Fluturasi de martie-aprilie 2011 (80)
Raspunsuri - Pagina 6
strumphitza spune:
Buna dimineata!!
Eu am baut un laptic cu nesquik cat v-am citit dar tot am ochii carpiti... am dormit cam naspa, plus ca la 3 jumate m-am mutat in patul din dormitorul alaturat ca sa nu il mai chinui pe Nick si sa il las sa doarma si ma gandeam ca dorm si eu mai bine. Am inceput sa dorm numai pe parti , nu ma mai latesc si pe burta putin ca ma shuteaza bubulina si ma impinge sa n-o mai strivesc si ma dor soldurile de la atata stat si dormit pe o parte ma trezesc toata amortita si abia peste cateva ore imi mai revin si seara o iau de la capat, nu mai spun de durerile de spate, ce aveam eu dureri de spate inainte, dar sa te tii acum .. aseara dupa ce m-am dus pe canapam dat sa ma ridic sa ma duc la bucatarie sa duc farfuriile de la buinca si m-a taiat in spate de m-a dat jos inapoi pe canapea , nu mai spun ca durerea s-a lasat in piciorul drept si nu ma mai puteam ridica de acolo
Simona , ai o cafea pnetru mine? sau trebuie sa ma duc sa imi fac una?? cafea decofeinizata nu mai am ca am terminat-o ieri, tre sa ies sa imi cumpar ca sa pot face espresso ul 4 parti decof si o parte normala, sa nu ii dau palpitatii la inimioara ca si asa suflu ca o locomotica cateodata, zici ca urc scari continuu
Apropo, aseara am luat familia la inventar si am sunat toate surorile si mama si tata si am stat la povesti, si la un moment dat gafaiam de parca as fi alergat 100 metri garduri si ma intreaba sora-mea ce am si eu spun nimic, da de ce gafai, ehh de ce? nu stiu cred ca eram prea agitata si precipitata sa vorbesc cat mai multe de aia
Hai mai yasmi, ne zici in fiecare dimineata ca mananci nu stiu cat de mult si tot nu pui nimic, m-am suparat , nu mai vorbesc cu tine, ne amarasti, imi iau jucariile si plec acasa Ti-am spus eu, fa rost de caramizi ca ai auzit ca vine viscolu, Roxy a spus ca nu a facut rost inca, cred ca trebuie sa vin eu sa va aduc
Pisuc si a mea gogoasa are program, dimineata cand ma trezesc, seara cand ma duc pe canapea si noaptea cand ma mai trezesc sa ma duc la baie , in rest nu prea, cred ca doarme Parca era mai activa acum 2 sapt in urma, dar de vreo cateva zile a devenit mai puturoasa
Deea ai grija cu scara aia , nu te intinde daca nu poti... eu ieri cand am iesit la cumparaturi numai bine am intrat in magazin si am luat cosul in mana si deja ma taia prin burta , am lasat-o si eu mai moale, am luat numai strictul necesar si asta e , ma duc de mai multe ori dar nu mai car cum o faceam inainte, deci pune-l pe barbat sa se catere pe afara la spalat geamuri si ce mai ai tu de facut
happiness, pupici dulci lui Andrei curajosul care nu se scarpina pe bubitze sa ii treaca repede si tie multa putere si rabdare iti doresc
Ma duc sa imi fac un cappuccino sau ceva ca am ochii lipiti
_
Mind the Bump!22+Sophia Nicole
bb_yasmi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pisucmic Fete dragi poveste e si cu cantarul asta: al meu de acasa, daca e sa ma iau dupa el, imi arata ca am luat max 4 kg de la inceputul sarcinii; ar fi super. Cantarul de la mama de acasa in schimb, mai critic - ca mama, asa - imi arata ca as fi luat vreo 6 kg. Oricum ar fi, eu nu ma vad deloc grasa in afara de burtica, asa ca sunt multumita! Pupaturi Pisuc Mic Ce minune de la Dumnezeu! s21 cu un dragalas |
pisuc nu ne arat si noua o pozica cu burtica???
te iei doar dupa cantarul cu care te-a cantarit la inceput. eu nu am avut pb asta , cu care ma cantaream tot pe acolo era.
eu ma gandesc cu groaza cum o sa fie dupa ce vine mami meu.....sarbatorile.....atunci se vor aduna kg..... dar nu-i nimic ca le fac loc pana atunci
mami x2 , de fetita cu codite si s 27
bb_yasmi spune:
hai mah strumf ca iti dau eu capuccino ala.....dar facut cu lapteee....
Monas spune:
Multumesc fetelor pt raspunsuri, eu m-am ghidat dupa ce am citit pe net si raspunsuri date pe diverse forumuri de legislatie. Uitati un paragraf din Codul muncii :
Art. 50. [suspendarea de drept]
Contractul individual de munc#259; se suspend#259; de drept în urm#259;toarele situa#355;ii:
a) concediu de maternitate;
b) concediu pentru incapacitate temporar#259; de munc#259;;
s.a.m.d
Si de aceea am zis...oricum sper sa pot lua si eu putin mai multe zile...ca la noi la HR habar nu avea sa-mi explice de ce, dar oricum mi-au zis ca nu am drept dect pt cat vin efectiv la serviciu.
