Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 44 -

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonia spune:

alina felicitari pentru sarcina !
la intrebarea ta nu stiu sa-ti raspund. recoltarea de secretie, nu are ce sa-ti afecteze sarcina, dar despre col, nu stiu, daca ti-a recomandat dr. poate ca nu dauneaza, avand in vedere ca este incipienta.
poate stiu alte fete

LA pozitiv, PS la limita inferioara, Mutatia factor XIII heterozigot, MTHFR-mutatiile C677T si A1298C ambele heterozigote, o sarcina oprita la 10 saptamani, un FIV nereusit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Citat:
citat din mesajul lui SARA_HS

Mamutz, da , dna. dr este la spital pana vineri. Dar este si saptamana viitoare, din cate stiu eu. Numai sa nu mergi maine, pentru ca nu lucreaza nici dansa, nici asistentele.

---------------------------------------------
---------------------------------------------
2 sarcini oprite in evolutie la 8 sapt.
FVL heterozigot + Mutatia C677T HOMOZIGOT in gena MTHFR + LA pozitiv

Yestarday, all my troubles seemed so far away
Now it looks as thought they're here to stay...

merci mult sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ruxandrada

Mamutz, i-am trimis si eu mesaj doamnei doctor si mi-a zis ca vineri pleaca la un congres, deci nu e decat pana joi; revine pe 8-9 decembrie. Dar, pentru siguranta, suna si intreaba, poate n-am inteles eu.

R. 27+
tiroidita autoimuna, PCOS, MTHFR A1298C C677T heterozigote; 2 sarcini oprite in evolutie la aproximativ 7 saptamani; insarcinata a treia oara, Doamne-ajuta cu noroc!

si ruxandrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

MeAlex, eco am facut-o chiar in prima zi din sapt 7. si ei i-am zis dr ca poate inca e prea mic si nu se aude, dar nu se mai vede nici sacul si masuratorile arata ca a crescut doar f putin de la eco cu 2 sapt in urma.
oricum, a zis sa mai asteptam o sapt, sa nu interup progesteronul, doar clexane sa nu mai fac. si o sa-mi faca oricum o eco inainte de chiuretaj. pt linistea mea, o sa ma duc sa imi fac betaHCG maine si o sa il repet si peste 2 zile.
feelingul meu insa imi spune insa ca nu mai este nimic de facut. ii spusesem si sotul cu cateva zile inainte de eco ca mi se pare ingrijorator ca nu am chiar nici un simptom, nici macar o tensiune cat de cat in sani, nimic.

simonia imi pare rau ca nu iti reusesc fiv-urile. cumnata mea, care e cu 10 ani mai mica decat mine e deja la al 3-lea. maine se duce sa faca testul. ma gandeam ce frumos ar fi sa ramana si ea si sa avem copii aproape o data. nu i-am spus ca sunt insarcinata, stiu ca e greu sa faci fiv si sa speri 2 sapt si pe urma ... sa cauti puterea sa o iei de la inceput.
mie dr mi-a zis sa mai incercam 3 luni sa raman natural, numai ca eu nu mai am decat o trompa si in 3 luni s-ar putea sa fiu doar 1 data pe partea buna. abia dupa aceea sa incercam fiv.
sa ajung intai la hematolog sa vad ce zice, am inteles ca mutatiile astea cu PAI sunt cele mai rele. se pare ca le-am mostenit, bunica din partea mamei a avut 3 atacuri cerebrale (cu cheag), sora mamei a facut infarct ... sotul deja a inceput sa isi faca griji pt sanatatea mea si se intreaba daca nu e mai bine sa luam in serios varianta adoptiei, avand in vedere ca eu nu intineresc si pronosticurile se inrautatesc exponential (malformatii, sindrom down etc)

----------------------------------------------
o extrauterina
o sarcina oprita in evolutie 6s

MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR HETEROZIGOTA
MUTATIA -675 4G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA
MUTATIA -844G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brotacel83 spune:

La multi ani ROMANI!

alinaoprea am vazut ca ai pierdut o sarcina la 19 saptamani, imi pare tare rau, te rog da-ne detalii, pe mine ma sperie sarcinile asa mari pierdute mai ales ca acum sunt in 20 sapt si am zile cand iar intru in panica caci nu prea simt miscari :)

mutatie MTHRF C677T heterozigot
2 sarcini oprite din evolutie la 8s, inainte sa aflu de mutatie, acum cu voia lui Dzeu insarcinata a treia oara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna_leah27 spune:

Brotacel nu te stresa ca o sa fie bine, ai sa vezi ca o sa ai un bebe sanatos, pentru mine , tu , floaredemac si restul fetelor care sunt insarcinate sunteti ca un imbold, sursa mea de ganduri pozitive si de sperante ca intr-o zi o sa fie bine si la mine.Pupici si petrecere frumosa adaca sarbatoriti!Eu sarbatoresc cu un pahar de vin rosu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARA_HS spune:

La multi ani, tara si popor!!

