Dovleceii il asteapta pe mosu' ! (09-10/09) **4**

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Buna dimineata fetelor, desi pt noi numai bune nu e.

Am mare nevoie de ajutor. Rares s-a ars ieri la manuta la sterilizator. Aseara deja avea basicute numai ca acum arata infiorator. Unele chiar s-au unit. Ideea e ca nu stiu acum daca sa le sparg sau nu pt ca vad ca il deranjeaza si tot trage de ele. Aveti vreo idee despre cum ar fi mai bine?

Va multumesc si promit sa revin cand vor fi apele un pic mai limpezi si pe la noi ca acum stam tare prost cu moralul. Pupici.

Daca dau o credeti ca vine si la Rares (16.10.2009) cu un de ? Mami Monica zice ca da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Neata!
Monikus, ce ghinion! Nu cred ca trebuie sa ii spargi bubitele. Eu la arsuri de contact stiu de aloe vera, gel sau planta direct, sucul din ea daca se poate, albus de ou in momentul in care s-a produs arsura, dar deja e prea tarziu pentru asta.
Crema de galbenele, mai vezi si tu pe la farmacie ce mai gasesti, sunt sigura insa ca trebuie lasat cat mai mult timp neacoperit ca sa se vindece.
Edit: mi-a zis soacra-mea acum ca se mai da cu ulei. Ulei de gatit, de masline, de care e, ulei sa fie.Nush asta cat e de adevarata, dar ea le cam are cu leacurile babesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Buna dimineatza!
Monikus nu le sparge,faci mai rau momentan pentru ca il va ustura si mai tare. E cam tarziu pentru ceva pentru arsuri asa ca nu poti decat sa astepti sa se treaca de la sine daca nu sunt pe suprafata mare basicutele. Suna medicul de familie si vezi ce iti spune si el. Daca s-au spart din ele deja, stiu ca foarte bun pentru arsuri este unguentul de galbenele,rgenereaza foarte bine pielea.
sper satreaca repede buba.

Noi suntem cu febra noaptea,e a doua noapte cu 38.7-38.8 ,scade dupa nurofen si sosetute cu otet dar Paul zace. Sta asa in pat,moale,mai are din cand in cand accese de veselie,cand sare pe noi si vrea joaca. Nu are nasul infundat ,muci curg putini si incolori,cate putin seara,parca sunt albiciosi, nu haraie din piept ,doar are putina tuse productiva. Doar ce s-a trezit si vrea iar somn,isi leagana perna si face "aaa aaa aaa a" . dr mi-a spus ssa mai stau cu antitermice si sirop de muguri de brad de trei ori pe zi. Revin,nici la noi starea nu e prea buna.

Vine ,abea astept sa si sa cadouri multe pentru Paul ( 01.10.2009)!

Bazar DC , Ajutor umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Monikus nu le sparge si nu da cu ulei. unguentul de galbenele este cicatrizant si mai exista la farmacie ceva cu tinctura de argint in el. din pacate nu stiu cum se numeste dar stiu sigur ca este bun pentru ca am avut arsuri de gradul 2 pe mana si din ala am folosit.

Ioana si Carol Ioan asteptandu-l pe Mos Craciun Trazbātii

Mergi la inceput

Lali suna ca un inceput de raceala. multa sanatate

Mergi la inceput

buna dimineata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Mai, medicul de familie nu imi raspunde la tel. Aseara am pus si crema de galbenele. I-am tinut mana si in apa rece. I-am pus si sare, i-am pus si albus de ou, I-am pus si iaurt dar degeaba. Basicutele sunt 3 acum: una de 2cm/0,5, una de 1cm/1cm si una de 0,5cm/0,5cm toate pe zona de sub degete si intre degete. E-u i-am dat si cu oximed. E pt arsuri si mi l-a recomandat farmacista dar ala e pt imediat sa nu mai usture atat de rau. Acum ca s-au format basicutele nu mai e de folos. Eu oricum il tot dau cu crema de galbenele dar efectul sigur se va lasa asteptat. Eu la mine le spargeam si treceau repede dar la el imi e frica de suprainfectare. Nici nu vrea sa stea cu bandaj la mana

Lali sanatate.

Multumesc pt ajutor.

Daca dau o credeti ca vine si la Rares (16.10.2009) cu un de ? Mami Monica zice ca da.

Mergi la inceput

Monikus sarea deshidrateaza deci este total contraindicata. zona trebuie mentinuta rece si hidratata. nu da cu ulei pentru ca formeaza pelicula si pastreaza caldura in bassicute. nu pune gheata, doar comprese cu apa rece. calmeaza durerea.

dermazin se numeste unguentul pe care l-am folosit eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui monikus

Buna dimineata fetelor, desi pt noi numai bune nu e.

Am mare nevoie de ajutor. Rares s-a ars ieri la manuta la sterilizator. Aseara deja avea basicute numai ca acum arata infiorator. Unele chiar s-au unit. Ideea e ca nu stiu acum daca sa le sparg sau nu pt ca vad ca il deranjeaza si tot trage de ele. Aveti vreo idee despre cum ar fi mai bine?

Va multumesc si promit sa revin cand vor fi apele un pic mai limpezi si pe la noi ca acum stam tare prost cu moralul. Pupici.

Buna monikus

Fetita unor vecini s-a ars la palma acum cateva zile de la o veioza si au dus-o la Grigore Alexandrescu unde i-au spart basicutele, i-au intins pielea si i-au dat cu tot felul de solutii, apoi au pansat-o serios (ea merge de-a busilea si sprijina normal manuta caci are pansament gros). A mers o data la schimbat pansamentul si rana era cat se poate de curata, fara infectie.
Eu zic ca daca ai cum, sa-l duci la Grigore Alexandrescu sa-l trateze aia. Chiar daca nu e neaparat caz de urgente, chiar daca te injura aia, tot e mai bine caci ii vor aplica tratamentul corespunzator.

Asa, ca si informatie, la munca am facut un curs de prim ajutor si dr. ne-a zis ca la arsuri primul ajutor reprezinta pusul ranii sub jet de apa rece. Eu zic ca e de retinut.
Multa sanatate lui Rares!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NelaM spune:

Va salut!

Monikus, pentru arsuri eu stiu un alt remediu naturist: mierea. Aplicata pe rana calmeaza si ajuta la refacerea tesutului.
Ca orice rana a pielii, este importanta si aerisirea, adica lasa pielea sa si respire, in mediul ei natural, altfel o zapacim cu tot felul de alifii si unguente.
Daca nu observi o amelioarare in 24 de ore, mergi la doctor. La arsuri e importanta suprafata afectaata a pielii, daca e numai o basicuta, merge cu din astea naturiste, daca e insa vorba de o portiune mai mare afectata, mergi la medic.

Va pup!

Nela si Ana Nazdravana(19.09.09)*
_*******
_

Mergi la inceput