Renuntarea la cetatenia romana
Buna,
Ma intereseaza numai cat dureaza procesul ca am citit pe net ce acte trebuie...daca e cineva care a trecut prin asta si poate impartasi as fi tare recunoscatoare.
Multumesc!
Adriana mami de Isabelle Marie - 2 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier
Raspunsuri
Alina spune:
Adriana,eu am renuntat,cred ca prin 2004.A durat mult si a fost stressant.Si a costat mult,mai bine de 600 euro.
Nu-mi mai amintesc exact ce acte trebuie insa cred ca s-a schimbat mult de-atunci,oricum trebuiesc cazierele din Ro,declaratii,publicarea in monitorul oficial,complicat .
Succes iti doresc!
Mediajust spune:
Teoretic n-ar trebui sa dureze mai mult de 3 luni de la momentul cand ai toate piesele la dosar si daca nu exista situatii discutabile.
blackpanterro spune:
Ar trebui sa renunt in urmatoarele 3 luni dar asta nu cred ca e posibil si nici nu pot sa ma duc in RO sau sa imputernicesc pe cineva. Asa ca trebuie totul facut prin consulat/ambasada.
NIci macar certificat de casatorie romanesc nu am...deci ar dura peste 1 an nu-i asa? NUmai cert de casatorie dureaza 6 luni...
Mediajust spune:
Nu dureaza atat de mult.
Termenul de 6 luni este cel in care esti obligat, ca cetatean roman, sa-ti transcrii certificatul de casatorie in Registrul de stare civila din Romania. Daca depasesti acest termen, iti altoieste o amenda si cresc si taxele.
blackpanterro spune:
Ah da? Noi suntem casatoriti de 6 ani jumate...nu am putut sa transcriu cert de casatorie pt ca nu am o apostila ce trebuia pusa in Italia...ah ce incurcatura...
Mediajust spune:
Dupa ce ai toate actele in regula, apostilate, traduse si legalizate nu dureaza mai mult de 15 zile (depinde cat este de mare/aglomerat oficiul de care depinzi).
Dovada cetateniei romane o mai poti face? Ca acolo sunt cozi si termene lungi, la obtinerea adeverintei de cetatenie.
ladyJ spune:
Pentru transcrie certificat casatorie, o persoana care s-a casatorit in SUA a asteptat cam 2 luni.
Poti cere regim de urgenta, dar cica iti trebuie un motiv bun de tot.
--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´
ladyJ spune:
Alina, ai renuntat cumva in favoarea cetateniei germane? Adica in 2004 era asta o conditie pentru a primi cetatenia germana?
Acum am inteles ca accepta nemtii doua cetatenii(romana si germana), stii tu ceva concret?
Scuze Panteruto
--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Alina, ai renuntat cumva in favoarea cetateniei germane? Adica in 2004 era asta o conditie pentru a primi cetatenia germana? Acum am inteles ca accepta nemtii doua cetatenii(romana si germana), stii tu ceva concret? Scuze Panteruto -------------------------------------------- ´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´ |
Da,Lady,acum accepta 2 cetatzenii!
Pantero,ia legatura cu Ambasada romana si vezi exact ce-tzi trebuie!Dar de ce renuntzi?
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit