu problema asta cu refuzul alaptatului, dar sper sa gasesti varianta cea mai usoara si rapida, ca sa-ti poti vedea in liniste de restul.

RUXITA...condoleante!
In legatura cu latura dominanta a femeilor in familia ta, cred ca ar fi interesant sa-ti faci genograma si sa faci o analiza a arborelui genealogic...ai afla niste chestii surprinzatoare. In general, tot filonul nostru transgenerational ne 'dicteaza' viata, deciziile pe care le luam in viata, succesele, esecurile...exista patternuri repetitive, chestii care ni se 'intampla' din anumite motive si care la prima vedere par simple concidente, bolile pe care le avem si le manifestam pot fi explicate daca faci analiza filonului transgenerational (sa citesti psihosomatica, cred ca te-ar interesa)...desi totul pare a fi uneori un amalgam in viata noastra de fapt e bine 'organizat' ca sa spun asa...si anumite lucruri pot fi prevazute tocmai prin studierea 'trecutului'. Totdeauna tindem spre echilibru si de la o generatie la alta viata noastra este ghidata de asa natura incat sa se restabileasca echilibrul...daca pe un filon exista de exemplu foarte multa bogatie, energie pozitiva etc la un moment dat pe parcursul urmatoarelor generatii va aparea o 'oaie neagra' care va darama tot 'imperiul' construit de predecesori - si invers, pe un filon negativ va aparea un urmas care va deveni 'om mare' si va reechilibra energiile... In cazul tau, cu femeile dominante, e posibil ca tu sa fii cea care restabilesti echilibrul 'puterii'... nu vreau sa intru in amanunte, ca plictisesc fetele, dar e interesant de studiat. Si nu-s prostii, sunt chestii analizate indelung si demonstrate. Daca ai vreodata ocazia sa participila vreun curs de genul asta, nu-l rata. O sa-ti placa!

Sorry de placintzica!

Citat:
citat din mesajul lui tomaca

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

Citat:
citat din mesajul lui ana_g

eu mai am o singura bunica, 80 si ceva de ani.....dar inca destul de intreaga la minte, n-o prea ajunta articulatiile. de cand o stiu se plange de una alta, ca moare......si tot timpul cand primesc un tel de la tara, ma ia cu frison ca ma astept sa-mi spuna ca a murit bunica.....dumnezeu s-o odihneasca in pace, ruxi! chiar, curaj, sa-ti lasi barbatu si sa pleci cu 6 copii inapoi la mama acasa......chestie care la tara nu prea se vede....

legat de albumina, eu nu m-as agita sa aflu ce si cum, ca oricum nu mai e valabila faza cu fiertu carnii separat, eu nici nu am facut asa ceva vreodata

mama unui pui...Stefan

Of, Doamne! Sotul radea dimineata ca bunica ar fi auzit ca au iesit iarasi comunistii si si-ar fi zis: "No bine, eu atunci ma duc..." Da, bunica avea 6 copii (acum doar 4, un unchi si o matusa au murit) si o gramada de nepoti! Si toata "factura" inmormantarii toti se asteapta s-o plateasca mama! Au cerut de la ea bani... mama s-a gandit la o suma... cei de-acasa i-au zis dublul sumei si o sa mai vedem! Motive sa mori.... comunistii, progenituri hraparetze samd...

AMR 4, aproape o dama bine!

Mama lui Caius cel Vesel (21.01.2010)

Of Doamne! Nu-i indeajuns ca sufera omul pentru ca-si pierde mama, mai trebuie sa fie amarat si de cei care in mod normal ar trebui sa sufere la fel, si sa-si respecte parintele pana in ultima clipa. Asa a partit si mama cu fratii ei. De ce-or fi unii asa, nu inteleg? Nu se gandesc ca le va veni si lor clipa, si exemplul dat de ei acum propriilor copii, va fi insusit de acestia? Se intoarce roata intotdeauna.

varsta lui Tudor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan

Mesajele astea mi-au adus aminte de o povestiuta...v-am mai zis-o, dar nu strica sa ne-o mai reamintim...

A fost odata,tare demult,un batran…
El locuia cu fiul sau, cu nora si nepotul.
Intr-o zi sotia fiului ii spuse:
“- Auzi draga, hai sa ii amenajam un loc in grajd tatalui tau ca aici ne incurca… Asa o sa avem mai mult spatiu…”,
Sotul initial nu a vrut, dar pana la urma se lasa convins.
Cu un carlig de lemn il luara pe Batran si il transportasera in grajd.
Copilul care asistase la toata scena, se duse si lua carligul de lemn si il puse foarte bine in casa. Tatal vazandu-l il intreba :
"- La ce iti trebuie acel carlig ?"
" - Pai, acum nu imi trebuie dar, si tu vei ajunge ca tataie, si atunci cu siguranta imi va trebui,raspunse copilul…"
In urmatoarea clipa Batranul fuse adus inapoi in casa si trai cele mai frumoase clipe!

Hai ca trimit mesajul asta ca sa nu ma lungesc prea tare...si mai revin...

_
Mami de strumfita zgubilitica

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui larisel

Citat:
citat din mesajul lui livia1980

salut!

In primul rand Ruxi-condoleante pentrubunica ta.

Vreau sa va intreb ce pot semnifica petele de pe fata?Nu sunt pete propru-zise...ca si cum s-ar fi iritat de la pupacit sau de la barba lui tati..le are de vreo 3 zile, si nu-i mai trec...are una pe un obrajor, si una pe celalalt. Am citit pe net de dermatita atopica...dar nu cred ca e...ar trebui sa-i mai fi aparut si alte pete prin alte locuri....dar nimic.Il sterg cu apa sterila si-l dau cu ulei.Ar fi cazul sa ma duc la medic??A - si nici nu-l mananca....!...

O zi buna!!!

mami fericita dintr-o poveste de Dragobete

Ai dat cu vreo crema ca sa treaca? La noi a functionat dermocare-ul. Nu cred ca-i dermatita atopica, aia e cu cruste sau pielicica uscata.

_
din 09.12.2009 mami de gemanutze sagetatoare

Dermatita atopica poate sa apara numai pe o anumita portiune? Pentru ca zgubilicea mea are un fel de iritatie cu pielea uscata la putzulica, dar nu intre picioare ci sus, pe 'muntele lui venus' si spre burtica asa pana la buric...exact zona unde se inchide pampersul. Si nu-i trece cu nimic...se tot irita de la o zi la alta, uneori se mai estompeaza, dar nu ii dispare. Tot am amanat sa merg la medic cu gandul ca e doar iritatie de scutec, dar acum m-ai pus pe ganduri...

_

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui decenuela

BF...imi pare rau...ti-au rasp fetele...dar depinde si ce anume vrei tu pe mai departe..

ruxita...condoleantze pt bunica...asta e..din nefericire..nimic nu este vesnic

fetili nu ma laudati cu...cireasa de pe tort..asa a fost inatmplarea..nu-i meritul meu..daca era dupa mine..la primul ueeeeeeeeee....nu ma mai intorceam...( si nici jiji mare n-a sperat ca mai vin))

incerc sa pun niste poze (proaste calitativ...se strica..scula...alta e prea desteapta pt mine...si am fol si tel)....cu jucarii..sa vad dcaca-mi iese...as fi vrut sa scriu la fiecare brandul si pretul...dar cred ca mai tre sa studiez cum se face

jucarii

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

[font=Verdana]N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...
[/font=Verdana

desi de obicei nu editez din maaare lene ..am editat pt ca iesise o mare prostie dintr-un cuvant

Hai, ca eu citesc alandala...cand de la coada, cand de la cap...unde zici c-ai pus pozele alea? Ca eu nu le gasesc...

_

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui xela_07

Lipsim si noi motivat ca fuse aglomeratie de trebi la noi in casa.

Cris.d - am petrecut frumos. Noi de ceva timp incoace petrecerile pentru A (o sa urmeze si C) le incepem pe la 10 dimineata ca atunci sunt cei mici mai energici si fara fitze. A fost iar un bun prilej sa ma vad cu oamenii dragi mie cu care din cauza de copii (ba ai mei ba ai lor) ne vedem din ce in ce mai rar.
De bucatarit ... m-ai prins ca eu ma destrabalez la ocazii din astea. Au iesit toate super mai putin puiul sanghai care n-a fost exceptional dar comestibil. Pe langa puiul esuat, am facut ciuperci umplute, chiftelute de peste la cuptor, niste tartine cu o pasta de branza, ou si sunca, bilute de branza cu seminte de dovleac, nelipsitele frigarui cu mozzarela, rosii cherry si masline, rulouri din foietaj cu ton si masline, acadele de cascaval si un tort cu blat de cacao, crema de caise, ornat cu ciocolata si decorat cu trandafiri din caramele Sugus pe care le-am mesterit impreuna cu sarbatorita.

In alta ordine de idei A are enterocolita, a varsat de vreo 2 ori dimineata (din care o tura in masina la tati ). Suntem cu febra, siropele si .... eu sa fiu sanatoasa .
Sper sa nu inceapa si C ca declar situatie de criza.

Lalitica - multa putere iti doresc sa treceti si peste hopul asta. Ma gandesc in fiecare zi la voi. Doamne ajuta sa fie bine David si sotul sa se refaca cat mai repede!
Poate daca mai intri ne spui si noua (sau adina daca e la curent ) cand exact e operatia sa fim macar cu gandul alaturi de tine.
Mult, mult succes!!

