unde sa raportez un abuz domestic?
Raspunsuri - Pagina 3
rory76 spune:
Uf, la naiba n-am facut nimic, aia de la Protectia copilului au zis ca intai trebuie mama sa depuna plangere, si aia la fel, de unde stiu eu ca a incuiat-o in casa, le-am zis ca ii bat in usa si ea nu deschide, cred ca ii e si frica sa deschida usa, cine stie cum o fi amenintat-o...
Ca minorul nu e in pericol pana cand mama lui nu spune asta, ca prin usa nu vad eu in cine lovea ala!!
Da, chiar la ultimul etaj stau, la 10, deci nu am cum sa o chem decat prin usa...eu am vorbit si cu vecina ei, care are geamul langa al ei, dar aia parca e nebuna, ca ce fac atata caz, domnule, e doar o bataie, cine n-a incasat-o de la sot pana la urma???
Sper si eu sa nu ajung sa aud de la tv ca cine stie ce s-a intamplat...azi chiar nu am auzit nimic din apartament...liniste totala. Pana acum il mai auzeam pe ala mic, mai ales in baie se aude si cum vorbesc in casa...doar dimineata am vazut-o putin in penumbra asa inainte sa ii tranteasca ala usa in nas! Doamne, ce situatie!
pai la Neptun pot sa sun si noaptea, Jenn? ca astea se petrec pe la 3 noaptea, v-am zis...
jenn spune:
Da,ca sa o vaneze ala mai rau...Plus ca la un eventual divort ea ar figura ca a parasit domiciliul.Parca era o propunere de lege prin care in cazurile astea agresorul pleca din casa nu victima.Dar cum toate se misca in ritm de melc...Cel mai groaznic gasesc eu ca in afara detine nimeni nu face absolut nimic!Or fi toti surzi?Ca banuiesc ca se aude si din alte apartamente,nu?
raton spune:
Aia de la Protectia copilului, daca ti-au spus asa ceva, sunt niste incompetenti si iresponsabili. Am dat deja paragrafele din lege - in aceeasi lege 272/2004, pe care ei ar trebui s-o viseze, zice clar ca oricine poate sesiza un abuz asupra copilului.
Din pacate, in privinta mamei, doar ea poate face ceva - adica trebuie sa depuna plangere impotriva sotului, eventual sa caute sprijin si adapost - in Constanta exista Fundatia Comunitara (Centrul pt Femei) in str. Lacramioarei nr. 1. Dar daca ea nu face nimic, politia nu ia in considerare sesizarile altcuiva.
Mai e varianta sa depui plangere scrisa la Politie pentru tulburarea linistii publice.
Sau sa convingi pe cineva sa faca ce a facut taica-meu intr-un caz similar: i-a zis individului ca daca isi mai bate o data nevasta, il bate si el si o sa scape basma curata ca e "cetatean model". Bine, taica-meu era cunoscut ca nu glumeste si ca-si asuma consecintele, de-aia a mers.
Ne votati, va rugam? rat1 si rat 2 http://www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=24
jenn spune:
Rory,din cate stiu eu poti suna non stop,ei vin la de astea ca fac reportaje.Cauta si tu pe site ul lor numarul.
mariana_flo spune:
Daca tot zici ca se aude asa de tare, incearca sa inregistrezi pe telefon. Macar asa ai o dovada ca nu bati tu campiile, si ca intr-adevar sunt probleme.
Trimite apoi inregistrarea insotita de cateva cuvinte la vre-o televiziune, sau publicatie, sau .....chiar si la politie.