Va pup!
20+
bb_yasmi spune:
Monas, eu ti-am raspuns in cunostinta de cauza. nu ai de ce sa iti faci pb. in perioada "lucrata" intra si concediile medicale, si concediu pre/post natal , peroada de somaj, perioada cat ai fost in cic, etc....
madutza_bra spune:
yasmi, merci mult
happi, insanatosire grabnica lei A , dubioase bubitele care au aparut asa peste noapte...totusi nu am auzit pana acum ca Paracetamolul sa trateze bubite , mai cere inca o parere a unui pediatru.
ies si eu pe afara ca e soare, chiar daca sunt vre-o 5-6 grade, cred ca e f placut. Cred ca tragem o fuga si pana in Carrefour daca avem timp pana la masa de pranz. In ultimul timp parca sunt prea scurte zilele, si eu ma misc mai greu...cum fac o plimbare mai lunga mi se intareste burta si sta asa tare pana ajung acasa sa ma intind in pat.
Abia astept si eu 1 dec sa-mi impodobesc asa de sarbatoare , dar fara brad, pe ala il facem in fiecare an pe 24 dec.
pupici ca e venit cristi peste mine
Povestea nasterii
Mada, mami fericita de Cristian Andrei-29.12.2008 si acum 27+ cuCatalina Ioana
Poze
---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!
http://preg.fertilityfriend.com/pregticker/190dd3/preg.png
lalely07 spune:
Monas eu am scris si cu cateva pagini mai inainte.Mie mi s-a explicat ca pot lua CO doar aferent perioadei active inclusiv pre si postnatal.Cred ca include si perioada in care avem concediu medical clar.
Eu aveam impresia ca imi pot lua CO pt tot anul..dar se pare ca nu!
18+
Doamne iti multumim pt acesta minune si te rugam sa ne ajuti sa o ducem la capat!
strumphitza spune:
Mi-am facut o cafeluta, adica am amestecat un cappucino cu niste cafea de aia instant , juma de lingurita rasa si lapte si tre` sa ma trezesc yasmi eu tot cu lapte mi-l fac cu spuma de aia faina ca am si cu ce sa ma joc asa Multumesc oricum
Madutza , plimbare placuta si bucura-te de soare Imi pare rau de laptop, cumperi altu cu 350 euro Sau poate vine mosu si-l aduce cadou ?
Monas ce mai fac bebicii? Cat despre concedii si alea alea nu stiu ce sa-ti spun , dar vad ca te-au lamurit fetele, daca tot ai dubii du-te si pune o intrebare la forumul de legislative si Marius moderatoruld e acolo care e jurist o sa iti dea raspuns cat de curand si te lamureste , mereu e foarte dragut si raspunde la toata lumea
Ce leneeeeeeee am .... cred ca daca as scoate coada afara in gradina oleac m-as inviora la cat de frig e , dar eu in loc sa ies sa ma inviorez am dat drumul la centrala sa ma incalzesc , ca vad ca am inceput sa stranut si sa ma mucesc un pic
Astept sa treaca juma de ora dupa cafeaua mea si bag un homeopat, mereu m-a salvat de cand mi le-am adus din ro , cum stranutam nitzel sau simteam ca ma ia raceala , pac o pastiluta sub limba si eram ca noua Super pastilute, mai bune ca Oscilo... astea de le iau eu tot de la Boiron sunt si se numesc: Coryzallia Atata doar trebuie sa faci, e un mic secret acolo : sa nu mancati sau sa beti nimic, nici sa va spalati pe dinti inainte de a lua pastiluta si dupa la fel juma de ora sa isi faca efectul , nu atingi cu mana pastiluta, direct din blastier o bagi in gura sub limba si o lasi acolo sa se topeasca, si cand e gata topita, te uiti la ceas si mai astepti juma de ora si trece , parca ia cu mana pastiluta asta orice stranut si inceput de raceala !!!
V-am spus si voua poate va trebuie ca e tare rau cand racesti si mai ales acum gravidute nu mai stii cu ce sa te tratezi.
_
Mind the Bump!22+Sophia Nicole
simonacip spune:
Strumpf, dau si capuccino, ce vrei tu ...nu vreau sa se supere Sophie pe mine
Monas, are dreptate Lavi cu concediile, iti spun si din experienta mea
Simona, mami de baieti David, Matei si 26 s Vlad Arsenie
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"
miki1979 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bb_yasmi Monas, eu ti-am raspuns in cunostinta de cauza. nu ai de ce sa iti faci pb. in perioada "lucrata" intra si concediile medicale, si concediu pre/post natal , peroada de somaj, perioada cat ai fost in cic, etc.... mami x2 , de fetita cu codite si s 27 |
perioada "lucrata" depinde la ce te referi..adica se ia in calcul probabil la pensie..asta e altceva, se ia pt ca e perioada asimilata..dar pe perioada CIC-ului contractul individual de munca e suspendat. doar pe aceasta perioada, nu si pe pre/postnatal care este de fapt un concediu medical normal, platit prin angajator.
mami de Vlad 09.04.2009 si s26 cu