Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 44 -

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Buna tuturor,

Eu urmaresc ovulatia ce teste de ovulatie si prin temperatura bazala. La mine scade exact in ziua in care apare cm si inainte de ovulatie, dupa care urmeaza un salt. De fiecare data cand am ramas insarcinata am stiut inainte sa am testul de sarcina pozitiv: teoria zice daca temperatura ramane ridicata 12 zile, inseamna ca a fost ovulatie, iar daca ramane ridicata timp de 18 zile, inseamna ca sunt sanse mari de sarcina.
Stiti cumva daca dr. Uscatescu este pe 16-17 decembrie la spital?

2 sarcini oprite in evolutie la 7 saptamani, respectiv la 9 saptamani, anticorpi lupus anticoagulant putin mariti (neconcludent), posibil FVL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mrnscmnc spune:

Ruxandra multumesc tare mult de raspuns, o sa merg la gineco vineri si ma lamuresc.VS cu mica imagine hiperecogena la inimioara inseamna ca fac tensiune pe sarcina si dupa 28 sapt trebuiesc monitorizata fff des ca duce la preeclamsie, stiu astea de la medicul gineco,Sunt nelamurita ce inseamna la Craniu ventricul lateral drept, atrium 9mm.O sa intru mai tarziu sa-ti scriu exact ce srie pe morfofetala mea, in principiu cam ce e si la tine, doar cu cu ce ti-am scris mai sus in plus.
Denisa imi pare tare rau, dar stiu eu ca nu o sa abandonezi lupta, sunt convinsa.
Sara sa stii ca unele farmacii dau si Clexane fara reteta, mai ales daca mergi la Fundeni, la parterul spitalului gasesti o farmacie care da fara reteta daca ai banii jos, asa ca daca vrei sa faci o rezerva sa mergi cu bani la tine.Clexan de 0,2 costa 7,8 lei/buc, cel de 0,4 costa 15 lei /buc cu aproximatie.Si eu am facut o rezerva asa. Cred ca tu ziceai ca vrei sa mergi la un ginecolog la Giulesti, vreau sa-ti spun ca ar fi bine sa intrebi daca ei primesc mamici care nasc inainte de sapt 38 pt ca stiu ca de la incidentul cu bebelusii nu mai primesc mamici care aduc pe lume bebelusi prematuri, ii trimit la Polizu si Universitar, asa ca vorbeste clar cu medicul respectiv macar sa stii sa te orientezi.Stiu astea de cand am fost internata si aduceau mamici si bebei refuzati de Giulesti, chiar si daca medicul care se ocupa de ei era de la Giulesti.Nu intentionez sa te sperii, dar asigurate ca e mai sanatos.
Ariadna sa stii ca am luat si Clexane si Utrogestan gratuit, dar nu stiu daca farmaciile sunt de vina sau medicul de familie, cert e ca mama mi-a spus ca atunci cand i-a dat biletul de la mine s-a inrosit la fata si s-a ofuscat ca ea mi-a dat mereu fara plafon!! Nu stiu de ce nu o prea cred, dar ma rog bine ca am reusit.Si am aflat si de ce sunt crizele acestea de Clexane, pt ca se importa din Franta si se exporta catre Anglia la pret dublu sau triplu decat se vinde in Romania.
Salut toate fetele, mai ales Floricica, Felix, Paula, Alla, Denisa si toate celelate va rog sa ma scuzati ca nu am reusit sa va enumar pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxandrada spune:

SARA, la mine metoda care a functionat a fost monitorizarea ecografica. Incepi sa mergi din z9-10, iar medicul care te monitorizeaza urmareste dezvoltarea foliculilor ( cam dupa ce trec de 18-19 mm se zice ca se pot sparge; ideal e sa se sparga cand au 23-25 mm, ca atunci cica sunt mature si de calitate). Foliculii ajung la maturitate in functie de durata ciclului respectiv ( ovarele lucreaza alternativ si exista persoane la care ciclurile sunt inegale- eu, de exemplu, cand ovulam pe dreptul, aveam cm de 33 de zile, iar pe stangul de 28-29), intre zilele 14 si 21-22 ale cm ( cand am ramas insarcinata eu am ovulat in z21).

R. 28+
tiroidita autoimuna, PCOS, MTHFR A1298C C677T heterozigote; 2 sarcini oprite in evolutie la aproximativ 7 saptamani; insarcinata a treia oara, Doamne-ajuta cu noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARA_HS spune:

Ruxandrada, sper sa ajung si eu cat mai curand la medic.
MRNS.., am sa intreb si daca la el, la Giulesti se primesc gravide cu nasteri premature. Nu m-as mira sa spuna ca nu-i nicio problema si, daca e cazul, sa "se lepede de mine". N-ar fi bai, ca am auzit de un dr. foarte bun de la Polizu ( are si cu CMU colaborare), o prietena de-a mea a mers la el ( din pacate, n-a nascut cu el, ca a plecat in concediu chiar la termenul ei).
Sa vedem ce-o mai fi, cert e ca sotul meu nu vrea sa mergem luna asta, el zice ca e prea devreme sa ne facem griji, ca in Nov. trebuia sa facem mai devreme ( eu l-am pus pe tusha 5 zile inainte de Z14, ca sa faca spermatozoizi de calitate), dar pentru ca ne-am luat dupa calculele(le) mele, am ratat marea intalnire.
Luna asta ne vom lua dupa calculele lui, sa vedem daca are dreptate. Si de nu, in Ianuarie: la dom' doctor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia73 spune:

buna fetele
sunt si 9 pe topic
le-am luat la rand
de la aspirante la odisee
de la odisee la aspirante si tot asha
acum sunt iar aspiranta
am pierdut 2 sarcini
una la 18 sapt in feb 2010 si la 10 sapt in nov 2010
in ianuarie vreau sa ma duc si eu la dna dr uscatescu
sper sa rezolv ceva ca altfel o iau pe miriste
citesc de ceva vreme pe site dar nu imi imaginam c-o sa ajung si la trombofilie
dar din cate am citit de la voi e posibil s aam asha ceva
din cauza varicelor si a vaselor de sange sparte

pozulici
Tu Maica si Fecioara primeste-ma la Tine,
Ca Tu esti Preacinstita, ma aperi si pe mine
Ajuta-ma sa sufar ajuta-ma sa lupt
Si sa ma rog la Tine cu glas neintrerupt.
Puternica Stapana, doar Tu poti sa ma ajuti
Cu ruga Ta fierbinte spre Fiul cel de Sus.

