Indemnizatia MAMELOR(2)
Raspunsuri - Pagina 6
Ramonika spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alinuk ramonik eu si maine ies in strada cate mame sunt dispuse sa mai faca asta? ca eu tot ma gandesc si ma intreb... si aici nu e vorba de ce si-ar dori fiecare ci efectiv de ce ar PUTEA sa faca... unora le e foarte greu cu copilasii e o realitate |
cand o sa trebuiasca sa mearga la servici o sa poata merge, 8 ore pe zi sau mai mult chiar insa acum 2 ore la un protest nu pot merge?
alinuk - chiar nu vreau sa fiu sarcastica, insa sunt efectiv perplexa de lipsa de interes a mamelor de pe forum...
Ramonika
Ruxandra (30.11.2009)
tati
si Vladutz
simona-maris spune:
cine spunea ca in europa sunt inlesniri mai modeste ca la noi?? Cititi aici
http://www.ziare.com/articole/indemnizatie+mame+europa
In danemarca stau 9 ani cu 1000 de eur...deci...
irinab spune:
eu cred ca nu trebuie sa ne gandim ca suntem singure, cred ca trebuie sa ne mobilizam cu toata familia, cu prietenii cu vecini cu oricine ii pasa, daca ies 3 mame cu 2 copii or sa zica hai ca scapam usor nu ii afecteaza, dar nu se gandesc ca afecteaza TOATA familia, ca si bunicii sufera sa vada ca mamele nu au cum sa-si intretina copii, ca si sotii sufera ca nu au cu ce sa-si hraneasca odraselele, ca si prietenilor si rudelor le pasa cand se iau de cel mai mare bun al tarii, VIITORUL, acesti mici copii care maine poimaine ne vor plati pensiile
hai fetelor, nu e week-end, nu e frig afara, nu e craciun, e momentul in care ar trebui sa ne trezim si sa ne luptam, si da probabil ca mai toate sunt comode si lase si asteapta pe cineva sa se organizeze, si recunosc si mie imi este mai usor sa dau din taste aici decat sa aflu cum se poate autoriza un miting. dar stie cineva? poate cineva sa faca asta? si mai ales noi putem sa sustinem un PROTEST????? mai tarziu o sa ne vaitam degeaba.
Mediajust spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui simona-maris cine spunea ca in europa sunt inlesniri mai modeste ca la noi?? Cititi aici http://www.ziare.com/articole/indemnizatie+mame+europa In danemarca stau 9 ani cu 1000 de eur...deci... ![]() |
Oare cate mame cu copil in Romania ar putea trai cu 83 de euro pe luna?
yoyoyo spune:
imi doresc : Austria, Bulgaria, Fran#355;a, Norvegia #351;i Ungaria= 2 ani ;
am de unde alege, cer azil economic ca la noi se moare de foame, cat despre cele care acorda mai putin sigur beneficiaza de mai mult de 600 ron.
| Citat: | ||
| citat din mesajul lui Marina vezi ce-ti doresti ca majoritatea tarilor in care ti-ai dori probabil azil politic nu acorda 2 ani de stat acasa proaspetelor mamici.
Marina |
alinuk spune:
mai fetelor voi ati inteles ceva din stirea asta de la protv?
care ati vazut-o...
in afara de prostia aia ca va creste 'stimulentul' de la 300 la 500 lei... de parca ajuta pe cineva cu ceva oricum in suma asta e inclusa alocatia de 200 lei
dar chestia cu 600lei pt cine a mai beneficiat odata ... fatuca aia ori e si ea confuza, ori mi-a obosit mie neuronu' complet
Alinuk
mama de Andu mik si Teo voinik
www.youtube.com/watch?v=spKBKGd6vro" target="_blank">Un vis implinit!
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
Valentina_D spune:
Dau si eu buzna cu o intrebare, vad ca discutati si poate ati inteles mai bine ca mine
Sunt insarcinata in 15 saptamani si am avut anul asta doar 12 zile de medical, din cauza unei mici decolari de placenta. Din ce au spus astia azi, ce sa inteleg? Ca pentru cele 12 zile de medical (in rest am salariu, deci venit impozabil), eu o sa iau doar 600 ron? Sau indemnizatia de 72% cat este acum?
Va rog, poate ma lamuriti si pe mine ca nu am priceput 
15+ 
my baby
MTHFR C677T heterozigot, 3 sarcini oprite din evolutie la 5s, 6s si 7s
Ramonika spune:
alinuk - nici eu n-am inteles mare lucru, decat ce s-a discutat aici deja. insa m-a surprins o chestie, desi nu cred ca -i adevarat. a spus ca mamele vor primi 500 lei stimulent de intoarcere la munca pana copilul implineste 2 ani. insa daca te obliga sa te intorci la munca la 1 an al copilului, nu cred ca iti mai da nimeni stimulent, desi asa s-a inteles din reportaj... 
da, au confirmat ceea ce se spusese deja pe aici, ca daca intri din CIC 1 in CIC 2 iei 600, indiferent cat aveai inainte, ceea ce e absurd, cu doi copii (plus mama) cheltuielile sunt mai mari decat cu un copil.
valentina - nu ma pricep, insa nu cred ca pentru cateva saptamani de concediu medical nu-ti mai dau 85%.
Ramonika
Ruxandra (30.11.2009)
tati
si Vladutz
alinuk spune:
valentina eu zic ca o sa iei 85% din veniturile pe ultimele 12 luni
cred ca in mod deliberat se transmit mesaje confuze
Alinuk
mama de Andu mik si Teo voinik
www.youtube.com/watch?v=spKBKGd6vro" target="_blank">Un vis implinit!
Nimic nu-i intamplator!
Ramonika spune:
multe mame din RO care iau doar alocatia copilului (200 lei) traiesc cu mult mai putin decat 83 euro pe luna.
insa m-am saturat sa ne comparam cu alte tari din UE. cand e vorba de sanatate, de educatie, de boli cronice, de salarii, de multe altele, suntem pe ultimul loc (sau printre ultimele) din UE, insa cand suntem si noi la ceva pe primul loc (sau printre primele), hai sa ne "alinime" cu UE, ca sa nu mai fim printre primii.
cand le convine guvernantilor, tre sa ne aliniem cu statele UE, cand nu le convine, lasa sa fim pe ultimul loc din Europa. 
Ramonika
Ruxandra (30.11.2009)
tati
si Vladutz