unde sa raportez un abuz domestic?
Raspunsuri - Pagina 2
rory76 spune:
Boii aia de politisti m-au intrebat de unde stiu eu sigur ca ala o bate? Poate tipa ea asa de nebuna!!
Si ca daca nu il bate pe copil aia de la protectia copilului nu o sa faca nimic!
Da, chiar asa, la asta nu m-am gandit, daca ia foc ceva sau trebuie chemata ambulanta? Ce fac? dar am vazut cum a facut dimineata: a iesit el, ea era in prag si el i-a zis ceva gen du-te dracu de aici si ea plangea si ala a trantit usa mai sa-i prinda mana!Si i-a inchis in casa pur si simplu!
ramiris spune:
Pai cum ar putea face o persoana sechestrata plangere la politie?
Pe de alta parte la cat este de traumatizata si terorizata nici n-ar putea face asa ceva, cred ca exista si studii psihologice care explica reactiile celor abuzati si faptul ca sunt incapabili sa se apere din cauza fricii.
Cred ca trebuie facuta plangere la politie pentru tulburarea linistii publice clar si suspiciune de sechestrare de persoane, dar in scris pentru ca politia romana n-o sa se sesizeze in veci.
La fel la protectia copilului, eu ma indoiesc ca responsabilitatea lor este sa apere copilul numai de abuz fizic, cred ca politistii spun asa pentru ca stiu ca ar fi automat implicati daca s-ar declansa o ancheta sociala si probabil nu-si doresc asta.
E greu de inteles de ce unele femi accepta situatii din astea insa nimeni nu merita un astfel de tratament, este inacceptabil. Probabil ca amarata aia a trait intr-o casa in care bataia facea parte din cotidian, poate nu stie ca se poate altfel. Si ce sa faca daca este incuiata in casa? Nu pot sa-mi imaginez cum se poate intampla asa ceva in anul 2010!!!!
raton spune:
Poti reclama la serviciul de asistenta sociala de la primarie, in scris sau telefonic (dar asigura-te ca ai un numar de inregistrare a sesizarii), abuz asupra copilului, conform legii 272/2004:
Prin abuz asupra copilului se întelege orice actiune voluntara a unei persoane care se afla într-o relatie de raspundere, încredere sau de autoritate fata de acesta, prin care este periclitata viata, dezvoltarea fizica;, mentala, spirituala, morala sau sociala, integritatea corporala, sanatatea fizica sau psihica a copilului. (Art.89, alin.1 din Legea 272/2004)
Art. 92
In vederea asigurarii protectiei speciale a copilului abuzat sau neglijat, directia generala de asistenta sociala si protectia copilului este obligata:
a) sa verifice si sa solutioneze toate sesizarile privind cazurile de abuz si neglijare, inclusiv cele venite din partea asistentilor familiali;
b) sa asigure prestarea serviciilor prevazute la art. 107, specializate pentru nevoile copiilor victime ale abuzului sau neglijarii si ale familiilor acestora.
Art. 93
Pentru verificarea sesizarilor privind cazurile de abuz si neglijare a copilului, reprezentantii directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului au drept de acces, in conditiile legii, in sediile persoanelor juridice, precum si la domiciliul persoanelor fizice care au in ingrijire sau asigura protectia unui copil. Pentru efectuarea acestor verificari, organele de politie au obligatia sa sprijine reprezentantii directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului.
Politia nu este direct obligata sa investigheze un caz de abuz domestic, ci doar sa sprijine investigatiile facute de asistenta sociala.
Ne votati, va rugam? rat1 si rat 2 http://www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=24
Letitia1 spune:
Boii aia de politisti m-au intrebat de unde stiu eu sigur ca ala o bate? Poate tipa ea asa de nebuna!! Si ca daca nu il bate pe copil aia de la protectia copilului nu o sa faca nimic!
