Renuntarea la cetatenia romana
Raspunsuri - Pagina 3
blackpanterro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui philip nu te pot ajuta ei? ma rog, angajatorul sotului? Andreea |
Exact asta am intrebat si eu, daca ei fac tot si eu trebuie numai sa semnez la sfarsit nu am nici o problema sa renunt :)
Adriana mami de Isabelle Marie - 2 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier
Mediajust spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackpanterro Multumesc de explicatie! Si asta ar dura mult nu? Poate fi obtinut si de altcineva sau trebuie personal? Adriana mami de Isabelle Marie - 2 luni si Aidan Alexander - 5 ani A ticket to hell has never been funnier |
Pentru a renunta la ceva, trebuie sa dovedesti ca ai acel ceva.
Depinde cat este "coada" de lunga - poate dura cateva saptamani bune pentru ca se fac verificari si pentru ca este o singura institutie care se ocupa de asta pentru toti cetatenii romani.
Aceeasi situatie pentru adeverinta de la ultimul domiciliu de care ai avea nevoie - care se elibereaza insa de la Biroul de Eviddenta din localitatea raspectiva.
Toate aceste eliberari de acte se pot face si cu procura de reprezentare.
Dar deocamdata tu ai pasaport, si poate ar fi bine sa-l innoiesti inainte de a expira.
lilanda spune:
Puha, mediajust io-s in aceeasi situatie ca pantera. Is casatorita de aproape 7 ani (am certificat international de casatorie - oare de ce n-o fi de ajuns asta, nu stiu), insa casatoria nu este inregistrata in Romania. Am incercat acum doi ani sa fac asta, pentru a-mi schimba numele si pasaportul, insa dura 6 luni fiindca actele trebuie trimisie la Bucuresti. Informatia mi-a fost furnizata chiar de la starea civila, odata cu recomandarea sa mai astept!!! lol...acu' ma mai trezesc si cu o amenda . Noah, in fine, sper sa gasesc pe cineva care sa lucreze pe 22 decembrie la starea civila, ca sa depun din nou dosarul...
louisea, io pe 2 dec am indfødsretsprøven :) Succes...oricum ma enerveaza si conditionarea lor de renuntarea la cetatenia pe care o ai!!
blackpanterro spune:
Reinnoirea pasaportului ar fi posibila daca nu as avea bebe mic.Acum insa ne si mutam din Germania inapoi in State si e destul stres, sa ma duc cu asta mica la ambasada sa stau la cozi sau sa fac procuri iasa din discutie din pacate.
Lilanda, exact asa si mie mi s-a spus la oficiul starii civile.
louisea spune:
Ioi lil ma faci sa ma gandesc acu ca nici eu n-am inscris casatoria acolo. Sau..? Eu am certificat de casatorie transcris la ambasada (imi trebuii ca-mi expira pasaportul). Sa nu-mi zici ca nu e bun Hmm.. Trebuie sa ma interesez exact ce acte am nevoie dar asa am o groaza sa ma gandesc si la asta
Bafta la indfødsretsprøve. Am dat-o si luat-o si eu iarna trecuta. Nu e chiar asa grea daca ai citit cartea aia de vre-o 2-3 ori :)) Si in plus cateva intrebari despre ce de intampla in prezent in Dk (si tu ca si mine sigur te uiti la stiri )
Eu mi-am depus actele de statsborgerskab de aproape un an deja, dar sunt pe lovforslag fremsat acum in octombrie (desi actele sunt depuse deja din ianuarie si lovforsalg fremsættes de doua ori pe an, si deci si in aprilie), si mi-au scris ca raspuns o sa primesc la sfarsitul lui ianuarie anul viitor.. Concluzia: daca tot atat dureaza si in Ro renuntarea ajung la pensie pana imi dau astia dansk pas
Ps. oare PK si-o fi bagat codita cu renuntarea la cealalata? Det danske er det bedste
-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci
lilanda spune:
louisea, noah, bine ca spusesi de transcrierea la ambasada, ca e importanta informatia pentru mai toata lumea In 2009 a fost completata legea cu privire la actele de stare civila si cica ambasadele si consulatele romanesti pot face acum transcrierea fara a mai trimite actele in tara (acum doi ani si ceva, actele trebuiau trimise in Romania si erau necesare o groaza de traduceri si apostile. Era mai simplu atunci sa traduci tot in Romania si sa aplici acolo pentru transcriere). M+am linistit acum, cred ca pot rezolva mai simplu problema aici.
Cit despre PK si madam Birthe de la Venstre, astea ar trebui sa stea acasa sa aiba grija de nepoti, nu sa initieze legi in Parlament Lumea s-a schimbat!!
blackpanterro spune:
Se poate face transcrierea la ambasada??
Pai atunci oi face-o si eu cand oi putea! Asa pot sa le fac si la copii cetatenie romana plus reinnoirea pasaportului.
louisea spune:
Da.. se poate transcrie si la ambasada. Eu l-am transcris in 2006 (si n-am platit nici o amenda, desi nu m-am incadrat in cele 6 luni). Si nu durase mult - nu mai stiu cat, dar daca nu-mi aduc aminte cat timp inseamna ca destul de repede
Acum sunt in curs de am face pasaport tot prin ei. Au zis ca dureaza aprox 4 luni..
Nu stiu cum sunt pe la alte ambasade, dar cei de aici sunt fff draguti, si nu am numai cuvinte de lauda. Raspund la telefon/ mail, trimit info etc.
-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci