***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(128)***
Raspunsuri - Pagina 14
CarlaV spune:
Pupam fetele!
Multumesc tuturor pentru mesaje si incurajari.
Fetele mele sunt pe calea cea buna. Sabina si-a revenit nesperat de repede, dupa ce luni era aproape de soc septic, azi pare un copil normal. Inca are branula si mergem pana luni la tratament, dar in rest este bine, mi-a dat multe emotii.
Larisa a fost cu febra 39.6 - 40 de la rotavirus timp de 3 zile si jumatate, vad ca incepe si ea sa vomite mai rar, sa manance putin si sa se invioreze, iar febra a scazut brusc fara sa-i mai fac nimic, eu zic ca merge spre bine. Am reusit sa o hidratam si am scapat de internare.
Sotul se drege, greu si zgmomotos fiindca tuseste rau noaptea, dar s-a ridicat din pat si ma mai ajuta prin casa.
Eu incerc sa fac de toate, atat cat reusesc, ma doboara drumurile pana la spital si inapoi, traficul este absolut ingrozitor cel putin in sectorul 2, aluneca rau si se mai trezeste cate un cretin sa schimbe benzile brambura ca sa ma fac eu sanie incercand sa-l evit. Una peste alta, deocamdata sunt intreaga, la fel si masina. Cred ca ma paste o raceala, nu m-ar mira deloc.
CarlaV spune:
Eu centrez, eu dau cu capul
Didi, , multumesc!
Sabina este mai bine, si-a revenit zic eu, analizele ma ingrozesc, i-a iesit streptococcus pneumoniae. Mi-e tare frica de implicatii, complicatii si ma ingrozesc de ceea ce se putea intampla.
Larisa este mai bine, insa nici pe departe refacuta, doar vomita mai rar si nu mai face febra, dar este foarte moale, zace cam toata ziua, altfel se vaita, ofteaza, cred ca ii este greata tare.
Mi-e frica sa nu ia si ea pneumococcul, mi-e frica sa nu ia si Saby rotavirusul, mi-e frica sa merg maine cu Saby la serbare la gradinita si sa mai culeaga si de acolo cate ceva. Mi-e ciuda ca la prima serbare nu putem merge ambii parinti, sotul trebuie sa ramana acasa cu cea mica.
Voi unde ati disparut toate? Dupa brad?
alynta27 spune:
Salutare!
Am avut cateva zile mai pline! Si mai urmeaza doua cu serbari de Mos!
Am reusit sa fac curat in casa, chiar peste asteptari! Bradutul este si el impodobit! A fost mare bucurie pe copii!
Azi a fost serbarea de la gradinita! Am fost cu totii, ne-a ajutat si mama! A fost foarte bine ca ne-a putut insoti ca Matei a alergat, apoi David a plans la inceputul serbarii! Fata a stat treaza 2 ore, s-a uitat, a zambit! Nu va zic ca a fost si admirata!
Am pus si poze!
Ajunsi acasa, David m-a intrebat de ce Maria nu a primit cadou! Am ramas masca... I-am explicat ca va primi si ea, dar acum a venit Mosul la baieti! El s-a dus la fata si-i "explica" ca va veni Mosul cu cadouri si la ea!