Brotacel, cum poti sa gandesti asa? Vrei bataie?? Taci ca e totul bine, gandeste pozitiv!! Aveam o prietena care nu putea sa doarma din cauza fotbalistului din burtica ( asta se intampla dupa 28sapt la ea), trebuia sa bea ceai de tei ca sa poata dormi si ea linistita. Asa ca, bucura-te cat inca mai ai parte de cumintenie din partea lu' bebe.
Mutatia ta o are 40% din populatie si multe studii releva faptul ca n-are nicio legatura cu pierderile de sarcina ( nici macar nu ar influenta nivelul homocisteinei). Iar tu faci tratament, deci stai linistita, ca va fi totul ok!!
Eu inteleg ca va speriati, si eu ma sperii, cand vad atatea necazuri pe care unele fete le indura. Dar fiecare in parte suntem un "caz" si nu trebuie sa ne gandim ca ce se intampla unora, ni se intampla automat si noua ( fie ca e de bine sau rau).

Alina, iti doresc ca in aceasa sarcina sa fie totul bine si sa vina bebe la termen, sanatos si voinic.
Simonia, eu zic ca ce-i al tau e pus deoparte. Mai faci vreun FIV? Eu zic ca nu trebuie sa te descurajezi dupa unu-doua nereusite.
Ca veni vorba de FIV, ce stiti de Denisa?? N-as vrea sa o deranjez cu un telefon, dar sper sa fie bine si sa ne anunte sarcina!
Anna, eu muncesc azi, asa ca.... sarbatorim muncind.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARA_HS spune:

Citat:
citat din mesajul lui QiaoBing

Buna seara,
Am si eu mare nevoie de ajutor. Vin de la eco si, din pacate, nu am primit vesti bune. intru si eu pe lista trista cu sarcini oprite in evolutie. Deocamdata nici nu sunt in stare sa ma gandesc la prea multe. Stiu doar ca trebuie sa ajung la un hematolog. Mutatiile le-am descoperit acum o saptamana si am inceput imediat clexane, dar se pare ca ... nu a fost sa fie.
Imi poate da si mie cineva, va rog, datele de contact ale d-nei dr Uscatescu ? Dr. Albu mi-a zis ca dupa chiuretaj sa incerc sa raman insarcinata tot natural, cu toate ca la 41 de ani pe care ii implinesc maine si cu profilul pe care il am ... nu imi mai fac iluzii.

6+

MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR HETEROZIGOTA
MUTATIA -675 4G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA
MUTATIA -844G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA

La multi ani!!
Si stai linistita, ca la 41 de ani nu e asa tarziu pentru bebei. E doar mentalitatea noastra de vina. Cat despre sarcina aceasta, eu zic sa mai astepti, fa BHCG-urile, repeta eco si poate lucrurile sunt ok. Inafara de clexane, ai facut si alt tratament ( cu acid folic, B-uri, vit. C, aspenter, cum facem noi)?
Ai facut rost de adresa dnei dr. Uscatescu, sau ti-o trimit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINAOPREA spune:

Citat:
citat din mesajul lui brotacel83

La multi ani ROMANI!

alinaoprea am vazut ca ai pierdut o sarcina la 19 saptamani, imi pare tare rau, te rog da-ne detalii, pe mine ma sperie sarcinile asa mari pierdute mai ales ca acum sunt in 20 sapt si am zile cand iar intru in panica caci nu prea simt miscari :)

2 sarcini oprite din evolutie la 8s, inainte sa aflu de mutatie, acum cu voia lui Dzeu insarcinata a treia oara

Brotacel ce legatura ai tu cu ce am patit eu iubita ?
Eu am pierdut sarcina din cauza unor probleme la colul uterin.
Dupa aceasta pierdere mi sa pus diagnosticul de incontinenta cervicala si acum am decis impreuna cu medicul meu sa fac cerclaj profilactic dupa morfologia de trim I de la 14 saptamani.
Asa ca tu poti sta linistita.
Pupici si sarcina usoara in continuare !

Alina 6+
Multumesc Doamne pt. cel mai frumos cadou

Hipotiroidie Hashimoto, PCOS, gena MTHFR A1298 C genotip heterozigot, o sarcina obtinuta prin FIV si pierduta la 19 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brotacel83 spune:

asta e puterea acestei comunitati: SPERANTA SI CURAJUL pe care ti-l transmit ceilalti. va multumesc din nou ca sunteti asa receptive la probleme tuturor si sunt convinsa ca impreuna putem trece peste toate si sa ne vedem visul de a avea un copil sanatos.

Alina iti doresc o sarcina usoara si un bebe sanatos si la termen. Sa te ajute Dzeu!

dragelor eu astazi m-am uitat mult la tv si am vazut si romani care reusesc sa schimbe ceva in tara asta chiar daca e vorba despre lucruri mici. de aici mi-a venit ideea ca de craciun cu banii ce ii aveam pentru cumparat cadouri familie sa cumpar fructe si hainute si sa merg la un centru de copii. De Craciun familia mea va primi cate o poza cu copii caror le-am oferit cadourile. Cred ca asta inseamna defapt sa fii Mos Craciun, asta cred ca e defapt spiritul Craciunului. M-am saturat sa ne plangem de tara, de sistem, de legi, de guvern etc, trebuie sa facem ceva cat de putin...sa schimbam cate ceva...DESTEAPTA-TE ROMANE!

Mergi la inceput