la 15 luni ce papati?

la 15 luni ce papati? | Autor: alnina

Link direct la acest mesaj

Va rog sa-mi dati si mie sugestii de meniuri ,ca nu mai pot.Tot ce fac e bun 3-4 lingurite si dupa aia vrea numai iaurt de la milli (crema).Nu e slabut Vladucu" mamei,dar nu mai rezist, si pe de alta parte nici nu cred ca e bine atit iaurtel mereu.Asa ca ,please,dati-mi idei ce,cum,cand sa mai gatesc,voi cum faceti toata ziua???
Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alnina spune:

Chiar nu papati nimic la 1 an si 3 luni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cretoiu A. spune:

Buna!
Cu Sebi am patit la fel o perioada de aproape doua luni, cit i-au iesit maselele(4una dupa alta-acum avem un an si 5 luni), dar i-am gasit doua trei mincaruri favorite, si-l mai pacaleam si cu mincare din farfuria lui tati cind minca dupamiaza, si asa am trecut cu bine de aceasta perioada de mofturi. Nu stiu daca si al tau e asa nazdravan, dar el daca nu vroia sa manice, arunca mincarea pe jos, pereti pe mine, si urla cit il tinea gura.Acum insa cere singur "papa-mami" si mainca de nu-mi vine sa cred.
Cel mai mult ii placeau spaghetele cu sos de rosii, in care adaugam fie cubulete de soia si doua trei stafide,citeva feliute de ardei calit, fie carnita si o lingura de zacusca, cu supa de taitei se impaca bine, cu cartofii fierti peste care am ras brinza(cascaval sau orice binza-i place) si un pic de smintina cu citeva fire de frunza de patrunjel tocate,sau cartofi prajiti in tigaia de teflon cu f. putin ulei de masline si un pic de ketck-up, crenvustii prajiti si ouale-ochiuri fierte in apa, le mai minca. Ii mai place piine(putin prajita-mai mult incalzita) cu icre, vinete,zacusca, sau brinza topita, cereale pt bb. cu fructe zdrobite si lapte...a, si ciorba de salata, ar minca pe rupte.
Acum manica aproape orice- in afara de ficat si spanac-(care-i sunt strict recomandate la echilibrarea anemiei feriprive pe care o are-dar orice combinatie as incerca nu le vrea).
In speranta ca te-am ajutat cit de cit, pofta buna si nu te ingrijora, au perioade cind maninca mult, si altele cind mai mult "alearga" mincarea prin farfurie...
Anto&bb.Sebi

ACretoiu
Un an nou plin de sanatate si impliniri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Vad ca deja ai primit un raspuns cu idei f bune... eu cred ca la el e si un pic de mofturel la mijloc. Daca nu mai vrea mancare, nu-i mai da nici iaurt, in felul asta o sa i se faca iar foame si o sa dea iar de papica de mai devreme. Se poate sa-i mai iasa vreun dinte, sau pur si simplu e o perioada mai ... alintata.
La 1 an , in principiu, copilul mananca cot la cot cu parintii, cu conditia sa nu fie mancaruri grase, greu digerabile. Noi papam acuma si snitele de pui prajite in ulei de masline, supa, piure, ficatelul nu ne place, tocanite de legume si carne de pui facute cu ceapa doar putin calita, spaghete, pui cu smantana (asta rar si nu prea-i place, probabil e prea "grea"). Cam asta-i...

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aba spune:

Fetita mea e mincacioasa foc (la aproape 1 an si 3 luni)!

- la masa de dimineata ii dau crema de brinza 5% grasime (se gaseste la noi in comert brinza fina - pasta de brinza), sau brinza de vaci sau iaurturi;- la masa de prinz primeste supa de pui sau vita pasata in blender + ceva dulce: o crema de vanilie cu frisca, 2-3 biscuitei (optional);

- la masa de dupa-amiaza ii fac o pasta de fructe;

- la masa de seara (asta depinde de cantitatile mincate peste zi) ii fac gris cu lapte sau mamaliguta.

Oul zilnic e nelipsit, introdus cu brinzica sau cu mamaliguta.

Bine... ea mai "rontaie" si intre mese pufuleti, biscuiti, etc. Nu pot sa inghit ceva sa nu vrea si ea...

Intr-o zi am avut la masa piept de pui la gratar si cous-cous cu legume. A mincat si dinsa... maruntit, bineinteles.

