Indemnizatia MAMELOR(2)
Raspunsuri - Pagina 7
Anuc spune:
A fost clar ca cine intra din CIC 1 in 2 ia 600 ron. In puii mei, eu cand am ramas gravida cu bebe 3 mi-am facut socotelile si puteam sa cresc inca un copil cu banii sotului plus alocatia aia de 70% sau cat a ramas dupa reducere. Acum sigur nu ma voi descurca cu 3 copii si un rahat de bani. Ce sa fac??? Sa nasc si sa fug la serviciu? Cine-mi vine mie sa stea cu 3 copii, intre care unul de tzatza?...
Deci facem ceva? Avem vreo sansa?
Mami de Ioana, Filip si
25+
alinuk spune:
fetelor
stiti ca astia adopta tactica aceea ca arunca cele mai rele variante 'pe piata', ca mai apoi sa vina cu ceva tot rau evident..dar de care sa zici
valeu bine ca n-a fost mai rau
http://stirileprotv.ro/stiri/social/uite-indemnizatia-nu-e-indemnizatia-cum-se-schimba-concediul-maternal.html
informatii (dupa mine 'dupa urechea' lu botis)
500lei pana la 2 ani
600 lei pt mamele care au obtinut 12 luni inainte de nasterea copilului venituri neimpozabile (indemnizatie, conc medical, somaj)
daca vreti sa ne concentram constructiv pe ceva, eu propun ca, in loc sa ne necajim ca nimeni nu face nimic, haideti sa ne intrebam fiecare in parte ce poate face (si eventual sa scriem aici):
eu ce POT sa fac pentru demersul de a apara drepturile mamelor?
raspunsul meu:
de joi (02 decembrie) pot participa fizic la orice actiune de protest (maine dimi plecam la munte si ne intoarcem miercuri)
daca hotarati sa initiem un protest in strada e necesara o aprobare de la primarie / se aproba in vreo 2-3 zile /
pancarte mai avem de la protestul anterior si putem face unele adaptate pe 'tema perioadei'
(eu am rezerve pt varianta asta, si asta nu ca nu ar vrea mamele sa vina in strada, ci pt ca sunt prea expuse atat ele cat si copiii: frig, ploaie (eventual ninsoare), galagie, etc)
am o idee
saptamana viitoare de joi incepe kidexul
credeti ca o actiune acolo ar avea vreun impact?
putem profita de prezenta presei si putem initia ceva acolo
////
sa facem niste stickere pe care sa ni le lipim pe tricou (pe frunte, pe carucioare...peste tot)
o banda alba cu un mesaj
ex:
'SOS! Romania fara copii/Romania fara viitor'
Alinuk
mama de Andu mik si Teo voinik
www.youtube.com/watch?v=spKBKGd6vro" target="_blank">Un vis implinit!
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
ariadna33 spune:
da, excelenta ideea cu kidex-ul! acolo sunt mereu televiziunile! sa le facem o surpriza la astia care cred ca daca taierea de 15% a trecut de curtea constitutionala, pot face ce vor acum cu noi!
n-avem crese, n-avem bani/
Botis ne-a facut orfani!
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul
irinab spune:
eu sustin orice miscare de protest doar sa se concretizeze cumva. nu am cum sa ajut mai mult de atat. dar ma gandesc la bietele mame care de acum intra in cic, eu macar o am pe mama sa ma ajute si cumva o sa reusesc dar cele care nu au pe nimeni si nici crese si nici bani ce vor face? mamele au ajuns bataia de joc a guvernantilor, e penibil.
irinab spune:
mi-a venit o idee haideti sa scrie o scrisoare deschisa catre parlamentul european si sa spunem cum protestele noastre nu sunt luate in seama, care e suma alocata si cum se face discriminare intre primul si al doilea copil si concediu, poate are ecou. putem semna toate, putem aduna semnaturi pe net s-au adunat data trecuta peste 50.000 le punem si pe alea...
alinuk spune:
irina e o idee ft buna
dar haideti sa trecem si de faza ideilor...
sa vedem ce putem face CONCRET
uite o sa o rog pe Ariadna sa fac un document cu toate ideile strnase de prin mesajele voastre, sa avem o sinteza undeva
SE OFERA cineva sa scrie aceasta sesizare, plangere??
eu pt joi dimineatza o sa cumpar niste stickere albe pe care sa pot scrie cu carioca neagra mesajul cu care veti cadea de acord / pot fi chiar mai multe
veniti cu idei,adriana strange-le la tine sa le avem apoi pe mail
o sa avem eventual acolo la kidex si unul din bannerele de la protestele din primavara
din pacate nu stiu daca voi mai putea intra cateva zile aici
va rog incercati sa puneti lucrurile cap la cap asa incat sa poata rezulta din diuscutiile noastre ACTIUNI CONCRETE menite sa atraga atentia asupra nemultumirii noastre
mediajust te rog crezi ca poti creiona cumva un mesaj de max o pagina (patru cinci fraze, scurte,la obiect) care ar putea fi folosit ca sesizare si eventual adaptat pt comunicat de presa?
uite cateva repere si aici
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152477&whichpage=1
iti dau un PM si cu nr meu de tel
va multumesc
Alinuk
mama de Andu mik si Teo voinik
www.youtube.com/watch?v=spKBKGd6vro" target="_blank">Un vis implinit!
Nimic nu-i intamplator!
irinab spune:
am aflat relativ cum e cu mitingul, trebuie facuta o lista cu cnp si numele mamicilor care vor participa si dusa la primarie pt autorizare. exista mamici care au lucrat in primarii? care ne pot ajuta? eu nu am nicio treaba cu asa ceva si mai sunt si noua pe forum, nu cred ca prezint incredere, dar uite alinuk e super tare si se agita o gramada hai sa o sprijinim, hai cu sloganuir, hai cu lista, hai in strada ca fetelor nu stim ce-o sa iasa si mi-e frica de ce-i mai rau
inbox spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Mediajust
Oare cate mame cu copil in Romania ar putea trai cu 83 de euro pe luna? "Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc). |
Cred ca nici nu-ti imaginezi cat de multe ii cresc cu 50 de euro/ luna, asta pana la doi ani ai copilului, ca dupa 2 ani cei aproape 10 euro de copil cred ca sunt de mare ajutor.
mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010
irinab spune:
uau cata lipsa de interes si implicare, pai fetelor cred ca ne meritam soarta. atata elan si spirit civic or sa ne doboare. nici nu ma mira ca ne calca astia in picioare.
ariadna33 spune:
Am fost plecata in weekend, acum am vazut propunerile lui Alinuk
Trimiteti pe mail propunerile, fete dragi!

Poate reusim sa-i sensibilizam pe guvernanti!
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul