Ce aduce Mos Nicolae?
Raspunsuri - Pagina 4
lilib72 spune:
La noi Mos Nicolae in fiecare an a adus fructe si dulciuri, anul acesta o sa fie la fel, pastram traditia, ai mei parinti la fel procedau, de Mos Nicolae fructe si dulciuri, Mos Craciun cadouri
lili@domnisorica daria
hobby
anya spune:
Pe vremea noastra fructele si dulciurile erau raritate. Astazi copiii mei au fructele permanent pe masa iar dulciurile nu prea le plac (si alea sunt la discretie ca nu mananca - doar primesc
).
In concluzie, Mosul va trebui sa se reorganizeze.
Celui mic, mare consumator al parfumurilor parintilor, ii va aduce Mosul parfum de copii, o cutie de dulciuri cu Winnie (are si dulciuri, dar vor fi neinteresante) si...ceva de jucat. Celui mare ii va lua tati un giroscop si mai trebuie sa caut ceva...Anul trecut le-am pus si cate un bat, anul asta sunt ceva mai cuminti asa ca s-ar putea sa-i ierte Mosul.
Picky_toto spune:
Aici in Belgia, Sinterklaas si Zwarte Piet (Mos Nicolae si ajutorul lui, Piet cel Negru) sunt mult mai vestiti decat Mos Craciun si pe 6 decembrie copii primesc cadouri foarte multe iar de Craciun doar ceva micut sau mai putine. Se organizeaza si "petreceri" unde copii merg sa-l intalneasca pe Sinterklaas si pe Zwarte Piet pentru a primi dulciuri, ei vin si prin scoli, gradinite si umbla in caleasca lor pe strada sa imparta dulciuri la copii..
Noi i-am invatat pe copii ca la noi de Mos Nicolae primesc dulciuri, fructe iar de Craciun cadouri sau bani..si aici vorbesc de copii sotului meu..iar ei sunt deja mari si nu mai cred in astfel de personaje. Anul acesta le vom da la fel, un sinterklaas de ciocolata si inca ceva dulce, poate si ceva fructe...dar nu sunt mari pasionati de fructe..
Iar pe fetita noastra o voi pune sa-si curete ghetutele(chiar daca are 1 an jumate, vreau sa o invat sa faca acest lucru cu placere in fiecare an) iar in ghetute, Mos Nicolae ii va aduce o nuielusa cu fundita, fructul care ei ii place mult, si poate o mica jucarioara sau o hainuta..ca de ciocolata nu e ea
Si sotului o sa-i aduca ceva Mos Nicolae..ca doar e ziua lui de nume ![]()
Iar de Mos Craciun fetele si catelul vor primi cadouri sub brad iar cel mare, bani (ca asta isi doreste). Fetita noastra deja stie ce vrea sa-i aduca Mosul...![]()
Mami de printesuca mica si iubita
05.05.2009...si surpriza
22+Buburuza mea******In asteptare...
Povestea Stefaniei
Tala spune:
Noi ii pregatim lui Mos Nicolae un pahar cu lapte si o briosa (in semn de multumire ca trece pe la noi) si ghetutele, bineinteles.
Puiului ii lasa o pijama, o carte, o portocala si un mar (chiar daca nu ne lipsesc in mod normal din casa, dar asta e traditia pe care imi place sa o pastram), si nu nuia (oricat de stilizata ar fi nuielusa mi se pare tare aiurea sa insotesc un astfel de personaj, eveniment cu sentimentul de frica, teama, pedeapsa).
E frumos dimineata cand puiul fuge mai intai in bucatarie sa verfice daca Mosul a baut lapticul si a mancat din prajitura.
Cu Mos Craciun e mai complicat....deja am facut stoc de seturi cu piese Lego (din pacate insa inca n-am gasit exact ce vrea el), un set de pietre semipretioase pt 'studiu' si avem si comanda expresa de televizor pt camera lui (desi noi acum nu avem televizor in dormitoare si sincer nici nu mi-as dori sa incalc regula asta, insa poate il va folosi la un filmulet la dvd din cand in cand - inca nu stiu ce decizie sa iau).
E criza, dar nu vreau sa simta copilul (nici sa exageram ca anul trecut cand Mosul chiar a avut sacul plin de jucarii, mult prea plin). Asa ca am mai pastrat din ele si am inventat un nou personaj: Spiridusul Anului Nou - care e mai zapacit si aduce si el cadouri dar le ascunde prin casa si noi trebuie sa le cautam (i-a placut mult ideea asta).
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
Selene_Bunny spune:
Tala, uite:
http://www.agenda.ro/news/news/13803/betisoarele-de-mos-niculae-umplu-timisoara.html
http://www.emaramures.ro/stiri/26948/COMERT-ARTIZANAT-VS-KITSCH-Nuielusele-de-Mos-Nicolae-lucrate-manual-nu-prea-au-trecere-se-plang-comerciantii-
http://www.citynews.ro/mures/din-oras-10/un-leu-pentru-o-nuielusa-de-mos-nicolae-28743/
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
felicia74 spune:
o gentuta roz (cum altfel?
), pe care este desenat un cal (alta obsesie a Ilincai), umpluta cu dulciuri. Poate si o carte deja cumparata de la targ.
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
pesimistul este un optimist bine informat.
Rufus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Tala Cu Mos Craciun e mai complicat.... |
Da, am vazut...lui nu-i dati laptic si briose...

Daria, buna ideea aia cu scrisoarea! Pot sa o folosesc si eu, please?
La noi, Mos Nicolae vine cu dulciuri de calitate, ce nu prea pupam in timpul anului si o mica jucarioara Anei. Desi mi-a zis sa nu spun, lui mami ii aduce Mosu o sticla de whisky. Sa-i tina de cald la iarna...
Ana merge luni (cu gradinita) in Tara lui Mos Craciun (pe la un Mall, vai mama lui de Mos...). O sa-l intrebe sigur daca e mai sarac anul asta, ca ea nu o crede pe ma-sa...
Rufus, Tora si iadele
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009
XIO spune:
Taa, esti prima pers. pe care o aud ca spune asa ceva.
Eu de cand sunt mica primesc de Mos Nicolae batzul caracteristic si niciodata nu mi-a trecut prin cap sa-l asociez cu pedeapsa sau bataia.
***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com
EllaX spune:
Lorikay, de unde ai luat cutia muzicala cu fursecuri?
Clipele mele de vara (am poze in concurs!): www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe de vara 2010&page=11" target="_blank"> elx-1, elx-2
ML spune:
O crenguta de mar sa o punem in apa si sa vedem daca va inflori pana la Craciun, mere, portocale, nuci si neaparat zahar candel pe sfoara la fel cum primeam si eu in copilarie
.
La tzara americana (poze)
"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)