Alina-Mirela mami deMaria(14.09.2010),Matei (15.05.2009) si David (27.06.2007)
POZE
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra
arcadia spune:
Neata fetelor
Mai vin si eu pe aici, mi-a fost dor de voi Se fac aproape 2 saptamani de cand m-am mutat, sunt aproape mereu singura cu copiii si deocamdata sunt depasita abia la ore din astea am si eu timp pentru mine. sper sa reusesc sa fac niste poze cu casuta sa va pun, inca nu e totul gata dar nici finante nu mai am. de cand ne-am mutat n-am mai reusit sa-l duc pe calin la gradi, suntem cu programul varza, ne culcam foarte tarziu, ne sculam tarziu...sper sa ne reglam pana dupa anul nou si sa il pot duce, ca ii face foarte bine mersul la gradi. si el e cu crize, ma gandeam ca la noi au fost motive obiective, dar vad ca mai toti capsuneii sunt asa, o fi si varsta..la tot ce nu-i convine tipa, urla, mai are si chestii gen vreau sa fiu murdar, sa fie cum era, nu-i da nicio jucarie de-a lui sora-sii..uf, sper sa treaca etapa asta si sa ne intelegem mai bine, ma apuc sa citesc carti de psiho copilului ca am cam neglijat. marti are si el serbarea, dar va fi doar spectator ca deh, daca nu l-am mai dus..oricum la el la gradi nu se practica invatarea de poezii, mai mult cantecele educative, si ma bucur ca nici mie nu-mi place recitarea poeziilor de catre copii.
Carla, multa sanatate fetelor of, chiar ca au tras micutele :(
An@, felicitari pentru v-ati hotarat la nume? cum stati cu mutatul? ce tare e Ana ca joaca remi si table la varsta asta ceva poze cu burtica nu ne pui?
Liv, felicitari pentru noua coafura, e super ca ti-a schimbat starea de spirit, si eu tot simt nevoia de o schimbare, iar la par ar fi si practic ca mi-e foarte greu sa il intretin acum. il legatura cu relaxarea ta binemeritata de craciun, incearca sa fii zen, nu te mai stresa pentru toate cele zic eu, ca nici eu nu reusesc ps: ramele de la oglinda sunt creatia Talei?
motannel, felicitari pentru
alynta, ce simpatic a fost David si faza cu cacaletii e foarte tare wow, ce a crescut Maria! ai reusit cu schimbarea de cic?
vas, ma bucur ca ai luat in sfarsit concediu..
ckristina, sanatate puilor, o sa treaca ea si perioada asta..
betty, tare faza Andreei cu tiganul si eu il iau uneori pe sus pe calin, cand chiar n-am ce face..dupa aceea ii explic de ce am facut asa, pare sa inteleaga, insa cu alta ocazie iar iese cu tipete. ce fac fetele, sunt mai bine? ne mai pui poze?
madaiulia, si mie mi-a zis calin de vreo 2 ori proasto, in momente de criza puternica..:( of, sper ca este o etapa trecatoare la copii..
ioana13, ce bine ca a inceput sa suga bebelusul prietenei tale..
brad, eu as lua unul la ghivecel, iar apoi sa i-l pasez maica-mii la tara cu cadourile, as fi vrut sa le iau o bucatarie la amandoi, o ochisem pe cea de la ikea, e superba, dar nu ma incadrez in buget. oricum lui calin i-am luat deja un set de scule si cateva maruntisuri, iar ioanei am sa-i iau probabil o papusica, ca in rest jucarii pentru varsta ei are destule ramase de la calin.
nici eu nu ma machiez, decat la ocazii, inca nu mi-au auzit urechile nimic de genul asta de la calin
nu sunt de acord cu scosul din lista al fetelor care nu mai scriu, totusi au scris odata si sunt mamici de capsunici. nici nu stiam de o astfel de initiativa.
Raza de soare, te rugam mai da o data datele sa te trecem din nou in listuta
ps: madi, cred ca stau la 2 blocuri de tine am vazut-o intr-o zi pe Ana in parcul de langa bloc, cred ca era cu bunicul, dar nu i-am abordat ca nu stiam cum sa ma prezint sper sa ne mai vedem prin parc iar la vara abia astept intalniri cu fetele care stau in zona
va pup, noapte buna!
Mami de Calin Gabriel si Ioana Carolina
Hainute de vanzare
Hakuna matata!
mica0307 spune:
carla unde i-a iesit streptococul? La exudatul nazal? Eu zic sa le mai repeti, si noi am patit-o anul trecut la inceputul gradinitei. I-am facut analizele la cmu si a iesit un streptoc (nu stiu la ora asta cum se numeste ), apoi la medlife si nu i-a mai iesit asta dar i-a iesit streptococul pneumococic si la al treilea rand de analize la medsana nu a mai iesit nimic.
arcadia nu stiu ce s-a inamplat cu scoaterea din lista a Razei de soare. A mai scris ea acum ceva timp sa ii modificam datele si cand am vrut sa fac asta nu mai era deloc in lista.