Sa le uram pofta buna micutilor si crestere usoara parintilor,
Camelia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitu spune:

Cati - 1 an si 6 luni are cam urmatorul meniu:
dimineata: lapte simplu (cam 200-250 ml) - asta e de nelipsit ca iese cu scandal. ii mai dau cascaval (mai mult sweitzer nu's cum se scrie) si sunca de pui sau curcan. uneori paine cu unt si gem - dar nu se omoara - 3-4 imbucaturi.
la 10-11 - o banana
la pranz: ciorba (de care o fi acra sa fie!), si in genere cam orice mancam si noi, mai putin carne de porc si condimente (adica ptea special nu facem nici prea iute, nici sarat nici cu mult usturoi de ex). la sfarsitul mesei daca mai poate: ceva fructe.
pe la 4-5: fructe sau iaurt cu 2-3 biscuiti
seara: branza (proaspata de vaci sau urda sau cas dulce)cu rosii, iaurt cu vreo prajiturica de casa/placintica, paste, etc.

Nu prea mai facem separat mancare pt ea, in schimb mancam si noi mai sanatos, fara prea multe prejeli, carne de porc, etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Cam greu de raspuns pentru ca Maria mananca aproape orice (tot ce-i dam). Dar iti pot spune cateva din felurile de mancare preferate.

Micul dejun:
-lapte cu cereale (dar nu din acelea pentru copii, ci Musli cu fructe, dar fara alune sau nuci)
sau
-ou fiert, paine cu unt si branza (sau cascaval)
sau
-omleta (mai rar, pentru ca nu vreau sa manance prajeli) cu branza sau sunca

Pranz:
-felul 1: supa sau ciorba (cu multe zarzavaturi, supa cu galusti sau paste, ciorba cu perisoare acrita sau nu)
-felul 2: carne fiarta (pui sau vaca, taiata marunt, caci altfel n-o mananca) cu piure de cartofi (eventual si cascaval)
sau
-dovlecei sau ardei umpluti
sau
-musaca
sau
-peste cu mamaliga (numai cand sunt eu acasa, de teama sa nu se inece)
-la felul 2 de obicei mananca si o rosie sau gogosari acri (mai rar)
-desert: un fruct (eventual ras) sau o bucata de prajitura (facuta in casa)

Seara:
-banana cu branza de vaci si biscuiti (in ultimul timp nu prea mai vrea)
sau
-mamaliga cu unt si branza, eventual si cu iaurt (ii place foarte mult)
sau
-budinca
-eventual si un fruct

Inainte de culcare:
-lapte (de obicei:100-150ml)

Cand ii e sete bea apa plata sau ceai de tei sau suc natural de portocale. Intre micul dejun si pranz mai mananca cate un biscuit (nu intotdeauna).

Daca iti este de folos vreo reteta din cele enumerate mai sus, o scriu cu placere.

Pofta buna copilasilor,
Manuela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Si Ramonica mea (1 an si 5 luni) mananca aproape orice. Nu ii gatesc separat, mananca la fel ca noi, mai putin carne de porc, afumaturi, prajeli etc. Ii place f. mult carnea de orice fel, sunculita de pui, cremvusti de pui, pate de ficat de pasare, ficatel fript, gratar de pui sau carne de vita bine fiarta, ou fiert, broccoli, spanac, legume fierte si facute piure. Inca mai mananca mar ras cu biscuit, iaurtele cu fructe. Banane, piersici, biscuiti, lapte cu cereale de bebei (in somn, la 6-7 dimineata, ca altfel nu mai vrea). Nu vrea sa manance nimic acru, sau cu tenta de acru (smantana, iaurt natur, ciorba prea acra). In general mananca bine, nu avem probleme, cam 4 mese/zi.

Laura si bebitele: Bianca (4 1/2 ani) si Ramona (1 an + 5 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgabriela spune:

Briana are 16 luni si manaca la fel , supa ( o data pe zi ) si iaurtel, dim si seara lapte 250. Dar nu ma mai stresez are toane ! Le-a mai avut si la 13 luni i-am dat peritol 10 zile a avut efect dar nu mai vreu sa-i dau medicamente decat in caz de urgenta. Noaptea doarme , ziua este energica deci este sanatoasa!
succes
Mini-album Briana
http://community.webshots.com/user/cgabriela

Mergi la inceput

Va multumim mult pentru sugestii si s-avem pofta!

Mergi la inceput

Am uitat sa va spun ca totusi mai avem un dintisor nou-nout,si cred ca acesta a fost cauza nemultumirilor lui!
Va uram multa sanatate si bucurii!

Mergi la inceput