Mmmm, ce menu interesant... Esti talentata dupa cum se vede in ale bucatarelii...ce te invidiez!!!!! Eu gatesc numa dupa carte sau mai nou de pe net ca altfel risc sa nu manance nimeni ce gatesc eu, ca sunt o catastrofa pe latura culinara...Nu se prinde treaba asta de mine...eu si cand fac o ciorba o sun pe maica-mea si imi zice saraca, dar se mai enerveaza si ea, ca mi-a zis reteta de 100 de ori. Nu-mi dau seama de ce sunt asa de antitalent, mi-e si ciuda pe mine cateodata. Nu va inchipuiti ca-s vreo sclifosita din aia de vezi doamne, nu-mi place sa gatesc sau nush ce...gatesc de toate, dar cu reteta in fata, pur si simplu nu ma pricep, nu le am cu gusturile, cu proportiile, cantitatile etc. Si culmea e ca totusi imi iese mancare buna...'ca la mama acasa' cum zice barbat-meu.
Tre' sa-mi studiez si eu genograma pe latura asta...cine stie ce bucatarese talentoase am avut in familie si eu rup toata ordinea acum.

Sanatate lui A si pupici multi si dulci lui ginerica de la Dariuca!

_

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Lillo

Piticotul meu azi a mers la gradi. De fapt am mers pentru sora-sa sa vorbesc de serbare, sa ne primeasca doamna si pe noi sa asistam, poate va fi incantata pitica si va dori sa mearga mai des. Doamna f. draguta ne-a dat si o poezioara sa o invatam si sa o spuna Mosului. Cat a scris educatoarea poezia pe o foaie, piticul meu a stat pe scaunel, la masuta, s-a jucat, s-a dus la cutia cu jucarii si si-a mai luat cateva jucarii, apoi a inspectat clasa...cred ca i-a placut mai mult decat domnisoarei...

Ce frumos!!!Poate in privinta gradinitei n-o sa mai ai nici o grija cu piticul...

_

Mergi la inceput

Gata, nu mai pot...am ajuns la pagina 10, dar le-am rasfoit si pe celelalte asa in fuga...

Ma retrag la somnic si, daca tot e trecut de miezul noptii si azi e Sf. Andrei, urez si eu
"LA MULTI ANI"
tuturor pufuletilor, fratiorilor si surorilor , mamicilor, taticilor, bunicilor de pufuleti etc...

Noapte buna!

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

Seara buna si de la noi!

Grea ziua de azi! Uffff! Si se termina in curand

Din ce mai tin minte din urma, cu scuzele de rigoare pt intarziere:

Dragos Andrei de DandanaG
Maia
Isabela
Paul

Dulcineea capul sus, mamico! Aveti cea mai mare bogatie langa voi!

Lalitica multa sanatate sotului si numai de bine sa auzim dupa operatie!

Miremia m-am blocat cand am citit ce ai scris...accidentul...e totul ok, nu?

Irrinaa felicitari pentru succesul culinar!

Larisel ce fete mari, frumoase si destepte! pt fiecare.

Ruxita condoleante!

Kiti de Miki

Mergi la inceput

Si musai sa urez sarbatoritilor de Sf Andrei sa fie santosi, norocosi si fericiti!

Kiti de Miki

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui tomaca

ieri am experimentat si noi prima cazatura. Cu trotineta/bicicleta cu tot. Nu este f tapana ca premergatorul. S-a sucit dupa taicasu care ducea o farfurie in bucatarie, si am auzit o bufnitura. Cazuse pe o parte, cu ea cu tot caci are niste chestii pe parti.

Mama ce mai plans, frate. Ce tipete! Uff. L-am linistit la mine in bratze. Nu cred ca s-a lovit fantastic, dar nervul din el!! Cat ne-a mai certat! Mai ales pe taicasu care incerca sa-l maingaie, iar el ii intorcea spatele si se lipea de mine. Nu stiu daca era suparat pe el, daca facea gestul acela de intorcere - refuz constient, cert e ca voia doar la mine. Noi nu ne-am mai confruntat cu situatii de genul acesta pana acum.

varsta lui Tudor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan

of of of

Kiti de Miki

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lorex

Lol!!! Am 4 capitole de recuperat!

suntem bine, examenul a fost un succes (proiectul), bobitza e cam mofturici cred ca-i mai iese ceva prin gura..

Mihaitza pleaca la bucuresti la Marie Curie, plange de 3 zile ca-l doare urechea.. Doamne ajuta sa gaseasca acolo un medic bun, sa-i dea de capat si sa-l vindece...mititelul..e satul de spitale...cand va rugati..ganditi-va si la el o clipa..

Recuperez si revin..

_
Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele...

01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure..
_

felicitari scolarito!

si muuulta sanatate micutului

Kiti de Miki

Mergi la inceput