Ma la Bunul sa-mi daruiasca un sanatos

ASPIRANTA PANA-N MADUVA OASELOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Buna Lia73, e posibil sa ai trombofilie daca ai varice si vase sparte...eu nu am prea multe simptome, decat dureri de cap si de picioare, si am trombofilie.

SARA_HS, eu cand am ramas (prima oara dupa 6 luni, a doua oara dupa doua luni) am inceput "lucrarile" cu 6 zile inainte de ovuatie, dupa schema o zi da, una nu, in ziua ovulatiei si a 2-a dupa ovulatiei.
Asta a facut diferenta fata de lunile in care nu am reusit: faptul ca am inceput mai devreme...e explicabil pentru ca spermatozoizii rezista pana la 5 zile si e bine sa fie primii la intalnire :) si apoi sa aterizeze si ovulul.

2 sarcini oprite in evolutie la 7 saptamani, respectiv la 9 saptamani, anticorpi lupus anticoagulant putin mariti (neconcludent), posibil FVL

Mergi la inceput

Buna Lia, eu te-am tot vazut pe la aspirante optimiste ( subiect pe care eu nu pot intra, pt. ca nu-s deloc optimista). Imi pare rau ca ai pierdut iar sarcina. E foarte clar ca trebuie sa te investighezi dpdv al trombofiliei. Cand vei merge la dr. U ( dar nu inainte sa ii scrii, pentru a te primi), sa iei cu tine dosarul cu ecografii, analize, eventual examenele anatomo-patologice din urma avorturilor ( la mine doar o privire pe ele i-a sugerat dnei dr. ca am trombofilie).
Iti vor face acolo primele investigatii si in f. de rezultat te vor trimite sa-si faci analize pt. anumite mutatii genetice.
E un prim pas in lupta cu infertilitatea cauzata de trombofilie.
Alte investigatii ( hormonale, genetice), ai facut?

Hai ca data viitoare va fi bine.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui MeAlex

Buna Lia73, e posibil sa ai trombofilie daca ai varice si vase sparte...eu nu am prea multe simptome, decat dureri de cap si de picioare, si am trombofilie.

SARA_HS, eu cand am ramas (prima oara dupa 6 luni, a doua oara dupa doua luni) am inceput "lucrarile" cu 6 zile inainte de ovuatie, dupa schema o zi da, una nu, in ziua ovulatiei si a 2-a dupa ovulatiei.
Asta a facut diferenta fata de lunile in care nu am reusit: faptul ca am inceput mai devreme...e explicabil pentru ca spermatozoizii rezista pana la 5 zile si e bine sa fie primii la intalnire :) si apoi sa aterizeze si ovulul.

E prima oara cand ma gandesc cand trebuie sa prestam ca sa raman gravida. De-aia sunt si asa ametita si incurc lucrurile. Eu eram convinsa ca trebuie sa incep in ziua ovulatiei ( pe care nici macar n-o stiam, dar am presupus ca e Z14) si apoi o data la doua zile.
Domnu' sot zicea ca nu si nu, dar eu l-am pus s-astepte si sa-si conserve bine animalele ( asa le zice el ), ca sa fie puternice pt. marea intalnire. Saracele animale, s-au dus la intalnire prea tarziu si-or fi gasit acolo un amarat de ou vested...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui SARA_HS

Buna Lia, eu te-am tot vazut pe la aspirante optimiste ( subiect pe care eu nu pot intra, pt. ca nu-s deloc optimista). Imi pare rau ca ai pierdut iar sarcina. E foarte clar ca trebuie sa te investighezi dpdv al trombofiliei. Cand vei merge la dr. U ( dar nu inainte sa ii scrii, pentru a te primi), sa iei cu tine dosarul cu ecografii, analize, eventual examenele anatomo-patologice din urma avorturilor ( la mine doar o privire pe ele i-a sugerat dnei dr. ca am trombofilie).
Iti vor face acolo primele investigatii si in f. de rezultat te vor trimite sa-si faci analize pt. anumite mutatii genetice.
E un prim pas in lupta cu infertilitatea cauzata de trombofilie.
Alte investigatii ( hormonale, genetice), ai facut?

Hai ca data viitoare va fi bine.

---------------------------------------------
---------------------------------------------
2 sarcini oprite in evolutie la 8 sapt.
FVL heterozigot + Mutatia C677T HOMOZIGOT in gena MTHFR + LA pozitiv

Yestarday, all my troubles seemed so far away
Now it looks as thought they're here to stay...

nu am facut nici un fel de analize de genu asta
nu m-a trim sa fac
iar yo cumostinte medicale nu am ca sa stiu ca aveam nevoie de asha ceva
trea sa ma trim dr, nu?

pozulici

Mergi la inceput

sunt asha de suparata
trea sa ma trim de la prima sarcina
la toate analizele posibile
mai ales ca yo am varsta mai inaintata
sarutmana ptr primire

pozulici

Mergi la inceput