Renuntarea la cetatenia romana

Renuntarea la cetatenia romana | Autor: blackpanterro

Link direct la acest mesaj

Buna,

Ma intereseaza numai cat dureaza procesul ca am citit pe net ce acte trebuie...daca e cineva care a trecut prin asta si poate impartasi as fi tare recunoscatoare.

Multumesc!

Adriana mami de Isabelle Marie - 2 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Adriana,eu am renuntat,cred ca prin 2004.A durat mult si a fost stressant.Si a costat mult,mai bine de 600 euro.
Nu-mi mai amintesc exact ce acte trebuie insa cred ca s-a schimbat mult de-atunci,oricum trebuiesc cazierele din Ro,declaratii,publicarea in monitorul oficial,complicat .

Succes iti doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Teoretic n-ar trebui sa dureze mai mult de 3 luni de la momentul cand ai toate piesele la dosar si daca nu exista situatii discutabile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Ar trebui sa renunt in urmatoarele 3 luni dar asta nu cred ca e posibil si nici nu pot sa ma duc in RO sau sa imputernicesc pe cineva. Asa ca trebuie totul facut prin consulat/ambasada.
NIci macar certificat de casatorie romanesc nu am...deci ar dura peste 1 an nu-i asa? NUmai cert de casatorie dureaza 6 luni...

Mergi la inceput

Nu dureaza atat de mult.
Termenul de 6 luni este cel in care esti obligat, ca cetatean roman, sa-ti transcrii certificatul de casatorie in Registrul de stare civila din Romania. Daca depasesti acest termen, iti altoieste o amenda si cresc si taxele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Ah da? Noi suntem casatoriti de 6 ani jumate...nu am putut sa transcriu cert de casatorie pt ca nu am o apostila ce trebuia pusa in Italia...ah ce incurcatura...

Mergi la inceput

Dupa ce ai toate actele in regula, apostilate, traduse si legalizate nu dureaza mai mult de 15 zile (depinde cat este de mare/aglomerat oficiul de care depinzi).
Dovada cetateniei romane o mai poti face? Ca acolo sunt cozi si termene lungi, la obtinerea adeverintei de cetatenie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Pentru transcrie certificat casatorie, o persoana care s-a casatorit in SUA a asteptat cam 2 luni.

Poti cere regim de urgenta, dar cica iti trebuie un motiv bun de tot.

--------------------------------------------
创Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie创

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Alina, ai renuntat cumva in favoarea cetateniei germane? Adica in 2004 era asta o conditie pentru a primi cetatenia germana?

Acum am inteles ca accepta nemtii doua cetatenii(romana si germana), stii tu ceva concret?

Scuze Panteruto

创Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie创

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

Adriana, de ce renunti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Alina, ai renuntat cumva in favoarea cetateniei germane? Adica in 2004 era asta o conditie pentru a primi cetatenia germana?

Acum am inteles ca accepta nemtii doua cetatenii(romana si germana), stii tu ceva concret?

Scuze Panteruto

Da,Lady,acum accepta 2 cetatzenii!

Pantero,ia legatura cu Ambasada romana si vezi exact ce-tzi trebuie!Dar de ce renuntzi?

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput