***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(128)***

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Madaiulia, asa arata seara, asa m-am culcat cu ea,la 3 era rosie toata pe fata si umflata, si i-au aparut si pe corp, iar asa arata a doua zi seara dupa Zyrtec, picaturi de coacaz negru si aerosoli cu adrenalina(asta nu cred ca are treaba cu bubele). Toate petele erau rosu inchis si in relief, iar incheieturile umflate si acolo i-au aparut prima data, apoi parca era vanata, unde se duceau si se desumfla.

Acum iar are o pata micuta pe fata, am mancat eu paine cu unt aseara si ea suge de la mine. Are muci si i s-au invarzit si ma tem sa ii dau ceva medicament, ca inainte eu i-am facut aerosoli cu ACC si eurespal si pe astea 2 medicamente le banuiesc. Se poate oare? Asta cu alergia la lapte este banuiala mea, nu am nimic sigur. Of, of, ca nu stiu nici ce sa ii dau sa manance. Aerosolii cu adrenalina de ce oare mi i-a dat? au efect la muci? e plina si cand respira i se aud secretiile uneori, tot pun ser si ii scot cu aspiratorul, dar mi ca face pneumonie iarasi daca nu-i dau nimic.

Eu m-am culcat cu ea asa de oboseala exagerata, nu mai puteam pur si simplu parca sa ma misc, nu vroiam numai sa dorm, nu m-am mai putut gandi la nimic, am zis ca-i trece, ca o fi ceva boala de copilarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7 spune:

si eu va citesc si tot am mesaj in draft si apoi dau delete ca a trecut subiectul la care voiam sa comentez

liviana, sunteti o familie foarte frumoasa si tu arati foarte bine cu noua tunsoare.

bety, fetele tale sunt superbe, arata ca si copiii din reclame si pozele de la serbare sunt simpatice. Multa sanatate!

Am vazut si pozele alyntei, mi-a placut poza cu familia si mos craciun.

Madaiulia, a fost hazliu Andrei cum te striga ca i s-au incalzit picioarele.

vas, arati super insarcinata.

An, eu nu cred ca te-am mai vazut in poze pana acum. Arati foarte bine si Ana ta mi se pare ca seamana perfect cu tine.

Ella, multa sanatate lui Bob. Cred ca e stresant pentru voi. Sa treceti cu bine peste crize! Hihi, mi-a placut faza cu cadourile. Adevarul e ca o data pe luna sau la 2 luni noi ne mai facem cadouri sau imi fac eu.

Didi, sa petreci frumos zilele libere. Asa as vrea si eu un concediu si nu se poate. Si la noi e la fel ca la tine. Fiecare gaseste un cadou sub brad, inclusiv pisica, spre bucuria lui Razvan, ca ea nu apreciaza gestul.

Am fost si noi la serbare, exact in ziua aia am inceput antibioticul pentru amigdalita, de asta nu facuse. Voiam sa-i spun Carlei ca si lui Razvan i-a iesit streptococul pneumoniae, medicul a zis ca de la gradi l-a luat, asta a fost prima chestie pentru care a luat antibiotic la sf lui septembrie si i-a trecut in 10 zile, dar a avut febra mare vreo 2 zile, l-am luat atunci de la gradi cu 40.

Noua ne-a placut serbarea, aproape toti copii erau foarte fericiti ca spun poezii, canta, primesc cadouri, se vedea ca au fost invatati sa coopereze frumos. Au avut si cadouri faine si diferite: carti, creioane colorate, plastilina, acuarele, tempera, duciuri si un set cu masinute care merg pe un traseu. A fost foarte incantat si vesel, desi era bolnav.

Si acum sa ma intorc la lucru, ca am scris cam mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

Betty, saracuta Alexandra! Chiar ca esti curajoasa, eu mergeam la urgente instant, ca sunt mai panicoasa cind nu cunosc boala, desi nu e nici o placere acolo.
Frumos spiridus a fost Alexandra!

Mada imi pare rau ca sunteti singuri de Craciun!

An@, ce silueta e Ana!

Noi azi plecam la bunici, in cautarea lui Mos Craciun. Speram sa nu ploua! Acum e zapada acolo, dar cu incalzirea asta...

Sa vina Mos Craciun la toate si sa va aduca daruri frumoase si parfumate!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Mica, streptococul a aparut de 2 ori, in exsudatul nazal si in secretia auriculara, a disparut dupa 4 zile de tratament.
Educatoarei nu i-am luat niciun cadou si nici nu s-au strans bani la gradinita pentru asta.

Ramona, si Saby a fost ca Razvan, tot cu febra 40... si nici Prevenarul nu ne-ar fi ajutat prea mult, am vorbit cu o doctorita de la bacteriologie care ne-a explicat ca a avut multe cazuri de copii vaccinati care au luat streptococul, fiindca sunt mult mai multe tulpini active decat in vaccin.

Betty, cam asa mi-a facut si Saby, ca Alexandra, dar nu atat de evident pe obraji. Ai niste fetite superbe, sanatate multa pentru voi!

Tocmai ce spuneam ca a iesit soarele si la noi cand a trebuit sa ajungem iar la urgenta, Sabinei i-a iesit o eruptie ca o alergie, cu tot cu mancarea de regim de 4 zile incoace si cu Zyrtec-ul, o dureau si articulatiile atat de tare incat nu se putea tine pe picioare, imi vine sa turbez. Doctorita a spus ca trebuie internata si sa i se faca dexametazona intravenos la 8 ore, iar noi am scapat de 2 zile de branula. Cica este o reactie alergica foarte urata si nu stie la ce. I-am zis ca nu ne putem interna, ar insemna ca Lary sa ramana pe drumuri si a zis ca incercam cu Predninson oral si continuam cu antialergicul . Gradinita asta mi-a nenorocit copilul perfect sanatos, nu stiu ce sa mai fac.
In plus fata de asta, are voie sa manance timp de 10 zile doar unele legume si unele fructe si paine de casa, deci de Craciun nu mai fac niciun cozonac. O sa fac niste sarmale cu carne de curcan, ca am apucat sa cumpar carnea si in rest numai mancare de regim.
Larisei i-a iesit primul canin, de cateva nopti ma tine cate 4 ore noaptea in urlete, mi-a facut sanii tandari. Si evident ca duminica la serbare erau multi copii tusitori si cu mucii-n barbie si acum ne-am virusat toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Multa sanatate copiilor, ca mult mai trag! Eu cred ca faceam atac cerebral pana acum, va doresc multa putere sa treceti si peste momentele astea. Ramona, l-am vazut pe Razvan pe FB, e foarte finut, imi place tare mult de el.
Am mai vazut poze si am citit constant ce-ati scris, dar nu apuc sa scriu pe moment ce am de spus si apoi uit.
Eu am avut o cadere de imunitate pe fond nervos si mi s-a activat herpesul si am si o raceala de vreo saptamana, acum s-a dus spre plamani si tusesc sec. Am fost azi la dr. Stoicescu, ca nu l-am gasit pe dr. Mihaltan, si mi-a spus ca nu am nimic, asa ca stau linistita. In schimb, Mara e bine, Slava Domnului. Incerc sa o trec pe mancare bio, mai putin procesata (gatita), dar trebuie sa caut retete care sa o atraga.

Mergi la inceput

Carla, of, doamne, nu se mai termina nici la tine, nici la mine. Nici eu nu am facut bradul ca nu apuc sa fac curat in camera mare sa il montez, cu mancarea la fel ca si tine, habar nu am ce, doar orez, cartofi, dovlecei si para i-am dat pana acum si carne de pui totusi. Dar noua nu ne-a zis de internare si noaptea fata i s-a facut complet rosie si incheieturile umflate tare, dar ma gandesc ca nu o dureau ca fugea nonstop. Si noi suntem virusate cu muci verzi, azi mi-a zis dr sa-i dau eurespal sau humex, dar nu am curaj inca, ii scot cu aspiratortul, deja nu mai sunt verzi. Si ea e rosie in obraji de azi dimineata, sper sa fie de la canini si raceala ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Sanatate capsuneilor bolnavi.
Betty ma gandeam in primul rand la faptul ca ziceai ca respira foarte greu. In situatii de genul asta trebuie vazut de urgenta de medic. Poate sa faca soc anafilactic si e grav. Nu vreau sa fiu sperietoare, dar e bine de stiut ce sa faci in cazurile astea.
Carla cate ati mai indurat si voi! Multa sanatate!
Al_Ma si eu am un herpes pe fond de imunitate scazuta. DAr la mine deja e cronica treaba, e al doilea herpes in 2 luni, iar viroze fac dupa fiecare garda. Acum tusesc sec seara si dimineata si e super neplacut. Noroc ca Andrei e deja imunizat si nu mai prinde nimic de la mine. Sanatate si tie!

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

buna mamici si capsunici!

ma mai tineti minte? desi intru rar sa stiti ca va citesc mereu... eu chiar traiesc alaturi de voi, doar ca mai din umbra, asa :)

acum m-a logat special sa va urez tuturor un Craciun plin de lumina si caldura, sa va aduca mosul in primul rand sanatate si apoi noroc si liniste sufleteasca. cu restul stiu eu ca va descurcati :)

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Citat:
citat din mesajul lui bettyR

Madaiulia, asa arata seara, asa m-am culcat cu ea,la 3 era rosie toata pe fata si umflata, si i-au aparut si pe corp, iar asa arata a doua zi seara dupa Zyrtec, picaturi de coacaz negru si aerosoli cu adrenalina(asta nu cred ca are treaba cu bubele). Toate petele erau rosu inchis si in relief, iar incheieturile umflate si acolo i-au aparut prima data, apoi parca era vanata, unde se duceau si se desumfla.