Sper sa mai intre si sa le scrie inca o data.
Ioana13 spune:
Buna dimineata!
Al meu copil abia a stat la Serbare! Zicea ca ii e frica (cred ca avea emotii, dar nu stia cum sa le defineasca). Dupa ce a stat, nu a cooperat deloc, dar cind a venit Mosul a fost primul care a sarit pe el... deci nu de mos ii era frica, pur si simplu nu avea chef de serbare. LA ei s-a practicat poezia in grup, dar nici asa nu a participat. Acasa toata ziua ma colinda, dar il streseaza publicul. E cam emotiv, pentru zilele pe care le traim, dar si cei emotivi si mai calmi reusesc in viata, nu?
lbelciug spune:
Hello!
Fetele din Bucuresti, zice-ti va rog de unde ati luat brad natural si cu ce pret! Am fost la Hornach in w-e dar stocul era deja epuizat desi pretul fusese 75 ron/bucata!
CarlaV, ma bucur aud ca sunteti pe calea cea buna, va urez sa va faceti bine toti pana la Craciun!
Arcadia, da, sunt creatia Talei. Cum te-ai prins? Merci pt sfatul cu Zen, la fel si pt tine ! Tine-te bine de program, din ianurie incearca sa va sculati mai devreme ca sa poata Calin sa ajunga la gradi - le prieste acolo, sunt mai putin nervosi si desigur tu vei putea avea mai mult timp la dispozitie. Te-a ajutat "cineva" la mutat, aranjat etc? oricum felicitari pt pasul facut, inseamna enorm pt tine si cei mici, incet-incet o sa va adaptati la noua locatie. Din cate am inteles bradul la ghiveci nu e o investitie f buna, caci acasa el se usuca de la caldura si nu-i prieste daca e apoi replantat afara.
Didi, am intrat si eu in clubul relelor, Bogdan ma apostrofeaza cu "rautate cu esti!" cand incerc sa-l pedepsesc, caci statul cu fatza la perete 3 min e un mare chin pt el! Urla ce urla si apoi tot la mine vine ca sa-l iau in brate si sa-l iubesc. Imi inmoaie inima instantaneu, inca manifestam amandoi acea nevoie inexplicabila prin care atat eu cat si el simtim nevoia de a ne lipi fizic unul de altul.
Vineri am fost la serbarea lui B, neasteptat de reusita in ciuda galagiei si agitatiei copiilor si parintilor. Pe langa faptul ca au spus poezii, cantece si au dansat, m-a impresionat ca cei mici au alcatuit o mini-orchesta, cantand la instrumente muzicale simple (B a fost la castanieta). Sunt mandra de B ca a fost f atent si cooperant.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
An@ spune:
Hello girls,
am avut si noi joi serbarea ... a fost frumos, emotionant...ar fi fost si mai frumos daca parintii nu ar fi fost asa galagiosi (si n-ar veni chiar cu tot neamu' la serbare).
Eu n-am avut niciun stres cu serbarea, in sensul ca spune sau nu poezia (desi la ANa nu cred ca ar fi putut fi cazul de asta la cat e de vorbareata ...de fapt mie imi era frica sa nu spuna si rolurile celorlalti copii ), ca o stie sau nu, ca va sta sau nu la locul ei... Tocmai pt ca nici eu nu am amintitri frumoase despre serbari, mi-am propus sa fiu flexibila si sa o las in legea ei, cum o avea ea chef. Am pus accent pe faptul ca vine mosu' cu cadouri, ca va fi distractie cu toti colegii ei acolo, ca va fi petrecere dupa, cu prajituri . Nici cu invatatul "repertoriului" nu am insistat, ca a venit cu el invatat de la gradinita, noi doar ne trezeam ca in fiecare zi ne mai spune o strofa, un cantec/colind, ca face reverente .
