Renuntarea la cetatenia romana
Raspunsuri - Pagina 2
blackpanterro spune:
Nici nu stiu ce este adeverinta de cetatenie...
Ar trebui sa renunt pt ca jobul sotului o cere, nu poate avea in familie membrii de alta nationalitate si cica nu conteaza ca sunt si American, trebuie sa fiu numai American :(
Si pasaportul roman expira in Mai, toate sunt aiurea, o sa imi ia luni bune sa pun totul impreuna...
Adriana mami de Isabelle Marie - 2 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier
Mediajust spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackpanterro Nici nu stiu ce este adeverinta de cetatenie... Ar trebui sa renunt pt ca jobul sotului o cere, nu poate avea in familie membrii de alta nationalitate si cica nu conteaza ca sunt si American, trebuie sa fiu numai American :( Si pasaportul roman expira in Mai, toate sunt aiurea, o sa imi ia luni bune sa pun totul impreuna... Adriana mami de Isabelle Marie - 2 luni si Aidan Alexander - 5 ani A ticket to hell has never been funnier |
Adeverinta de cetatenie este o hartoaga eliberata de Inspectoratul pentru Evidenta Persoanelor prin care iti dovedesti cetatenia romana in lipsa altor documente (CI nu mai ai, pasaport expirat etc).
andacos spune:
Panterutzo,uite ce scrie pe site-ul Consulatului din Bonn:
http://www.mae.ro/node/1449
Scrie-le un e-mail cu problema ta,si sa stii ca primesti raspuns imediat!8eu n-au de unde sa stie care consulat/ambasada itzi este tzie aproape,insa din experientza itzi spun ca sunt promtzi la e-mail!)
Acum despre certificatul de casatorie,eu nu stiu ce apostila spui tu,insa pe certificatul original nu se pune nicio apostila!Ori te duci personal la oficiul starii civile din orasul in care te-ai nascut,ori fací imputernicire cuiva prin consulat/ambasada,sa-tzi rezolve problema!Dureaza maxim 3 luni,dar eu cred ca si mai repede se rezolva!
Bafta la hirtzogareala!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
louisea spune:
Si pe mine m-ar interesa ceva experiente, info etc. O astept pe cea daneza din clipa in clipa, si din pacate DK nu accepta cetatenie dubla
Cei de la ambasada au zis ca ma pot ajuta, dor ca costurile sunt destul de ridicate...
-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci
jenn spune:
Louisea,pai intreaba la ambasada si asta e!In Olanda trebuie doar sa faci dovada ca ai inceput formalitatile de renuntare ca sa poti demara formalitatile pt obtinerea cetateniei olandeze,deci nu trebuie sa astepti deloc.
vikinga spune:
si in berlin sunt de toata lauda.dar nu incerca la telefon.email si ai raspunsul a doua zi. nu pierde timpul, scrie-l in seara asta.scrie-l clar si succint asa pe puncte si tot pe puncte iti vor raspunde. explica-le ce acte ai acum si intreaba pasii urmatori. la tine pare mai incilcita povestea dar orice lucru are rezolvare.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo
louisea spune:
Jenn trebuie sa o astept pe cea daneza - pe care o primesc "conditionat" pt inceput - conditionata de renuntarea la cea romana. Deci inca astept hartia de la ministerul de aici cu promisiunea ca mi-or vor da pe cea daneza. Pana atunci nu pot incepe demersurile pt renuntarea la cea romana.
La ambasada mi-au zis in principiu de ce acte am nevoie (adica scrie pe pagina lor de net), dar asta cand procedura o fac prin ambasada, iar costurile sunt ridicate - ei mi-au spus..
De asta ma interesa ceva experienta de la cineva care a renuntat fara ajutorul ambasadei :)
-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci
blackpanterro spune:
Am rezolvat problema :), a ales sotul o alta oferta de job ce nu necesita renuntarea la cetatenie (omulet ce respira usurat)
Sincer, as lucra la Walmart decat sa ma apuc de actele astea...
Nici eu nu inteleg ce apostila vor ei...asa mi s-a spus la primarie in Timisoara, plus ca era atat de ofticata tantica aia ca m-am enervat si am plecat inainte sa inteleg tot ce am de facut. Stiu doar ca ori ma intorc in ITA dupa ea ori prin ambasada o obtin...
blackpanterro spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Mediajust
Adeverinta de cetatenie este o hartoaga eliberata de Inspectoratul pentru Evidenta Persoanelor prin care iti dovedesti cetatenia romana in lipsa altor documente (CI nu mai ai, pasaport expirat etc). "Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc). |
Multumesc de explicatie! Si asta ar dura mult nu? Poate fi obtinut si de altcineva sau trebuie personal?