Da, chiar asa, la asta nu m-am gandit, daca ia foc ceva sau trebuie chemata ambulanta? Ce fac? dar am vazut cum a facut dimineata: a iesit el, ea era in prag si el i-a zis ceva gen du-te dracu de aici si ea plangea si ala a trantit usa mai sa-i prinda mana!Si i-a inchis in casa pur si simplu!
rory76, nu ne-ai zis daca actiunea asta se petrece in New Zealand ,Tauranga, sau pe plaiurile Mioritice? C
CorinaDani spune:
a zis, in constanta ![]()
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Fomalhauti spune:
In primul rand, pentru ca politia sa faca ceva, trebuie facuta o declaratie scrisa si inregistrata. Politistii se lupta tare de tot sa nu faci asta. Adica, mie mi s-a intamplat sa-mi spuna la politie ca nu este acolo persoana care inregistreaza dar pot sa plec linistita, o inregistreaza ei. Am revenit dupa cateva ore (desi ei nu imi spusesera sa revin, din contra, ma asigurasera ca "se ocupa") si reclamatia mea nu era inregistrata si iar au inceput discutiile, pana am zis ca eu sun la un ziar sa spun ca nu vor sa-mi inregistreze plangerea. Deci, numarul 1 - scris si neaparat inregistrat. Acum, ce ar trebui scris....Cred ca treaba cu "sechestrarea" e buna. Mai poti scrie si de faptul ca e abuzat copilul. Cred ca totusi trebuie sa faca ceva.
Partea proasta este ca in cazul in care vine politia si femeia spune ca nu, nu o bate, nu, nu o incuie in casa si, nu, nu bate copilul, politia nu poate face nimic. La spital ajung destul de frecvent copii batuti, medicii stiu ca sunt batuti, se vede, dar nu au ce face atat timp cat mama sustine cu tarie ca "a cazut" copilul.
Ideal ar fi daca ai gasi o publicatie sau, si mai bine, un post de televiziune interesat de "caz", asta chiar ar "misca" si politia si protectia copilului.
gabyv spune:
Din pacate cunosc foarte bine subiectul si nu poti face nimic, daca ea nu vrea sa fie ajutata. Politia nu se va implica nici daca o sa faca ea plangere, maxim, daca in timpul unui scandal ea suna la politie, ei vin si il duc la sectie si il tin pana dimineata, apoi tot acasa se intoarce. Multe din femeile batute nu vor sa paraseasca domiciliul pe motiv ca nu au unde pleca, iar acele asociatii care le ajuta... exista, dar tot lor le este rusine sa racunosca.
Sfatul meu e sa o intrebi daca vrea sa fie ajutata si apoi se poate gasi o solutie de a parasi apartamentul...(rugat un vecin sa sparga usa, demonteaza ea yala din interior, etc.)
Mai spunea cineva ca Protectia Copilului nu se baga prea tare si avea dreptate pentru ca in cazurile astea ei sunt obligati sa ia copilul din familie si nu prea au unde sa ii duca.
Imi pare rau pentru vecina ta si imi doresc din tot sufletul sa aiba puterea ceara ajutor...
CorinaDani spune:
off, nu stiu de ce, dar am un feeling ca situatia asta se va sfarsi prost de tot intr-una dintre zile...o sa ajunga la stirile de la ora 17...daca nu face cineva, ceva, urgent pentru femeia asta si copilasul ei...
o fi vrand saraca sa fie ajutata, dar daca e inchisa in casa, telefon nu are, iese doar insotita de nebun, e greu pentru ea sa actioneze cumva.
rory, la ce etaj stati voi ? daca nu e ultimul etaj, nu poti vorbi cu vecinul de deasupra lor, sa te lase sa mergi la el in balcon cand ea e singura acasa, s-o chemi la geam sau pe balconul ei si sa vorbesti cu ea ? sa-i dati/coborati eventual un telefon fix/mobil, sa poata suna la politie/protectia copilului/112 ? dar daca i-ar pune un somnifer in mancare/bautura nebunului si sa poata pleca in liniste cu copilul ? poate are rude sau pe cineva unde sa se poata adaposti o vreme...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)