Ana a stat cuminte pe scaunelul ei si a participat la serbare f bine, si-a spus "rolul", si-a luat cadoul de la Mosu', .. mi-a placut de ea. Normal ca au fost si copii care au plans, care nu au vrut sa spuna versurile, care au vrut la mama, ...dar cred ca dif. intre o serbare horror si una draguta si relaxanta (cat de relaxanta poate fi o serbare la grupa mica), o face atitudinea educatoarei in primul rand si apoi a parintilor fata de propriul copil (a fost o mamica care m-a scos pe mine din minti cu "indicatiile" pt fi-su: sa tina clopu' pe cap, sa stea pe scaun, sa nu faca, sa nu dreaga...si bietul copil, din relaxat ce era la inceput, a sfarsit prin a urla si n-a mai participat la restul serbarii, ca l-a scos afara pana la urma, unde l-a si altoit). Edu a noastra a fost f intelegatoare, a spus poeziile impreuna cu fiecare copil, care plangea a avut voie cu mamica langa el, sa-l tina de mana, au fost incurajati si laudati... noua ne-a placut .
Ioana13, unii copii sunt timizi acum si devin indrazneti pe masura ce cresc, altii sunt "tupeisti" acum in inocenta lor si se "cumintesc" in timp... asa ca, din pacate, nu le putem prevedea viitorul dupa cum sunt acum (si mie mi se prea ca Ana e prea cuminte, linistita, sensibila in afara familiei, parca prea seamana cu mine si n-as vrea ).
Madi, ati fost pana la urma la dr. de la Gomoiu? Cum ati trecut peste otita?
Liviana, v-am admirat si eu in poze: mi-a placut si coafura ta, si flacaii la petrecere si baia cu accesoriile din lemn (ai gasit pana la urma, ca am vaut ca intrebasei pe la "casa...").
L-am vazut si pe olteanul frumos si destept al lui Madaiulia.
Arcadia, bravo pt mutare! si eu sunt cu un picior mutata ..maine imi instaleaza bucataria, abea astept. Si eu mai am o gramada de luat, dar finantele s-au terminat, asa ca o sa le iau pe rand . Si ANa are asta cu microbii: nu vrea sa se spele pe maini cand intram in casa si daca o spal cu forta, urla ca vrea microbii inapoi si se duce pe gresie sau la pervazul de la geam si da cu mainile ca sa ia microbi . Ma dispera! Si eu m-am reapucat de (re)citit cu supernanny si altele, ca nu stiu cum sa o mai iau. Pe de o parte imi vine sa o pedepsesc continuu, pe de alta, urlaaaa si cum sunt cu creierii varza in ultimul timp, parca imi face cu bormasina pe creier si cedez numai sa taca . Ceea ce e rau, pt ca tace numai pe moment, pana gaseste alt motiv de urlat. I-am spus ca imi vine sa fug in lume si mi-a spus ca sa nu fug in lume ,ca ma ratacesc si ea ce mama o sa mai aiba . O data ma incaltam sa plec undeva(fara ea) si a venit sa am intrebe de ce ma incalt, unde plec, fug in lume? (oooo, daaaaaaa, as vrea eu!! Macar o ora!).
Numele bebelinei vi-l spun cel mai devreme in ianuarie, dupa eco morfologica .
Incerc sa incerc niste poze de la serbare (daca mai am inca contul de poze )...
19+ si mami de Ana (22mai2007)
An@ spune:
Daca tot sunt "pe val" , va mai lansez o provocare/intrebare si ma duc:
Ce gatiti de sarbatori? dati idei, retete (eventual cu imagini ), va rog! si cine are la indemana, poate mai pune o data reteta de chec-aperitiv.Danke!
PS: Doxinu, mai traiesti?
19+ si mami de Ana (22mai2007)