Liliac mai-iun 2010 - Ajutati-l pe David (40)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns discordia spune:

LA MULTI ANI ROMANIA!
Vreau in primul rand sa va multumesc tuturor pentru urarile de ziua mea, dar si de Sf. Stelian, nu va nominalizz caci nu vreau sa omit pe careva. Uram si noi cu intarziere tuturor sarbatoritilor lunii noiembrie, dar si celor de astazi.

Nu am mai scris de mult deoarece am avut calc stricat, apoi ambii copii raciti, le-am dat pana la urma la amandoi antibiotic caci nu reusem sub nici o forma sa scapam de raceala.
Azi incepem si noi diversficarea, am avut 2 tentative de autodiversificare, dar ambele au esuat pentru ca Dragos s-a inecat de fiecare data si pe urma a vomat. M-am speriat asa ca sper sa ne mearga bine cu lingurita.
Vom incepe diversificarea cu morcov, iar daca vad ca ii place ii voi mai introduce si alte legume.

Mamica de doua comori: Claudia Andrada (09.04.2008) si Dragos Ovidiu (28.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Intrebare de ignoranta: autodiversificare presupune, pe langa faptul ca-si alege singur copilul ce mananca, finger food? Adica nu-i dati cu lingurita? Ca eu asta am inteles din mesajele voastre, Discordia si Alinutza.
Intreb pentru ca chiar nu m-am informat pe tema asta.

PS Multumim de aprecieri!

Mamica lu' Nick cel mick (11.05.2010)
Nicolas in actiune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

Am intrat initial sa urez la multi ani romanilor si romaniei; dar pur si simplu nu imi mai vine deloc s-o fac... Nu intru in detalii, ca n-are rost!

Andreilor si Andreelor

Ioanact,welcome !

Mary, felicitari pentru MAMA !

Maine dupa masa o sa trimit iar situatia contului pe mail-ul comun; ieri seara se dublase soldul, adica erau 1000 de lei .

povestea stelutei de mare
Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010
www.sos-animale.ro/?x=show&sel=11" target="_blank">poti ajuta si tu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theophillina spune:

Aly_, ce frumosss! zapada!!! Noi aici anul trecut am avut zapada fix 1 ora.

Ale, pai asa ziceau fetele, Carla si Sorana, dar vezi mai bine tu cu ele, c-or fi rezolvat intre timp.

Alina, succes la diversificare!

Anouk3, ei, n-am inceput asa de demult sa mai papam si altceva decat lapte. De vreo sapt i-am dat pe rand in feeder fructele de inceput sa vedem cum ne intelegem cu ele. Insa are o pofta, mama-mama. Am mancat azi o juma' de para pasata. Mama, ce era la gura lui, trebuia sa fiu cu lingurita plina inapoi imediat ca altfel era jale mare. Despre autodiversificare, au dat fetele aici o gramada de site-uri, ideea e ca cupilu' mananca singur, isi ia singur alimentele si le duce la gura, nu i le dai tu in mana, ma rog sunt mai multe de spus. Uite aici un site ce l-au consultat fetele. Campioana aici la autodiversificare e Sabina de arturicii, insa mai sunt multe mamici aici care merg pe autodiversificare. Imi place si mie ideea si cred ca Stelios e mai pregatit pentru autodiversificare decat pentru lingurita, dar am mai zis eu aici, sunt o mama dezesperata si mi-e frica rau. Astazi a mancat mai mult singur cu lingurita ca mi-o tragea din mana si si-o indesa cu amandoua mainile pe gat sa-i ajunga mancarea mai repede.

Discordia, bine ai revenit! Succes si voua la diversificare.

Theodora mami de Stelios
09.06.2010

BEBE STELIOS

DE'ALE GURII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns discordia spune:

Anouk3, autodiversificarea in asta consta in a-l lasa singur pe copil sa manance, ii dai bucatele din diverse alimente si el le molfaie.
Noi tocmai ce am "terminat" morcovul, dar lui Dragos nu prea i-a placut, s-a strambat, nu a acceptat lingurita. Asta si din cauza ca acum 3 zile am terminat tratamentul si am incercat sa ii dau siropelele si cu lingurita, Doamne ce am mai tras cu el, vomita medicamentele.
Asa ca il voi mai lasa cateva zile, poate va uita de cat l-am chinuit cu siropelele. Sincer ma asteptam ca el sa fie mai receptiv decat Claudia ca el este mare fomist, dar se pare ca m-am inselat.

Mamica de doua comori: Claudia Andrada (09.04.2008) si Dragos Ovidiu (28.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theophillina spune:

Nana, cu paypal-ul cum a ramas? Pot sa trimit pe vreun paypal la floricele sau trimit direct la Leditia? Multam.

Theodora mami de Stelios
09.06.2010

BEBE STELIOS

DE'ALE GURII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

La Multi Ani dragelor!
Cred ca si din cauza vremii de afara ne cam lipseste entuziasmul astazi!

Felicitari bebe Mateo pt primul MAMA

La multi ani floricelelor nascute pe 1, Melissa de Aniska, Karinutza de Ale si Eva de Viriana! Sa cresteti mari si frumoase!

Theo, Alina, bafta la diversificare!
Si noi am inceput de vreo 2 sapt cu cereale (orez bio de la Topfer) si de vreo saptamana cu legumele. Primele 2 zile am incercat o auto-diversificare cu morcovel, a molfait la el dar se tot rupea in fasiutze in loc sa se faca piure in guritza ei, si mi-a fost putin teama, desi ea a scuipat bucatelele atunci cand i s-au rupt in guritza. Asa ca am bagat si piureuri, pe care le-a lins cu mare pofta, deschide cioculetul ca o vrabiuta cand vede lingurita , uneori pune mana si si-o indeasa singura in gura.
Cred totusi ca morcovul nu e cea mai buna leguma pentru a incepe autodiversificarea, poate mai incercam cu un cartof dulce sau avocado ceva, sa stiu sigur ca nu se face bucati cand musca din el. Tot singurica a mai molfait la portocala si mandarina, e mare fan dar nu i-am dat decat de vreo 2 ori, cand a poftit de la mine, pt ca am eu o idee fixa sa incepem cu legumele si abia peste 2 sapt cu fructele.
Asa ca eu m-am hotarat sa combin auto-diversificarea cu piureurile, ca sa mai intre ceva si in stomacel, nu de alta, dar sa se si invete cu hrana semi-solida si cu texturile. sa vedem ce-o iesi, deocamdata sunt super multumita, avand in vedere ca dupa lapte nu se da deloc in vant, la o masa mananca max 100 ml... si ma pregatisem psihic pt o mofturoasa.
Legat de inlocuirea meselor de lapte eu nu m-as grabi deloc, ca maimutzica mea e supla tare si stiu ca laptele ramane de baza pt dezvoltare pana la 1 an, dar daca o sa prefere legumele si fructele si o sa ajunga sa nu mai vrea laptic pe urma asta e, deocamdata nu mi l-a refuzat.
A, si apropo de kg date jos: eu de cand nu mai alaptez exclusiv (de fapt mai am doar putin laptic, pt mesele de seara + noapte) m-am ingrasat , chiar citisem ca alaptatul e echivalent cu mersul la sala, fir'ar sa fie, si uite ca la mine asa e, prin urmare va trebui sa incep sa ma mai si abtin, ca prea bine dadusem jos dupa nastere fara niciun efort, si uite ca incep sa pun la loc
Cam atat de la noi, va

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

Crissy, multumesc mult de tot!!
La multi Ani Melissa!!

ALE fericita de printesa Karinutza Scorpiutza (01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!

Are mama o fetita frumusica foc, are mama o fetita cat un ghemotoc!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Multumesc pentru lamuririle cu autodiversificarea.
Deci clar nu-i de noi. Mi-e foarte frica sa nu se inece. Lui Nicolas i-a luat cam 2 saptamani sa invete sa mestece, adica sa molfaie mancarea de la gura spre gat ca s-o inghita (e drept, ca nici nu-i cel mai precoce copil..). I-am dat mar mai demult, inainte sa aiba dinti, doar sa-l aiba pe gingii ca era rece si-i mai calma durerile de la dintisor. Tot a reusit sa muste o bucatoaie.
Acum recent (cred ca am pus si poza) i-am dat morcov sa rontaie. A fost din categoria "Nu faceti ca mine". Acum, avand si dinti jos, iar a rupt o bucata si s-a inecat.
Nu am gasit inca ceva care sa se topeasca in gura si sa molfaie fara grija. Asa ca, in cazul nostru, daca vrea sa roada, ii pun la dispozitie ceva necomestibil.
Bravo, Stelios, ca ai papat para! Ptiu, ptiu sa nu te deochi!
Crissy, succes si voua cu mancarica! Las' ca s-or duce si kilele alea.. Acush incepe sa mearga pitica.

Mamica lu' Nick cel mick (11.05.2010)
Nicolas in actiune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

eu dupa ce am terminat cu alaptatul (la david) am slabit rapid, cred ca la mine era doar retinere hidrica din cauza hormonilor, altfel nu-mi explic.
eu sapt trecuta aveam 55 de kg, azi dimi 53 . nu ca n-as vrea sa slabesc, dar la mine scaderea brusca in greutate e semn de dezechilibru mare. ufff...

ps: pana la urma eu am trimis Leditiei banutii, mi s-a parut calea cea mai scurta. am vazut ca era tare suparata zilele astea.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput