Ce aduce Mos Nicolae?
Pe vremuri, Mos Nicolae aducea portocale si banane. Acum ce mai aduce?
Copilul meu este adeptul lui Mos Nicolae olandez, Sinta Clas, care este la fel de darnic (...) ca si Mos Nicolae. E vina societatii de consum olandeze care ne invadeaza pe tv-ul de satelit, chiar daca am fugit spre alte orizonturi. Ma exaspereaza toate emisiunile cu Mos Nicolae, toate reclamele tv care prezinta numai jucarii scumpe, si in general conceptul de: cumpara, cumpara, cumpara.
Deci, ce mai aduce Mos Nicolae in Romania? Voi ce planificati? E un Mos Nicolae de criza sau normal?
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
Raspunsuri
analessya13 spune:
In Italia nu e Mos Nicolae. Similar acestei sarbatori este Epifania, pe 6 ianuarie parca, o batrana care aduce in dar carbune.
Anul acesta, Mosul se va adapta situatiei, dar nu cred ca va fi chiar unul de criza neaparat. Inca nu stiu cu ce daruri va veni.
Leditia spune:
La fii-miu va veni cu o masina,pe care o am in debara de vreo 2 saptamani si asta seara mai ca a zarit-o
.El oricum nu stie de Mos Nicolae,nu stiu cat ar intelege daca i-as explica.Dulciuri nu-i dau,iar fructe mananca cel putin 2 pe zi,obligatoriu,deci mi s-ar parea cumva aiurea sa-i pun fructe,cand avem in bucatarie destule si ii dau zi de zi.![]()
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar pt copilasi speciali!.
adi2003 spune:
De obicei Mos Nicolae aduce dulciuri si un betisor.
De data asta am si luat cadoul pentru nepotica mea de 2 ani si 9 luni, i-am cumparat-o pe "Alba ca Zapada", papusa, pentru ca tare-i place povestea.
E pregatit si cadoul de Mos Craciun si cel de ziua ei. M-am grabit un pic, dar mai stiu eu ce vremuri vin si ce pot cumpara mai tarziu? Asa ca "ce-i in mana nu-i minciuna".
alex_andra spune:
Fii-mea nu stie inca de Mos Nicolae, desi, a primit si anul trecut, la ghetute de la el, cate ceva:)
Mosul o sa-i aduca nu fructe si dulciuri, pentru ca astea le are zilnic (ma rog, dulciuri mai putin), dar o sa-i aduca ciorapei si niste jucarioare, dar nu foarte pretentioase.
Mos Craciun va fi mai darnic:)
Cei 2 Mosi nu vor fi de criza anul asta, pentru fetita noastra deocamdata nu a aparut criza![]()
Ce-am taiat, a fost la noi, parintii, la ea inca nu si sper sa nici nu fie cazul.
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
abramburika spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui analessya13 In Italia nu e Mos Nicolae. Similar acestei sarbatori este Epifania, pe 6 ianuarie parca, o batrana care aduce in dar carbune. Anul acesta, Mosul se va adapta situatiei, dar nu cred ca va fi chiar unul de criza neaparat. Inca nu stiu cu ce daruri va veni. Mami fericita de cocutza Edoardo 13.02.2010 si de Alessandro 3.01.2007Doamne ajuta! http://picasaweb.google.com/analessya13/AlbumSenzaTitolo02# |
Sa nu zici acum ca iar atac persoana, dar iarasi dezinformezi. Aduce dulciuri in general, iar carbune la cei care nu sunt cuminti. Care carbune e de fapt tot zahar de culoare neagra. Iar personajul de numeste Befana, sarbatoarea e Epifania.
In zona noastra echivalentul lui Mos Nicolae este si Santa Lucia, 13 dec., pe langa Befana (6 ian.).
In fam. noastra tinem toti Mosii si sfintii aducatori de cadouri si bucurii pt. copii
mamma bis - o fetita si
36s de 
la mare sau pe drumuri de munte ...
olim spune:
si la noi vine Mos Nicolae.
eu am profitat toata vara de pietele VIDE GRENIER care is o binecuvantare pentru parinti aici in Franta
si am cumparat jucarii cu plasele
.Am inca 2 cutii pline cu jucarii de care Alex nu stie de ele, si am iau o jucarie de acolo si un ou kinder si am sa ii pun.
Iar de carti, prea putine ne mai lipsesc, ca tot asa am gasit la 0,20-1 euro si am luat colectii intregi![]()
Eu folosesc si Calendarul Avent, si ii las prin casa in fiecare zi ceva dulce si e fff bucuros, ca ii lasa Mosu![]()

EllaX spune:
Noi punem si nuielusa - de fapt, cautam ceva in forma de baston. Anul trecut am gasit baston invelit in ceva cu dungi alb-rosii: arata a acadea de Craciun. Nuielusa e semnul pe care ni-l lasa Mos Nicolae ca a fost pe la noi si ca SIGUR vine si Mos Craciun.
Asta-i versiunea pe care o stie fata mea.
Cateva dulciuri (cantitate mica), fructe (rodii, curmale uscate, nu zilnicele banane, portocale, mere, kiwi, pere etc), o surpriza mica. Intr-un an a fost un pix cu o masinuta din Cars in el si in care se aprinde un led cand scrii, anul trecut nu mai tin minte ce
, anul asta un calut ascuns intr-un plic roz. Nu cadou mare, ca ne pastram pentru Craciun.
Clipele mele de vara (am poze in concurs!): www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe de vara 2010&page=11" target="_blank"> elx-1, elx-2
chiccutza spune:
La noi mosul aduce cateva dulciuri,dar putine ca de
si o jucarie mica.
Santa Lucia ne aduce cate un ornament nou ptr. brad,iar Befana dulciuri si carbune(da' putin asa
)
MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
ALTE POZE
BLOGU' MEU
silvi_2005 spune:
In Franta e chiar simbolic Mos Nicolae cu cadourile
din ce am intrebat eu in zona, aduce dulciuri si turta dulce pictata special pentru aceasta sarbatoare, cu Sfantul Nicolae.
Noi il sarbatorim mai intens
pentru ca pe pitic il cheama Alain Nicolas , i-am pus numele Nicolas special pentru ca ne place aceasta sarbatoare.
nma spune:
Mos Nicolae la noi va aduce fructe, dulciuri, o carticica si ca sa il citez pe baietelul meu "bonus o nuielusa"
. Aseara Alex i-a scris o scrisoare in care isi cerea iertare ca nu a fost asa de cuminte.
Jucarii eu am cumparat deja dar le va aduce Mos Craciun.
Mos Nicolae vine noatea cand e liniste in casa si lasa cadourile langa/in pantofiori. Mos Craciun vine personal
.
Nico

Edoardo 13.02.2010 si de
Alessandro 3.01.2007