Acum iar are o pata micuta pe fata, am mancat eu paine cu unt aseara si ea suge de la mine. Are muci si i s-au invarzit si ma tem sa ii dau ceva medicament, ca inainte eu i-am facut aerosoli cu ACC si eurespal si pe astea 2 medicamente le banuiesc. Se poate oare? Asta cu alergia la lapte este banuiala mea, nu am nimic sigur. Of, of, ca nu stiu nici ce sa ii dau sa manance. Aerosolii cu adrenalina de ce oare mi i-a dat? au efect la muci? e plina si cand respira i se aud secretiile uneori, tot pun ser si ii scot cu aspiratorul, dar mi ca face pneumonie iarasi daca nu-i dau nimic.

Eu m-am culcat cu ea asa de oboseala exagerata, nu mai puteam pur si simplu parca sa ma misc, nu vroiam numai sa dorm, nu m-am mai putut gandi la nimic, am zis ca-i trece, ca o fi ceva boala de copilarie.

Betty, mamica fericita de Andreea (13.05.2007) si Alexandra(23.06.2009)

Betty am vazut pozele si nu pot sa nu-ti scriu.
Acum 2 luni (ca.) a avut si Amélie o urticarie ca Alexandra ta ... hai sa zicem nu asa urat, dar pe aproape.
Avea mucisori cu febra, harjaia rau de tot pe gat si i se inchisese bronhile, asa ca m-am dus cu ea la pediatra noastra, care i-a dat un atibiotic (a suspectat-o de bronsita) si niste picaturi sa-i deschida bronhiile. Picaturile i-au facut bine, ca dupa a doua doza deja putea fata sa respire mai bine. Insa a doua zi i-au aparut pe tot corpul pete cum le-a avut Alexandra ... mari, in relief, care mananca. Fiind miercuri dupa-amiaza (cabinetele particulare sunt inchise) am ajuns cu ea la urgente la spital de copii. Pediatrul de acolo mi-a spus ca-i "Urticaria" - asa-i spune si in germana - mi-a dat picaturi Fenistil si mi-a scos cealalta medicamentatie ca bronsita n-ar fi avut dupa cum se auzeau plamanii si putea deja sa respire f. bine. Ca nu stie de la ce este, ca poate sa fie o reactie adversa la vreun medicament sau pur si simplu de la viroza ... sa-i dau picaturile si sa o las in pace. Ca-i OK, atat timp cat nu reactioneaza mucoasa interioara umflandu-se (cum spunea si Ela), ca atunci apar problemele, nemaiputand respirand. Asa am facut, doar ca petele tot apareau si nu prea treceau asa bine, nici macar cu Fenistil ... adica treceau dupa un timp cat de cat, cu sau fara Fenistil. Am avut norocul ca ma asculta si nu se scarpina, dar placut nu era sigur.
Am ajuns cu ea la un alergoloc cu cabinet, s-a uitat scurt la ea: Urticaria ... e OK, e mica, poate avea multe cazuri, las-o in pace.
Ei, nu prea am putut, mai ales ca o suspectam ca e alergica la nuci - apareau mai ales dupa Nutella, cioco normala nu. Asa ca am ajuns tot la spitalul de copii, de data asta la un alergolog. Si el mi-a spus cam tot la fel: nu-i alergie, e urticarie, o reactie la ceva anume, poate chiar fi o reactie la un virus, netratat, nevindecat. Atat timp cat copilul nu sufera (mancarimile se alina cu antihistminice) ptr. ca nu primeste aer, se umfla sau alte cele, nu se face nimic. Determinarea unei alergii e f. grea, multe analize chinuitoare, care pana la urma nu dau rezultate .... La un copil asa mic se asteapta de obicei. Ca intelege ca-i chinuitor ptr. parinti, dar cam asta-i procedura. Sa o lasam in pace, sa-i dam normal sa manance, cand apar petele sa-i dam antihistaminice .... si daca avem impresia ca se inrautateste, atunci sa revenim ... insa ca de obicei dispare totul cam dupa 6 sapt..
Si a avut dreptate .... odata cu petele au disparut si mucisorii, care parca nu mai treceau cum trebuie. Acum papa fata Nutela fara probleme, petele nu au reaparut nici la viroza de acum.
Eu cred ca Amélie a mea e mai sensibila, ca si la intepaturi de insecte reactioneaza urat, i se umfla locul, chiar si imprejurimea, rau de tot, se intareste, arde si trece greu. Ca pur si simplu a reactionat corpul la vreun virus.
Stiu ca-i greu si bine faci de o vede un alergolog, eu ti-am povestit atat sa vezi ca poata sa si treaca si ca nu neaparat trebuie sa fie o alergie. Gandeste pozitiv! Capul sus!
Si sa nu uit: amandoua printesele sunt frumoase foc! Vrea si fi-mea codite ca Andreea ta :)

Pentru toata plantatia: Craciun fericit si un An Nou cu impliniri!!!!

Carmen - Mama de Ana - felicitari ptr. fetita nr. 2! :) Sa inteleg ca-i asa cum v-ati dorit?

Sanatate plantatie!

Mergi la inceput

Irinusha, merci mult de mesaj! M-am mai linistit, sper sa ii treaca odata si haraiala si mucii, ca m-am saturat. Tot asa ciudat, ba se aude cum haraie de la distanta, ba nu se mai aude nimic.

Sarbatori fericite si voua si la toata lumea!

Mergi la inceput