Marina_1609 spune:
la tara aveam un vecin care isi batea nevasta zilnic. se imbata si o lua la bataie si de multe ori chiar in strada. o data a iesit tata sa o scoata pe biata femeie din mainile nebunului. a dat-o pe asta la o parte si i-a dat si lui vro 2 palme sa il calmeze la care femeia s-a ofticat ca de ce ii agreseaza barbatul si a inceput sa il loveasca pe tata![]()
se pare ca unora asa le place si ca nu se simt bine daca nu si-o incaseaza
oricum trebuie sa incerci sa faci ceva.
daa si tu ai copii, depune o plangere la politie ca si copii tai sunt speriati ca incep sa planga de fiecare data cand izbucnese scandalul, ca deja le e frica sa mai iasa din casa.... nu se poate sa nu existe o solutie. e posibil ei sa ii fie frica si daia nu spune la nimeni nimic. dar mergi la usa ei si vorbeste-i si zii ca asa ceva se rezolva, ca nu merita sa se distruga si sa isi distruga si copilul.
si cum sa zica aia de la protectia copilului c daca mama nu zicenimic atunci inseamna ca totul e bine. pai sunt si atatea cazuri cand copii sunt agresati chiar de mame. in situatia asta ce se face? ce se face in cazul in care in familie e un singur parinte si ala ii agreseaza?
nici la spital nu se poate sa nu faca nimic. cum adica stiu medicii ca copilul e batut si mama sustine ca a cazut. verisoara mea e rezidenta in state. pai acolo poti sa te juri pe ce vrei tu ca copilul tau a cazut si are o micuta vanataie. nu scapi fara o ancheta, te iau la cercetat. si in plus medicii sunt OBLlGATI sa anunte politia daca vad urme de agresiune pe corpul copilului, altfel risca sa isi piarda meseria!
Concurs CLIPE DE VARA: pozele ma9-1 si ma9-2
----------------------------------------
Marina
13+ &
ANA SOFIA 05.08.08
----------------------------------------
Mami Marina's blog
Copil crescut din suc de morcovi
Grace spune:
Rory, eu as daca as fi in locul tau as incerca in fiecare zi (neobosita) sa intru in contact cu aceea femeie. Bate la usa zilnic, insista, vorbeste prin usa cu ea, spune-i ca o poti ajuta, vorbeste-i de copilul ei si plinsetele lui, spune-i ce sa faca, roag-o sa gaseasca o modalitate de a comunica cu tine. Nu renunta, salveaz-o pe ea si pe copil. Poate chiar esti singura care poate sa o faca. 
Fomalhauti spune:
SCRIS si INREGISTRAT. Scuze ca insist dar la politie chiar stiu cum e. Si tare ma tem ca si la Protectia copilului e la fel. Nu vor treaba, nu vor bataie de cap, nu vor cazuri noi. Dar daca au o reclamatie scrisa trebuie sa dea un raspuns. Cred ca ai putea sa faci o reclamatie scrisa la Protectia copilului. Ele vor insista sa nu o primeasca si tu poti spune ca nu pleci de acolo pana nu o inregistreaza si poti sa le dai argumentul "Daca se intampla ceva eu nu vreau sa fiu vinovata, sa fiti dumneavoastra, ca nu ati facut nimic si ati stiut, eu v-am anuntat." Sa vezi ca se schimba lucrurile. In sensul ca macar o sa apara pe acolo, sa vada daca e lovit copilul. Daca mama nu vrea sa spuna adevarul nu se poate face nimic. Dar poate femeia vrea....
Protectia copilului tine de primarie, nu? La primarie sunt obligati sa-ti primeasca reclamatia...Primaria Constanta nu are site?
Amonar spune:
Ideea cu inregistratrea 'sedintelor' de bataie e cea mai buna. Ai o camera video sau altceva? Cu dovada asta in mana, poti sa-ti abordezi vecina si de ce nu...si vecinul. Ea cred ca-i asa de terminata ca numai de frica lui stie, nu o mai intereseaza nimic, pt ca nu o mai tin balamalele. Spune-i lui ca inregistrarea o vei depune acolo unde trebuie. Cu vorbe si rugaminti nu cred ca rezolvi nimic.
Am vazut la Tv cum dupa o inregistrare de telefon (copilul a fost tinut de picioare si aruncat cu capul de pamant la 3 anisori de mama vitrega): Ca urmare, Protectia copilului a intervenit, iar copilul a fost repartizat la internat sau asa ceva.